Pages

Καταγγελια

Τρέχουσα Ανακοίνωση

ΕΣΚΑΜΕΑ (Ενωτική συνδικαλιστική κίνηση ανθρώπων με αναπηρία. Συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ.) Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος τηλ 210 5221411 eskamea.gr email eskamea@otenet.gr

Η γενίκευση της επίθεσης της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ενάντια στα δικαιώματα των ΑμεΑ, τις ίδιες τις ζωές τους δεν μπορούσε να μην συνοδευτεί και με την προσπάθεια παραπέρα χειραγώγησης των αναπηρικών οργανώσεων, της σχεδιασμένης κίνησης των καλοταϊσμένων μηχανισμών του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Στην ΕΣΑΜΕΑ, την εμφανιζόμενη ως τριτοβάθμια οργάνωση των ΑμεΑ και των γονιών και κηδεμόνων απέκλεισαν από τις αρχαιρεσίες του εκλογοαπολογιστικού συνέδριου που θα γίνει σε λίγες ημέρες το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων στο αναπηρικό κίνημα του συνδυασμού της ΕΣΚΑΜΕΑ με πρόσχημα ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό η συγκρότηση συνδυασμών.
Ενώ στον Πανελλήνιο σύλλογο παραπληγικών, με μία καταστατική συνέλευση-παρωδία, χωρίς απαρτία και με τραμπουκισμούς από έμμισθους φουσκωτούς ενάντια στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ παραπληγικών και στελεχών της Σ.Ε.Α.ΑΝ.  με μία ψηφοφορία πέρασαν καταστατικό που καταργεί την απλή αναλογική και δίνει την δυνατότητα στον σύλλογο και επίσημα να φτιάχνει επιχειρήσεις. Συνδικαλιστές-επιχειρηματίες και με τη βούλα!
Ενώ στους σκοπούς δεν αναφέρονται πουθενά τα προβλήματα των χιλιάδων παραπληγικών και η ανάγκη διεκδίκησης από –πλευράς του συλλόγου.
Καλούμε τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους να βγάλουν συμπεράσματα.
Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών,  που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιεί την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τον ίδιο τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης δεν μπορούσε να εξαιρέσει τους ανάπηρους.
Στα ΚΕ.Π.Α., καλά κρατεί η σφαγή στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας,. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή τις σταματούν γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν στο, κατά άλλα «δημόσιο και δωρεάν»  σύστημα υγείας της πρώτης αριστεράς. Ενώ οι επιχειρήσεις, που σχετίζονται με τις ανάγκες των ΑμεΑ, (ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, παραγωγής τεχνολογικών βοηθημάτων για αναπήρους και κέντρα ειδικής αγωγής) καταγράφουν ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία εν μέσω κρίσης, γιατί οι οικογένειες πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν για τις ανάγκες του αναπήρου. Όμως, την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών μένουν βαριά ανάπηρα για όλη τους τη ζωή μόνο και μόνο γιατί η οικογένεια δεν έχει να πληρώσει και λόγω της ανυπαρξίας κρατικών δομών στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση αλλά και στην ειδική αγωγή και στην αποκατάσταση.  
Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση προχωρά στην τελική φάση ξηλώματος απ’ ότι έχει απομείνει για την στήριξη των ΑμεΑ.

 • Μειώνει κατά 50%  τις δαπάνες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την ειδική αγωγή με αφορμή τη νέα σύμβαση για τα ιδιωτικά κέντρα.
 • Μειώνει τη χρηματοδότηση από τα 106 εκ € στα 60 εκ €, που αντιστοιχεί σε 0,75 € την ημέρα για κάθε παιδί.
 • Είναι στην τελική διαμόρφωση το νέο σχέδιο για το παραπέρα πετσόκομμα των επιδομάτων αναπηρίας και των αναπηρικών συντάξεων μέσω της σύνδεσης τους με το ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Υπουργού για το αντίθετο, ομολογήθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, με την απάντηση της επιτρόπου της Commission σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Για να στηριχτεί αυτή η πολιτική, από τη μια μεριά οι κυβερνήσεις και της πρώτης αριστεράς χρηματοδοτούν αδρά, μέσω πολλών δρόμων, από τα κρατικά ταμεία και τα ευρωπαϊκά, τις συγκεκριμένες οργανώσεις (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΠΑΣΠΑ) θεωρώντας τες με «νόμο» ως επίσημες οργανώσεις των αναπήρων, ενώ δεν υπάρχει κανένας νόμος και καμία διαδικασία έλεγχου για το πώς λειτουργούν, πως συγκροτούνται, ποιοι γίνονται μέλη, ποιοι μια πως ψηφίζουν, όπως υπάρχουν νόμοι για όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις κοινωνικών ομάδων και τάξεων. Γιατί πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί το αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, οι γονεϊκές και αναπηρικές οργανώσεις, να πληγεί κάθε φωνή διεκδίκησης και χειραφέτησης, για να μην αποκαλυφθεί η βαρβαρότητα του συστήματος τους, οι εγκληματικές οργανώσεις της πολιτικής τους, οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Γιατί στην αναπηρία υπάρχουν πολλά βάσανα και πόνος αλλά και πολύ χρήμα για αυτούς που τα εκμεταλλεύονται. Να γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δυνάμωμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ., του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσου, το στήσιμο επιτροπών αγώνα παντού, να πάρουν οι ίδιοι οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους, οι γονείς και κηδεμόνες τους την υπόθεση των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια.
Οι σύνεδροι της ΕΣΚΑΜΕΑ θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια, θα θέσουν κάθε σύνεδρο μπροστά στις ευθύνες τους στο επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο .Θα καλέσουν ακόμα και αυτό το νόθο συνέδριο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΣΑΜΕΑ που αποκλείει από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑΜΕΑ, των συνδικαλιστών της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, πιο ώριμο από ποτέ, με εμπιστοσύνη στην πείρα των συναδέλφων θα αξιοποιήσει και τις διαδικασίες αυτού του συνεδρίου για να δείξει την ανάγκη της οργάνωσης και του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και Ε.Ε., που στο όνομα της στήριξης των κερδών, της «ανάπτυξης», της κερδοφορίας τσακίζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και οδηγούν τα ΑμεΑ στον Καιάδα

 

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη η ΜΟΝΗ διέξοδος!

 

Η Γραμματεία της ΕΣΚΑΜΕΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Σ.Ε.Α.Ν.για το συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ

Η επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στα δικαιώματα των αναπήρων, χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ κλιμακώνεται.

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνεδροι, ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ότι βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντι-αναπηρικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, μέτρα αναγκαία για την στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέτρα που έρχονται μέσα από το 3ο μνημόνιο και προστίθενται στη βαρβαρότητα των πρώτων δύο μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γιατί ότι κόβουν από τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις, τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τα φάρμακα, πηγαίνουν για τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στους δανειστές. Γι’ αυτό μείωσαν κατά 50% τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την πρόνοια (900εκ €) οδηγούν στο κλείσιμο τα περισσότερα ιδρύματα και υπηρεσίες πρόνοιας και φορτώνουν το κόστος περίθαλψης στον ίδιο τον ανάπηρο, την οικογένειά του ...........

Παλεύουμε και διεκδικούμαι:

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύστημα υγείας με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και ιδιαίτερα της αναπηρίας. Με υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης διασυνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας και τα Ειδικά σχολεία. Μόνο στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να αναπτυχθούν εξειδικευμένα κέντρα για τις χρόνιες παθήσεις, οι αναγκαίες ΜΕΘ και ΜΤΝ, προϋπόθεση για να σώζονται ζωές και να αναπτυχθούν η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες για ειδική αγωγή των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες μέχρι να φτιαχτούν οι αναγκαίες κρατικές δομές.
 • Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις. Επέκταση με βάση τις ανάγκες σε αυτούς που δεν έπαιρναν ως τώρα επίδομα όπως κωφούς, αλσχάιμερ και αυτούς με μεσαία ποσοστά αναπηρίας.
 • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Κάλυψη όλων των απωλειών.
 • Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.
 • 600€ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες για όσο κρατάει η ανεργία.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα.
 • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς.
 • Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, εξετάσεις και θεραπείες το κόστος να καλύπτετε 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή αλλά και την εισαγωγή εκεί που επιβάλλεται και την δωρεάν διάθεση σε όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών.
 • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά ανάπηρους και χρόνιους  και ψυχικά πάσχοντες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και 100% απορρόφηση των προϊόντων τους με ευθύνη του κράτους.
 • Δημόσια κέντρα με δωρεάν υπηρεσίες, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό  κλειστής ή ανοιχτής, μόνιμης ή προσωρινής περίθαλψης και στήριξης των βαριά αναπήρων και ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους (κέντρα ημέρας, ξενώνες, οικοτροφεία, ΣΥΔ)
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής, να καταργηθούν τα τροφεία.
 • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
 • Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει.
 • Κάτω τα χέρια από την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία, ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΣ. Μαχητικά στηρίζουμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κινδυνεύει το σπίτι του, που τα περνάει δύσκολα. Ασπίδα μας η αλληλεγγύη.

Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ!!!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την διακήρυξη

 

Φλεγωντα Θεματα

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανακοίνωση ΣΕΜΙΣΕΑ

Ανακοίνωση ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;;; Ανακοίνωση Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.

Δελτίο Τύπου για την προκλητική απάντηση του Διοικητική του ΟΓΑ Μπακαλέξη.

Διαμαρτυρία Προς τη Διοίκηση του ΟΓΑ

Απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό!