Pages

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ για ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ με οργή καταδικάζει, τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπ, ασπίδες και χημικά , ενάντια στους Υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, όπου με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), και των Σωματείων τους διαμαρτύρονταν, για τη προκλητική Ημερίδα που διοργάνωνε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΙΣ, με τη Κυβέρνηση Ημερίδα για να σερβιριστεί με επιστημονικοφανή τρόπο το πώς θα προχωρήσει, θα βαθύνει και θα επεκταθεί ο επιχειρηματικός χαρακτήρας των νοσοκομείων. Η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, μέσω των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα των πολυδιαφημισμένων  ΣΔΙΤ.
Καταλαβαίνουμε καλύτερα από το καθένα, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ΑμεΑ το κίνδυνο για τις ίδιες τις ζωές μας, των ανθρώπων μας από τη ζούγκλα της ελεύθερης κατ’ άλλα αγοράς τους, που θέλουν να μας οδηγήσουν. Διαδικασία εμπορευματοποίησης και περικοπών, που δεν ξεκίνησε σήμερα, έχει ξεκινήσει από χρόνια, με όλες τις Κυβερνήσεις, με την υποχρηματοδότηση, τις περικοπές σε θεραπείες, φάρμακα και τεχνολογικά βοηθήματα, με τις πληρωμές πάνω και κάτω από το τραπέζι στα εξωτερικά ιατρεία, (πρωινά και απογευματινά), με τη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις αλλά και για πολλά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στο 100% επειδή δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο Τομέα. Για την αφαίμαξη μας κυριολεκτικά, γι’ αυτά που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την υγεία μας στον Ιδιωτικό Τομέα, επειδή δεν καλύπτονται από τον ήδη υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο Δημόσιο Τομέα ή επειδή καθυστερούν επικίνδυνα, -λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της συνολικότερης απαξίωσης-, οι αναγκαίες για εμάς αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο εξετάσεις, θεραπείες, επεμβάσεις κτλ. 
Ξέρουμε καλά από την καθημερινή μας σχέση από το χώρο της  Υγείας, ότι αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των τίμιων γιατρών και άλλων υγειονομικών, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ξέρουμε σαν αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα ότι πάλι αυτοί, οι αγωνιστές υγειονομικοί ήταν δίπλα μας ενάντια στις περικοπές των θεραπειών, στο κλείσιμο τμημάτων, στις πληρωμές που επέβαλλαν στο κατ’ άλλα δημόσιο σύστημα υγείας κατά καιρούς διάφορες Κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού, της υγιούς ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.
Τους καταλαβαίνουμε. Κυβέρνηση της επιχειρηματικότητας και της υγιούς ανάπτυξης και μεγαλογιατρούς της αγίας αγοράς ότι τέτοιοι αγώνες, αυτή η στάση των αγωνιστών γιατρών και υγειονομικών τους χαλούν τη πιάτσα, τη βιτρίνα της αγοράς, γι’ αυτό ξαμόλησαν τα ΜΑΤ, ενάντια στους γιατρούς και τις γιατρίνες, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που δεν απλώνουν το χέρι για να αρπάξουν από το πόνο και την αγωνία του ασθενή και της οικογένειας του, αλλά δίνουν αυτό το χέρι για να δώσουν κουράγιο να θεραπεύσουν και να στηρίξουν τον αγώνα για τα δικαιώματα των ασθενών τους και όλου του λαού, για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και τις λαϊκές ανάγκες. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν και χθες στους αγώνες δίπλα-δίπλα. Θα είμαστε και πάλι μαζί στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο βάρβαρο αντιλαϊκό προϋπολογισμό με τις άγριες περικοπές στην Υγεία και τη Πρόνοια, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30μμ στα Προπύλαια. Προσυγκέντρωση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος στις 5.30μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Φράζουμε το δρόμο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Με τον αγώνα μας ανοίγουμε το δρόμο για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ www.goneisamea.gr, info@goneisamea.gr Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) semisea@yahoo.com ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) www.eskamea.gr., eskamea@otenet.gr Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ.: 2105221411

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Αγωνιστικού Αναπηρικού και Γονεικού Κινήματος, σας καλούμε να πάρετε μέρος στη Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ, τη Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 11.30 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27 5ος όροφος).  
Η πρωτοβουλία μας αυτή έχει σαν στόχο τη πιο μαζική, πιο μαχητική συμμετοχή των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας της Κυβέρνησης ΝΔ που έρχεται να συμπληρώσει το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Πρώτα θύματα αυτής της λαίλαπας –αν περάσει-, θα είναι οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Όπως είχε γίνει με το νόμο Κατρούγκαλου και τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Ακόμα με τη Συνέντευξη Τύπου και τις άλλες παρεμβάσεις αυτό το διάστημα επιδιώκουμε οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες να βρεθούν στη μέγιστη αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τη προώθηση από πλευράς της Κυβέρνησης των βάρβαρων αντιαναπηρικών προαπαιτούμενων της 4ης Αξιολόγησης για μαζικές περικοπές στις δαπάνες για τη Πρόνοια, τις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
Ως γνωστόν τα προαπαιτούμενα αυτά είναι επιταγές του 3ου Μνημονίου που είχε προσυπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση και στη συνέχεια και η σημερινή και πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι 31/12/2019.
Δείγμα αυτών των περικοπών προβλέπονται στο προϋπολογισμό για το 2020 που μειώνει τις δαπάνες για τα αναπηρικά επιδόματα κατά 173 εκ. και συνολικά για τη Πρόνοια κατά 400.
Υπενθυμίζουμε ότι η Σ.Ε.Α.ΑΝ, ο ΕΝΙΑΙΟΣ των γονιών καθώς και το Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α. θα συμμετέχουν με μαζικό μπλοκ στο συλλαλητήριο για τη Κοινωνική Ασφάλιση το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα γίνουν παρεμβάσεις από Σωματεία Εργαζομένων και Εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και από εκπροσώπους άλλων φορέων του μαζικού κινήματος.

Περιμένοντας τη θετική ανταπόκριση σας.
Πληροφορίες στα τηλ: 6972510719, 6981527117, 6976472901

 

 

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙ’ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΙ’ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!!!

Θέλουν να μας ξαναγυρίσουν στην εποχή που σκότωναν τα άλογα αν αρρωστήσουν ή όταν γεράσουν. Ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δίνει τη θέση του στο νόμο-καρμανιόλα ‘’Ασφαλιστικό ‘’, της ΝΔ.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το κεφάλαιο!!

30 Νοέμβρη, κανένας στο σπίτι του!
Όλοι στο δρόμο!! Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!!
Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.
Προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ στις 10πμ.
στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ, μέρα διεκδίκησης και αγώνα, με αιτήματα και στόχους πάλης, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κόντρα στους ποταμούς ψευδαισθησίας, που θα ξεχειλίσουν και θα επιχειρήσουν να μας πνίξουν εκείνη την ημέρα.

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες είναι πρώτα απ’ όλα δική μας υπόθεση η απόκρουση της αντι-ασφαλιστικής λαίλαπας της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνοντας ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση, για να μας στείλουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Αλήθεια τι σύνταξη θα παίρνει ο ανάπηρος, ο χρονίως πάσχοντας με τον εξατομικευμένο κεφαλαιοποιητικό λογαριασμό(;). Όταν είναι δεδομένο ότι λόγω της αναπηρίας θα έχει μικρότερο εργασιακό βίο. Θέλοντας να μας αφήσουν να ρισκάρουμε την ασφάλιση μας, αφήνοντας την στα ‘’επενδυτικά’’ παιχνίδια των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.

Όποιοι λένε ότι τα νέα μέτρα δεν αφορούν τους ανάπηρους, όπως έλεγαν για το νόμο Κατρούγκαλου, συνειδητά εξαπατούν όπως και τότε. Πρώτα απ’ όλα ο ανάπηρος, ο χρονίως πάσχοντας, ο γονιός παιδιού με αναπηρία, ‘’χτυπιέται’’, περισσότερο από τον καθένα από αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Ούτε πελάτες δεν θα μας θέλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες- όπως άλλωστε κάνουν και τώρα-, και αν μας δέχονται θα καλούμαστε να πληρώνουμε πολύ μεγαλύτερα ασφάλιστρα, όπως ήδη κάνουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες με όσους έχουν προβλήματα υγείας.
Για εμάς ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι η παροχές υγείας, τα φάρμακα, τα τεχνολογικά βοηθήματα.      

 Ετοιμάζουν χειρότερα.
Για να πιαστούν τα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης, σχεδιάζουν μαζικές περικοπές στην Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, στις θεραπείες, τα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.

Κουβέντα γι’ αυτά δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε μαζί τα ψήφισαν στο 3ο Μνημόνιο –με 222 ψήφους-, που επέβαλλε περικοπές των δαπανών για την Πρόνοια κατά 50% (900 εκ €). Γι’ αυτό είτε από θέση Κυβέρνησης είτε από θέση ‘’αντιπολίτευσης’’, στήριξαν τα σφαγεία των Κ.Ε.Π.Α, τις περικοπές στις θεραπείες για την Ειδική Αγωγή, τις μειώσεις των δαπανών για την Υγεία, την Πρόνοια, το κλείσιμο των Ιδρυμάτων. Το κλείσιμο στο Χαϊδάρι το 2012, του Σκαραμαγκά το 2018, της Γλυφάδας το Σεπτέμβρη του 2019 και έπονται κι άλλα.

Στήριγμά τους σε αυτή την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, οι συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και η πάντα πρόθυμη ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Η μόνη διέξοδος, ο καλά οργανωμένος και προσανατολισμένος αγώνας.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού. Με τις οικογένειες μας.

Αγωνιστικά Διεκδικούμε:

 1. Ενιαία Δημόσια και Καθολική κοινωνική ασφάλιση.
 2. Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων.
 3. Να μείνει στα χαρτιά η νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της ΝΔ.
 4. Καμία σύνταξη κάτω από 600€.
 5. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και στα 50 αντίστοιχα για τα Β.Α.Ε..
 6. Όχι στα σφαγεία των Κ.Ε.Π.Α.
 7. Δωρεάν θεραπείες σε όλους τους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, με βάση τα παραπεμπτικά. Χωρίς πλαφόν, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
 8. Κάλυψη του κόστους συνολικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 9. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντές.
 10. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το Κράτος με βάση τις ανάγκες.
 11. Νέες Δημόσιες Δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση. Στη περίθαλψη των βαριά αναπήρων, στην εκπαίδευση και αποκατάσταση των ΑμεΑ.
 12. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών, εργολαβικών, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή. Καμία απόλυση.
 13. Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
 14. Προσλήψεις ΟΛΩΝ των ικανών προς εργασία αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων με ευθύνη του Κράτους.
 15. Επίδομα ανεργίας 600€ για όσο κρατά η ανεργία.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΚΙ’ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΙ’ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!!!

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στη φθινοπωρινή βραδιά που διοργανώνει η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ το Σάββατο 9 του Νοέμβρη στις 7:30μμ στην Αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Φαγητό, κρασί, ζεστή ατμόσφαιρα και φυσικά στα πλαίσια της λήξης της λαχειοφόρου αγοράς εκεί θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία έγινε η χθεσινή κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Γλυφάδας και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα Πρόνοιας που θα επιδεινωθεί παραπέρα με τη μεταφορά των περιθαλπόμενων από τη Γλυφάδα στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και τα άλλα Ιδρύματα της Αττικής όπως το Δυτικής Αθήνας και των Μελισσιών που είναι ήδη κορεσμένα και με τραγικά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Παρ’ ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ενημερωθεί έγκαιρα δεν υπήρχε για μια ακόμα φορά, εκπρόσωπος της να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΙΑΟΥ. Τακτική που φαίνεται να παγιωποιείται από πλευράς του Υπουργείου μιας και υπήρχε δέσμευση της Διευθύντριας του Γραφείου της Υφυπουργού για συνάντηση ύστερα από προηγούμενη κινητοποίηση πριν από ενάμιση μήνα. Μετά από αυτήν την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου έγινε συμβολική κατάληψη του ισογείου του Υπουργείου για μία ώρα. Όμως για μια ακόμα φορά αρνήθηκαν να κλειστεί ραντεβού, έστω και για άλλη μέρα. Φαίνεται οι κύριοι και οι κυρίες του Υπουργείου, έχουν μάθει να συνομιλούν με συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι καλά μπουκωμένες με ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις και δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη για τα τραγικά προβλήματα που βιώνουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους. Πολύ περισσότερο δεν θέλουν να ακούγεται και να συζητιέται το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, το σχέδιο της, που έχει συνυπογράψει μαζί με τη προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και την ΕΕ, που σαφέστατα δηλώνεται στην 4η Αξιολόγηση ότι πρέπει να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις και οι περικοπές στη Πρόνοια και τα ΑΜΕΑ μέχρι 31 Δεκέμβρη 2019. Θυμίζουμε ότι στο 3ο Μνημόνιο που είχε ψηφισθεί με 222 ψήφους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο, επιβάλλεται μείωση των δαπανών για τη Πρόνοια κατά 50% (900 εκ.) και αναδιάρθρωση (βλ. περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας και τις θεραπείες των παιδιών), με εργαλείο τη λειτουργικότητα . Οι ανάπηροι και οι γονείς, αφού κατήγγειλαν το γεγονός και προειδοποίησαν ότι θα απαντήσουν στη πρόκληση του Υπουργείου με κλιμάκωση του αγώνα αποχώρησαν συντεταγμένα και πήραν μέρος μαχητικά στο μεγάλο συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ ενάντια στο νόμο καρμανιόλα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Θέλουμε επίσης να σχολιάσουμε την εμφάνιση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΣΑμεΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γλυφάδα ενάντια στο κλείσιμο του Ιδρύματος. Είναι δεικτικό της υποκρισίας τους και του τυχοδιωκτισμού τους ότι ο μεν πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κος Βαρδακαστάνης με τον πιο επίσημο τρόπο ως τώρα καλούσε τις Κυβερνήσεις να μη δίνουν ούτε 1€ στα Ιδρύματα. Φαίνεται να μην του φτάνουν οι επιχορηγήσεις που παραγεμίζουν τα ταμεία της ΕΣΑμεΑ. Αλλά και ο εκπρόσωπος της που συμμετέχει στο ΔΣ του ΚΚΠΠΑ ψήφισε και το κλείσιμο του Ιδρύματος για παιδιά με αυτισμό στο Σκαραμαγκά το 2018, με 60 κρεβάτια και δυνατότητα ανάπτυξης σε 100, αλλά και των Θεραπευτηρίων στο Χαϊδάρι το 2012 με 170 κρεβάτια στο σύνολο, στο όνομα της αποασυλοποίσης. Όταν υπάρχουν χιλιάδες βαριά ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, που οι οικογένειες τους αδυνατούν να τους φροντίσουν ή ζουν μόνοι τους. Το ίδιο αφορά και τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ που με τους συνδικαλιστές τους στα Σωματεία αλλά και ως πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου ή ψήφισαν ή δεν έβγαλαν άχνα για το κλείσιμο των παραπάνω Ιδρυμάτων. Επειδή πολλά συμφέροντα εμπλέκονται στο παραλιακό μέτωπο σε σχέση με το ΠΙΚΠΑ Βούλας -που είναι φιλέτο-, και την υψηλή κερδοφορία που καταγράφουν οι επιχειρηματίες στο τομέα της αποκατάστασης και της περίθαλψης βαριά αναπήρων, μένει να αποδειχθεί και στον πιο αδαή, καλής θέλησης ανάπηρο, γονιό και κηδεμόνα που ακολουθεί την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ το ποιες σκοπιμότητες και συμφέροντα εξυπηρετεί. Εμείς τους ξέρουμε χρόνια: Υπομονή!!

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στη Πρόνοια έχοντας ξεκάθαρο τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων και των ΑΜΕΑ με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής της Κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ και τα σχέδια τους στο συγκεκριμένο χώρο. Ο καλά οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας εργαζομένων, ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους είναι η μόνη διέξοδος.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ και το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων την Παρασκευή 18 Οκτώβρη στις 8μμ στα Γραφεία των Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας (Ιθώμης 34, Άνω Γλυφάδα), με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής και εργαζόμενων από τα Ιδρύματα Χρόνιων Παθήσεων με θέμα: «Το κλείσιμο του Κέντρου Αποκατάστασης Γλυφάδας-Χρόνιων Πασχόντων».

Το 2012 έκλεισαν το Α και Β θεραπευτήριο στο Χαϊδάρι με Κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο έγινε το 2018 με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το κλείσιμο του Σκαραμαγκά για παιδιά με βαρύ αυτισμό. Τώρα με πρόσχημα ότι ο ιδιοκτήτης θέλει το κτίριο για ιδία χρήση κλείνουν το Κέντρο Αποκατάστασης Γλυφάδας-Χρόνιων Πασχόντων και το μεταφέρουν στο ΠΙΚΠΑ Βούλας για να διαλύσουν και αυτό. Μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Το κλείσιμο γίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής που έχει διοριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, με κατεύθυνση και κάλυψη της Κυβέρνησης της ΝΔ. Την απόφαση καταψήφισε η ως τώρα εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ Τασούλα Παπαδογιαννάκη στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτές είναι οι επιταγές του 3ου Μνημονίου για τη μείωση των δαπανών στη Πρόνοια κατά 50%, τα ιδεολογήματα της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου περί αποϊδρυματισμού και αποασυλοποίησης. Τα καλέσματα των προθύμων της ΕΣΑμεΑ για: «Ούτε 1 ευρώ στα Ιδρύματα», παρά την ανάγκη για Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες και Δημόσια Κέντρα Περίθαλψης των βαριά αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Οι θεατρινισμοί της ΠΟΕΔΗΝ και των συνδικαλιστών της στα Σωματεία δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και ούτε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους.

Στη Σύσκεψη συμμετέχει και καλεί η Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής.


Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους έχουν τη δική τους θέση με τα πανό της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ στο μεγάλο συλλαλητήριο των Συνδικάτων τη Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 6.30 μμ στη Πλατεία Κλαύθμωνος.

Προσυγκέντρωση στις 6.00μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Η Κυβέρνηση με τη στήριξη του ΣΕΒ και των εφοπλιστών πατώντας στους προηγούμενους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να αποτελειώσει ότι άφησε στη μέση η προηγούμενη κυβέρνηση. Προχωρούν στη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, δίνοντας ολοκληρωτικό χτύπημα στις ΣΣΕ και ανοίγουν το δρόμο με τα ηλεκτρονικά μητρώα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τον ‘‘ευνουχισμό’’ των Συνδικάτων και των Σωματείων. Δεν αρκούνται στους μηχανισμούς της μαφίας και της νοθείας της ΓΣΕΕ. Θέλουν τα Συνδικάτα στα χέρια της Κυβέρνησης και των εργοδοτών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Τα σχέδια της Κυβέρνησης και των εργοδοτών μπορούν και πρέπει να μείνουν στα χαρτιά. Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες, έχουν πρωταρχικό συμφέρον από τη στήριξη αυτού του αγώνα. Η ανάπτυξη τους, η κανονικότητα τους είναι για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των ΣΣΕ, Οι συμφωνημένες με το 3ο Μνημόνιο και την 4η Αξιολόγηση περικοπές των θεραπειών, των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας μπορούν να αποτραπούν.

Με πανίσχυρα ταξικά-εργατικά Συνδικάτα.

Με περισσότερους ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες στους δρόμους του αγώνα μέσα απ’ τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ

Με χιλιάδες γονείς μαχητικά στρατευμένους με τον ΕΝΙΑΙΟ. Αγώνα με ξεκάθαρη στόχευση ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, Κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματα τους.

Τσακίζοντας και απομονώνοντας τη μαφία της ΓΣΕΕ, αφήνοντας στο περιθώριο χωρίς πελάτες τους εμπόρους της αναπηρίας της ΠΟΣΓΑΜΕΑ και της ΕΣΑμεΑ.

Με τον αγώνα μας ‘‘ξεσκίζουμε’’ τα σχέδια τους για να μην ‘‘ξεσκίσουν’’ τα όνειρα και τη ζωή μας.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Παραστασης Διαμαρτυριας

Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, 18:30 έξω από την Βουλή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών, για τα προβλήματα της ειδικής αγωγής, με την συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία και από γονείς.
Οι γονείς επιβεβαίωσαν, μέσα από την ζωντανή τους μαρτυρία, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ειδικής αγωγής, τα δημόσια ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη. Με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και τα προβλήματα στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς των μαθητών. Σχολεία που καθυστέρησαν να ανοίξουν, που λειτουργούν ακόμα με περιορισμένο ωράριο ενώ λόγω των παραπάνω προβλημάτων, πολλά παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την σχολική τους χρονιά. Γονείς, παιδιά και εργαζόμενοι, βιώνουν από πρώτο χέρι, τα περί επιστροφής στην «κανονικότητα», την «ευαισθησία» της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων. Η «ανάπτυξη» σε όλο της το μεγαλείο.
Στην σύσκεψη παρεβρέθηκαν και συνέβαλαν στη συζήτηση, αντιπροσωπείες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΑ), τον ΣΕΜΙΣΕΑ, την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Καθηγητών και της ΣΕΑΑΝ.
Στη σύσκεψη, αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα τέτοιων συναντήσεων για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και κατέληξε, σαν πρώτη αγωνιστική πρωτοβουλία, τη πραγματοποίηση Παράστασης Διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις 18:30 έξω από την Βουλή.
Διεκδικούμε:

 • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για τη κάλυψη όλων των αναγκών στην Ειδική Αγωγή (στα ειδικά σχολεία, στη παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης).
 •  Να λυθεί τώρα το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών. Να μην υπάρχει παιδί που  να μην πηγαίνει σχολείο, με όρους ασφάλειας και ουσιαστικής εκπαίδευσης.
 • Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές και οι συμβασιούχοι.
 • Να καταργηθεί ο απαράδεκτος αντιεπιστημονικός και αντιπαιδαγωγικός θεσμός των αναπληρωτών.
 •  Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως και δωρεάν  όλες τις απαραίτητες θεραπείες  για τα παιδιά  μας με βάση τα παραπεμπτικά των Ειδικών.
 •  Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης με σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα και δωρεάν υπηρεσίες.

Τέλος, δηλώθηκε η ετοιμότητα να ανταποκριθούν όλοι στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για Πανελλαδική Απεργία στις 2 του Οκτώβρη.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ

 

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τετάρτη 25 του Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27,5ος όροφος) συναντιόμαστε οι γονείς από όλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία και μέλη των ΔΣ για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή, τα προβλήματα, τις ανάγκες των παιδιών μας.
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής ξεκινάμε έχοντας μπροστά μας, σα να μην άλλαξε τίποτα, τα ίδια δραματικά προβλήματα των ελλείψεων. Σχολεία που δεν άνοιξαν για κάποιες μέρες ή λειτουργούν λίγες ώρες, επειδή δεν έχει λυθεί αλλού το θέμα της μεταφοράς, σε άλλα του βοηθητικού προσωπικού και σε πολλά του ειδικού επιστημονικού. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που περίμεναν με μια βαλίτσα στο χέρι πού θα διοριστούν, γονείς που προσπαθούν να οργανώσουν τη ζωή της οικογένειά τους, με βάση την «κανονικότητα» των περικοπών και των ελλείψεων.
Όλα αυτά, γιατί το Κράτος βλέπει την Ειδική Αγωγή ως κόστος, αλλά και ως κερδοφόρο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και τις ανάγκες των παιδιών μας ως εμπόρευμα. Μας θέλει ως πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα και τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους, ζωή λάστιχο και τώρα θέλουν να τους καταργήσουν το δικαίωμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του αγώνα.
Μας λένε ότι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα» ότι θα «στηρίξουν» τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!! Τα μέτρα που παίρνουν είναι για την «κανονικότητα» των λίγων, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, «κοινωνική πολιτική» για αυτούς είναι η «στήριξη» με τα ελάχιστα των πιο εξαθλιωμένων από το υστέρημα των λιγότερο φτωχών.
Γονείς και κηδεμόνες, οι κυβερνώντες ούτε θέλουν, ούτε μπορούν, με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Όσο υπάρχει ο θεσμός των αναπληρωτών δεν μπορεί να υπάρχει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μας. Ακόμα και οι 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που προκήρυξαν μετά από χρόνια, ΝΑΙ, είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων.
Όσο το παιδί μας δεν παίρνει μέσα στο ειδικό σχολείο ή στο τμήμα ένταξης την ανάλογη στήριξη και αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στα απογευματινά κέντρα για εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, δεν μπορεί να έχει εκείνη την εξέλιξη με βάση την επιστήμη.
Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που βασανίζει όλους μας και θα μας βασανίζει ακόμα περισσότερο όσο θα μεγαλώνουν τα παιδιά μας, είναι τι θα γίνουν όταν τελειώσουν την όποια εκπαίδευση. Εδώ εάν κοιτάξουμε μπροστά, το μετά, δεν υπάρχει καμία κρατική πρόβλεψη, μέτρα στήριξης για την πραγματική ένταξη των παιδιών μας στην κοινωνία, την παραγωγή. Το δικαίωμα στη δουλειά για παιδιά με αναπηρίες έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, αφού τελειώσουν ένα υποβαθμισμένο ΕΠΑΛ ή ΕΕΕΕΚ, αυτό που τους περιμένει είναι το πολύ πολύ μια κακοπληρωμένη θέση ημι-ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, αν όχι η περιθωριοποίηση, ο κοινωνικός αποκλεισμός!!!!
Γονείς και κηδεμόνες, μην περιμένετε λύση από μια νέα κυβέρνηση που δεν είναι και τόσο νέα, ούτε από κάποια υπουργό. Έχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, είναι η πολιτική της ΕΕ, οι ανάγκες της ανταγωνιστικότητα της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και αυτοί και οι προηγούμενοι δέχονται αυτές τις κατευθύνσεις, ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, τις περικοπές στην Πρόνοια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Γι’ αυτό όταν λίγους μήνες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκοβε θεραπείες, καταργούσε τα ΚΕΔΔΥ, υπονόμευε τα τμήματα ένταξης, έκοβε τα επιδόματα από μια σειρά παιδιών με αυτισμό, η ΝΔ το έκανε γαργάρα. Για να μπορεί να λέει σήμερα «μα αυτά τα ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο συλλογικός αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον όλων των παιδιών
πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Με κριτήριο ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή μίζερη κατάσταση, της περιθωριοποίησης και της υποβάθμισης, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν τέτοιες γιγάντιες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Τα παιδιά μας δεν είναι ούτε μηχανές οίκτου για να το παίζουν φιλάνθρωποι κάποιοι που καταληστεύουν τον κόσμο και εμάς τους ίδιους, ούτε ζητάμε χάρη από κανέναν, όταν παλεύουμε για τα δικαιώματά τους.
Διεκδικούμε:

 1. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές.
 2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού) με βάση τις ανάγκες εκπαίδευσης όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη Ειδικής Αγωγής.
 3. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τις θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους. Είναι ευθύνη του Κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 4. Σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή, στην προοπτική ισότιμης ένταξης των παιδιών μας στην κοινωνία, την παραγωγή.
 5. Δημόσιες δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μας, γιατί το δικαιούνται.
 6. Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με ασφαλή μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό από και προς τα ειδικά σχολεία. Γιατί δεν μπορεί το παιδί μας να εκπαιδεύεται και να στηρίζεται στο ειδικό σχολείο και να ταλαιπωρείται και να κινδυνεύει να υποτροπιάσει κατά τη διάρκεια της πολύωρης μεταφοράς από μη ειδικούς.

Όλα αυτά, γιατί έχει αποδείξει η επιστήμη εδώ και πολλά χρόνια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες, όταν εκπαιδευτεί σωστά, μπορεί να ενταχθεί στην παραγωγή, να δουλέψει, όπως οι τυφλοί, οι κωφοί και οι κινητικά ανάπηροι, αλλά ακόμα και παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό. Φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση και άλλα κριτήρια λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας.
Το δικαιούμαστε και εμείς ως γονείς και ως εργαζόμενοι, γιατί δουλέψαμε και δουλεύουμε και θέλουμε να τα δούμε ευτυχισμένα για να είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε να δίνουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και να κόβουν τις θεραπείες από τα παιδιά μας, να μην υπάρχουν οι απαραίτητες δημόσιες δομές ή τα σύγχρονα μέσα για να εκπαιδευτούν. Δεν μπορούν να δίνουν δισεκατομμύρια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και να μην υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ειδικοί επιστήμονες και το ανάλογο βοηθητικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία και στα τμήματα ένταξης για τα παιδιά μας. Δε γίνεται να χαρίζουν δισεκατομμύρια στους εφοπλιστές και τους λεγόμενους επενδυτές με τις φοροαπαλλαγές και την ίδια στιγμή να θέλουν με τα προαπαιτούμενα, που έχει συμφωνήσει αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση, με εργαλείο τη λεγόμενη λειτουργικότητα, να πετσοκόψουν επιδόματα και τις θεραπείες των παιδιών μας μέχρι 31 Δεκέμβρη του ’19.
Γι’ αυτά συζητάμε στη σύσκεψη στις 25 Σεπτέμβρη, με κριτήριο τις ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας. Γι’ αυτό οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες κάνουμε και δική μας υπόθεση την επιτυχία των κινητοποιήσεων, της απεργίας, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων ενάντια στο σφαγείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το ΔΣ.

 

Συσκεψη Σ.Ε.Α.ΑΝ. Τεταρτη 4 Σεπτεμβρη

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό στα δικαιώματά μας από την «καινούρια» κυβέρνηση της ΝΔ.

Παίρνουμε μέρος όλοι στην πλατιά σύσκεψη της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

την Τετάρτη 4 του Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα

στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός.

Στην ίδια ρότα, στον ίδιο δρόμο που χάραξε η αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσει και θα συνεχίσει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πατώντας πάνω στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που όλοι μαζί ψήφισαν, θα προχωρήσουν σε νέες μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας, σε φάρμακα και σε θεραπείες και στις όποιες παροχές έχουν απομείνει για τα ΑμεΑ.

Αυτή η πολιτική ανεξαρτήτως μείγματος και σύνθεση της Κυβέρνησης, για τους ίδιους λόγους που χτυπάει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, χτυπάει και τους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γιατί έχει ως υπέρτατη αξία τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο! Είμαστε σε ετοιμότητα! Οργανώνουμε τους αγώνες του αύριο! Δεν τσιμπάμε στους όψιμους «προστάτες» των συμπολιτευόμενων της αντιπολίτευσης, του μαύρου μετώπου των μνημονιακών κομμάτων!!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι προειδοποιούμε, η συμφωνία τους είναι δεδομένη, το σχέδιο τους είναι προδιαγεγραμμένο, είναι η έκθεση της Κομισιόν για την αξιολόγηση, το Eurogroup στις 8 Ιουλίου.

Την ταύτιση τους τη ζήσαμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια στα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα και αυτά που έθιγαν και χτύπαγαν άμεσα τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής. Περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, παροχές στα ΑμεΑ, σφαγεία των ΚΕΠΑ, «λειτουργικότητα», πάγωμα προσλήψεων.

Σε όλα αυτά είχαν την ανοικτή στήριξη των συμβιβασμένων, διεφθαρμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά και των «δικών μας»(!!!!) ΕΣΑμεΑ – ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Τους είδαμε και χθες στη συνάντηση τους με τον κύριο πρωθυπουργό!! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!! Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί το χαβά τους!!!! Για θεσμούς, μεταρρυθμίσεις, συντονισμός του κυβερνητικού έργου, ένταξη στο προστατευτικό πλαίσιο ( άκουσον άκουσον) της ΕΕ, τις διακηρύξεις του ΟΗΕ!!!!

Χορτάστε διακηρύξεις!!!

Ξέρουμε καλά ότι αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της κοινωνικής συμμαχίας, της Σ.Ε.Α.ΑΝ., του Ενιαίου των γονιών, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Κάποια σχέδιά τους τα καθυστερήσαμε, όπως για τη «λειτουργικότητα», μπορέσαμε και αποσπάσαμε και κάποιες κατακτήσεις.

Σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα, πιο ώριμοι, πιο οργανωμένα και αποφασιστικά θα βαδίσουμε το επόμενο διάστημα.

Για όλα αυτά θα συζητήσουμε στην πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 4 του Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), γιατί μπορούμε ν’ ακυρώσουμε τα σχέδια τους για αναδιάρθρωση των επιδομάτων μέχρι 31 Δεκέμβρη του ’19, για παραπέρα διάλυση της Ειδικής Αγωγής και τις περικοπές των θεραπειών των παιδιών, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να εφαρμόσει, άλλωστε είχε στηρίξει, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.,

 Αθήνα, 22-8-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό στα δικαιώματά μας από την «καινούρια» κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην ίδια ρότα, στον ίδιο δρόμο που χάραξε η αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσει και θα συνεχίσει και η σημερινή κυβέρνηση. Πατώντας πάνω στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που όλοι μαζί ψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ) θα προχωρήσουν σε νέες μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας, σε φάρμακα και σε θεραπείες και στις όποιες παροχές έχουν απομείνει για τα ΑμεΑ.

Άλλωστε το Eurogroup στις 8 του Ιούλη, την επομένη των εκλογών, προσδιόρισε και ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις και της νέας κυβέρνησης. Eurogroup, που με βάση την έκθεση για την Ελλάδα, εκτός των άλλων επιτάσσει μέχρι 31 Δεκέμβρη του ’19 να προχωρήσουν «οι αναδιαρθρώσεις στα επιδόματα των ΑμεΑ» (βλέπε περικοπές). Για αυτό και δεν είπαν κουβέντα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Αλλά είναι και πρόκληση και βάναυση προσβολή της νοημοσύνης μας να καπηλεύονται τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους και να μιλάνε για τα επιδόματα αναπηρίας ο Τσίπρας και η Γεννηματά.

222 ψήφους είχε πάρει η ψήφιση του 3ου Μνημονίου, που επιβάλλει τη μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 900 εκ. ευρώ. Όλοι μαζί στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, που έχουν αφήσει πάνω από 70.000 ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επιδόματα και χιλιάδες άλλους που έχουν σακατευτεί στη δουλειά, χωρίς την αναπηρική τους σύνταξη. Πάλι το μαύρο μέτωπο μαζί ψήφισε την αναβάθμιση των σφαγείων των ΚΕΠΑ, με τον ΟΠΕΚΑ, με το άρθρο 215 του 2512 το Γενάρη του ’17 και με λεπίδι τη «λειτουργικότητα» που θέσπισαν θα προχωρήσουν στο νέο κύκλο μαζικών περικοπών, όπως προσδιόρισε το νέο Eurogroup.
Γι’ αυτό όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ το Γενάρη και το Φλεβάρη του ’19 δε βρήκαν κουβέντα να πουν όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοβε τα επιδόματα από τα παιδιά με αυτισμό, με το νέο κανονισμό εκτίμησης του βαθμού αναπηρίας, αλλά και τις θεραπείες (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες κτλ.) χιλιάδων δεκάδων παιδιών με αναπηρίες και άλλες μαθησιακές δυσκολίες, με το νέο ΕΚΠΥ, τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ. Αυτή η πολιτική ανεξαρτήτως μείγματος και σύνθεση της Κυβέρνησης, για τους ίδιους λόγους που χτυπάει τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες, θα κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, γιατί έχει ως υπέρτατη αξία τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο! Είμαστε σε ετοιμότητα! Οργανώνουμε τους αγώνες του αύριο! Δεν τσιμπάμε στους όψιμους «προστάτες» των συμπολιτευόμενων της αντιπολίτευσης, του μαύρου μετώπου των μνημονιακών κομμάτων!!!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Θα εισπράξουν την οργή μας και το καλοκαίρι αν χρειαστεί! Το συνεπές αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, η Σ.Ε.Α.ΑΝ., ο Ενιαίος, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε θέση μάχης! Ενάντια στις παραπέρα περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμεΑ με κριτήριο τη «λειτουργικότητα». Ενάντια στη μείωση των δαπανών στην Υγεία, την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή. Την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας.

Γι όλα αυτά συζητάμε και παίρνουμε μέτρα στη σύσκεψη Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ. την Τετάρτη 24 Ιούλη στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 Αθήνα, 22-7-2019

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΠΗΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

 

Την Πεμπτη 6 Ιουνιου στις 18.30 στο συνδικάτο οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος) θα γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 19.00 στα γραφεία του συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) ή στο email eskamea@otenet.gr. Βεβαίως υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές και την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.
Υπενθυμίζουμε ότι κάλπες θα στηθούν και στις εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα Ειδικά σχολεία.
Νέο συμπληρωματικό πρόγραμμα θα δοθεί με νέα ανακοίνωση.
Ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, φροντίζουμε για την οικονομική μας τακτοποίηση για να μπορέσουμε να έχουμε τα μέσα, τα όπλα για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την παραπέρα ενίσχυση και μαζικοποίηση του Συλλόγου, με την εγγραφή δεκάδων νέων μελών. Οι εγγραφές μπορεί να γίνονται και την ημέρα των εκλογών που θα έχουν και δικαίωμα ψήφου.

Γονείς και κηδεμόνες προσοχή!!!!! Καμιά εμπιστοσύνη στις επιθέσεις συμπάθειας που θα δεχτούμε μπροστά στις βουλευτικές εκλογές. Τα κόμματα που ψήφισαν και τα τρία μνημόνια, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με τα συμπληρώματά τους, έχουν συμφωνήσει σε νέο σχέδιο μαζικών περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία, την Πρόνοια την Ειδική Αγωγή, την αποκατάσταση. Περικοπές που εξελίσσονταν και τις παραμονές των τελευταίων εκλογών, όπως στις θεραπείες των παιδιών και στα επιδόματα, και θα κλιμακωθούν και θα γενικευτούν ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές στις 7 του Ιούλη.
Το ζητούμενο είναι να είμαστε εμείς δυνατοί, ο σύλλογος μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις που προτάσσουν μια ανάπτυξη που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

 1. Κεντρική κάλπη. Λόγω προβλημάτων στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου η κεντρική κάλπη θα στηθεί στα γραφεία του Συνδικάτου οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος) από την Κυριακή 9 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρες 10.00 - 14.00 και 18.00- 20.30.
 2. Στο παράρτημα των Δυτικών. Η κάλπη θα βρίσκεται στα γραφεία του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου (Αιμίλιου Βεάκη 36, 2ος όροφος) τις Κυριακές 9 και 16 Ιούνη 10.00 - 13.00 και τις καθημερινές Δευτέρα έως Σάββατο, 18.00 - 20.30.
 3. Στο παράρτημα των Βορείων. Η κάλπη θα είναι στα γραφεία των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας (Νισύρου 20) Δευτέρα 10, Τετάρτη 12 και Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρες 18.00 - 20.30.
 4. Στο παράρτημα του Πειραιά. Η κάλπη θα βρίσκεται στο χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Σύλλογο μας στον 4ο όροφο του ΕΚΠ (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) Δευτέρα 10, Τετάρτη 12 και Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρες 18.00 - 20.30.
 5. Στο παράρτημα των Νοτίων. Η κάλπη θα βρίσκεται στο παράρτημα οικοδόμων Αγίου Δημητρίου ( Καλλιθέας 6) Τρίτη 11 Ιουνίου 17.30 -20.30 και Πέμπτη 13 Ιουνίου 10.00 - 13.00.
 6. ΚΕΠΑ Πειραιώς. Κάλπη για τις εκλογές του Συλλόγου θα βρίσκεται στα ΚΕΠΑ (Πειραιώς 181) τη Δευτέρα 10, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον 2ο όροφο και ώρες 9.00 – 11.30.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 4/6/2019

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Στην εκλογοαπολογιστικη Γενικη Συνελευση του δικου μας συλλογου
την Πεμπτη 6 Ιουνιου στη ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος οροφος (αιθουσα Συνδικατου Οικοδομων).

Γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ,

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του δικού μας συλλόγου την Πέμπτη 6 Ιουνίου στη ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος όροφος (αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων).

Θέματα:

 1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ.
 2. Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.
 3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες για τα νέα όργανα του Συλλόγου από τις 9 έως 19 Ιουνίου, στα γραφεία του Συλλόγου, τα παραρτήματα, στα Ειδικά σχολεία.

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια!
Συμβάλλουμε με τη γνώμη μας, τον προβληματισμό μας στη Γενική Συνέλευση , στα δράση του Συλλόγου.
Δυναμώνουμε μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο, τη ΣΕΑΑΝ, αποκούμπι και απαντοχή, στήριγμα στον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη, αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ, ενάντια στις περικοπές και την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.
Μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, μπορούμε μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία να το επιβάλουμε, να το καταφέρουμε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 10/05/2019

 

H ΕΣΚ Τυφλών
με τη στήριξη της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ,
πραγματοποιεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 14 Μάη, στις 11 το πρωί

 στα γραφεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών - Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
(Βερανζέρου 31 και Σωκράτους).

Την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

 

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στο πραξικόπημα που έγινε στο συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ), το οποίο – με την καθοδήγηση του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Γ. Βαρδακαστάνη και της γραμματέα της ΕΟΤ Β. Τσαβαλιά, περιφερειακής συμβούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιας με την ίδια ιδιότητα, πέταξε έξω το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων της ΕΣΚ Τυφλών, ενώ κατείχε πάνω από το 25% των συνέδρων. Η μονοπαραταξιακή διοίκηση που εκλέχτηκε μετά το πραξικόπημα στηρίχτηκε όχι μόνο από τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη της ΝΔ και της ΧΑ.
Η ΕΟΤ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Τυφλών (ΠΣΤ) είναι από τις ελάχιστες οργανώσεις που διατηρούν στο καταστατικό τους το σύστημα της απλής αναλογικής. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ, για την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη μετατροπή των συλλόγων σε επιχειρήσεις δεν τα έχουν καταφέρει στο βαθμό που θα ήθελαν ως τώρα.
Κυβέρνηση και αστικά κόμματα, κυβερνητικός επιχειρηματικός συνδικαλισμός συμφωνούν στη μετατροπή των αναπηρικών οργανώσεων σε επιχειρήσεις αφού είναι συμφωνημένη στρατηγική της ΕΕ. Αλώστε είναι κανόνας στην Ευρώπη του πολιτισμού τους, στην μητρόπολη του καπιταλισμού στις ΗΠΑ, οι αναπηρικές οργανώσεις έχουν μετατραπεί σε ντίλερ, παραρτήματα και πλασιέδες των διαφόρων εταιρειών που πουλάνε είδη ή υπηρεσίες σε τυφλούς και ανάπηρους και έχουν ήδη προσαρμοστεί πολλές οργανώσεις αναπήρων και χρονίως πασχόντων στην χώρα μας.  Από την άποψη αυτή εντείνονται οι προσπάθειες τους για το πνίξιμο κάθε αγωνιστικής φωνής που εναντιώνεται σ’ αυτά τα σχέδια.
Αν η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις μέλη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι παραγεμισμένες με επιχειρηματίες συνδικαλιστές και με νόθους, στην ΕΣΑΜΕΑ κυριαρχούν οι οργανώσεις που εμφανίζονται ως δήθεν των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των γονιών ενώ είναι ουσιαστικά επιχειρήσεις που έχουν καθεστώς τους να πουλάν υπηρεσίες και προϊόντα και με μόνιμη πρακτική τη βία και τη νοθεία. Ενώ περικόπτουν θεραπείες, φάρμακα από ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, γίνεται σφαγή στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας στα ΚΕΠΑ και στον ΟΠΕΚΑ, η ΕΣΑΜΕΑ, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και οι οργανώσεις  μελών τους μπουκώνονται με μπόλικες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό κορβανά, τα προγράμματα της ΕΕ και τις φιλάνθρωπες Κυρίες του κεφαλαίου για να εξασφαλιστεί η στήριξη και η ένοχη σιωπή τους.

Η υποκρισία περίσσεψε αυτές τις μέρες! 
Ο Πολάκης, σαν κουτσαβάκη που θίχτηκε από την δήλωση του υποψηφίου της ΝΔ, επειδή θεώρησε ότι αμφισβητήθηκε το αριστερό πρόσημο της πολιτικής τους για τα ΑΜΕΑ και από την  άλλη μεριά ΝΔ, ΚΙΝΑΛ αλλά και ΕΣΑΜΕΑ εμφανίστηκαν όχι μόνο να θίγεται η ευαισθησίας τους αλλά και ως υπερασπιστές των ΑΜΕΑ. Λες και ξεχάσαμε ότι όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που επιβάλει τις μαζικές περικοπές στην πρόνοια, στην ειδική αγωγή, στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας. Άλλωστε κανείς τους δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα, δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση όταν η κυβέρνηση τον Φλεβάρη και τον Μάρτη με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ έκοβε εκ νέου θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Άλλωστε την ίδια στάση κράτησαν και όταν η κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεις της καταργούσε τα ΚΕΔΔΥ και αρνιόταν να καλύψει το κόστος λειτουργίας των τμημάτων ένταξης.        

Προειδοποιούμε!
Οι τυφλοί, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες δεν θα γίνουμε αναλώσιμοι, δεν θα γίνουμε λιπαντικό στην κρεατομηχανή της κερδοφορίας και της επιχειρηματικότητας που όλοι μαζί κόμματα και συνδικαλιστές του συστήματος θεοποιούν και στηρίζουν.
Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.
Δυναμώνουμε την ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μπράτσο με μπράτσο μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αγώνας ενάντια στις περικοπές, στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, στο μπόι των ονείρων μας. Στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε με κριτήριο ποιοι ήταν δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα και ποιοι ενάντια μας. 

Παλεύουμε για:

 • Άμεση σύγκληση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Τυφλών το αργότερα μέχρι τέλος Ιούνη με αναγνώριση όλων των ψηφοδελτίων και με το σύστημα της απλής αναλογικής.
 • Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, όπως επί πληρωμή μαθήματα γραφής braille.
 • Εξυγίανση των αναπηρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και απομάκρυνση όλων των επιχειρήσεων, των golden boys και των επιχειρηματιών.
 • Μέλη των οργανώσεων γίνονται ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες και χρόνιοι πάσχοντες, όχι φίλοι και φιλάνθρωπες κυρίες.
 • Εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής σε όλες τις οργανώσεις από κάτω μέχρι πάνω.

 

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

 

Πέμπτη 11 του Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 6.30 μ.μ. μπροστά στη Βουλή.

Για την στήριξη της επιχειρηματικότητας αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς θεραπείες, θέλουν εργαζόμενους, επιστήμονες χωρίς δικαιώματα.

Δευτέρα 1 του Απρίλη στις 12 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά, όπως η επιστήμη επιτάσσει, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Δημόσιες δομές, υψηλής ποιότητας με δωρεάν υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες.
 • Να υπογραφεί τώρα η κλαδική σύμβαση εργασίας που έχει καταθέσει το ΣΕΜΙΣΕΑ. Να σταματήσει το αίσχος της δουλειάς με το μπλοκάκι.
 • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας που αναθέτει σε μη ειδικούς την εκπαίδευση των παιδιών μας. 
 • Όχι στα σφαγεία του ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


 

ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΑΑΝ, ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ, ΣΕΜΙΣΕΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι στην πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, συντονίζουμε, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες περικοπές, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, της διάλυσης της Ειδικής Αγωγής.
11 του Απρίλη στις 6.30 μ.μ. διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή, ενάντια στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης καρμανιόλα για ανάπηρους, εργαζόμενους και τις οικογένειές μας.
Τελικά η ανάπτυξή τους σκοτώνει το ίδιο με την κρίση τους!!!
Το Σ/Κ μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις του Ενιαίου, των γονιών, του ΣΕΜΙΣΕΑ, των εργαζόμενων της Ειδικής Αγωγής, αποφασίστηκε μαζί με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα για ν’ απαντήσουμε στην επίθεση της Κυβέρνησης που κλιμακώνεται αυτές τις μέρες σε όλα τα επίπεδα.
Γονείς σε απόγνωση, που παίρνουν τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ με μειωμένες ή και 100% κομμένες τις θεραπείες των παιδιών τους. Χρονίως πάσχοντες που έπαιρναν τα φάρμακά τους δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, παραπέμπονται τώρα να τα παίρνουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή.
Εργαζόμενοι «λάστιχο» που διασχίζουν όλη την Αττική όλη μέρα για να βγάλουν ένα μεροκάματο, αντιμετωπίζουν τη μείωση μισθού, ενώ το επαίσχυντο μπλοκάκι τείνει να γενικευθεί.
Εκπαιδευτικοί των κοινών σχολείων και γονείς παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες σε πανικό μετά την εγκύκλιο έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας, εφαρμοστική του νόμου για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, για την συγκρότηση των περίφημων εκπαιδευτικών συμβουλίων στήριξης. Εκπαιδευτικά συμβούλια που θα καταρτίζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρίες, χωρίς να έχουν καμιά ειδίκευση. Για ν’ αποδειχθεί ότι το «παραμύθι» της ένταξης, Κυβέρνησης και ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από το πρόσχημα, ο κουρνιαχτός, για να ξεφορτωθεί το Κράτος την ευθύνη στην Ειδική Αγωγή, για ν’ αναγκαστούν οι οικογένειες να γίνουν πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα.

Για τα λεφτά τα κάνουν όλα!!!!
Εμείς με κριτήριο τις ανάγκες μας, τα δικαιώματα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, απαντάμε με συντονισμένο, καλά οργανωμένο αγώνα. Δεν τσιμπάμε στις προσπάθειες των ιδιοκτητών των κέντρων να κινητοποιηθούμε, για να εξασφαλίσουν αυτοί την άμεση αποπληρωμή των θεραπειών.

Βγαίνουμε στο δρόμο για τις δικές μας ανάγκες. Κάνουμε συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους, ενημερώνουμε, ξεσηκώνουμε, στα ΕΟΠΥΥ, στα ΚΕΠΑ, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα ειδικά σχολεία.
Παρασκευή 22 του Μάρτη 10 π.μ. στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΜΙΣΕΑ στο Υπουργείο Εργασίας, για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας και ενάντια στις περικοπές.

Την εβδομάδα 26-29 του Μάρτη παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους ΕΟΠΥΥ.
Δευτέρα 1 του Απρίλη στις 12 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες, γιατί το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό εργατικό κίνημα ούτε την Πρωταπριλιά δε λέμε ψέματα!!!
Κυριακή 7 του Απρίλη στη 1 μ.μ. παίρνουμε ανάσα, «γεμίζουμε μπαταρίες», στο ζεστό γλέντι που διοργανώνει ο Ενιαίος των γονιών και το αθλητικό σωματείο ΑΣΑΜΕΑ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Και την Πέμπτη 11 του Απρίλη στις 6.30 μ.μ. συναντιόμαστε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή.
Αγώνας ενάντια στις περικοπές με δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά, όπως η επιστήμη επιτάσσει, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα για να μπορέσουν να προσφέρουν απερίσπαστοι στα παιδιά μας. Να υπογραφεί τώρα η πρόταση κλαδικής σύμβασης του ΣΕΜΙΣΕΑ.
Δημόσιες δομές, υψηλής ποιότητας με δωρεάν υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες.
Να αποσυρθεί η εγκύκλιος έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας!!!

 

 Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Αθήνα, Μάρτης 2019.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ.
(Αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων, ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος όροφος)

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ μας!
Δεν «τσιμπάμε» στα παραμύθια της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, την κανονικότητα, την ανάπτυξη.
Η δικιά τους κανονικότητα, η δικιά τους ανάπτυξη, πετάει τους ανάπηρους από την εκπαίδευση, τη δουλειά. Θα «τροφοδοτηθεί», για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, με νέες περικοπές στις θεραπείες, τα φάρμακα, τα επιδόματα, τις συντάξεις.
Άλλωστε, αυτές τις μέρες, πολλοί γονείς ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ότι με το νέο κανονισμό δε δικαιούνται τα παιδιά τους μια σειρά θεραπείες, ενώ πολλοί χρονίως πάσχοντες που έπαιρναν τα φάρμακα τους δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΠΥ, τους τα έκοψαν και παραπέμφθηκαν στα φαρμακεία, που καλούνται να τα πληρώνουν πλέον είτε με συμμετοχή, είτε 100% από την τσέπη τους.
Είναι πρόκληση να περιδιαβαίνουν στις εκδηλώσεις των σωματείων ΑμεΑ, με αφορμή τη νέα χρονιά, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και να κομπάζουν ότι τώρα μπορούν να εφαρμόσουν το «αριστερό» τους πρόγραμμα, εκφράζοντας την ευαισθησία τους(!!!!) στα ΑμεΑ («Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ»!!!!), επειδή έχουν ψηφίσει νόμο για αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων ΑμεΑ στο Δημόσιο.
Όταν δε γίνεται, ουσιαστικά, καμία μόνιμη πρόσληψη, μόνο κάτι λίγες, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.
Πάντως υπάρχουν και άλλοι νόμοι, που επιβάλουν, υποτίθεται, προσλήψεις που πότε δεν εφάρμοσαν ούτε οι προηγούμενες ούτε και η τωρινή κυβέρνηση.
Πρέπει κατά τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΣΑμεΑ, να πούμε «ευχαριστώ» στην Κυβέρνηση για την «κρεατομηχανή» του ΟΠΕΚΑ που έστησαν για το νέο κύκλο μαζικών περικοπών των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, με «εργαλείο» τη λεγόμενη «λειτουργικότητα».
Τα μνημόνια έφυγαν(!!!!!!), αλλά η «αγάπη» !!!! και οι εφαρμοστικοί νόμοι «ζουν και βασιλεύουν»!!! Εφαρμοστικούς νόμους που βέβαια δε θα καταργήσουν οι νέοι «σωτήρες» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που δεν έχασαν και αυτοί, αυτές τις μέρες, την ευκαιρία να εκφράσουν την ευαισθησία και συμπάθεια τους.
Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας!!!!!
Με τον αγώνα μας, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ό,τι κατακτήσαμε, καθυστερήσαμε τα βάρβαρα μέτρα τους, όσο μπορούσαμε, τα τελευταία χρόνια, αναγκάζοντάς τους και σε κάποιες επιμέρους παραχωρήσεις. Ο κόσμος της αναπηρίας είναι πιο έμπειρος τώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε πάθει, αλλά έχουμε μάθει πλέον πολλά.

Δυναμώνουμε το αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, τις ταξικές δυνάμεις. Βγάζουμε συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δράση μας, σχεδιάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Παίρνουμε ευθύνη με τη γνώμη μας, με τις προτάσεις μας, με τη θέση μας στον αγώνα, με τη συμμετοχή μας στην πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ, τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 6 μ.μ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Καμία περικοπή στις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.
 • Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.
 • Μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα με ευθύνη του Κράτους.

 

Η Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ, ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου.
Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι μειωμένες τιμές, η άγρια φορολόγηση, η επιβολή της αντιαγροτικής ΚΑΠ, οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμά της.
Οι οικογένειες της φτωχομεσαίας αγροτιάς που έχουν παιδί ανάπηρο ή χρονίως πάσχοντα «γεύονται» με τον πιο δραματικό τρόπο αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που έχει σαν στόχο την στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματιών ομίλων.
Η ανυπαρξία δημόσιων δομών στήριξης της οικογένειας με ανάπηρο, στην ύπαιθρο, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης του παιδιού, του ανάπηρου, έχουν φέρει σε απόγνωση τις οικογένειές μας. Είναι όμως και ένας βασικός λόγος οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους να κάνουν δικό τους αυτόν τον αγώνα
Οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση να κινηθούν διώξεις σε βάρος αγροτών που αγωνίζονται για το δίκιο τους και μάλιστα με πρωτοφανείς διαδικασίες, χωρίς καν να προηγηθούν απολογίες των κατηγορουμένων.
Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Όπως τα «αγροτοδικεία» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι και αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας!

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

5/2/2019
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανακοινώσεις 2018 και προγενέστερες

Απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό!