Pages

Κοινη Διαδικτυακη Συνεντευξη Τυπου

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Κοινή Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021 στις 1.30μμ

με θέματα:

 • Η πανδημία του κορονοϊού, οι επιπτώσεις της στα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες και προβλήματα με τον εμβολιασμό.
 • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ της Κυβέρνησης μύθοι και     πραγματικότητα.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τη Γραμματεία Χρονίων Παθήσεων της ΣΕΑΑν, από εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής αλλά και γιατρό εκπρόσωπο των μαχόμενων υγειονομικών.
Παρά τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τους χιλιάδες νεκρούς στο 2ο κύμα της πανδημίας η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η γύμνια του συστήματος υγείας και πρόνοιας, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η διασπορά μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, αποκαλύπτουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Όμως, από τα πρώτα στοιχεία και τις πρώτες μελέτες στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα της πολιτικής τους με τις επιπτώσεις στους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους.
Είχαν το θράσος  για τους θανάτους στα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους. Εκεί που η συκοφαντική τους επίθεση ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν  μετά τη διαρροή του στοιχείου για τους πολλούς θανάτους στις κλινικές covid  λόγω της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ που έσπευσε ο αναπληρωτής Υπουργός του «όλα καλώς καμωμένα», κος Κοντοζαμάνης, να ενοχοποιήσει τους γιατρούς που μέχρι χθες χειροκροτούσε υποκριτικά.
Είναι ξεδιάντροποι.
Εκεί που η αποθέωση της ατομικής ευθύνης εκτινάχθηκε στα ύψη, για να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες, ήταν οι κλήσεις σε απολογία στους υγειονομικούς επειδή νόσησαν. Θα ζητήσουν την ευθύνη από τους χρόνια πάσχοντες που νόσησαν και πέθαναν από κορονοιό, όπως στη Κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ» και στα γηροκομεία, λόγω έλλειψης συγκεκριμένων μέτρων προστασίας. Ευθύνη που χρόνια τώρα φόρτωναν στα θύματα, των εργατικών ατυχημάτων-εγκλημάτων της εργοδοσίας αλλά και των θυμάτων της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές όπως στο Μάτι και αλλού.
Η πανδημία, αξιοποιήθηκε από την  κυβέρνηση ως πρόσχημα ώστε να περάσει στα μουλωχτά όσα δεν μπορούσε να επιβάλλει τα προηγούμενα χρόνια, αυτή αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις. Και στο χώρο της πρόνοιας επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση, ότι «βρήκανε παπά να θάψουνε 5-6». Μαζί με το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, ενίσχυση των επιχειρηματιών στην υγεία και τη πρόνοια, έχουμε και το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ.  Μέσω αυτού θέλουν να αποτελειώσουν να ξεμπερδεύουν με τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ενώ τον εμφάνιζαν ως πανάκια αποκαλύπτεται και εδώ η γύμνια του συστήματος τους που έχουν αφήσει το φάρμακο (εμβόλια), στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να έρχονται με το σταγονόμετρο, ενώ μια σειρά κατηγορίες, από τις πιο σοβαρές χρόνιες παθήσεις όπως νεφροπαθής, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ, να είναι προς το παρών εκτός προγραμματισμού
Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη συνέντευξη τύπου. Για τους αγώνες που έχει δώσει αυτό το διάστημα το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Για το σχέδιο των νέων αγώνων που έχουμε μπροστά μας που είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ίδιες τις ζωές μας. 

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΚΑΤΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλου του πληθυσμού και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων όπως νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων, πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, ΣΚΠ κλπ.
Το τρίτο κύμα που είναι σοβαρό ενδεχόμενο όπως λένε οι επιστήμονες επιβάλλει να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα. Το εμβόλιο αποτελεί ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς όμως την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), συνολικότερα του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, δεν θα φέρει τα αναγκαία αποτελέσματα για την προστασία της ζωής μας, της υγείας του λαού. Παράλληλα η διαλυμένη ΠΦΥ δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην απαιτητικότητα του εμβολιασμού  και μάλιστα με ένα καινούργιο εμβόλιο που χρειάζεται εκτός των άλλων, οι εμβολιαζόμενοι να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της για την καταγραφή τυχών παρενεργειών, την παρακολούθησή τους κλπ., πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.
Είναι τραγικό να μιλά η κυβέρνηση για φως στο τούνελ όταν το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, όταν παρατηρείτε καθυστέρηση στον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ παράλληλα δεν έχει καν αρχίσει ο εμβολιασμός των νεφροπαθών σε αιμοκάθαρση, των καρκινοπαθών υπό θεραπεία, των μεταμοσχευμένων, των πασχόντων από κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία  κλπ που είναι περιπτώσεις άμεσης προτεραιότητας.
Καλούμε το Υπουργείο να πάρει απόφαση  για:

 • Κατ’ επείγων εμβολιασμό των παραπάνω κατηγοριών χρονίως πασχόντων, ξεκινώντας το συντομότερο δυνατόν για την προστασία τους.
 • Εμβολιασμό στις κατά τόπους μονάδες αιμοκάθαρσης, στα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, στα ιατρεία κυστική ίνωσης, στους χώρους θεραπείας των καρκινοπαθών.
 • Μαζικά – επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες στους χώρους παρακολούθησής τους και για όσους δεν απαιτείται συχνή παρακολούθησή τους εκεί, να γίνεται κατ’ οίκον από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τουλάχιστον ανά 10 – 15 μέρες.
 • Ενίσχυση της ΠΦΥ – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και της περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την συκοφαντική επίθεση κατά τον μαχόμενων υγειονομικών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τη βρώμικη ενοχοποίησή τους για τους χιλιάδες θανάτους στο 2ο κύμα της πανδημίας. Η υπόθεση προστασίας της ζωής μας, της υγείας του λαού,  είναι στα δικά μας χέρια, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των μαχόμενων υγειονομικών. Με τον αγώνα μας θα καταλογίσουμε και τις ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους, για τις εκατόμβες των νεκρών σ’ αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και σμπαράλιασαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πανδημία των περικοπών και η σφαγή των ΚΕΠΑ ρημάζει τους ανάπηρους και μέσα στις γιορτές.
Η ξεδιάντροπη στάση της Κυβέρνησης να μην καλύψει χιλιάδες ανάπηρους που έληγαν οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ μες στη πανδημία, αφήνει χωρίς επίδομα και σύνταξη χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
Ενώ τα ΚΕΠΑ ακόμα και για τις λίγες περιπτώσεις που εξετάζουν αυτό το διάστημα σφαγιάζουν με προκλητικό τρόπο ότι έχει απομείνει. Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι εκτός των άλλων είναι και ευρηματικοί, στο να εξασφαλίσουν την περικοπή.
Σε μια σειρά περιπτώσεις, που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, μπορεί να μην μειώσουν/κόψουν το ποσοστό αναπηρίας όμως αλλάζοντας τα ποσοστά αναπηρίας από τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους αφήνουν χωρίς σύνταξη ή επίδομα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Α. Μ. και της Κ.Ν. που ενώ παίρνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χάνουν το επίδομα παραπληγίας γιατί τους αποδίδουν ποσοστό στην κινητική αναπηρία στο 60% ενώ για να πάρεις το επίδομα παραπληγίας χρειάζεται ποσοστό πάνω από 67%. Όταν κάποιες επιτροπές αρνούνται να κόψουν το επίδομα ή την σύνταξη έρχεται ο διευθυντής του ασφαλιστικού ταμείου – πως τυχαίνει αυτό να γίνεται συχνά στο Περιστέρι – και κάνουν προσφυγή για ακύρωση της απόφασης.
Την ίδια στιγμή η παράταση της ισχύος των αποφάσεων μέχρι 31/12 που πέρασε με τροπολογία στη Βουλή με το κλείσιμο των ΚΕΠΑ στο τελευταίο lockdown άφησε απ’ έξω όλους αυτούς που είχαν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ από το πρώτο lockdown  και λόγω των περιορισμένων συνεδριάσεων για την περίοδο που λειτούργησαν δεν εξετάστηκαν οι περιπτώσεις τους ή δεν πρόλαβαν να εξεταστούν αυτοί που έκαναν αίτηση για πρώτη φορά. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσφατη ιατρική εξέταση γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μιας νόσου. Και φταίχτης και δαρμένος. Και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τη πορεία της ασθένειας σου, της θεραπείας σου, δεν μπορείς να κάνεις τις αναγκαίες επεμβάσεις, είσαι και χωρίς δουλειά, αλλά και το φιλεύσπλαχνο κράτος της αγάπης και της συμπάθειας σε αφήνει και χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας. Έρχονται και αυτοί που ενώ Κυβέρνησαν πριν λίγο καιρό και με δικούς τους νόμους κόβουν επιδόματα και συντάξεις το παίζουν προστάτες των ΑμεΑ όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να χαθούν από τον λοιμό της πολιτικής της Κυβέρνησης. Συσπειρωνόμαστε ΤΩΡΑ στη ΣΕΑΑΝ και στον ΕΝΙΑΙΟ. Απευθυνόμαστε στα σωματεία μας. Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες περιπτώσεις των περικοπών.
Είμαστε όλοι σε μαχητική ετοιμότητα. Αν τώρα η κυβέρνηση δεν πάρει τα επείγοντα αναγκαία μέτρα να εξασφαλίσει τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες μες στις γιορτές θα απαντήσουμε μαχητικά με το τρόπο που ξέρει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Η πανδημία ρημάζει το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να θωρακίσει το σύστημα υγείας και εκτός των άλλων άφησε χιλιάδες χρόνια πάσχοντες χωρίς θεραπείες και εξετάσεις. Άφησε τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, και μας καλεί σε ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Τα λάστιχα και τα κορδόνια από τις μάσκες δεν θα γίνουν ούτε θηλιά στο λαιμό μας, ούτε η μάσκα φίμωτρο. Το πραγματικό εμβόλιο, το πιο αποτελεσματικό είναι ο ασυμβίβαστος οργανωμένος αγώνας ενάντια στη πολιτική που στο όνομα του κέρδους, της στήριξης της κερδοφορίας μας οδηγεί σε εξαθλίωση, σε τραγωδία.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος του στη θύελλα για να κάνουν γιορτές
όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.

για καταγγελίες: Γιώργος Μπίλης: 6972510719
Γιάννης Καμαρινός: 6976472901

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 04/12/2020

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που πάρα τις δυσκολίες, παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στήριξαν και συμμετείχαν στις συμβολικές συγκεντρώσεις σε περιοχές της Αττικής και στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις 3 του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.
Βεβαίως και τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να μείνουν στο σπίτι τους συνάδελφοι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Καταγελούμε την στάση των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και της ΕΡΤ που έθαψαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεικού κινήματος και των εργαζομένων στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.
Κανάλια που διαγωνίστηκαν στην ευαισθησία, τη μπόλικη συμπάθεια για τη καταπολέμηση των διακρίσεων.  Θάβοντας τα κρίσιμα και ζωτικά προβλήματα και αιτήματα που αναδείχθηκαν μέσω των κινητοποιήσεων σε σχέση με τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από την πανδημία, για τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες και τα Ιδρύματα Υγείας – Πρόνοιας – Ειδικής Αγωγής. Πάνω από όλα αυτό που δεν ήθελαν να φανεί, ήταν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, αλλά και αυτοί που κερδίζουν από την εμπορία των αναγκών των αναπήρων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της τάξης τους. Αυτό που πάνω απ’ όλα ήθελαν να εξαφανίσουν ήταν η αγωνιστική διέξοδος που σταθερά προβάλλει και σε αυτές τις συνθήκες, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονιών ΑμεΑ, αλλά και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και τη Πρόνοια.
Πάντως οφείλουμε να θαυμάσουμε το Αόρατο χέρι που έκοψε όλα τα πλάνα και τα ρεπορτάζ συνεργείων αρκετών καναλιών από τη κινητοποίηση του Συντάγματος. Τέλος, θα περιμένουμε να δούμε αν μετά τη συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του κ. Πρωθυπουργού (κ. Νεζης) και της αντιπροσωπείας των φορέων που διοργανώσαμε από κοινού την κινητοποίηση, αν θα κλειστεί κάποιο ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς, που μήνες περιμένουμε, μιας και ο κ. Διευθυντής δεν ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετέ το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5:30μμ στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ με θέμα : Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης 2021.

Για να συμμετάσχετε :
Πατήστε εδώ 
με τους κωδικούς:

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2
Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα : 
211 198 4488
231 118 0599  

Meeting ID:    933 307 6881
password:       958820 
Οποίος χρειάζεται τεχνική βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195   Δήμητρα
6972510719   Γιώργος

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ.

Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας. Μετατρέπουμε την οργή μας σε απόφαση για αγώνα για τη καταδίκη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, σε διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για αποφασιστική ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Πέμπτη στις 3 Δεκέμβρη στις 11πμ συμβολική αγωνιστική συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων, κηδεμόνων και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια στο Μ. Μαξίμου, με όλα τα μέτρα προστασίας
(μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Η τραγική διάσταση που έχει πάρει η πανδημία έχει και αιτίες και υπεύθυνους. Η πλήρης υποβάθμιση των δημόσιων συστημάτων Υγείας - Πρόνοιας στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, η ιδιωτικοποίησή τους, το κυνηγητό του κέρδους είναι η βασική αιτία για τις εκατόμβες των νεκρών.
Προειδοποιήσαμε για τα διάτρητα πρωτόκολλα λάστιχο από αρχές του Μάρτη, στα Ιδρύματα Πρόνοιας, χρονίως πασχόντων και στα γηροκομεία. Η κυβέρνηση τα έκανε γαργάρα. Κανένα μέτρο. Ούτε αραίωση πληθυσμού, ούτε προσλήψεις, ούτε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, παρά το θέατρο που κάνουν στα κανάλια. Ήρωες κατ’ άλλα οι εργαζόμενοι αλλά αρνούνται να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους και επικουρικούς, ούτε εγγυούνται το εισόδημα των εργαζομένων και των ΑμεΑ.  Θρηνούμε ήδη νεκρούς, ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες αλλά και εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το έγκλημα! Και συνένοχοί της είναι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, παρά τις κοκορομαχίες που στήνουν σήμερα, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ όπως και η ΓΣΕΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο βάζουν πλάτη σε αυτή τη πολιτική.  Κατ’ απαίτηση της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ετοίμαζαν τον Καιάδα για τα ΑμεΑ, τον μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό: το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία – όπως το βάφτισαν – αλλά  και το Σχέδιο Πισσαρίδη και το πρόγραμμα της ανάκαμψης.

            Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5:30μμ στηρίζουμε τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ με θέμα :  Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης 2021.
Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του ΕΝΙΑΙΟΥ και η πρόεδρος της ΠΟΜΕΕΑ.
Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις θα έχουν δικαίωμα να κάνουν και όλοι οι συμμετέχοντες.
Για να συμμετάσχετε :
Πατήστε εδώ 
με τους κωδικούς:

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2
Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα : 
211 198 4488
231 118 0599  

Meeting ID:    933 307 6881
password:       958820 
Οποίος χρειάζεται τεχνική βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195   Δήμητρα
6972510719   Γιώργος

Δεν το βάζουμε κάτω! Δεν είμαστε αναλώσιμοι.
Ετοιμαζόμαστε για τους μεγάλους αγώνες του αύριο!

Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων
Τα Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και
του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. 

 

Παραταση Διαμαρτυριας

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου  – 11:00πμ Υπουργείο Εργασίας

Η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την ευθύνη γι’ αυτό φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Οι τραγικές ελλείψεις σε Υγειά και Πρόνοια, το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο, η κατάσταση στα ΜΜΜ, η ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς, η υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα επιχειρηματικά κέρδη είναι οι βασικές αιτίες που θρηνούμε σήμερα εκατοντάδες νεκρούς.
Οι εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και στα γηροκομεία, οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, οι γονείς των ατόμων με αναπηρία προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τα υπομνήματα μας προς τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία από την αρχή κιόλας της πανδημίας, οι χώροι μας εξακολουθούν να είναι παντελώς ανοχύρωτοι.
Δουλεύουμε σε χώρους κατά κανόνα υπεράριθμους, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, με ανθρώπους που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας. Τεστ στα γηροκομεία άρχισαν να γίνονται αφού θρηνήσαμε τους πρώτους νεκρούς και αυτά μόνο στους εργαζόμενους. Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί, τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ελάχιστα.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε αλλεπάλληλα κρούσματα και κλείσιμο δομών, δεκάδες νεκρούς, τραγικές καταστάσεις αβοήθητων ανθρώπων με αναπηρία και γερόντων που πεθαίνουν σπίτι τους. Στο όνομα των κερδών η κυβέρνηση άφησε τους τομείς Υγείας και Πρόνοιας στο έλεος των μεγαλοεπιχειρηματιών και της πανδημίας.

Διεκδικούμε:

 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 • Άνοιγμα δομών, πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άνοιγμα νέων για να εξασφαλιστεί αποσυχρωτισμός. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτηρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν ανάπηροι, ηλικιωμένοι, κακοποιημένες γυναίκες και εγκαταλελειμμένα παιδιά, προσφυγόπουλα και μετανάστες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δομές Πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης, φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίου.
 • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στις δομές κλειστής περίθαλψης Υγείας και Πρόνοιας ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους και το αντίστροφο.
 • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους σε δομές ειδικής αγωγής και φροντίδας ηλικιωμένων. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης όλων των ΝΠΙΔ, άμεση  κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην  προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
 • Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.
 • Δωρεάν – μαζικά – εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους και υποστηριζόμενους/φιλοξενούμενους.
 • Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσα ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

ΟΧΙ στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για την κατακρεούργηση του οχταωρου με την επιβολή των απλήρωτων υπερωριών και την σφαγή των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής απεργίας στις 26 του Νοέμβρη.

Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105221411,  6972510719, 6978008209

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 11πμ διαδικτυακή σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ και του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων.

Συμβάλουμε στη συζήτηση.
Συμβάλουμε στον αγώνα.

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.

Βρισκόμαστε σε μια δεύτερη γενική καραντίνα γιατί η κυβέρνηση δεν άκουσε τις φωνές του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού, του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, των αναπήρων, του λαού από την πανδημία.

Η κατάσταση στα γηροκομεία, τα ιδρύματα, τις δομές πρόνοιας, των ΝΠΙΔ και της ιδιωτικής ειδικής αγωγής είναι τραγική. Την ίδια στιγμή χιλιάδες ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες μένουν χωρίς το επίδομα και τη σύνταξη αναπηρίας. Είτε με απόφαση των ΚΕΠΑ είτε σαν αποτέλεσμα του μπλοκαρίσματος των ΚΕΠΑ λόγω της καραντίνας!

Γι’ όλα αυτά θα συζητήσουμε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 11πμ στην διεύθυνση:
Join Zoom Meeting
Πατήστε εδώ
με τους κωδικούς:
Meeting ID: 933 307 6881
Passcode: 48VxP2

Δίνουμε το παρών με όλα τα μέτρα προστασίας την Δευτέρα 23 του Νοέμβρη στις 11πμ στην παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα Πρόνοιας, των χρονίων παθήσεων, στα γηροκομεία που οργανώνουν από κοινού η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος, το Συνδικάτο των Ιδιωτικών κλινικών, το ΣΕΜΙΣΕΑ και η ΠΟΜΕΕΑ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη ενάντια στη κατακρεούργηση των εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, που ετοιμάζεται να περάσει η Κυβέρνηση αξιοποιώντας τη πανδημία.

Δεν τρομοκρατούμαστε, το κίνημα δεν φιμώνεται, δεν μπαίνει στο γύψο.

Οποίος χρειάζεται βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195 Δήμητρα
6972510719 Γιώργος

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

Το εξεργητικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα, ο διεκδικητικός του χαρακτήρας του για τα δίκια των εργαζόμενων, των αδικημένων, δεν υπόκεινται σε απαγορεύσεις.
Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, θα γίνει !!
Γιατί το οφείλουμε στους νεκρούς του, αλλά και στους νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, για ένα φωτεινότερο μέλλον. Χρόνια τώρα προσπαθούν να την απαγορεύσουν, τα παπαγαλάκια τους, κυβερνώντες όλων των αποχρώσεων του νατοϊκού τόξου. Νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία με τη πανδημία, ότι να τα καταφέρουν να την απαγορεύσουν, να την αμαυρώσουν.
Κούνια που τους κούναγε.
Όλα αυτά την ημέρα που βγήκε στη δημοσιότητα η έκθεση του state department που δίνει άλλοθι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να μπορέσουν να επεμβαίνουν ως επικυρίαρχοι, ειρηνοποιοί για το μοίρασμα των κοιτασμάτων και των αγωγών.  Γι’ αυτά τα συμφέροντα, γι’ αυτά τους τα σχέδια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προετοίμασαν και υπέγραψαν συμφωνίες που μετέτρεψαν όλη την Ελλάδα, σ’ ένα απέραντο αμεικανονατοϊκό στρατόπεδο.  Προς δόξα αυτών που στήριξαν τη φασιστική δικτατορία, που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Που οργάνωσαν το πραξικόπημα στη Κύπρο και την Τούρκικη εισβολή.
Προφασίζονται όλοι μαζί την πανδημία (κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ), για την απαγόρευση της πορείας όταν όλοι αυτοί μαζί στήριξαν και στηρίζουν χρόνια τώρα  την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, το άνοιγμα του Τουρισμού μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στο όνομα της ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα τον συνωστισμό των εκατοντάδων χιλιάδων καθημερινά σε Αθήνα και Θες/νίκη αλλά και των μαθητών στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, με τις συγχωνεύεις σχολείων κ όχι μόνο. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να περάσουν νόμους για την απελευθέρωση των απολύσεων, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, το κόψιμο των επιδομάτων στα ΑμεΑ και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νόμο έκτρωμα για να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση για την οριστική κατάργηση του 8ωρου με την επιβολή της 10ωρης εργασίας, γυρνώντας μας στον 19ο αιώνα. Κοράκια δεν είμαστε για τα νύχια σας.
Για όλα αυτά θα διαδηλώσουμε στις 17 του Νοέμβρη με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας , με τις μάσκες μας, αλλά και με τις οργισμένες φωνές της διεκδίκησης για:

 • Μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
 • Την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ιδιαίτερα ιδιωτικών νοσοκομείων, ιδρυμάτων για βαριά αναπήρους και γηροκομείων.
 • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις, που είναι μαγνήτες θανάτου για το λαό μας και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

            Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουμε τους δικούς μας λόγους ζωτικής ανάγκης να έχουμε τη δική μας θέση στις πειθαρχημένες, μαχητικές, διεκδικητικές πορείες και διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

Υπέρ επείγον.
Χιλιάδες ανάπηροι κινδυνεύουν εν μέσω κρίσης και πανδημίας να μείνουν χωρίς το μοναδικό μέσω βιοπορισμού τους, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Στη πρώτη καραντίνα, τα ΚΕΠΑ έκλεισαν, ενώ τα νοσοκομεία έγιναν της μιας νόσου, πράγμα που ουσιαστικά συνεχίζεται και σήμερα. Τα ΚΕΠΑ και μετά την επαναλειτουργία τους, εκτός του ότι συνεχίζουν να λειτουργούν στη λογική των περικοπών, -άλλωστε η Κυβέρνηση με το κόψιμο των επιδομάτων από τα ορφανά, ανάπηρα παιδιά και τις κατευθύνσεις του σχεδίου Πισσαρίδη, έδειξε τις επιλογές της-, χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι, έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ, καθυστερώντας η εξέταση τους από τις επιτροπές αλλά και η ολοκλήρωση των φακέλων τους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.
Με αποτέλεσμα οι παλαιότεροι να μη μπορούν να ανανεώσουν την έγκρισή για την ανανέωση του επιδόματος και της συντάξεως αναπηρίας, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας. Η Κυβέρνηση η οποία έχει ενοχληθεί επανειλημμένα «περί άλλων τυρβάζει».
Κάνουν και σε αυτό το ζήτημα τη πανδημία ευκαιρία;;

Απαιτούμε!!

 1. Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για να παραταθεί το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας για όσο κρατάει η πανδημία σε όσους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους στα ΚΕΠΑ.
 2. Να δοθεί κατεπειγόντως αναδρομικά σε όσους κόπηκε το επίδομα και η σύνταξη.
 3. Να  δίνεται το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας σε όσους κάνουν αίτηση για πρώτη φόρα για όσο κρατάει η πανδημία και καθυστερεί να εξεταστεί η υπόθεση τους για πάνω από δύο μήνες από τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να περάσει σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τη Πρόνοια που ξεκινά να συζητιέται τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη στη Βουλή.

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα σε κάθε περίπτωση είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη τύχη τους.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.
Το ΔΣ του Ενιαίου.

 

ανακοινωση

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠΑ
(ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 8 ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ) ΣΤΙΣ 11:30πμ


ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Είναι απαράδεχτο!! Είναι πρωτοφανές!! Κόβουν το επίδομα παραπληγίας από ένα πολυανάπηρο παιδί με ελληνική ιθαγένεια, επειδή οι γονείς του είναι μετανάστες. Ο ΣΟΥΛΙΜΑΝ ΜΕΧΝΤΙ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ είναι 17 χρόνων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, ελαφριά νοητική στέρηση και μερική τύφλωση. Από το 2017 και μέχρι το 2019 ο εν λόγω έπαιρνε το εξωιδρυματικό επίδομα με αποφάσεις των Υ.Ε. του ΚΕΠΑ. Με απόφαση του ΚΕΠΑ το του 2020 αποχαρακτιριζεται από παραπληγικός. Επειδή αδυνατούν να αμφισβητήσουν την βαρύτητα της αναπηρίας, δίνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 88% αλλά για να χάσει το επίδομα παραπληγίας των 700€, μειώνουν το ποσοστό της κινητικής αναπηρίας κάτω του 67% (στο 55%). Δεν φτάνουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως βαριά κινητικά ανάπηρος. Τα προβλήματα αυτά πολλαπλασιάζονται με την τυφλότητα και την νοητική στέρηση.
Καλούμε την Κεντρική Διεύθυνση των ΚΕΠΑ με βάση τα επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια και με βάση το Νόμο 4554 130/18/7/18 να αναγνωρίσουν ως δικαιούχο του επιδόματος παραπληγίας στο παιδί. Σημειώνουμε ότι βάσει αυτής της διάταξης, δικαιούχοι του επιδόματος παραπληγίας δεν είναι μόνο αυτοί με τη τυπική έννοια του παραπληγικού αλλά και αυτοί οι βαριά κινητικά ανάπηροι, που η κλινική τους εικόνα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή είναι ανάλογες με αυτές του παραπληγικού. Ούτε αυτόν τον νόμο δεν εφαρμόζουν.
Θεωρούμε ότι η ως άνω απαράδεκτη, απόφαση των ΚΕΠΑ, εκτός του ότι εντάσσεται στη λογική των περικοπών, ενέχει ξενοφοβικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Επειδή ο πατέρας του παιδιού είναι από την Συρία και η μητέρα του από την Βολιβία.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να συνεδριάσει η Ανώτατη Διοικητική Επιτροπή των ΚΕΠΑ και να του αναγνωρίσει, την ιδιότητα του δικαιούχου του εξωιδρυματικού επιδόματος-παραπληγίας και να του αποδώσει ποσοστό αναπηρίας 67% στην κινητική αναπηρία.
Σε κάθε άλλη περίπτωση το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του και θα καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους εγχώριους και Διεθνής φορείς/οργανισμούς την άδικη και προκλητική αντιμετώπιση του πολυανάπηρου Σουλιμάν.

 • Ίδια δικαιώματα σε όλους ανάπηρους που ζουν στην Ελλάδα. Έλληνες, Πρόσφυγες και Μετανάστες.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα είναι σε ετοιμότητα, θα βρίσκετε έξω από την επιτροπή την ώρα που θα εξετάζεται ο Σουλιμάν Μεχντι-Αναστάσιο.

Ασπίδα μας η αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους. Για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, η μόνη προοπτική.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ανακοινωση

Μια νέα, ξεχωριστά δύσκολη, σχολική χρονιά και για την Ειδική Αγωγή.
Με τον αγώνα, με την αλληλεγγύη, γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΎΜΑΣΤΕ.

Η κυβέρνηση στη πεπατημένη του ‘’όλα βαίνουν καλώς’’,  με πρωτόκολλα λάστιχο, εκθέτει μπροστά στην πανδημία σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειες τους. Φαίνεται ότι τη βολεύει η απόγνωση που βρίσκονται πολλοί γονείς λόγω των ανακολουθιών της και όταν άνοιξαν τα Ειδικά Σχολειά τον Ιούνη αλλά, και πολύ περισσότερο, με το πώς σχεδιάζει να λειτουργήσουν από Δευτέρα.
Η οικογένεια σε πανικό! Ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Ένα μέρος των γονιών δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο και ψάχνουν για ατομικές λύσεις. Άλλοι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αρκούνται στο να ανοίξουν τα σχολεία όπως-όπως.

Γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η θέση του παιδιού είναι στο σχολείο, το κλείσιμο στο σπίτι είναι καταστροφή!
Πολύ περισσότερο για ένα παιδί με αναπηρία. Πισωγύρισμα, υποτροπή, αποδόμηση σε ό,τι έχει κατακτήσει.
Η επιστήμη έχει αποδείξει πως όταν τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να εκπαιδεύονται και τα παιδιά με αναπηρία και παράλληλα να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, εργαζομένων αλλά και των οικογενειών. Γνωρίζουμε πως στην Ειδική Αγωγή τα πράγματα και πριν την πανδημία δεν ήταν καλά. Η αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης, δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, να μας οδηγούν στο συμβιβασμό ή σε ατομικές λύσεις.

Έχουμε δικαιώματα! Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας έχουν κοινά δικαιώματα.
Μόνο με το κοινό, συλλογικό μας αγώνα, μπορούμε να τα επιβάλλουμε.

Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι φέτος έχει κάνει περισσότερες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αθροίζοντας τις 4000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με τις προσλήψεις των αναπληρωτών της πρώτης φάσης. Όμως και η πρόσθεση αυτή δεν είναι ούτε για παιδί νηπιαγωγείου. Δεν πρέπει να αποσπόμαστε ούτε στιγμή: τα προβλήματα όταν δεν αντιμετωπίζονται επί της ουσίας, εν μέσω πανδημίας μεγεθύνονται.

Το αμίμητο της κ. Κεραμέως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ειδική Αγωγή μες στη πανδημία, ότι είναι τρεις μαθητές ανά τάξη είναι μεν για γέλια, αλλά πρέπει να μας προκαλεί οργή και απόφαση για αγώνα!!

Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μάσκα. Τα μεγάλα προβλήματα της ειδικής αγωγής σε συνθήκες πανδημίας ξεκινούν από το πώς γίνεται η μεταφορά (που είναι στα χέρια επιχειρηματιών με ανειδίκευτο προσωπικό και με το ένα παιδί πάνω στο άλλο μέσα στο σχολικό, ενώ πολλά παιδιά ή δεν καλύπτονται ή ταλαιπωρούνται με τον τρόπο που γίνονται τα δρομολόγια). Την ίδια στιγμή τα περισσότερα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης είναι υπεράριθμα και με ελάχιστο, ανεπαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα που γίνονται ακόμα πιο σύνθετα όταν πολλά από τα παιδιά, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που όμως δεν μπορούν και δεν πρέπει να στερηθούν το σχολείο τους, την εκπαίδευση τους, τις θεραπείες τους. Λύσεις υπάρχουν και πρέπει να δοθούν. Το κράτος έχει την υποχρέωση και πρέπει με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε να αναλάβει την ευθύνη του.

Αυτό που άμεσα, τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε είναι:
ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΩΣΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΓΧΡΩΤΙΣΤΕΙ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ  100, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ 100 ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 200-250, όπως κάποια ΕΕΕΕΚ. Αυτό είναι το κρίσιμο!

Όλοι μαζί στον αγώνα είμαστε δυνατοί, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειες μας. Στρατευόμαστε σε κοινό αγώνα εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, να τους πούμε ως εδώ και μη παρέκει.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.
Μπράτσο με μπράτσο, με τον αγώνα μας, θα την καταπολεμήσουμε όπως και τον κορωνοϊό.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατεπείγουσες μαζικές, μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και βοηθητικού προσωπικού και καθαριστριών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και ιδιαίτερα τώρα μες στη πανδημία.
 • Άνοιγμα νέων δομών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αποσυγχρωτισμός του μαθητικού πληθυσμού για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών αλλά και να προστατευτεί η υγεία όλων των εμπλεκομένων. Για να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις θεραπείες των παιδιών τους που είναι χτυπημένοι από τη κρίση.
 • Για το άνοιγμα των νέων δομών να αξιοποιηθούν σχολεία που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, άλλα δημόσια κτήρια που παραμένουν κλειστά αλλά και ιδιωτικά που πρέπει να επιταχθούν.
 • Το άνοιγμα νέων δομών και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία ούτος ώστε μέσα από ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό με όρους ασφάλειας να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των δομών αλλά και των εργαζομένων δημόσιου , ιδιωτικού τομέα και των αυτοαπασχολουμένων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα μπορούν μέσα στο σχολικό ωράριο οι μαθητές να ολοκληρώνουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και τις υποστηρίχτηκες θεραπείας για να μην είναι εκτεθειμένοι αυτοί και οι γονείς τους στο δρόμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, πηγαίνοντας στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα.
 • Για παράδειγμα , οι σχετικά μικρότερες μονάδες του ιδιωτικού τομέα, να αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση και τις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Πολλαπλά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους και τα παιδιά, ιδιαίτερα στους χρονίως πάσχοντες.
 • Αποφασιστική ενίσχυση με μέσα και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Με τις θυσίες μας, τις προσπάθειες μας, τηρώντας τις υποδείξεις των ειδικών, μηδενίσαμε τα κρούσματα μέχρι το τέλος του Ιούνη. Όμως η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρηματιών, «τζογάρησε» τις προσπάθειες μας, τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας στη ρουλέτα της αγοράς για το άνοιγμα του Τουρισμού, με μόνο πρωτόκολλο αυτό του κέρδους. Στα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για ενίσχυση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, της Παιδείας και της Ειδικής Αγωγής μπροστά στη νέα σχολική χρονιά η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της αντιπαραθέτει την «εφαρμοστικότητα» και το δήθεν μεγάλο κόστος των αιτημάτων.
Κοστίζει το παιδί, κοστίζει ο παππούς και η γιαγιά, κοστίζουν οι ανάπηροι αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε και παράγουμε τα πάντα. Οι μόνοι που δεν κοστίζουν γι’ αυτούς είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ’ αυτούς σπρώχνουν δεκάδες δις στο όνομα της ανάπτυξης από διαφόρους δρόμους, όπως και στα γεράκια του ΝΑΤΟ που τους «μπουκώνουμε» με 4 δις κάθε χρόνο κι ούτε σύνορα αναγνωρίζουν και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο θέλουν να επιβάλουν και να μας βάλουν στα αίματα, να θυσιάσουμε τα παιδιά μας για το ποια μεγαθήρια θα πάρουν τα κοιτάσματα και τους αγωγούς. Ή θα συγκρουστούμε με αυτή τη πολιτική και αυτούς που τους την εκφράζουν ή θα μας αλέσουν οι μυλόπετρες της αγοράς.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

 

ανακοινωση

Ακέραιη η ευθύνη στη κυβέρνηση και τους Ιδιοκτήτες και Διοικητές των Ιδρυμάτων για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τα θύματα στα γηροκομεία και στις δομές Πρόνοιας. Πάνω από 21 οι θάνατοι στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, κάποιοι πρώτοι στο Παπαγεωργίου στον Εύοσμό, ενώ ήταν 13 οι νεκροί νεφροπαθείς στη κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ», μέχρι να κλείσει η εισαγγελική έρευνα με το πρώτο κύμα την άνοιξη. Ενώ κάθε μέρα ανακοινώνονται νέα δομές που μπαίνουν σε καραντίνα με πολλά κρούσματα.
           
            Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
Υπάρχει ιστορική, διεθνής κι εγχώρια πείρα, αλλά η κυβέρνηση αρνιόταν να συζητήσει με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αρνιόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις στη Βουλή. Αρνιόταν να πάρει μέτρα όπως ουσιαστικά αρνιέται και σήμερα. Τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πανδημία μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ανακοίνωσε ότι παίρνει κάποια μέτρα για τις κλειστές δομές, για τα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, για τα γηροκομεία, τους ξενώνες φιλοξενίας κτλ. Όμως αρνείται να πάρει ολόπλευρα τη κρατική ευθύνη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών (δημόσιων και ιδιωτικών), με βάση τις επιταγές της επιστήμης, τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Μετά απο έξι μήνες πανδημίας, -πριν λίγες ημέρες-,ανακοίνωσε για τη δωρεάν παροχή ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας), σε όλους τους εργαζομένους, λες και αυτό από μόνο του αρκεί. Ενώ όταν καταγγέλλαμε από καιρό ότι οι εργοδότες δεν τα παρέχουν οι της κυβέρνησης σφύριζαν αδιάφορα.
Τι είναι αυτό που προσδιορίζει την αναγκαιότητα να παρθούν  πολύ συγκεκριμένα, εξειδικευμένα μέτρα για να μη μπει ο ιός ή έστω να αντιμετωπιστεί αμέσως σ αυτές τις δομές;
Είναι αυτό πού ομολογούν οι ίδιοι οι επιστήμονες, ότι οι συνθήκες συγχρωτισμού σε αυτές τις δομές σε συνδυασμό με τη περιορισμένη δυνατότητα των περιθαλπόμενων να αυτοεξυπηρετηθούν άρα και να τηρήσουν τους όρους υγιεινής τα καθιστούν υγειονομικές βόμβες. Τα προβλήματα μεγεθύνονται με τη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της στήριξης της κερδοφορίας, ελάχιστο προσωπικό, ανειδίκευτο στις περισσότερες των περιπτώσεων, στοίβασμα ανθρώπων σε θαλάμους, τμήματα και κτήρια. Έλλειψη και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.
Αυτό βιώσαν σαν εμπειρία δραματική οι λαοί με τις εκατόμβες των νεκρών ανάπηρων και ηλικιωμένων στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ.  Όμως η βαρβαρότητα των χωρών του πολιτισμού και του φωτός έχει και παρελθόν. Πάνω από 25000 – κάποιοι λένε και 35000 χιλιάδες-, ήταν οι νεκροί στα ιδρύματα αναπήρων, στους ξενώνες της περιβόητης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και στα γηροκομεία, στο καύσωνα του 2003 στη Γαλλία.  Δεκαεφτά χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα των δύο ερευνητικών επιτροπών και το καταλογισμό της ευθύνης. Όμως και στην Ελλάδα στο καύσωνα του  1987 ‘ήταν πολλά τα θύματα σε τέτοιες δομές. Δεικτικό της ευαλωτότητας όπως λένε αυτών των δομών, της αναγκαιότητας εξειδικευμένων μέτρων για τη λειτουργία τέτοιων δομών είναι και τα συχνά ατυχήματα με πάμπολλα θύματα σε πυρκαγιές κτλ.
Οι προτάσεις μας και επιβεβαιωμένες και τεκμηριωμένες επιστημονικά ήταν και είναι αλλά και οι μόνες ρεαλιστικές. Όμως, η κυβέρνηση αρνείται να τις υλοποιήσει, γιατί δεν θέλει να μειώσει τα κονδύλια επιδότησης, στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας σε αυτή τη κατάσταση την Υγεία και την Πρόνοια. 

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Για να αναγκάσουμε με τον αγώνα μας τη κυβέρνηση, να πάρει τα αναγκαία μέτρα, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, για αποφασιστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, για τη προστασία των περιθαλπόμενων αλλά και των εργαζόμενων:

 • Μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, τη Πρόνοια, στους χρόνια πάσχοντες αλλά και στους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων. Γιατί η ανακοίνωση της κυβέρνησης τελευταία για τεστ για αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές είναι άλλοθι για να καλύψει τις ευθύνες της για το άνοιγμα του Τουρισμού και την άρνηση της να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία αυτών των δομών.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών σε Υγεία και Πρόνοια.
 • Άνοιγμα των νοσοκομείων και των Ιδρυμάτων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ένταξη στο σύστημα όλων των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών.

            Για τα Ιδρύματα:

 • Άνοιγμα νέων δομών, με το άνοιγμα νέων πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια.
 • Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτηρίων και ξενοδοχείων έτσι ώστε να ανοίξουν νέες δομές για τη μεταφορά αναπήρων, ηλικιωμένων, κακοποιημένων γυναικών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, προσφυγόπουλων και μεταναστών για να εξασφαλιστεί η αραίωση του πληθυσμού σε αυτούς τους χώρους αλλά και  μοναχικών ανάπηρων και ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειες τους προσωρινά ή μόνιμα δεν μπορούν να τους στηρίξουν.
 • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί και των ιδρυμάτων, και για να μην μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους αλλά και από τον κοινωνικό τους περίγυρο στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα.

            Αυτές τις προτάσεις, αυτές τις θέσεις,  ως ενιαίο σύνολο καταθέσαμε στο Υπουργείο Υγείας από τις 7 Μάρτη και τις επαναφέραμε και τις επικαιροποιήσαμε σε μια σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων από κει και πέρα. Καθώς τις επανακαταθέσαμε στη κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα με κοινό υπόμνημα (ΣΕΑΑΝ, ΠΟΜΕΕΑ,ΣΕΜΙΣΕΑ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ), στη κινητοποίηση στις 15 Ιούλη. Όμως η κυβέρνηση συνειδητά κώφευε σε αυτές τις προτάσεις γιατί αυτό που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στη κανονικότητα, η ανάκαμψη όπως προσδιορίστηκε και από τα Συμβούλια της ΕΕ.   Όπου ανάκαμψη και κανονικότητα  η στήριξη της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας των ομίλων. Γι αυτό δεν αξιοποίησαν το χρόνο από το πρώτο κύμα της πανδημίας που τους έδωσε ο κόσμος με τη πειθαρχία στις υποδείξεις των ειδικών και για να συγκαλύψουν αυτές τις ευθύνες τους, αυτές τις επιλογές τους, κουνάν το δάχτυλο στους νέους, ενοχοποιούν τους εργαζόμενους που πήγαν διακοπές, το παππού που δεν φοράει μάσκα στο λεωφορείο που το περίμενε τριάντα λεπτά στη στάση  με 40 βαθμούς, όρθιος, ενώ τα καθίσματα δίπλα του είναι αδειανά. Ευθύνη έχουν και κάποιοι επιστήμονες που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια, που μπορεί να εξηγούν καλά το πώς μεταδίδεται ο ιός αλλά δεν παίρνουν καμία θέση στο όνομα του εφικτού για να μη θιχτούν παλιοί και νέοι κυβερνώντες, το σύστημα εξουσίας, για τη κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις, τη διάλυση της ΠΦΥ και τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές, στα Ιδρύματα Πρόνοιας, για χρόνια πάσχοντες, ανάπηρους, πρόσφυγες και ηλικιωμένους. Δεν αρκεί να δακρύζεις για το παππού και τη γιαγιά αλλά να οργίζεσαι γι αυτούς που τον 21ο αιώνα του κόβουν τη σύνταξη και τα φάρμακα, τον πετούν στα γηροκομεία, χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα Ιδρύματα Πρόνοιας είναι ιδιωτικά. Τα δημόσια λίγα αλλά και σε ανάλογα χάλια ενώ πολλά λειτουργούν έξω και πέρα από προδιαγραφές ακόμα και από αυτές τις τυπικές άδειες που προβλέπει το κράτος.
Γι αυτό καλούμε τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τις οικογένειες των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, με βάση και αυτή τη πείρα και τη γνώση, να κάνουν δική τους υπόθεση τη στράτευση στον αγώνα με βάση το παραπάνω πλαίσιο και γενικότερα τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, σήμερα διαδηλώνοντας ότι ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών γιατί απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γι αυτό θα βρεθούμε στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ αλλά και στη πλατιά σύσκεψη σωματείων στις 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ να σχεδιάσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα που αυτό το διάστημα στο επίκεντρο θα είναι εκτός των ζητημάτων των Ιδρυμάτων, η ασφαλή λειτουργία της Ειδικής Αγωγής  σύμφωνα με τις προτάσεις μας και των αγωνιστών εκπαιδευτικών. Για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας από την πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα πανδημία, μοναδική αξία του συστήματος τους, τη κερδοφορία.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν θα υποταχθούμε, δε θα παραλύσουμε από το φόβο. Με τον οργανωμένο μας αγώνα θα νικήσουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

προσκληση

Τα διάτρητα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης,
υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων.
Τα θύματα και τα κρούσματα στα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη τώρα, στον Ταξιάρχη χθες ,
είναι τα δείγματα της πολιτικής τους, της στήριξης των κερδών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ., Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας
της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37 2ος όποφος με θέματα:

 1. Εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αγωνιστικής ετοιμότητας του αγωνιστικού, αναπηρικού κινήματος για να μην πληρώσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειες μας ξανά άλλη μια καπιταλιστική κρίση που επιταχύνεται με την πανδημία.
  Την ίδια στιγμή που μας πιπίλιζαν τα μυαλά με την ευαισθησία τους για την προστασία των ευπαθών ομάδων, έκοβαν θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις, έκλειναν τα νοσοκομεία για τους χρόνια πάσχοντες. Έκλειναν την Ειδική Αγωγή και ετοιμάζονται να την ξανακλείσουν. 
 2. Μέτρα προστασίας από τη πανδημία και τα πρωτόκολλα λάστιχο κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών. Συστράτευση με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.
   Από τη μια πλευρά λοιδορούν και κατεβάζουν τον παππού από το λεωφορείο επειδή δε φορά μάσκα, και από την άλλη δρομολόγια κάθε 45’, τα μισά καθίσματα αδειανά και να είμαστε όρθιοι, παστωμένοι σα σαρδέλες στα ΜΜΜ. Για μέτρα αποστασιοποίησης μιλάνε αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων τα καράβια και τα αεροπλάνα ταξιδεύουν με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλον, συγκαλύπτονται και αποσιωπούνται τα κρούσματα στις τουριστικές περιοχές. Να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα προστασίας λένε και η Ειδική Αγωγή αλλά δεν δίνουν 1€ παραπάνω για να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες και σχολεία, για να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό και να μην είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί ο ένας πάνω στον άλλον.  Για ήρωες υγειονομικούς μιλάνε αλλά πολλοί από αυτούς σε λίγο θα απολυθούν, γιατί είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί και τους στέλνουν στον πόλεμο  χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Να δουλεύει ένας για τρεις και να μην είναι μακρινή η στιγμή να κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα μπει στον αναπνευστήρα και ποιος όχι. Γιατί τα κρεβάτια της ΜΕΘ, παρά τις παρλαπίπες του Χαρδαλιά και του Κικίλια, είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.
 3. Μέτωπο ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ‘’Σχεδίου Πισαρίδη’’,  στην εμπορευματοποίηση των πάντων και της ανάκαμψης με ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ΣΔΙΤ στην ημερήσια διάταξη, τα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία και τα υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών στη φροντίδα των παιδιών, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων.
 4. Οργανώνουμε, εξασφαλίζουμε την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης της ΣΕΑΑΝ, για να έχουμε τα μέσα, τα όπλα, στον αγώνα για τα δικαιώματα μας, για τη ζωή μας. Για να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
 5. Ταυτόχρονα, και παρά την πανδημία, κανένας ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα δεν έχει πάει πίσω. ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ενισχύουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης με  ολέθρια για τους λαούς αποτελέσματα.

 

Η συμβολή της καθεμίας και του καθένα από μας στη συζήτηση, στις αποφάσεις, στον αγώνα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο.

 

Παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Ανακοινωση

Αφού έκοψαν το επίδομα -εν μέσω καραντίνας- από τα ορφανά παιδιά με αναπηρία επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους, αφού άφησαν δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες μέσω των σφαγείων των ΚΕΠΑ χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας μπαίνει σε νέα φάση το σχέδιο για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας αλλά και στις θεραπείες.

Η Κυβέρνηση συγκρότησε πριν λίγες μέρες Ειδική Διεπιστημονική Επιτροπή για την αξιολόγηση των επιδομάτων αναπηρίας με κριτήριο τη λειτουργικότητα που θα πρέπει να δώσει πρόταση-πόρισμα μέχρι 30 Σεπτέμβρη 2020.

Θέλει η Κυβέρνηση να κρυφτεί και η προσήλωση της στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ παλαιών και νέων μνημονίων δεν την αφήνει.

Θυμίζουμε, ότι η λειτουργικότητα του ανάπηρου ως κριτήριο για τις όποιες παροχές, είναι το εργαλείο που έχει επεξεργαστεί για γενικευμένες περικοπές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τον ΟΟΣΑ, που βάσει αυτών των επεξεργασιών εξελίσσεται το σχέδιο των περικοπών σε ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, σε όλες τις χώρες του καπιταλισμού.
Δεν θα παίρνεις ως ανάπηρος το επίδομα με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και τη βαρύτητα της αναπηρίας αλλά θα κρίνεται και θα είναι κριτήριο το μορφωτικό σου επίπεδο, η κοινωνικότητα σου, η οικογενειακή σου κατάσταση. Το ίδιο για τις θεραπείες του παιδιού σου με αναπηρία. Δεν θα κρίνονται οι ανάγκες του παιδιού σου ή το αν εσύ δουλεύεις, είσαι ασφαλισμένος και πληρώνεις τις εισφορές σου αλλά η εν γένει οικογενειακή σου κατάσταση. Αν έχεις κάποιο διαμέρισμα στο όνομα σου, αν έχεις αδελφό με μια βιοτεχνία αν συμμετέχεις σε κοινωνικές δράσεις κτλ, ακόμα και σε διαδηλώσεις. Τότε θα χαρακτηρίζεται το παιδί σου λειτουργικό και θα επωμίζεσαι ένα μέρος ή όλο το κόστος των θεραπειών.

Αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι τα μνημόνια είναι εδώ και θα κουμπώσουν με τα νέα μνημόνια και δεσμεύσεις για τη διαχείριση του κονδυλίου του ταμείου ανάκαμψης που συγκρότησε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, με λεπίδι τη λειτουργικότητα είναι επιταγή του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν το Αύγουστο του 2015 όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κτλ), και του εφαρμοστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2018, που μαζί με το χτύπημα της απεργίας επέβαλλε με το άρθρο 215 την αναδιάρθρωση (βλ. περικοπή), των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας με κριτήριο τη λειτουργικότητα. Αφού όπως έλεγε το άρθρο 215, «…η χορήγηση των επιδομάτων θα συνεκτιμάται εκτός του ποσοστού αναπηρίας, η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα…», όπου θα συνυπολογίζεται το μορφωτικό επίπεδο του ανάπηρου ή του χρόνια πάσχοντα, η εν γένει κοινωνικότητα του και οικογενειακή του κατάσταση και το αν ο παππούς άφησε ένα κοτέτσι στον εγγονό του με αναπηρία, μια γκαρσονιέρα ή κανά αμπελάκι σε καμιά ραχούλα…
Λειτουργικότητα, που θα γίνει εν γένει εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων όπως συναποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και αποδέχθηκαν στο να είναι κριτήριο περικοπών στις κοινωνικές παροχές, τις θεραπείες αλλά και τις συντάξεις αναπηρίας. Όπερ έδει δείξε κατευθύνσεις των μεγάλων καπιταλιστικών οργανισμών για τη Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα, έκθεση ΟΟΣΑ για την Ελλάδα Σεπτέμβρης 2013 και Παγκόσμιας Τράπεζας Δεκέμβρης 2016. Υπενθυμίζουμε ότι οι επεξεργασίες του ΟΟΣΑ για τη κοινωνική ασφάλιση είναι δεσμευτικές για την ΕΕ και για τα κόμματα του κεφαλαίου ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση την επιταγή του 3ου Μνημονίου, ανακηρύσσεται Ειδικός Σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την αναδιάρθρωση της Πρόνοιας στην Ελλάδα (βλ. σχέδιο περικοπών κατά 50% των δαπανών για τη Πρόνοια στη χώρα μας).
Η συμμετοχή τους στην Επιτροπή, όπως ανακοίνωσαν, oι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των λεγόμενων επίσημων αναπηρικών οργανώσεων που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη, δίνουν άλλοθι στη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ τολμούν να μας κοροϊδέψουν με την ανακοίνωση τους, λες και έχουμε ακρωτηριασμό μνήμης, ότι δήθεν αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή της λειτουργικότητας ως κριτήριο για την απόδοση των επιδομάτων στους ανάπηρους για τα δεδομένα της χώρας μας! Τολμούν, αναστρέφοντας τη πραγματικότητα, να κάνουν και ιστορική αναδρομή! Μπορούν οι άνθρωποι της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων όλων των συνδυασμών και των αποχρώσεων αλλά και οι δικοί τους, των μηχανισμών της ΕΕ, που τους καλοταΐζουν με εκατομμύρια ευρώ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση ότι έχουν συνεργούς-ανάπηρους σε αυτή τη βρώμικη δουλειά.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι λωτοφάγοι. Όπως τους τα φέραμε τούμπα το 2005, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μαζί με την ΕΣΑμεΑ ανακοίνωναν τη συμφωνία τους για τη προώθηση του σχεδίου των περικοπών, όπως με τους αγώνες μας έχουμε καθυστερήσει τις επιταγές του 3ου Μνημονίου, τώρα που τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εξόφθαλμα για τον καθένα και τη καθεμία, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τον αγώνα μας μπορούμε να τους τα φέρουμε τούμπα.
Προϋπόθεση γι αυτό είναι η απομόνωση των διεφθαρμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων συλλόγων των ΑμεΑ, των γονιών και κηδεμόνων. H καταδίκη του ρόλου της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, το πάρσιμο αγωνιστικών αποφάσεων από τους συλλόγους και τα σωματεία. Το δυνάμωμα της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.
Ετοιμαζόμαστε για μεγάλη αναμέτρηση.


Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στο πάτο
Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω – κάτω!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Καλεσμα!

15 ΙΟΥΛΗ στις 7.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Οι θεραπείες, η Ειδική Αγωγή, η Αποκατάσταση δεν είναι είδος πολυτέλειας για να εξαρτάται από τη τσέπη σου, ή να κλείνει και να σταματά εν καιρώ πανδημίας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες η υπεράσπιση των οικογενειών μας, η των δικαιωμάτων μας , στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!
Κάνουμε προσωπική υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης της Τετάρτης.
Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μας, να πάρει
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τη προστασία από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση.
Εμείς το ζούμε στις οικογένειες μας, στη καθημερινή μας ζωή. Το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην κορονοϊού για να καλύψουν τη γύμνια τους μπροστά στην πανδημία όπως και το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής, της Αποκατάστασης, το σταμάτημα των θεραπειών, το πληρώσαμε, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Προειδοποιούμε θα το ξανακάνουν με το πρώτο νέο κύμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Είμαστε στον 21ο αιώνα , της ρομποτικής χειρουργικής, των γονιδιακών θεραπειών, της νανοτεχνολογίας, των αλμάτων της επιστήμης.  Δεν μπορούμε να δεχθούμε να είναι για λίγους, να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Δεν μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, να αξιοποιούν τη πανδημία για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και τη θέληση τους να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Να γιατί αξιοποιούν τη κρίση και την πανδημία , για να περάσουν μέτρα όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων, για να εξασφαλίσουν «σιγή νεκροταφείου», στην απελευθέρωση των απολύσεων με τις ΠΝΠ, τη μείωση των μισθών, την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και το σταμάτημα των θεραπειών και το κόψιμο των επιδομάτων των ΑμεΑ. 
Κούνια που τους κούναγε!!!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Με τις οικογένειες μας, με τους συναδέλφους μας,
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη Τετάρτη στο Σύνταγμα για:

 • Την εξασφάλιση των θεραπειών ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του κράτους με ή χωρίς πανδημία.
 • Να πάρει ΤΩΡΑ ΟΛΑ εκείνα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για να ανοίξει κανονικά η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη. Με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένο Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με ειδικευμένο προσωπικό με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας έτσι ώστε μέσα στο Ειδικό Σχολείο, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να κάνει δωρεάν όλες τις απαραίτητες θεραπείες το παιδί με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.  Για να μην αναγκάζεται αυτό και η οικογένεια του να γυρνά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο από κέντρο σε κέντρο, να σμπαραλιάζεται  και να αφαιμάζετε οικονομικά.
 • Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή και επίταξη των Ιδιωτικών γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη αραίωση του πληθυσμού, η ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών με όρους ασφάλειας λόγω πανδημίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα οικοτροφεία, τους ξενώνες, τα ιδρύματα χρονίων πασχόντων και με τα γηροκομεία, για να μην έχουμε τα ίδια τραγικά φαινόμενα όπως στη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ όχι μόνο.
 • Αποφασιστική, γενναία αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με διπλασιασμό των διανυκτερεύσεων, χωρίς τα ασφυκτικά πλαφόν, για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους. Μοναδική διέξοδος μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, κρίσης, απολύσεων, περικοπών, φτωχοποίησης.  Δεν γίνεται να προκαλεί η κυβέρνηση, που δίνει σήμερα τα μισά για το Κοινωνικό Τουρισμό (30εκ€ συνολικά, από τα 60εκ που έδινε το 2011), όταν και αυτά είναι λεφτά των ασφαλισμένων και από το κρατικό προϋπολογισμό να χαρίζουν τόσα δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες.
 • Να μπει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ. Να αναλάβει το κράτος τώρα άμεσα στην ευθύνη για τη γενναία αύξηση των ωφελούμενων. Αποφασιστική ενίσχυση της ποιοτικής λειτουργίας με σύγχρονα προγράμματα. Αύξηση των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
 • Να ξαναδοθεί το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα παιδιά που κόπηκε –εν μέσω καραντίνας- επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
 • Όχι στη λειτουργικότητα και στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, βασικά εργαλεία στη περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση.
 • Καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.
 • Μαζικά τεστ σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους σε Ειδική Αγωγή, εκπαίδευση και αποκατάσταση αλλά και στα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Υπάρχει διέξοδος.
Ο οργανωμένος, ασυμβίβαστος αγώνας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. του Ενιαίου
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 08/07/2020

Στις 7 Ιουλίου, στις 12μμ, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων σε αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ), στο Ίλιον, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου και συνολικότερα της αποκατάστασης στη χώρας μας. Προβλήματα που οξύνθηκαν εν μέσω πανδημίας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα σωματεία εργαζομένων, του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, του νοσοκομείου ΚΑΤ, της ΠΟΜΕΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή), σωματεία εργαζομένων και μια σειρά φορείς της περιοχής που είναι σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) στην Δυτική Αθήνα.
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας της ΣΕΑΑΝ για την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων του Κέντρου και της αποκατάστασης συνολικότερα. Ως πρώτη κοινή πρωτοβουλία των φορέων αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ( πρώην ΕΙΑΑ ) την Δευτέρα 13 του Ιούλη στις 9:30πμ
(Θεολόγου 1, στάση 8η Αναπήρων, Ίλιον).

Τέλος οι συμμετέχοντες δήλωσαν την καταδίκη τους για το νομοσχέδιο έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και πως θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια της Πέμπτης.

Διεκδικούμε Αποκλείστηκα Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση, με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.

Δίνουμε την μάχη για:
▪ Να εξασφαλισθεί γενναία χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.
▪ Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, νοσηλευτών, ανδρών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, κλπ αλλά και βοηθητικού προσωπικού.
▪ Καμία απόλυση των εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης (ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών κλπ).
▪ Να πληρώνεται κανονικά με το βασικό μισθό η πρακτική άσκηση των σπουδαστών όλων των βαθμίδων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ) και των ειδικοτήτων.
▪ Οι ασθενείς να μην πληρώνουν ούτε 1€ πάνω και κάτω από το τραπέζι για τις ανάγκες νοσηλείας τους.
▪ Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα.
▪ Έξω οι εταιρείες από το Ε.Ι.Α.Α., από την διάθεση των τεχνικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και την αποκατάσταση.
▪ Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή και την εισαγωγή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και τη δωρεάν διάθεσή τους στους ανάπηρους της χώρας μας.
▪ Εξασφάλιση της λειτουργίας της αποκατάστασης με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα και άνοιγμα νέων Δημόσιων δομών. Για να μη κλείσει ξανά η αποκατάσταση σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας. Για να μη χρησιμοποιείται ο συγχρωτισμός ως πρόσχημα για το κλείσιμο κρεβατιών αποκατάστασης.

 

Η ανοχή είναι συνενοχή. Η μοιρολατρία καταστροφή

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Ξεσηκωμός!!
Το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχουμε κάθε συμφέρον να συμβάλλουμε κi’ εμείς με τον αγώνα μας να μείνει στα χαρτιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Συμβάλουμε στον γενικότερο ξεσηκωμό, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση 7 μμ στo πεζόδρομο της Κοραή
(στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πρωτοστατούμε στους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους, οι συνταξιούχοι αλλά κι οι μαθητές και οι φοιτητές.
Αυτοί, οι λίγοι που συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη από τη δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, από την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, την Αποκατάσταση, το Πολιτισμό, θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, την εξουσία τους.

Τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 3ο Μνημόνιο, ψήφισε και  το νόμο ενάντια στις απεργίες. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να μας απαγορεύσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.
Κανένας πατέρας, καμιά μάνα, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα δεχθεί να μη μπορεί να πάρει  τα φάρμακα για το παιδί της, για το παππού και τη γιαγιά και την ίδια στιγμή να σιωπά.
Κανένας ανάπηρος δε πρόκειται να υποταχθεί βλέποντας την επιστήμη και τη τεχνολογία να κάνουν τεράστια βήματα και αυτός να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του, για την βελτίωση της ζωής του επειδή δεν έχει να πληρώσει.
Καμία οικογένεια εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, που δουλεύει, που έχει δουλέψει μια ζωή, που προσφέρει, δε θα συμβιβαστεί και δεν θα αποδεχτεί να μην έχει σχολείο που να μορφώνει το παιδί της, δουλειά με δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια με ότι η επιστήμη επιτάσσει.
Είστε μακριά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως θα βλέπουμε τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς και τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια.
Γιατί έχουμε μάθει ότι τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν.
Κύριοι της εξουσίας προσέξτε!
Οι αγώνες είναι σα το νερό στη ζωή. Άμα το θάψεις θα σε θάψει. Αυτό που τρέμετε  περισσότερο βέβαια είναι οι ιδέες. Όπως αυτή, η πιο σημαντική ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς τα παράσιτα. Αλλά αυτή ξέρετε ούτε κρεμιέται, ούτε δολοφονείται, ούτε απαγορεύεται όσα μέσα και να χρησιμοποιήσετε.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!
Όταν αυτή η ιδέα γίνει κτήμα των πολλών, δε θα βρείτε πέτρα να σταθείτε, μεριά για να κρυφτείτε.
Τη σαπίλα σας την είδαμε αυτές τις μέρες της πανδημίας. Με τη γύμνια των νοσοκομείων, με τις δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ που σταμάτησαν τις θεραπείες τους. Με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στις χώρες της πολιτισμένης καπιταλιστικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, τη μητρόπολη της δημοκρατίας και του ονείρου.
Με τις επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων στους μεγαλοξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες, στους μεγαλοβιομηχάνους και τους εφοπλιστές και οι εργαζόμενοι να απολύονται, να αλλάζουν τις συμβάσεις και να μην μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους.
Την είδαμε κύριοι ‘’ευαίσθητοι’’ της Κυβέρνησης, όταν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω καραντίνας, κόψατε το επίδομα αναπηρίας από τα ορφανά παιδιά που έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

Η ελπίδα είναι εδώ!!
 Στους αγώνες θα θεριέψει και θα νικήσει.
Οι ανάπηροι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συλλαλητήριο στις 15 Ιούλη, στις 7.30 μμ στο Σύνταγμα.

 • Για μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
 • Για αποφασιστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
 • Για να εξασφαλιστούν από το κράτος ΔΩΡΕΑΝ, όλες οι θεραπείες  των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων με αλλά και χωρίς πανδημία, γιατί πολύ απλά δεν είναι είδος πολυτελείας.

Θα μετρηθούμε με το νόμο σας και θα νικήσουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,
για τη ζωή μας , για τη  προστασία των οικογενειών μας.

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.
Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία,
για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.
Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή
(μετρό Πανεπιστήμιο).
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!
Με τους ανθρώπους μας, με τις οικογένειες μας, γινόμαστε κήρυκες, οργανωτές του αγώνα. Η πανδημία ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, τα μεγάλα προβλήματα στη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή  κι Αποκατάσταση. Η ίδια η ανάγκη προστασίας της ζωής μας, των ανθρώπων μας, απαιτεί άμεσα, ουσιαστικά μέτρα.
Για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε. Η επιστροφή στη κανονικότητα, η ατομική ευθύνη, είναι τα παραμύθια των κυβερνώντων σημερινών, προηγούμενων και ΕΕ, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, την ανυπαρξία κρατικής ευθύνης για τη κατάσταση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Για τη στρατηγική τους δέσμευση, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας. Για να αξιοποιήσουν όπως πάντα την κρίση για να δρομολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και εν μέσω πανδημίας.

Ποια είναι η ατομική μας ευθύνη που ενώ σα χώρα έχουμε ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ, -και εκτός πανδημίας-, τώρα έχουμε μόνο 750; Ενώ από 2000 κρεβάτια αποκατάστασης που θα έπρεπε να έχουμε στο Δημόσιο, έχουμε μόνο 200, με τεράστιες ελλείψεις,  τα οποία και τα έκλεισαν εν μέσω πανδημίας; Τίνος ευθύνη είναι, που στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε ‘’νοσοκομεία κορονοϊού’’, σταματώντας την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων με τραγικές συνέπειες στους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειες τους; Ποια είναι η ατομική ευθύνη των νεφροπαθών στην κλινική «Ταξιάρχαι», που πήγαιναν για να προστατεύσουν την υγεία τους σε μια πιστοποιημένη και υποτίθεται εποπτευόμενη από το κράτος δομή και νόσησαν μαζικά; Αλήθεια που ακούστηκε τον 21ο αιώνα με αυτές τις κατακτήσεις της επιστήμης, με αυτή τη συσσωρευμένη γνώση για μια πανδημία να σταματούν οι θεραπείες των χρονίως πασχόντων και παιδιών με αναπηρία;
Επιστροφή στη κανονικότητα λένε. Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής αλλά οι γονείς καλούνται με δική τους ευθύνη να πάνε ή όχι τα παιδιά στο σχολείο. Το κράτος δε παίρνει καμία ευθύνη, κανένα μέτρο να ανοίξει καινούργιες δομές για να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, οι οποίες είναι ελάχιστες αλλά και υπεράριθμες σε μαθητές και περιθαλπόμενους και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Καμία ευθύνη για να προσληφθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν τα κέντρα με όρους ασφάλειας και ποιότητας. Δίνουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους, στις αεροπορικές εταιρίες αλλά όχι για να καλύψουν τις ανάγκες στην Υγεία και την Ειδική Αγωγή. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ, τσάμπα χρήμα, έδωσαν στους Ιδιώτες για τα τεστ αλλά τεστ δεν έχουν να κάνουν στα Ειδικά Σχολεία και στα Ιδρύματα Πρόνοιας. Ακόμη και τους νεφροπαθείς που έχουν παραπέμψει για αιμοκάθαρση στα Ιδιωτικά τους ζητούν να πληρώσουν τα τεστ από τη τσέπη τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ! Ετοιμάζουν χειρότερα.
Μέσα στο χαμό της πανδημίας βρήκαν την ευκαιρία να κόψουν επιδόματα και μάλιστα των παιδιών με βαριές αναπηρίες που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Περνούν νομοσχέδιο για τη Παιδεία, κάνοντας ένα σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, εξεταστικό κέντρο, πετώντας κυριολεκτικά στο περιθώριο τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μας βομβαρδίζουν τα μυαλά κάθε μέρα, κυβερνώντες, κόμματα του κεφαλαίου, ΜΜΕ για την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, αλλά το ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους ούτε λόγος. Όπως κουβέντα δεν λένε ότι χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειες τους, θα παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τη καραντίνα και δεν θα μπορέσουν να κάνουν καθόλου διακοπές.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • Να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις μας.
 • Γενικότερος ανασχεδιασμός της Ειδικής Αγωγής ,εκπαίδευσης και αποκατάστασης με επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα, άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει με οργάνωση τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη σ’ αυτό των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα και των αυτοαπασχολούμενων. 
 • Γενναία επέκταση του κατασκηνωτικού προγράμματος για τα ΑμεΑ. Να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και ποιότητας, με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών.
 • Πραγματικά, ουσιαστική επέκταση του Κοινωνικού Τουρισμού.
 • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

Πληρώσαμε τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.
 • Καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι αναπληρωτές, συμβασιούχοι, επικουρικοί αλλά και αυτοί με το μπλοκάκι.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 • Θεραπείες χωρίς περικοπές και πλαφόν, με βάση μόνο τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,
για τη ζωή μας , για τη  προστασία των οικογενειών μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων στις  
11 ΙΟΥΝΗ στις 7μμ στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Προσυγκέντρωση για το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα
στις 6.15 μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Πληρώσαμε τη κρίση τους , δε θα πληρώσουμε ξανά.
Αλληλεγγύη στον Αμερικάνικο λαό που μάχεται ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τη καταστολή.  Μια είναι η αιτία, η μήτρα του ρατσισμού, της φτώχειας, για τις εκατόμβες των νεκρών από τη πανδημία στις χώρες της Ευρώπης του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, σ’ αυτή του Αμερικάνικου ονείρου. Το κυνηγητό του κέρδους, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της ίδια της ανθρώπινης ζωής. 

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!!
Αγώνας για  ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.

 1. Κατάργηση των  αντιεργατικών ΠΝΠ.
 2. ΟΧΙ στην ανεργία.
 3. ΟΧΙ στις απολύσεις.
 4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αυτών με το μπλοκάκι.
 5. Επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα (υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής), άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη και των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. 
 6. Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας καλούμε στη σύσκεψη που θα γίνει στις 9 του Ιούνη ημέρα Τρίτη στις 7 μμ, στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από τα Ειδικά Σχολεία, τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και τα Ιδρύματα αλλά και τις διάφορες κατηγορίες ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων.

Παίρνουμε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 16 του Ιούνη για προστασία από τη πανδημία με ένα ισχυρό, πανίσχυρο Δημόσιο Τομέα Υγείας, Πρόνοιας Ειδικής Αγωγής. Συγκέντρωση στις 9πμ, στο πεζόδρομο της Κοραή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Υγείας.

Θεωρούμε ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τα τραγικά προβλήματα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν από τη μια πλευρά με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του Δημόσιου Τομέα για να στηριχτεί η Ιδιωτικοποίηση, η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Βιώσαμε τις επιπτώσεις από τη καραντίνα, τον εγκλεισμό των ανθρώπων μας για δύο μήνες στο σπίτι χωρίς θεραπείες με ότι αυτό συνεπάγεται.  Τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη μεταφορά του ελάχιστου προσωπικού που είχαν στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Νοσοκομεία  που μετατράπηκαν σε κορονοϊού, σταματώντας εξετάσεις, θεραπείες, ελέγχους, επανελέγχους, επεμβάσεις για άλλα προβλήματα και παθήσεις εκτός κορονοϊού με τραγικές επιπτώσεις σε χρόνια πάσχοντες ακόμα και καρκινοπαθείς. Μαζικά τεστ δεν μπορούσαν να κάνουν στο Δημόσιο Τομέα, ούτε στους χρόνια πάσχοντες και τους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων.
Για να κερδοσκοπήσει με τις αγωνίες και το πόνο του κόσμου ο Ιδιωτικός Τομέας παίρνοντας και δωράκι 30 εκ. € από το κρατικό κορβανά.

            Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποίησε τη περίοδο της πανδημίας για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη και τη μείωση και το κόψιμο επιδομάτων ΑμεΑ όπως αυτών που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Ο κορονοϊός όμως είναι ακόμα εδώ επιταχύνοντας με την εμφάνιση του, την εμφάνιση νέας πιο γενικευμένης κρίσης και τώρα μας λένε επιστροφή στη μερική κανονικότητα. Ανοίγουν τα πάντα για να την επανεκκίνησης της οικονομίας να στηριχθεί ο τουρισμός.

 

            Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Η εκπαίδευση γενικά, αλλά οι γονείς με δική μας ευθύνη να στείλουμε τα παιδία μας στο σχολείο. Το κράτος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη του για τη προστασία της Υγείας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας;

Γονείς, κηδεμόνες προσοχή, έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν οργανωθούμε αν δεν αγωνιστούμε. Έχουμε πληρώσει αρκετά, πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε ξανά. Είναι πλέον κυριολεκτικά σε κίνδυνο τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας. Χρειάζεται να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό, με κριτήριο τις ανάγκες μας, να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Η επιτυχία της μεγάλης κινητοποίησης στις 16 του Ιούνη για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, να τον κλιμακώσουμε με επίκεντρο τη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σύμφωνα με αυτά που η επιστήμη έχει κατακτήσει.

Συνεδριάζουμε τα ΔΣ με τον πιο απλό πρακτικό τρόπο, κάνουμε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, παίρνουμε απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη στις 9 του Ιούνη και στην απεργία και τη διαδήλωση στις 16 Ιούνη με συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό πανεπιστήμιο).

            Σας αποστέλλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ

 

Βασικοί άξονες διεκδικήσεων της απεργίας και του συλλαλητηρίου στις 16 Ιούνη.
Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή αλλά  και των άλλων κινητοποιήσεων του συλλόγου μας το επόμενο διάστημα.

Κωδικοποιημένα, ενιαία και συνεκτικά.

 • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.
 • Με κρατική ευθύνη να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις το καλοκαίρι για τα παιδιά μας και γενναία επέκταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
 • Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις προτάσεις μας. Με βάση τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε:

 • Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης και θεραπειών.
 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι αναπληρωτές, συμβασιούχοι, επικουρικοί αλλά και αυτοί με το μπλοκάκι.
 • Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές Υγείας, Πρόνοιας και  Ειδικής Αγωγής, με την υποχρεωτική ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων κάτω από ένα ενιαίο επιστημονικό κρατικό σχέδιο.
 • Να λειτουργήσουν οι θερινές κατασκηνώσεις με ευθύνη του κράτους. Με γενναία αύξηση του δυναμικού τους. Με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και με την εκπόνηση του κατάλληλου σχεδίου για την υγεία και την ασφάλεια των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων.
 • Αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ελάχιστο 7 διανυκτερεύσεις. Πρέπει η οικογένεια να αποσυμφορηθεί για μας και τα παιδιά μας η κατασκήνωση και οι διακοπές όχι απλώς δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Είναι δικαίωμα. 
 • Μέτρα από τώρα από πλευράς του κράτους ώστε σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις, να ανοίξουν κανονικά από Σεπτέμβρη τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμεΑ.
 • Να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους, μαθητές της Ειδικής Αγωγής και στις οικογένειες των ΑμεΑ αλλά και στους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων, των οικοτροφείων, των ξενώνων και των ΣΥΔ.
 • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένο προσωπικό για τη μετακίνηση των παιδιών από και προς τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
 • Να δοθεί ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες ΑμεΑ, ιδιαίτερα σε εκείνες που έχουν παιδί με αναπηρία και χρόνια πάθηση.
 • Να δοθεί το αναγκαίο παιδαγωγικό υλικό που να καλύπτει κάθε μορφή μαθησιακής δυσκολίας και κάθε αναπτυξιακό επίπεδο. Όπου είναι εφικτό να γίνει χρήση νέων τεχνολογιών.
 • Να παρασχεθεί σε κάθε οικογένεια και εκπαιδευτικό η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή δωρεάν (τάμπλετ, γρήγορο ίντερνετ). Η τηλεκπαίδευση πρέπει να γίνεται με συγκροτημένα επιστημονικά προγράμματα και δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τη τάξη του Ειδικού Σχολείου αλλά ούτε και τις θεραπείες των παιδιών που λανσάρουν τώρα τελευταία κάποιοι επιχειρηματίες της Ειδικής Αγωγής. 
 • Να λειτουργήσουν κινητές μονάδες, στο πλαίσιο των Κέντρων Υγείας, που να παρέχουν ιατρική βοήθεια, ψυχολογική στήριξη και άλλες θεραπείες σε άτομα με αναπηρία, που μπορεί να νοσούν ή να βρίσκονται σε κρίση.
 • Να διαμορφωθεί πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιπτώσεων κρούσματος ή πιθανών κρουσμάτων στους χώρους Ειδικής Αγωγής.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για τα παιδιά με αναπηρίες, τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
 • Να ανοίξουν οι δομές Πρόνοιας που έχουν κλείσει αλλά και τα νοσοκομεία.
 • Να επιταχθούν κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές έτσι ώστε να μεταφερθούν σε αυτά περιθαλπόμενοι από τα οικοτροφεία για την αναγκαία αποσυμφόρηση τους αλλά και μοναχικοί ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν αλλά και αυτοί που οι οικογένειες τους δε μπορούν να τους στηρίξουν.

Οι δυνάμεις του συλλόγου μας μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, και τους μαχόμενους υγειονομικούς όπως και το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην ξαναπληρώσουμε την κρίση τους.

  • Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και από την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών και των απολύσεων.
  • Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και αποκατάσταση υψηλού επιπέδου που θα είναι συμβατές με τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών μας.

 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

 

Η Γ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

Ανακοίνωση

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα (21 Απρίλη) σε νεφροπαθή αιμοκαθαιρόμενο, στην Ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι». Ενώ στη συνέχεια, στις 23 Απρίλη ανακοινώνονται δύο θάνατοι. Στις 25 Απρίλη οι θάνατοι είναι 3 ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς της κλινικής είναι 21 και στους εργαζόμενους 16. Στις 2 του Μάη ομολογείτε ότι οι νεκροί νεφροπαθείς έφτασαν τους 7. Έκτοτε ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για τη πορεία των ασθενών, νεφροπαθών και εργαζομένων.  Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική ευθύνη των ιδιοκτητών και διοικούντων της κλινικής
Ένα έγκλημα που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι υγεία και επιχειρηματικό κέρδος είναι έννοιες και ανάγκες οι οποίες βρίσκονται σε αμείλικτο πόλεμο. Γιατί ακόμα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους θεωρούνται κόστος από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα να εκτίθενται εργαζόμενοι, ασθενείς και οι οικογένειες τους σε κίνδυνο. Οι εργοδότες έλεγαν στους εργαζόμενους ότι  ‘‘η μάσκα τρομάζει τον πελάτη’’. 
        Σε αυτή την κατάσταση, η σιωπή των υπουργείων και των αρμόδιων φορέων είναι εκκωφαντική. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε τη πορεία των ασθενών.
Απαιτούμε να γίνει δημόσια ενημέρωση. Να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθούν οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε σε δομή Υγείας, που έχει ευθύνη, αποστολή αλλά και την ανάλογη γνώση να προστατέψει  την υγεία και τη ζωή ασθενών όπως οι νεφροπαθείς αλλά και των εργαζόμενων από μια πανδημία, να εμφανίζονται όχι ένα και δύο κρούσματα αλλά πάνω από 40 όπως λένε οι πληροφορίες (τα 38 τα έχουν ομολογήσει), αλλά και οι νεκροί να έχουν ξεπεράσει τους 7 αλλά να μην ξέρουμε πόσοι.
Νομίζουμε ότι δεν είναι τυχαίο, και το σταμάτημα της ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου αλλά και από τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γιατί πρέπει να προστατέψουν την «Αγία Επιχειρηματικότητα», τους παράγοντες της αγοράς. Το μόνο Θεό που πιστεύουν αυτόν του κέρδους. Γιατί ξέρουν, ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και προστασίας της υγείας, των εργαζόμενων, του λαού, των ευπαθών ομάδων, χωρίς την επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται δε μπορεί να κατορθωθεί.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρουμε καλά ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία. Ο ιός είναι εδώ. Η κυβέρνηση, δεν αξιοποίησε το διάστημα του εγκλεισμού για να δώσει αποφασιστική ενίσχυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με 300 γιατρούς και με 3.500 εργαζόμενους ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων 2 ετών δεν κάλυψε. Αλλά και αυτοί θα απολυθούν -και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι καθώς είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί-, εν μέσω πανδημίας αν δεν ξεσηκωθούμε.
Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε το να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι. Γιατί κάποιοι  είναι ικανοί όταν θα απολύονται οι εργαζόμενοι να συρθούν στις πύλες των νοσοκομείων και να χειροκροτούν ως ένδειξη αναγνώρισης!!!
Εμείς πάντων, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες  με αξιοπρέπεια και οι οικογένειας μας, μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε τη μεγάλη πανυγειονομική απεργία και κινητοποίηση στις 16 του Ιούνη.
Υ.Γ. Ενημερώνουμε ότι στις 27 του Απρίλη, οι δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου των Γονιών ΑμεΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Στις Μονάδες και τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για το έγκλημα στην Κλινική «Ταξιάρχαι» και καταθέσαμε κοινό υπόμνημα ζητώντας συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα μεγάλα προβλήματα προστασίας των χρονίως πασχόντων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το κλείσιμο των Κέντρων Ειδικής αγωγής τα παιδιά με αναπηρίες και οι εργαζόμενοι. Το Υπουργείο που τόσο μας πλημμυρίζει με συμπάθεια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν βρήκε ούτε λίγα λεπτά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των «ευπαθών ομάδων» και τους εργαζόμενους που δουλεύουν μαζί τους.
Το πρώτο αίτημα που έκαναν για συνάντηση οι φορείς μας ήταν στις 11 του Μάρτη. Ακόμα περιμένουμε αλλά δεν θα τους αναμένουμε, γιατί ο αγώνας μας καλεί και θα είναι σκληρός.
Όσο υπάρχει το κέρδος θα σκοτώνει το δικαίωμα στην Υγείας, τη Πρόνοια και την  Ειδική Αγωγή.

 

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 3 Ιούνη στις 7μμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Οργανώνουμε τον αγώνα για τη συλλογική προστασία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Κρίση, σημαίνει απολύσεις, περικοπές, τσάκισμα εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, της ζωής μας για τα κέρδη των ολίγων. Άρχισαν κιόλας.  Πολλοί από μας είμαστε ήδη απολυμένοι, με αναστολή σύμβασης ή με εκ περιτροπής εργασία. Σε χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες κόπηκε το επίδομα ή μειώθηκε εν μέσω πανδημίας.

Σε 3.000 ανάπηρους έκοψαν το επίδομα επειδή έπαιρναν σύνταξη
του θανόντα γονιού τους. (Μάρτης 2020).

Τα σχολεία άνοιξαν.
Αν οι ελλείψεις ήταν πριν απαράδεκτες τώρα γίνονται και επικίνδυνες. Δύο μήνες με τη καραντίνα τα παιδιά μας έχασαν τις θεραπείες τους, πολλά απορυθμίστηκαν αλλά και κάποια πισωγύρισαν και υποτροπίασαν.
Πολλές δικές μας  οικογένειες δυσκολεύτηκαν ακόμη περισσότερο. Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν είναι το ίδιο να κάνεις καραντίνα στη βίλα με το δυάρι ή το τριάρι. Τα παιδιά των εχόντων και κατεχόντων και τις θεραπείες τους κάνανε και τους χώρους είχαν να κινηθούν. Τα δικά μας τα παιδιά και θεραπείες τους έκοβαν τα προηγούμενα χρόνια, και έμειναν για δύο μήνες χωρίς αυτές, γιατί το κράτος δεν είχε τον τρόπο να τις εξασφαλίσει με όρους ασφάλειας, λες και είναι είδος πολυτελείας. Ενώ πολλοί από μας  δεν βρίσκουμε ούτε δομές να τα εντάξουμε.
Η τόσα χρόνια κρίση αλλά και η πανδημία μας έκανε πιο ώριμους, πιο υποψιασμένους. 
Ακούσαμε πολλά για την ατομική ευθύνη, για να καλύψουν την έλλειψη κρατικής ευθύνης για την προστασία της υγείας, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μας, της στήριξης των οικογενειών μας.
Η κανονικότητα τους, που θέλουν να επιστρέψουμε, είναι για τα κέρδη των ολίγων, των περικοπών και της εκμετάλλευσης των πολλών, της Υγειάς, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής που τα θέλουν εμπόρευμα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, με την υποβάθμιση.

Να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τη ζωή μας σαν κόστος, όταν είναι να αναλάβει το κράτος την ευθύνη. Αλλά μας θέλουν πελάτες για τις επιχειρήσεις τους. Επιστροφή στη ‘’κανονικότητα’’, εκείνης της οικονομίας για να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής, της αποκατάστασης και όχι μόνο.
Επειδή ο ιός δεν εξαφανίστηκε και η κρίση δεν είναι ένας πυρετός που ήρθε και θα περάσει.

Τη ζωή μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας
δεν την αφήνουμε στα χέρια τους.

Ξεπερνώντας δυσκολίες, φοβίες παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση και συζητάμε για όλα αυτά.
Παίρνουμε απόφαση για συλλογικό αγώνα για:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων(εκπαιδευτικού, επιστημονικού, βοηθητικού),  στα Ειδικά Σχολεία, στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα τμήματα ένταξης, στη παράλληλη στήριξη.
 • Καμία απόλυση ή αλλαγή σύμβασης.
 • Μονιμοποίηση όλων και αυτών με το μπλοκάκι.

Εν μέσω πανδημίας η Ειδική Αγωγή μπορεί να εξασφαλιστεί με όρους ασφάλειας και ποιότητας για εργαζόμενους και παιδιά, μόνο αν γίνει γενικός ανασχεδιασμός με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα, άνοιγμα καινούργιων δομών και ένταξης στη κρατική ευθύνη των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η στήριξη των παιδιών μας, η εκπαίδευση και η αποκατάσταση τους. 

 • Να παρθούν από ΤΩΡΑ μέτρα έτσι ώστε από Σεπτέμβρη να ανοίξει η Ειδική Αγωγή σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν για τις θεραπείες, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών τους. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 • ΕΠΕΙΓΟΝ. Το κράτος να αναλάβει ένα διευρυμένο ποιοτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μας το  καλοκαίρι.
 • Γενναίο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους.

Νισάφι πια, είμαστε στον 21ο αιώνα.
Υπάρχει τεράστια γνώση, η επιστήμη έχει προχωρήσει.

Ο πλούτος, η παραγωγή και η επιστήμη για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Είδαμε τη σαπίλα, τη βρωμιά, τα εγκλήματα, της εμπορευματοποίησης της υγείας στις χώρες του πολιτισμού και του ονείρου !!
Κουράγιο όλοι μαζί είμαστε πολλοί δυνατοί.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους μαχόμενους υγειονομικούς, που δεν θέλουν χειροκροτήματα υποκρισίας αλλά τα μέσα και προσωπικό να κάνουν τη δουλειά τους.
Ναι, μπορούμε να κατακτήσουμε μια ζωή, μια κοινωνία στο μπόι των αναγκών μας.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

 

Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ

Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ Τετάρτη 27 Μάη 2020, στις 7 μμ στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος )

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, κανένας φόβος, κανένας μόνος του.
Ο πιο επικίνδυνος κορονοϊός είναι η παραίτηση, ο συμβιβασμός. Δυο μήνες πανδημίας, για πολλούς εγκλεισμός, νέα κρίση με τις περικοπές. Σταθήκαμε όρθιοι γιατί κι οι μάσκες έχουν φωνή. Για μέτρα προστασίας των ΑμεΑ από την πανδημία. Ενάντια στο έγκλημα με τους θανάτους και τη μόλυνση των νεφροπαθών και των εργαζόμενων στη κλινική Ταξιάρχη.
Εναντία στις περικοπές χιλιάδων επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.
Αλήθεια θα μάθουμε πόσοι ζουν ακόμα από τους νεφροπαθείς του Ταξιάρχη;
Έκοψαν λέει τα επιδόματα από τα παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό γιατί έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονέα τους. Έτρεχαν βλέπετε τα λεφτά από τα μπατζάκια τους, «υπερβάλλων πλουτισμός », σα δε ντρέπονται!!
Τα Ειδικά Σχολεία κλειστά. Τα ΝΠΙΔ ημερήσιας φροντίδας, λένε όπως-όπως να ανοίξουν. Τα αμιγώς ιδιωτικά-επιχειρηματικά όπως-όπως κλείσανε χωρίς καμία απόφαση και χωρίς να έχουν λάβει κάποιο  μέτρο πριν, όπως-όπως ανοίγουνε, πάλι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο.

ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑ ΑΓΟΡΑ!!
Οι γονείς σε απόγνωση, με τα παιδιά στο σπίτι τόσους μήνες, απηυδισμένα απορυθμισμένα και με κάποια με υποτροπές τρέχουν στις εφημερίες.
Κανένα σχέδιο από το κράτος.
Καμία κρατική ευθύνη.
Καμία στήριξη.
Αλλά κάθε απόγευμα στις 6μμ και στα δελτία ειδήσεων χορτάσαμε τσάι και συμπάθεια.
Για όλα αυτά συναντιόμαστε στη πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ την Τετάρτη 27 Μάη στις 7μμ, στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων, με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και σε υψηλή ετοιμότητα, το μοναδικό μέτρο συλλογικής προστασίας, αυτό της οργάνωσης του αγώνα
.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην γραμματεία της ΣΕΑΑΝ έρχονται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο πολλές καταγγελίες για περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων του τελευταίους μήνες.
Ανάπηροι που δεν μπήκε το επίδομα τους ή το είδαν μειωμένο (αλλαγή κατηγορίας), συνταξιούχοι αναπηρίας, που είδαν την σύνταξη τους μειωμένη ή με κομμένο το επίδομα απολύτου αναπηρίας, επίδομα που μπαίνει πάνω στην σύνταξη.
Οι παραπάνω καταγγελίες επιβεβαιώνουν  αυτά που από την αρχή είχαμε καταγγέλλει ότι μέσω της συγκέντρωσης όλων των φακέλων σε ένα ενιαίο οργανισμό, απρόσωπο (δηλ. τον ΟΠΕΚΑ - Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ) και με κριτήριο τη λειτουργικότητα θα αρχίσουν να κόβουν με διάφορα γνωστά ή άγνωστα κριτήρια (ακόμα και παρά τω νόμω ), επιδόματα και συντάξεις.
Οι ανάπηροι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους ως προς τις πολύ διαφημιζόμενες ευαισθησίες της Κυβέρνησης!!, που είχε ψηφίσει όλως τυχαίως το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΕΚΑ και τη λειτουργικότητα.
Για τους θεατρινισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που με τους δικούς του νομούς και κριτήρια γίνονται οι περικοπές σήμερα αλλά και για τον ρόλο της ΕΣαμΕΑ που το είχε κάνει γαργάρα όταν ψηφίζονταν ο νόμος και στήριζε και στηρίζει τον ΟΠΕΚΑ, τη λειτουργικότητα αλλά και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!!
Πληρώσαμε τη κρίση τους αλλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους, παρά τις δυσκολίες που βάζει η πανδημία, διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί.
Τις λαθροχειρίες της Κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία θέλει να ξηλώσει ότι έχει απομείνει στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, θα απαντήσουμε παρά τις μάσκες με φωνή και με γροθιά.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες όπου βλέπουν περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα να επικοινωνήσουν στα τηλ: 210-5221411 και στο 6976472901 Καμαρινός Γιάννης Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ, 6972510719 Μπίλης Γιώργος και 6948940746 Μελέτσης Γιάννης Μέλη της Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Κανένας μόνος του στη θύελλα.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Παίρνουμε και δίνουμε αλληλεγγύη.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τραγικές εξελίξεις με τους θανάτους νεφροπαθών και τα πολλά κρούσματα, ασθενών υπό αιμοκάθαρση και εργαζομένων στην κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ», αλλά και τα κρούσματα στη ψυχιατρική κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», επιβεβαιώνουν με τον ποιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα της κατεπείγουσας επίταξης του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έτσι ώστε με έναν ενιαίο  τρόπο με την ευθύνη του κράτους, να γίνει καλύτερη αξιοποίηση όλων των υποδομών και των υγειονομικών κάτω από ένα ενιαίο συνεκτικό κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού. Με συγκεκριμένα μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ευπαθών ομάδων.
Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, που ενώ έκλεινε σε όλες τις πτώσεις τα περί ‘’ευαισθησίας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες’’, αρνιόταν δογματικά την επίταξη το Ιδιωτικού Τομέα. Φρόντισε και εν μέσω πανδημίας τη στήριξη του με τις ποικιλώνυμες  χρηματοδοτήσεις, εκμισθώσεις κτλ, να προστατεύει την ‘’αγία και υπέρ πάντων κερδοφορία’’.

Για τη στήριξη ακριβώς  των κερδών της ανταγωνιστικότητας, και πριν τη κρίση στη φάση της ανάπτυξης:

 • Στήριζαν τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, υποβαθμίζοντας το Δημόσιο Τομέα. Έκλειναν ή υπολειτουργούσαν τις μονάδες τεχνητού νεφρού, στέλνοντας τη πλειοψηφία των νεφροπαθών (7500 από τις 12000), να κάνουν αιμοκάθαρση στις Ιδιωτικές Κλινικές. Σταθερή πελατεία, σίγουρο κέρδος ενώ μειώθηκε τραγικά ο αριθμός των μεταμοσχευσεων που δεν τους παρέχει την αντίστοιχη κερδοφορία.
 • Έκλειναν ως άσυλα τα Δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία βαφτίζοντας το αποασυλοποίηση. Γεμίζοντας το χώρο της ψυχικής  υγείας με δομές των λεγόμενων ΜΚΟ (μικρά άσυλα στις γειτονιές), και Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές που δουλεύουν στο φουλ με 120% κάλυψη. Κι αν αυτά γινόντουσαν  πριν τη κρίση, εν μέσω κρίσης πραγματοποιήθηκε λεηλασία δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση των πάντων. Εν μέσω πανδημίας και  νέας κρίσης για τα πουγκιά τους και τα σεντούκια τους κάνουν παρανάλωμα τους ανθρώπους μας, τις ζωές μας, και ότι έχει απομείνει από δικαιώματα στον όνομα της Εθνικής ομοψυχίας και του εθνικού κινδύνου (φωτιά και μπούρμπερι)

Εργαζόμενοι/ες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών, πληρώσαμε πολλά τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά εμείς.
Επιχειρηματικότητα, κυνηγητό του κέρδους είναι σε αμείλικτο πόλεμο με τη προστασία της υγείας, της ζωής του Ελληνικού λαού, των χρονίως πασχόντων, των λαών όλου του κόσμου.

Αυτά που βιώνουμε πείθουν το καθένα. Αυτά που ζούμε με τις εκατόμβες των νεκρών εν μέσω πανδημίας, στις χώρες του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!!» και του αμερικάνικου ονείρου, πρέπει να οπλίσει με απόφαση για αγώνα, τη τάξη μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους λαούς όλου του κόσμου, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στο μπόι των αναγκών-ονείρων μας.

Είτε από το κρεβάτι είτε από το δρόμο είτε με μάσκα είτε χωρίς μάσκα υψώνουμε φωνή, υψώνουμε γροθιά γιατί δεν πάει άλλο πια.

Μαζί με τους μαχητές υγειονομικούς όλοι στον αγώνα, γιατί η πανδημία και η κρίση είναι μπροστά.
Αποδείχτηκε ότι ο ιός είναι εδώ και δεν αρκεί η λεγόμενη ‘’ατομική ευθύνη’’ ή ο εγκλεισμός στα σπίτια για να αντιμετωπισθεί. Χρειάζεται ένα πανίσχυρο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένο με βάση τις ανάγκες και με συγκεκριμένο, εξειδικευμένο σχέδιο, προστασίας και στήριξης  των  χρόνια πασχόντων, των νεφροπαθών, των ψυχικά πασχόντων με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα.
 • Ένταξη και των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Να σταματήσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες να πληρώνουν με τον οποιοδήποτε τρόπο για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Δωρεάν σε όλους χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Κάλυψη του κόστους στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Άμεσες, εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση άμεσα όλων των επικουρικών συμβασιούχων αλλά και εργολαβικών εργαζόμενων στην Υγεία και τη Πρόνοια.
 • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
 • Άνοιγμα πολλών νέων κρεβατιών ΜΕΘ  πλήρως στελεχωμένων αλλά και μονάδων τεχνητού νεφρού, για τις ανάγκες των νεφροπαθών.
 • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα Τακτικά Ιατρεία και χειρουργεία γιατί δεν γίνεται τον 21ο αιώνανα αδυνατούν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν μια πανδημία ταυτόχρονα και τα άλλα σοβαρά περιστατικά. Βεβαίως να σταματήσουν επιτέλους οι πληρωμές στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.
 • Να ανοίξουν κλειστές πτέρυγες του Δημοσίου σε Ιδρύματα.
 • Να επιταχθούν ξενοδοχεία και άλλα ιδιωτικά κτήρια για να μπορούν να στεγαστούν χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένοι , που συνωστίζονται σήμερα στα ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας αλλά και μοναχικοί άνθρωποι. Χρόνια πάσχοντες που είναι μοναχικοί ή οικογένειες τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε χρόνια πάσχοντες και ιδιαίτερα στους αιμοκαθαρόμενους στις ΜΤΝ (μονάδες τεχνητού νεφρού), στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία στις ΜΝΑ (μονάδες μεσογειακής αναιμίας), αλλά και στους περιθαλπόμενους στις ψυχιατρικές κλινικές, στα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, στους οίκους ευγηρίας και τα γηροκομεία. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ πρέπει να γίνονται και στους εργαζόμενους αυτών των  χώρων.
 • Ανάπτυξη των υπηρεσιών της ΠΦΥ με την ένταξη σε αυτές των αυτοαπασχολούμενων για την πιο αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση και αντιμετώπιση της πανδημίας και με την κατ’ οίκον παρακολούθηση από οικογενειακούς γιατρούς που θα λειτουργούν στα πλαίσια των κέντρων υγειάς.

Γιατροί που θα επισκέπτονται συχνά και θα παρακολουθούν τους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους και τους ήπια νοσούντες από τον SARS-CoV-2.

Η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων και των ομοσπονδιών και παίρνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε στη Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις άλλες περιοχές.

Η Γραμματεία Χρονιών Παθήσεων της ΣΕΑΑΝ.

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη πράξη αστυνομικής βίας σε βάρος νεαρού ατόμου με αναπηρία.

Ο νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες της αστυνομίας στον Πύργο.
Είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει κοντά στο σπίτι του όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Ο νεαρός είναι άτομο με εμφανή και βαριά νοητική αναπηρία. Στο περιστατικό αυτό βλέπουμε επίσης να επαναλαμβάνεται και το σύνηθες φαινόμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις: ούτε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ούτε η εισαγγελεία δέχθηκαν την υποβολή μήνυσης από τη μητέρα του νεαρού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας με βάση τα πρόσφατα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρόσφατο άλλωστε είναι και το συμβάν με τον ηλικιωμένο που χτύπησαν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα γιατί αρνήθηκε να δείξει τη βεβαίωση κυκλοφορίας του.

Τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που έχουν ενταθεί με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας. Είναι η συνέχεια του δόγματος Νόμος και Τάξη της ΝΔ και της χρήσης αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ ακόμα και απέναντι στους συνταξιούχους απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τέτοιες δράσεις – ακόμα κι αν ηχούν ακραίες ή παράλογες όταν αφορούν ηλικιωμένους ή ΑμεΑ, περιπτώσεις στις οποίες το φταίξιμο συνήθως ρίχνεται στον “αμόρφωτο” αστυνομικό που τελικά δεν τιμωρείται ποτέ – οι κυβερνώντες θέλουν να εμπεδώσουμε τον τρόμο και να σιωπήσουμε.

Η τρομοκρατία είναι το όπλο της κυρίαρχης τάξης για την καθυποταγή των λαϊκών μαζών. Δεν σιωπούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε δυνατοί. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!!!

            Οι φορείς που υπογράφουμε καταγγέλλουμε την εγκληματική στάση της κυβέρνησης που παρά τις επιστολές που έχουμε στείλει προς κάθε αρμόδιο φορέα, τα τηλεφωνήματα, τα αιτήματα για συνάντηση με τα Υπουργεία, κωφεύουν ενώ η απάντηση που τελικά πήραμε από τους εργοδότες ήταν μαζικές απολύσεις.  

Συγκεκριμένα:

            Από εχθές, ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων της κυβέρνησης για τις απολύσεις, οι εργοδότες απάντησαν με μαζικές απολύσεις συναδέλφων στα κέντρα ειδικής αγωγής!!! αλλά και με εξαναγκασμό τους να πάρουν μέρος της κανονικής τους άδειας!!!

 Κινδυνεύουν άμεσα :

Εργαζόμενοι που απολύονται μαζικά!

Παιδιά και εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής που μένουν ακόμα ανοιχτά, χωρίς καν τα στοιχειώδη μέσα προφύλαξης!

Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ΑμεΑ στα οικοτροφεία και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, χρόνιοι πάσχοντες και ηλικιωμένοι στα ιδρύματα πρόνοιας που λειτουργούν χωρίς καν το προσωπικό ασφαλείας και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση! Γνωρίζουμε από παρόμοιες κρίσεις (καύσωνες, SARS κλπ) ότι στους χώρους αυτούς χάνονται ζωές. Ήδη έχουμε τις καταγγελίες από ΗΠΑ (Σιάτλ, 35 θάνατοι), Ισπανία (Μαδρίτη, 20 θάνατοι, 70 μολυσμένοι), για μαζικούς θανάτους σε οίκους ευγηρίας.

ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

19 Μαρτίου 2019

 

Καλεσμα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!


ΟΛΟΙ τη Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στα Προπύλαια στο μεγάλο συλλαλητήριο ΕΝΑΝΤΙΑ στο βάρβαρο αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση!
Προσυγκέντρωση στις 6μμ στο Πεζόδρομο Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

ΔΕΝ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Κυβέρνησης ότι ο νόμος καρμανίολα για το ασφαλιστικό θα φέρει αυξήσεις. Παίρνουμε δύναμη από τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 18 Φλεβάρη.
Ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση όχι μόνο δεν θα φέρει αυξήσεις αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων -και μάλιστα από το 2020-, θα φέρει μειώσεις. Διαγράφει οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για όσους καταφέρουν να πάρουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας θα γίνουν φιλοδώρημα. Την ίδια στιγμή οι επικουρικές, θα εξανεμιστούν κυριολεκτικά, φτάνοντας ακόμα και τα 30€!! Τα όρια συνταξιοδότησης θα πάνε στα 70, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλέψουν 2 ζωές για να πάρουν σύνταξη (54 χρόνια). Αφού στη ζούγκλα της αγοράς τους, κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.  Τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους θα πληρώσουν πολλαπλά τη νέα «ασφαλιστική μεταρρύθμιση»!!!               

Ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και ανοίγει το δρόμο διάπλατα για γενικευμένη σφαγή στις συντάξεις και τις παροχές για να στηριχθεί «η ανάπτυξη, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών», για να μας στείλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες και τους εμπόρους της Υγείας. Γι’ αυτό όλοι μαζί ΣΕΒ, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκαναλάρχες πανηγυρίζουν για τα μέτρα της Κυβέρνησης και για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική απαιτούν απαγόρευση των απεργιών, ουσιαστικά των συνδικάτων, των διαδηλώσεων. Γι’ αυτό σηκώνουν το κουρνιαχτό ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι παροχές έφεραν τη κρίση και ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Αλήθεια, οι διαδηλώσεις φταίνε που δεν βρίσκουμε τα λεφτά για να κάνουμε τις αναγκαίες θεραπείες;                                                                        
Να κλείσουμε ραντεβού στο νοσοκομείο για να κάνουμε εξετάσεις και έγκαιρα τις αναγκαίες επεμβάσεις;
Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες φταίνε που δεν υπάρχει πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση και πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που χρειάζεται Ειδική Αγωγή είναι έξω από δομές;
Στη μαύρη προπαγάνδα τους βέβαια χωράνε όλα.
Για τα συμφέροντα τους έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν όρια. Έχουν φτάσει στο σημείο να μας λένε ότι για τα εργατιά ατυχήματα φταίνε οι εργαζόμενοι- τα θύματα τους δηλαδή-, και ότι αυτές οι λίγες παροχές που είχαμε που είναι από δικά μας λεφτά, της τάξης μας, χρεοκόπησαν τη χώρα. Θέλουν κυριολεκτικά να μας γυρίσουν για τα κέρδη τους στο Μεσαίωνα!
Δουλειά μέχρι το τάφο. Στη λογική να σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ή όταν αρρωστήσουν. Νισάφι πια!!
Ο μόνος δρόμος είναι ο καλά οργανωμένος και ασυμβίβαστος αγώνας.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

 • Την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, την ημέρα ψήφισης του εγκληματικού τους νόμου.

ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!               

 • Τη μαζικοποίηση του ΕΝΙΑΙΟΥ των γονιών και την αποφασιστική ισχυροποίηση της ΣΕΑΑΝ.

Γυρίζουμε τη πλάτη στη μαφία της ΕΣΑμεΑ και της ΓΣΕΕ που είναι τα στηρίγματα αυτής της Πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα αναπήρων και των εργαζομένων. Γι αυτό Κυβέρνηση και επιχειρηματίες και ΕΕ καλύπτουν και χρηματοδοτούν αυτό το συνδικαλιστικό έκτρωμα της ΕΣΑμεΑ στο αναπηρικό κίνημα, γι αυτό με τη γενική εποπτεία του Μαξίμου με Εισαγγελείς και ΜΑΤ και τα παπαγαλάκια τους τα ΜΜΕ στήνουν το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Καβούρι τη Τρίτη. Αυτή τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Διεκδικούμε:
 • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
 • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ (βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα).
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
 • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
 • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
 • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ 100% ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η σφαγή στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται.

Παιδί με πολλαπλές αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, μερική όραση και νοητική υστέρηση) μένει χωρίς επίδομα.
Με τον αποχαρακτηρισμό της μίας πάθησης (εγκεφαλική παράλυση), αλλάζει κατηγορία και παρότι έχει 88% αναπηρία του κόβουν το επίδομα. Το γεγονός ότι είναι παιδί μεταναστών από τη Συρία μας κάνει καχύποπτους για μια ακόμα φορά, αν αυτό  ήταν κριτήριο για το κόψιμο του επιδόματος.
Ο ρατσισμός σ’ όλο του το μεγαλείο και δεν είναι πρώτη φορά.
Στη γραμματεία της ΣΕΑΑΝ πυκνώνουν οι καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις. Για καρκινοπαθείς, βαριά κινητικά ανάπηρους, ανθρώπους με ψυχικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ.
Βλέπετε πρέπει να πιάσουν το στόχο, που έχει εγγράψει η Κυβέρνηση ΝΔ στο προϋπολογισμό, για μείωση κατά 173 εκ. ευρώ, των δαπανών για τα επιδόματα αναπηρίας το 2020, (από 913 το 2019 σε 740 εκ ευρώ το 2020
).

Τα μνημόνια τελείωσαν αλλά όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ.

Βγήκαμε από τη κρίση αλλά η ανάπτυξη τους απαιτεί κ αυτή περικοπές για τους πολλούς, ΑμεΑ, εργαζόμενους κτλ. Για να τροφοδοτηθούν τα κέρδη των ολίγων, των επιχειρηματιών. Μείωση κατά 50% για τη Πρόνοια προέβλεπε το 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, και μόνο για τα επιδόματα της Πρόνοιας (ΑμεΑ και οικογενειακά), η μείωση φτάνει τα 400 εκ. στο προϋπολογισμό του 2020.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Με το ασφαλιστικό του Βρούτση που έρχεται να κουμπώσει σε αυτό του Κατρούγκαλου, η σφαγή θα γενικευθεί. Όσο η Κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη σηκώνουν κουρνιαχτό, ότι θα προστατευθούν οι ευαίσθητες ομάδες, μικροσυνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ. είναι παραπάνω από βέβαιο ότι με την ανταποδοτικότητα και τους κεφαλαιοποιητικούς λογαριασμούς, αυτούς που θα ρημάξει κυριολεκτικά θα είναι οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους

Με το νόμο Κατρούγκαλου οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν από 300 έως 700€. Με το νόμο Βρούτση θα γίνουν φιλοδώρημα. Όσον αφορά τις θεραπείες; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

Απαιτούμε με παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από τη Κυβέρνηση, τον ΕΦΚΑ κτλ τη δικαίωση των συναδέλφων που αδικήθηκαν από τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Την επόμενη βδομάδα η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία από περιπτώσεις που στη κυριολεξία σφαγιάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ.

Τετάρτη 12 Φλεβάρη, στις 6μμ στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ και του ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ για τη καλύτερη οργάνωση του αγώνα, τη στήριξη των συναδέλφων και τη συμβολή μας στην απεργία και τα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό στις 18 Φλεβάρη.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ εναντια στο ΝΟΜΟσχεδιο ΒΡΟΥΤΣΗ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, Γονείς και Κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
Οι ζωές μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας σε ΚΙΝΔΥΝΟ.
Με το νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου
και το νομοσχέδιο καρμανιόλα του Βρούτση,
αν τους αφήσουμε θα μας πετάξουν στον καιάδα!!

Το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης Κατρούγκαλου- Βρούτση, ξηλώνει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Διαγράφει οριστικά όλα τα κλεμμένα (84 δις ευρώ), των  ασφαλιστικών μας ταμείων από Κράτος, εργοδότες και Τράπεζες.
Κατοχυρώνει όλες τις ως τώρα περικοπές και αντιασφαλιστικές επιλογές (όπως αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, περικοπές θεραπειών), και ανοίγει το δρόμο για νέες σφαγές στα δικαιώματα μας, θέλοντας να μας σπρώξουν όλους πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Έχουμε πρωταρχικό συμφέρον, θέμα ζωής για μας και τις οικογένειες μας, αυτοί οι νόμοι και τα σχέδια τους, με τους αγώνες μας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να τα στείλουμε στον αγύριστο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
 1. ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
 2. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
 3. ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ, ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες τα πρώτα και δραματικά θύματα, των αντιδραστικών επιλογών στην Ασφάλιση, την Υγεία και τη Πρόνοια.

Έχουμε πείρα!
Όταν ψηφιζόταν ο νόμος λαιμητόμος του Κατρούγκαλου στη Βουλή, διαβεβαίωνε τότε ο Κύριος Υπουργός ότι οι ανάπηροι, έχουν εξαιρεθεί του νόμου και για το λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ στηρίζει το νόμο. Όμως, οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν στο μισό (από 300 έως 700€), και οι επιχορηγήσεις της ΕΣΑμεΑ διπλασιάστηκαν για να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά.

Με το νόμο Βρούτση, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!

Οι συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα. Ενώ εκεί που θα γίνει κυριολεκτικά σφαγή είναι στις συντάξεις των γονιών που κληρονομούν τα βαριά ανάπηρα παιδιά. Αυτές κυριολεκτικά θα εξαϋλωθούν.  Ενώ το κόστος για μακροχρόνιες θεραπείες, θα φορτωθεί κυριολεκτικά στους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Ο καθένας καταλαβαίνει πως εκείνος που δεν έχει να πληρώσει θα μείνει χωρίς θεραπείες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Μας θέλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Δείγμα για το τι ζούγκλα θα επικρατήσει είναι και η σημερινή στάση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών σε σχέση με τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Πολλές αρνούνται να τους ασφαλίσουν ή ζητούν υπέρογκα ασφάλιστρα για περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προβλέπεται ρήτρα στα συμβόλαια, ότι σε περίπτωση μακροχρόνιας θεραπείας ή ανικανότητας για δουλειά ο πελάτης θα υποχρεούται να πληρώνει παραπάνω ασφάλιστρα.
Αυτό που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν μία ελάχιστη σύνταξη - φιλοδώρημα, και ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια,  και από κει και πέρα να σπρώξουν τον εργαζόμενο στη λογική της ατομικής λύσης, στα επαγγελματικά ταμεία και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Άλλωστε, κοινή επωδός στελεχών του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους στα διάφορα φόρουμ είναι στο όνομα της ανάπτυξης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και των ορίων συνταξιοδότησης και του ποσοστού των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 1. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 2. Ενιαία Δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 3. Καμία περικοπή στα επιδόματα ,τις συντάξεις και στις θεραπείες. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 4. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 5. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,
οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Επιμένουμε.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση, την ανάληψη ευθύνης απ’ όλους μας και κινητοποίηση! ΟΛΟΙ στην

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις νέες εγκληματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Κυριακή 2 Φλεβάρη στις 10.30πμ στα Γραφεία του Συλλόγου μας στην αίθουσα του 5ου ορόφου (Χαλκοκονδύλη 37).

Σε περίπτωση που τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το σχέδιο καρμανιόλα του Βρούτση στη Βουλή με τη λήξη της Γ.Σ στις 12 μμ, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Γονείς και κηδεμόνες ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε τις πύλες για τη κόλαση, το σχέδιο Βρούτση θα μας πετάξει στα τάρταρα!!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Βρούτση, η δυνατότητα να παίρνει μετά θάνατον το παιδί με βαριά αναπηρία δια βίου τη σύνταξη του γονιού του θα καταργηθεί στη πράξη.
Η προστασία των οικογενειών μας είναι δική μας υπόθεση.
Η μαζικότητα της Γ.Σ θα κρίνει τη πορεία του αγώνα. Στηρίζουμε την απόφαση των ταξικών συνδικάτων για 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης  του εγκληματικού νομοσχέδιου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση.
 • Να καταργηθεί ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Ενιαία Δημόσια Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγεία και Πρόνοια.

Το Δ.Σ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον ΔΕΝ θα πεθάνει μόνος ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

 

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα στηρίζει τη πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος συμμετέχοντας στην συναυλία καταδίκης της Χρυσής Αυγής τη Κυριακή 26 Γενάρη στις 6.30 μμ στο ΔΑΚ "Πλάτων" στη Νίκαια.
Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ΠΡΟΣΟΧΗ , το ζήτημα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής μας αφορά όλους. Αφορά τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας. Το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης τους έχει ανάγκη, γι’ αυτό τους στήριξε και τους στηρίζει. Πότε τους αποσύρει, πότε τους βγάζει στην επιφάνεια, να κυνηγούν εργάτες που αγωνίζονται, να μαχαιρώνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Να γεμίζουν τα σάιτ τους βρωμιές, ότι οι ανάπηροι κοστίζουν, όπως οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι δηλ. οι Ναζί, που μας είχαν για εξόντωση.
Η πρόταση της ανεκδιήγητης εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την αθώωση τους είναι συνέχεια μιας σειράς πράξεων του συστήματος για τη στήριξη τους, από την Αστυνομία και το Στρατό στη  φάση άνδρωσης τους. Τα κανάλια της προβολής τους, τις υποθέσεις των  εγκλημάτων τους που είχαν μπει στο αρχείο, τη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης εδώ και περίπου πέντε χρόνια, τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών για να πέσουν στα μαλακά. Σήμερα, με την υπερπροβολή και το στήσιμο των ‘’κινητοποιήσεων’’ και από το κράτος για το προσφυγικό. 
Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο αποφασισμένος οργανωμένος λαός θα ξεμπερδέψει και αυτή τη φορά μαζί τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη καταδίκη τους από το δικαστήριο.
ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ καθημερινά, παντού με τη δράση μας, στους συλλόγους, στα Ιδρύματα, στα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Στους τόπους δουλειά και τις γειτονιές. Στους αγώνες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Πόλεμοι για το κυνήγι των κοιτασμάτων και των αγωγών που απειλούν άμεσα και εμάς. Στους αγώνες για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου-Βρούτση που θέλουν να βγάλουν σε διατίμηση της ζωή μας.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ και ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που στο κέντρο της θα έχει τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. Χωρίς φτώχεια και πολέμους. Χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες. Που η ευτυχία θα είναι ίδια η ζωή μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,
οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις νέες εγκληματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Κυριακή 26 Γενάρη στις 10.30πμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος Πλατεία Κάνιγγος).

 

Καμιά εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης. Η ανάπτυξη τους είναι για τα κέρδη των ολίγων και τροφοδοτείται από τη τραγωδία των πολλών. Το νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται να κουμπώσει στο νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, θα είναι καρμανιόλα για μας και τις οικογένειες μας. Τα περί ανταποδοτικότητας, ατομικού κεφαλαιοποιητικού λογαριασμού, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, θέλουν να κρύψουν τη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση, το καιάδα που θέλουν ρίξουν τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας και τις οικογένειες μας.

 • Με το νόμο Κατρούγκαλου οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%, έχασαν από 300 έως 700€.
 • Με το νόμο Βρούτση η σύνταξη θα γίνει ‘’φιλοδώρημα’’ και οι παροχές, η περίθαλψη θα εξαϋλωθούν.

Θέλουν να μας στείλουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Κάποιες από αυτές που και σήμερα δεν ασφαλίζουν ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. Ακόμα και αν ασφαλίζουν, ζητούν παραπάνω ασφάλιστρα και για περιορισμένες παροχές.
Γονείς και κηδεμόνες ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε τις πύλες για τη κόλαση, ο νόμος Βρούτση θα μας πετάξει στα τάρταρα!!!
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν εφαρμοστεί ο νόμος Βρούτση, η δυνατότητα να παίρνει μετά θάνατον το παιδί με βαριά αναπηρία δια βίου τη σύνταξη του γονιού του θα καταργηθεί στη πράξη.
Επιπλέον θα σταματήσουν να παρέχονται μια σειρά ακριβές θεραπείες που δίνονται ακόμα και σήμερα δωρεάν κάτω από τη πίεση των αγώνων μας.

Η προστασία των οικογενειών μας είναι δική μας υπόθεση.
Η μαζικότητα της Γ.Σ -που όλοι μαζί θα πάρουμε ευθύνη-, θα κρίνει τη πορεία του αγώνα. Στηρίζουμε την απόφαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των συνδικάτων για 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταθέσει το εγκληματικό νομοσχέδιο.  
Αγώνας μέχρι τέλους!

 • Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση.
 • Να καταργηθεί ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Ενιαία Δημόσια Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγεία και Πρόνοια.

Δ.Σ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανακοινώσεις 2019

Ανακοινώσεις 2018 και προγενέστερες

Απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό!