Pages

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

Ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καθώς και η ΣΕΑΑΝ εκφράζουν τα συλληπητήριά τους στη συναγωνίστρια και μέλος του Ενιαίου Μαρία Μούργου και στην οικογένειά της για τον πρόωρο θάνατο της κόρης της Γεωργίας.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο μικρό εκκλησάκι του τρίτου νεκροταφείου τη Δευτέρα στις 15:45

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ

 

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ ευχαριστεί όλους και όλες εσάς που συμβάλλεται στην επιτυχία της λαχειοφόρου. Η λήξη της έγινε με την κλήρωση την Τρίτη 21 Δεκέμβρη παίρνοντας  όλα τα μέτρα προστασίας σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση στα γραφεία μας Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.
Οι αριθμοί που κληρώθηκαν για τα δώρα είναι οι εξής:

 1. Ταξίδι για δύο άτομα στην Ευρώπη αξίας 800€: No 28585
 2. Τηλεόραση 4Κ, Smart TV 55’’: No 06102
 3. Air Condition 9.000 Btu: No 05207

Δεν σταματάμε εδώ.
Συνεχίζουμε την μάχη για την οικονομική ενίσχυση του συνεπές αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος την Σ.Ε.Α.ΑΝ. Καλούμε όλες τις γραμματείες της ΣΕΑΑΝ, τα παραρτήματα του Ενιαίου, τους φίλους της ΣΕΑΑΝ να συνεχίσουν με ζήλο αυτήν την μάχη, γιατί ο αγώνας, η εξασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΑΑΝ, η στήριξη συναδέλφων που τα περνούν δύσκολα και ιδιαιτέρα σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας, και ειδικά τώρα στις γιορτές χρειάζονται και τα ανάλογα οικονομικά μέσα.

Για όσους δυσκολεύονται και δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα γραφεία μπορούν να καταθέσουν την εισφορά τους στο λογαριασμό της ΣΕΑΑΝ στην Εθνική Τράπεζα IBANG: GR7101105380000053800473927 με αιτιολογία «οικονομική ενίσχυση της ΣΕΑΑΝ».

Τηλ Επικοινωνίας: 2105221411, 6972510719, 6948940746.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ ευχαριστεί όλους και όλες εσάς που συμβάλλεται στην επιτυχία της λαχειοφόρου. Για την διευκόλυνση του μαζέματος των μπλόκ των λαχνών και των χρημάτων  με απόφασή της παρατείνει τη λαχειοφόρο μέχρι της 21 Δεκέμβρη όπου και θα γίνει η κλήρωση με όλα τα μέτρα προστασίας σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση στις 5 το απόγευμα στα γραφεία μας Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφο;.
Καλούμε όλες τις γραμματείες της ΣΕΑΑΝ, τα παραρτήματα του Ενιαίου, τους φίλους της ΣΕΑΑΝ να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.
Την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη θα υπάρχει μέλος της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ από τις 5 μέχρι 9 το απόγευμα στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος για όσους έχουν να επιστρέψουν μπλοκ και χρήματα.  Για όσους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα γραφεία μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα στο λογαριασμό της ΣΕΑΑΝ στην Εθνική Τράπεζα IBANG: GR7101105380000053800473927 με αιτιολογία «λαχειοφόρος ΣΕΑΑΝ».
Γιατί ο αγώνας, η εξασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΑΑΝ, η στήριξη συναδέλφων που τα περνούν δύσκολα και ιδιαιτέρα σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας, και ειδικά τώρα στις γιορτές χρειάζονται και τα ανάλογα οικονομικά μέσα.


Υπενθυμίζουμε ότι ο λαχνός στοιχίζει 2€ και κληρώνονται:

 1. Ταξίδι για δύο άτομα στην Ευρώπη αξίας 800€
 2. Τηλεόραση 4Κ, Smart TV 55’’
 3. Air Condition 9.000 Btu

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και νήσων και η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια υποβάθμισης του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών Πεύκης με την απομάκρυνση εκπαιδευτικών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από το σχολείο στη λογική του κόστους-οφέλους, των συγχωνεύσεων, του κλεισίματος ουσιαστικά των ειδικών σχολείων.
Η επιχείρηση των rambo της Β΄ διεύθυνσης για την απομάκρυνση 3 ειδικών εκπαιδευτικών με πρόσχημα ότι είναι ακούοντες σε σχολή κωφών και 3 έμπειρων εργαζομένων του βοηθητικού προσωπικού, με πρόσχημα ότι είναι υπεράριθμοι είναι πέρα για πέρα προκλητική, εχθρική για τα ίδια τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Εντάσσεται στη λογική των περικοπών γιατί λέει δεν έχουν λεφτά για δασκάλους εκπαιδευτές, ΕΒΠ, ενώ έχουν να χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματιές και τους εφοπλιστές.
Αλήθεια, δεν ξέρουν ότι στα σχολεία κωφών βγαίνουν και παιδιά βαρύκοα οπότε μπορούν και να αναπτύξουν την ομιλία τους, άρα θέλουν και εκπαιδευτές μη κωφούς; Δυνατότητα έτσι κι αλλιώς να αναπτύξουν την ομιλία τους έχουν και τα κωφά παιδιά. Από την άποψη αυτή το ευφυολόγημα των Rambo δεν πατάει πουθενά, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα της εκπαίδευσης κωφών παιδιών.
Η παραπάνω απαράδεκτη προσπάθεια υποβάθμισης του ειδικού δημοτικού σχολείου κωφών και βαρύκοων Πεύκης έρχεται 8 χρόνια μετά το κλείσιμο του πιο μεγάλου και πιο μεγάλου ειδικού σχολείου κωφών στους Αμπελόκηπους αλλά και ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση του εθνικού σχεδίου για την αναπηρία, που στο όνομα της δήθεν ένταξης και της συμπερίληψης, μιλάει ωμά για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων.

Το «σχολείο για όλους» της κας Κεραμέως είναι ένα σχολείο αποθήκη ψυχών, των πιο φτωχών, των πιο εξαθλιωμένων παιδιών, των παιδιών με αναπηρία. Από εκεί και πέρα όποιος έχει να πληρώσει θα μπορέσει να έχει ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, αγωνιστικά να ακυρώσουν την επιχείρηση της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του ειδικού σχολείου κωφών Πεύκης, των άλλων ειδικών σχολείων, όπως του Σικιαρίδιου και γενικότερα των σχολείων των παιδιών μας, ειδικών και γενικών.

 

Το ΔΣ του Ενιαίου 
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ με απόφασή της παρατείνει τη λαχειοφόρο μέχρι της 17 Δεκέμβρη όπου και θα γίνει η κλήρωση με όλα τα μέτρα προστασίας σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση.

            Καλούμε όλες τις γραμματείες της ΣΕΑΑΝ, τα παραρτήματα του Ενιαίου, του φίλους της ΣΕΑΑΝ να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια  για την επιτυχία της λαχειοφόρου, να την κάνουν δικά τους υπόθεσή.

Γιατί ο αγώνας, η εξασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΑΑΝ, η στήριξη συναδέλφων που τα περνούν δύσκολα και ιδιαιτέρα σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας, και ειδικά τώρα στις γιορτές χρειάζονται και τα ανάλογα οικονομικά μέσα.


Υπενθυμίζουμε ότι ο λαχνός στοιχίζει 2€ και κληρώνονται:

 1. Ταξίδι για δύο άτομα στην Ευρώπη αξίας 800€
 2. Τηλεόραση 4Κ, Smart TV 55’’
 3. Air Condition 9.000 Btu

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.
Χαιρετίζουμε όλους και όλες εσάς που συμβάλατε στην επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών του Συλλόγου μας.
Δώσαμε μια μεγάλη μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες της πανδημίας αλλά και των εμποδίων που μπήκαν από μεριάς κάποιων διευθυντών ειδικών σχολείων στο να μην μας δοθεί αίθουσα για να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση-ενημέρωση όπως στο σχολικό συγκρότημα της Οριζομύλων στο Αιγάλεω, αυτές οι εκλογές στέφτηκαν με επιτυχία.

Την Κυριακή 14 Νοέμβρη συγκροτήθηκε με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών το νέο ΔΣ το οποίο είναι το εξής:

ΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΖΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΤΑΜΕΙΑΣ

ΣΚΑΠΕΤΗ ΓΙΑΝΝΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΑΒΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΛΑΛΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΛΙΒΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΔΙΑΚΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ

Στην πρώτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε και πήρε μέτρα.

 • Πρώτον, την άμεση συγκρότηση των συμβουλίων των παραρτημάτων, την επαφή με τα νέα μέλη.
 • Δεύτερον, με βάση την αποδοχή των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τα μέτρα προστασία από την πανδημία, την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία καταλήξαμε στην επιδίωξη να γίνουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις και στην οργάνωση μιας κεντρικής εκδήλωσης μαζί με την ΣΕΑΑΝ που θα κάνουν παρέμβαση ειδικοί επιστήμονες αξιοποιώντας και το διαδίκτυο με βάση τις εξελίξεις με την πανδημία. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η μέρα, ώρα και μορφή της εκδήλωσης.

Όμως η εμπειρία από αυτές τις εκδηλώσεις ανέδειξε και κάτι άλλο: την ανάγκη των γονιών για ολοκληρωμένη επιστημονική ενημέρωση για μια σειρά θέματα και της εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των διάφορων ειδημόνων της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που δεν έχουν επεξεργαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο ενημέρωσης με βάση την ιδιαιτερότητα, τις αγωνίες των γονιών με παιδιά με σοβαρά προβλήματα που πολλές φορές ακόμα και οι ειδικοί που παρακολουθούν τα παιδιά τους, τους αποτρέπουν από το να κάνουν το εμβόλιο.
Από την άποψη αυτή ήταν προκλητική η άρνηση του δήμου Αιγάλεω και των διευθυντών του σχολικού συγκροτήματος Οριζομύλων που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν ακόμα και το προαύλιο του σχολείου, αφού ο καιρός ήταν καλός, για να γίνει η εκδήλωση του συλλόγου που μίλησε γιατρός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εκδήλωση που αναγκαστήκαμε να κάνουμε στον ελεύθερο χώρο μπροστά από την κλειδωμένη πόρτα του σχολείου. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή τη μορφή αλλά και θα διεκδικήσουμε και θα πιέσουμε στο να γίνει ολόπλευρη ενημέρωση των γονιών των παιδιών με αναπηρία με ευθύνη του κράτους για την πανδημία και τα εμβόλια.

 • Τρίτον, προετοιμασία του συλλόγου σε συνεννόηση με τη ΣΕΑΑΝ και τους αγωνιστές εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής για τον αγωνιστικό εορτασμό στις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ που αποφασίστηκε να αφιερωθεί στην μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αναπήρων και χρονίως πασχόντων θύματα της πανδημίας στα ιδρύματα αλλά και από τη μετατροπή των εμπορευματοποιημένων συστημάτων υγείας σε συστήματα υγείας της μίας νόσου σε αυτές τις χώρες που πλασάρονται χώρες του πολιτισμού και του ονείρου, δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας.

 

Βγαίνουμε πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική, αντιαναπηρική πολιτική. Στεκόμαστε αλληλέγγυα, δίνουμε το χέρι σε όσους το έχουν ανάγκη.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπαίνουμε στην μάχη ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα. Υψώνουμε τη δική μας φωνή, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των ανάπηρων, των χρονίως πασχόντων, των  παιδιών και συγγενών μας. Συντασσόμαστε με το συνεπές αναπηρικό κίνημα την ΣΕΑΑΝ, ενισχύουμε, δυναμώνουμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. 

Το Δ.Σ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

  Ρίχνουμε φως στη νύχτα.
Παρασκευή 3 του Δεκέμβρη
με τις λαμπάδες μας, με τους φακούς μας, στις 6:30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο) και στη συνέχεια λαμπαδηδρομία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ, στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων από την πανδημία, αναπήρων και χρονίως πασχόντων στα ιδρύματα και από τη μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα της μίας νόσου.
28 Νοέμβρη 10:30 το πρωί μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου ολοκληρωμένης ενημέρωσης για την προστασία από την πανδημία και την ανάγκη του εμβολιασμού.
Εισηγήσεις θα κάνουν:
Ηλίας Κονδύλης (αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ)
Εκπρόσωποι του ΔΣ του Ενιαίου και της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ.

Θα απαντηθούν ερωτήματα, θα συζητηθεί η καλύτερη οργάνωση των διεκδικήσεων και τα μέτρα για τη μεγαλύτερη επιτυχία της λαμπαδηδρομίας στις 3 του Δεκέμβρη.

Το link για την σύνδεσής σας στην εκδήλωση είναι:

Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Για τη διευκόλυνσή σας επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου καθημερινά 10:00-17:00, ενώ στα γραφεία μας και στα παραρτήματα θα υπάρχει δυνατότητα ομαδικής παρακολούθησης για όσους έχουν δυσκολία.
Ενημερωνόμαστε ολοκληρωμένα, κλείνουμε τα αυτιά μας στην καθυστέρηση, στον ανορθολογισμό και στα παραμύθια της κυβέρνησης. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας.

Το ΔΣ του Ενιαίου 
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.

Δίνουμε το αγωνιστικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19 Νοέμβρη και ώρα 4.30μμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

 • Ενάντια στις περικοπές θεραπειών, επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας. Να δοθεί ΤΩΡΑ ξανά το επίδομα αναπηρίας που κόπηκε από τα ορφανά παιδιά επειδή παίρνουν τη σύνταξη των θανόντων γονιών τους.
 • Για να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι παρεμβάσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης για την παραπέρα απαξίωση και διάλυση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ). Να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ η κανονική παρακολούθηση όλων των τυφλών παιδιών, αλλά και των άλλων αναπήρων, με όλα τα μέτρα προστασίας των σχολείων τους και των δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ ΑμεΑ ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένα ή όχι.
 • Εναντιωνόμαστε στην εφαρμογή του Εθνικού σχεδίου για την αναπηρία της κυβέρνησης και της ΕΕ που ετοιμάζει τον Καιάδα του 21ου αιώνα!

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

  Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση έκοψε το επίδομα  μέσω του ΟΠΕΚΑ σε πάνω από 3.500 ορφανά παιδιά με αναπηρία επειδή έπαιρναν την σύνταξη των θανόντων γονιών τους.

  Και το έγκλημα συνεχίζεται!!!   
Σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε σωρεία αποφάσεων μείωσης του ποσοστού αναπηρίας στη λογική της λειτουργικότητας, της περικοπής επιδομάτων.
Συνεχής και διαχρονική είναι η απαξίωση του ΚΕΑΤ από όλες της κυβερνήσεις και της σημερινής. Πάνω από 40 παιδιά εξαιρέθηκαν από το ΚΔΑΠ τυφλών μαθητών, επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Την ίδια στιγμή για κάποια παιδιά δεν έχει αρχίσει ακόμα η σχολική χρονιά για τον ίδιο λόγο. Σε μια σειρά έμπειρους εκπαιδευτές ή τους αφαιρέθηκαν ευθύνες-αρμοδιότητες στην εκπαίδευση των παιδιών ή δεν επαναπροσλήφθηκαν με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών αλλά και την ενίσχυση της εικόνας αποστροφής που εκπέμπει το ΚΕΑΤ σε παιδιά, γονείς και εργαζόμενους. Δεικτικό της κατάστασης είναι η αξιοποίηση της πανδημίας για το κλείσιμο του οικοτροφείου του ΚΕΑΤ μετά από δεκαετίες, φτάνοντας στο σημείο να παραπέμψουν μαθήτρια από επαρχία ,που δεν υπάρχει ειδικό σχολείο για τυφλούς και ζήτησε να πάει στο οικοτροφείο, να νοικιάσει διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ΚΕΑΤ. Το ΙΕΚ τηλεφωνικής υπολειτουργεί, ενώ τα άλλα ΙΕΚ για τυφλούς έκλεισαν την ίδια στιγμή δεκάδες τυφλοί απόφοιτοι για χρόνια περιμένουν τον διορισμό τους.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 • Να ξαναδοθεί το επίδομα στα ορφανά παιδιά.
 • Να μην κόβεται το επίδομα αναπηρίας από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, γιατί το επίδομα είναι για να καλύπτονται οι πρόσθετες ανάγκες που προκαλούνται από την αναπηρία.
 • Να σταματήσει ο ΟΠΕΚΑ τις περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας.
 • Άμεση κρατική χρηματοδότηση και αναβάθμιση του ΚΕΑΤ, μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα, κατάργηση των διάφορων εταιρειών που λειτουργούν τα πλαίσια του κέντρου και μεταφορά όλων των εργαζομένων στο ΚΕΑΤ και μονιμοποίησή τους. Να προσληφθούν τώρα όλοι οι έμπειροι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ ΑμεΑ που δεν προσλήφθηκαν στη φετινή προκήρυξη για τους γνωστούς , όπως πάντα λόγους!!!
 • Ίδρυση γυμνασίου και λυκείου για τυφλούς.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία με ό,τι η επιστήμη επιτάσσει στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη ΤΩΡΑ των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα της υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ολόπλευρα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, φιλοξενούμενους και υποστηριζόμενους στα ιδρύματα πρόνοιας, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων.
 • Σηκώνουμε μέτωπο αγώνα για την ακύρωση στην πράξη του Εθνικού Σχεδίου για την αναπηρία της κυβέρνησης που ετοιμάζει ένα νέο κύκλο περικοπών, κλείσιμο ειδικών σχολείων και ιδρυμάτων στο όνομα της δήθεν ένταξης, της συμπερίληψης για να στηριχτεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Δε θα υποχωρήσουμε!
Όλοι στον αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας!

Το ΔΣ του Ενιαίου 
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ

Η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ με απόφασή της παρατείνει τη λαχειοφόρο μέχρι αρχές Δεκέμβρη και η κλήρωση θα γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας σε εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ στις 3 του Δεκέμβρη. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα τον Νοέμβρη λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες της πανδημίας.
Καλούμε όλες τις γραμματείες της ΣΕΑΑΝ, τα παραρτήματα του Ενιαίου, του φίλους της ΣΕΑΑΝ να βάλουν στις προτεραιότητές τους την επιτυχία της λαχειοφόρου, να την κάνουν υπόθεσή τους. Γιατί ο αγώνας, η εξασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΑΑΝ, η στήριξη συναδέλφων που τα περνούν δύσκολα χρειάζονται και τα ανάλογα μέσα, τα αναγκαία οικονομικά.
Υπενθυμίζουμε ότι ο λαχνός στοιχίζει 2€ και κληρώνονται:

 1. Ταξίδι για δύο άτομα στην Ευρώπη αξίας 800€
 2. Τηλεόραση 4Κ, Smart TV 55’’
 3. Air Condition 9.000 Btu

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Καλούμε όλους του γονείς, κηδεμόνες ΑμεΑ να συμμετάσχουν την τελευταία ημέρα των εκλογών. Για να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι εκλογές βήμα στη μαζικοποίηση, στην ενίσχυση του συλλόγου, την ενίσχυση των δεσμών του με περισσότερα ειδικά σχολεία, κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και περιοχές της Αττικής. Για σύλλογο στήριγμα, αποκούμπι, οργανωτή του αγώνα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία και το Εθνικό σχέδιο που ενσωματώνει ό,τι πιο αντιδραστικό.
Να γίνει υπόθεση όλων μας να βγει ο σύλλογος ακόμα πιο ενισχυμένος από αυτές τις εκλογές!
ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΑ:
Κεντρική κάλπη
στα Γραφεία του συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ.

Παράρτημα των Δυτικών

 • Περιστέρι: στο στέκι του συλλόγου (Αιμίλιου Βεάκη 36 ,2ος όροφος)10πμ μέχρι 2μμ και το απόγευμα 5:30μμ μέχρι 8:30μμ

 

Επίσης θα υπάρχουν κάλπες στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος σε μια σειρά ειδικά σχολεία και περιοχές της Αθήνας. Στις εκδηλώσεις αυτές θα γίνει ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που ενδιαφέρουν, όπως πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση, εμβόλια, πανδημία αλλά και από μέλη του ΔΣ και της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ για το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Επισημαίνεται πως η προγραμματισμένη εκδήλωση στο συγκρότημα ειδικών σχολείων Οριζομύλων στο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να περιοριστεί η δράση του συλλόγου και η ενημέρωση των γονιών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής την Κυριακή 7 Νοεμβρίου:

 

 • Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηλέκτρα Αποστόλου (Κουντουριώτου 18Α &Νεότητος, Ισόγειο), Νέο Ηράκλειο 10:30πμ
 • ΕΕΕΕΚ Τυφλών και ΠολυαναπήρωνΑιγάλεω10:30πμ
 • Συγκρότημα Ειδικών Σχολείων ΟριζομύλωνΑιγάλεω10πμ
 • Ειδικό Δημοτικό «Ρόζα Ιμβριώτη» (Σολωμίδου 68) Καισαριανής 11:00πμ
 • 1ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά(Ανδριτσαίνης 10) 5:30μμ

Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του συλλόγου αλλά και όσοι εγγραφούν την ίδια ημέρα.

Όσοι γονείς δεν έχουν ψηφίσει καλούνται να αξιοποιήσουν την τελευταία ημέρα των εκλογών.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ύστερα από το αίτημα των συναδέλφων από τα παραρτήματα και των γονέων από τα ειδικά σχολεία, ανακοινώνεται η παράταση των εκλογών του συλλόγου μέχρι την Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021.
Για να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι εκλογές βήμα στη μαζικοποίηση, στην ενίσχυση του συλλόγου, την ενίσχυση των δεσμών του με περισσότερα ειδικά σχολεία, κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και περιοχές της Αττικής. Για σύλλογο στήριγμα, αποκούμπι, οργανωτή του αγώνα για την επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία και το Εθνικό Σχέδιο που ενσωματώνει ό,τι πιο αντιδραστικό που δεν μπόρεσαν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή.
Να γίνει υπόθεση όλων μας, να βγει ακόμα πιο ενισχυμένος ο σύλλογος από αυτές τις εκλογές.
Η κεντρική κάλπη θα λειτουργεί στα γραφεία του συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος) καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ.
Το πρόγραμμα της κάλπης στα παραρτήματα ισχύει κανονικά μέχρι την Τρίτη 2 Νοέμβρη με νεώτερη ανακοίνωση θα δοθεί το πρόγραμμα σε όλες τις περιοχές μέχρι την Κυριακή 7 Νοέμβρη.

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

29/10/2021

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνεχίζουμε τη μάχη για την ενίσχυση του συλλόγου, για τη μαχητικοποίησή του, την επιτυχία των εκλογών. Πέρα από τις κάλπες που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, που θα υπάρχουν στα παραρτήματα αυτό το διάστημα, ανακοινώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν κάλπες και εκδηλώσεις στις εξής περιοχές:

Παρασκευή 29/10

 • Λαύριο στο Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής (Δανουκαρά 7) στις 8πμ-12μμ
 •  

 • Αιγάλεω στο Σωματείο Συνταξιούχων (Ανδριανουπόλεως και Έλλης) 5:30-8:30

 

Κυριακή 31/10

 •   Ελευσίνα στα Γραφεία Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αισχύλου 10) 11πμ-1:30μμ
 •   Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας (Δημοσθένους 252), στις 10:30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώνει ο σύλλογος με θέμα «Διάγνωση και οικογένεια» Θα μιλήσει η Τσούμπα Γεωργία, ψυχολόγος-συγγραφέας, μητέρα δύο παιδιών με αυτισμό. Θα γίνει ενημέρωση των γονιών για το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία από την Γιώτα Πολλάτου, μέλος του Δ.Σ

Δευτέρα 1/11

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου(Αργοστολίου 65) στις 5μμ στην εκδήλωση του συλλόγου με θέμα «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών με αναπηρία», Θα μιλήσει ο ψυχολόγος, νευροψυχολόγος Ορέστης Παπαγιαννόπουλος. Θα γίνει ενημέρωση των γονιών για το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία

Τρίτη 2/11

Ηλιούπολη στα Γραφεία ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου) στις 5:30μμ-8:30μμ

Ως προς το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες περιοχές ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωση.

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

ολα τα σημεια που θα στηθουν καλπες

Γονείς, κηδεμόνες και μέλη οικογενειών ΑΜΕΑ αναπήρων και χρονίως πασχόντων, δυναμώνουμε τον αγώνα! Παίρνουμε μέρος στις εκλογές του συλλόγου μας.

          Ψηφίζουμε από την Κυριακή 24 Οκτώβρη έως Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίου, βιβλιαρίου υγείας ή διπλώματος οδήγησης. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές και τις ημέρες των εκλογών και θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο «Νέο ΕΣΥ», της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας, το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία ,τη στρατηγική της ΕΕ, των περικοπών θεραπειών, επιδομάτων και συντάξεων με την ουσιαστική κατάργηση της ειδικής αγωγής, το κλείσιμο των ειδικών σχολείων αλλά και των ιδρυμάτων. Ο Καιάδας του 21ου αιώνα.

Κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του συλλόγου

Χαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος (στα γραφεία του Συλλόγου)
Όλες τις ημέρες των εκλογών από την Κυριακή 24 Οκτώβρη μέχρι την Τρίτη 2 Νοέμβρη
Πρωί: από τις 10πμ έως τις 2μμ και
Απόγευμα: από τις 5μμ έως τις 8μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΙΑΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η κάλπη θα είναι:

ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Γραφεία Συνταξιούχων (Αιμίλιου Βεάκη 36, 2ος όροφος):
Τρίτη 26/10,Τετάρτη 27/10,Παρασκευή 29/10,Δευτέρα 1/11, Τρίτη 2/11 το απόγευμα 5μμ-8:30μμ
Τις αργίες  Πέμπτη 28/10, Σάββατο 30/10, Κυριακή 31/10 το πρωί 10πμ-2μμ

 

ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

 1. Στο παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αγ. Δημητρίου (Καλλιθέας 6, πλησίον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου):

  Τρίτη 26/10 5μμ-8:30μμ
  Παρασκευή 29/10 5μμ-8:30μμ
  Τρίτη 2/11 5μμ-8:30μμ
 2.  

 3. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλλιθέα (Πλάτωνος 31, όπισθεν σχολείων Νίκου Μπελογιάννη):

  Παρασκευή 29/105μμ-8:30μμ
  Τρίτη 2/115μμ-8:30μμ

 

ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας (Νησίρου 20 πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ):
Τετάρτη 27/10        5μμ-8:30μμ
Πέμπτη 28/10 10πμ-2μμ
Παρασκευή 29/10  5μμ-8:30μμ
Δευτέρα 1/11         5μμ-8:30μμ
Τρίτη 2/11           5μμ-8:30μμ

 

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 1.  Εργατικό κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 4Ος όροφος):

  Δευτέρα 25/10, Τετάρτη 27/10 5μμ-8:30μμ
  Δευτέρα 1/11, Τρίτη 2/11 5μμ-8:30μμ
 2.  

 3. Κερατσίνι (Β ΚΑΠΗ πλησίον Δημαρχείου, στο λαϊκό φροντιστήριο οδός Περικλέους):

    Παρασκευή 29/10  10πμ-2:30μμ και  5μμ-8:30μμ
 4.  

 5. Κορυδαλλός Σύλλογος Γυναικών  (Κουντουργιώτου 25, 1ος όροφος):

     Δευτέρα 1/11 10πμ-2:30μμ και 5μμ-8:30μμ

 

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Γονείς, κηδεμόνες και μέλη οικογενειών ΑΜΕΑ αναπήρων και χρονίως πασχόντων, δυναμώνουμε τον αγώνα! Παίρνουμε μέρος στις εκλογές του συλλόγου μας.

Ψηφίζουμε από την Κυριακή 24 Οκτώβρη έως Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021.

Κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του συλλόγου, στα παραρτήματα, στα ειδικά σχολεία και στα ιδρύματα, στα κέντρα ειδικής αγωγής, στα ΚΕΠΑ και στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίου, βιβλιαρίου υγείας ή διπλώματος οδήγησης. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές και τις ημέρες των εκλογών και θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

 Με την συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στη μαζικοποίηση του συλλόγου, να κάνουμε δική μας υπόθεση την ενίσχυση του, να τον διευρύνουμε με νέες εγγραφές. Γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του που συλλογικά αποφασίζουν αλλά και συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και τις κινητοποιήσεις του.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο «Νέο ΕΣΥ», της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας, το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, τη στρατηγική της ΕΕ, των περικοπών θεραπειών, επιδομάτων και συντάξεων με την ουσιαστική κατάργηση της ειδικής αγωγής, το κλείσιμο των ειδικών σχολείων αλλά και των ιδρυμάτων. Ο Καιάδας του 21ου αιώνα.

 

  Πρόγραμμα Κεντρικής Κάλπης:

Χαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος (στα γραφεία του Συλλόγου)
Όλες τις ημέρες των εκλογών από την Κυριακή 24 Οκτώβρη μέχρι την Τρίτη 2 Νοέμβρη

ΏΡΕΣ
Πρωί: από τις 10πμ έως τις 2μμ και
Aπόγευμα: από τις 5μμ έως τις 8μμ.

 

Αθήνα 19/10/2021

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ αναπήρων και χρονίως πασχόντων,
Δυναμώνουμε τον αγώνα, κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό τον Ενιαίο Σύλλογο.

Την Κυριακή 17 του Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αφού ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ, στην συνέχεια εξέλεξε την εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου. Η ΓΣ όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών του Συλλόγου που θα είναι από την Κυριακή 24 Οκτώβρη μέχρι την Τρίτη 2 Νοέμβρη 2021. Κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του συλλόγου, στα παραρτήματα, στα ειδικά σχολεία και στα ιδρύματα, στα κέντρα ειδικής αγωγής, στα ΚΕΠΑ και στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Οι υποψηφιότητες και οι συνδυασμοί για τα όργανα του Συλλόγου (για ΔΣ και ΕΕ) και τα συμβούλια των παραρτημάτων κατατίθενται μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτώβρη 2021 έως τις 10 μ.μμε τους εξής τρόπους:Α)αυτοπροσώπως στα γραφεία του συλλόγου,Β) στοe-mail info@goneisamea.gr και .

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας, διαβατηρίου, βιβλιαρίου υγείας ή διπλώματος οδήγησης. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές και τις ημέρες των εκλογών και θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας με την συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στη μαζικοποίηση του συλλόγου, να κάνουμε δική μας υπόθεση την ενίσχυση του, να τον διευρύνουμε με νέες εγγραφές. Γιατί η δύναμή του είναι τα μέλη του που συλλογικά αποφασίζουν αλλά και συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και τις κινητοποιήσεις του. Δυναμώνουμε τον Σύλλογο, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, των περικοπών θεραπειών, επιδομάτων και συντάξεων που θέλει να πετάξει στον Καιάδα τα ΑΜΕΑ με την ουσιαστική κατάργηση της ειδικής αγωγής, το κλείσιμο των ειδικών σχολείων αλλά και των ιδρυμάτων. Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και με τον αγώνα προστατεύουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας.

Πρώτο πρόγραμμα για το πού θα λειτουργήσουν οι κάλπες του Συλλόγου:

 • Κεντρική κάλπη: Στα γραφεία του Συλλόγου μας (Χαλκοκονδύλη 37, Πλ. Βάθη 2ος όροφος) όλες τις ημέρες των εκλογών από την Κυριακή 24 Οκτώβρη μέχρι την Τρίτη 2 Νοέμβρη, τα πρωινά από τις 10πμ έως τις 2μμ και τα απογεύματα από τις 5μμ έως τις 8μμ.
 • Στο παράρτημα των Δυτικών: Στο στέκι του παραρτήματος στο Περιστέρι (Σωματείο Συνταξιούχων Αιμιλίου Βεάκη 36 2ος όροφος)τις αργίες : Κυριακή 24 Οκτώβρη, την Πέμπτη 28 και Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτώβρη από τις 10πμ έως τις 2:30μμ. Τις καθημερινές (μέχρι 2 Νοέμβρη) από τις 5:30 έως τις 8:00 το απόγευμα.

Αθήνα 19/10/2021

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:30μμ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
(Βερανζέρου 1, στον 2Ο όροφο)

Θέματα :

 • Συζήτηση πάνω στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό δράσης του απερχόμενου Δ.Σ.
 • Πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα.
 • Εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και τα Συμβούλια των Παραρτημάτων του Συλλόγου.

 

Γονείς και κηδεμόνες,
Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον σύγχρονο Καιάδα που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία να συμμετέχουν μαζικά στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Η Συνέλευση είναι το βήμα για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα μας, να σμίξουν οι κοινές μας αγωνίες, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ :

Την πολιτική τους που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν κόστος, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μπουκώνουν με ζεστό χρήμα επιχειρηματικούς ομίλους, να δαπανούν δισεκατομμύρια για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ, που στο όνομα της «προσβασιμότητας», της δήθεν «ένταξης», του «εξορθολογισμού», της «λειτουργικότητας», της «καταπολέμησης των διακρίσεων» θέλουν να κόψουν αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και θεραπείες. Στο όνομα της «αποασυλοποίησης» και της «συμπερίληψης» θέλουν να κλείσουν Ειδικά Σχολεία και Ιδρύματα.
Όχι στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, τον Καιάδα του 21ου αιώνα για τα ΑμεΑ.

Όχι στην παραπέρα μείωση θεραπειών, φαρμάκων, επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με όχημα τη λειτουργικότητα.

Δωρεάν φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες υγειονομικό υλικό και τεχνολογικά βοηθήματα για αναπήρους με βάση αυτό που η επιστήμη επιτάσσει και τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά.

ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ :

 • Να μην κοπεί καμία σύνταξη, κανένα επίδομα, καμία θεραπεία στο όνομα της λειτουργικότητας.
 • Επέκταση των επιδομάτων και στις κατηγορίες που δεν παίρνουν. Κανένα επίδομα κάτω από 600€.
 • Καμία αναπηρική και κύρια σύνταξη κάτω από τα 650€
 • Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.
 • Όχι στην παραπέρα μείωση θεραπειών, φαρμάκων, επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με όχημα τη λειτουργικότητα.
 • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά.
 • Άνοιγμα νέων δομών στην Πρόνοια, την ειδική αγωγή και την αποκατάσταση και επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση του πληθυσμού για να προστατευτεί η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών, για την καλύτερη περίθαλψη των φιλοξενούμενων στα Ιδρύματα, την καλύτερη και ασφαλέστερη εκπαίδευση των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, ιδιαίτερα τώρα, μέσα στην πανδημία, που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί.
 • Να ολοκληρώνεται στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου όλη η αναγκαία διεπιστημονική παρέμβαση στα παιδιά μας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ) ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
(Συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Οι κινητικά ανάπηροι ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες παίρνουμε μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΠΑ
(Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) 16,17,18 /10/2021 στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
(πρώην ΕΙΑΑ) στους Αγ Αναργύρους για την Αττική
και 16 και 17 Οκτώβρη στα παραρτήματα στη Θες/νίκη
για την Β Ελλάδα στην Πάτρα για την Δ. Ελλάδα και στο Αργος για την Αν Πελοπόννησο.

Καταδικάζουμε με την ψήφο μας και με τον αγώνα μας την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ των περικοπών, της ιδιωτικοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής και της αποκατάστασης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας.
Το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία που τόσο διαφημίζει η κυβέρνηση είναι ο καιάδας του 21ου αιώνα με δόλωμα τον κοινωνικό φροντιστή.

 • Αλήθεια συνάδελφοι με 1000 φροντιστές που ΘΑ !!! και άλλους 1000 που θα πάρουν ΜΕΤΑ από 2 χρόνια θα καλύψουν τις ανάγκες των βαριά κινητικά αναπήρων που φτάνουν τις 200.000 ενώ οι συνολικά βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 600.000;
 • Εδώ μας κόβουν θεραπείες και δεν προσλαμβάνουν έναν τραυματιοφορέα, μια καθαρίστρια στο ΕΙΑΑ, βοηθητικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία εν μέσω πανδημίας και θα μας καλύψουν όλους με φροντιστές;

Το λέμε καθαρά συνάδελφοι: Μας θέλουν εκλογική πελατεία γιατί έρχονται κατά πάσα πιθανότητα βουλευτικές εκλογές το 2022, είναι και οι ανάγκες του ταμείου ανάκαμψης, πετάνε εκεί έναν κοινωνικό φροντιστή λες και τρώμε κουτόχορτο για να δεχθούμε να ξηλώσουν και να κόψουν ότι έχει απομείνει και ετοιμάζουν πολύ χειρότερα.
Θα κόψουν επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας των παραπληγικών γιατί όπως λένε είναι πάρα πολύ μεγάλες, θα κόψουν θεραπείες με εργαλείο την λειτουργικότητα, θα κλείσουν ειδικά σχολεία και ιδρύματα στον όνομα της αποασυλοποίησης και αποϊδρυματοποίησης.
Διαλύουν το ΕΚΑ (πρώην ΕΙΑΑ), κρατάνε τα πρώην ΚΑΦΚΑ κλειστά για να αναγκάζουν τον κόσμο να πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει, να πηγαίνει στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που γέμισαν τη χώρα, γιατί αυτά βλέπετε είναι κέντρα «υψηλής ραπτικής» και πρέπει να τους ακουμπήσεις 2000 και 3000 € τον μήνα και αν είναι παιδί ο τραυματίας που θέλει αποκατάσταση φθάνει μέχρι και 7000 € τον μήνα.
Στηρίγματά τους στην πολιτική αυτή, είναι η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ και οι άνθρωποί τους στο ΔΣ του ΠΑΣΠΑ. Άλλωστε, το περιοδικό του συλλόγου αυτά τα κέντρα και αυτή την πολιτική διαφημίζει, περιοδικό που δεν μπορούσε να εκδοθεί πριν τις εκλογές γιατί θα ήταν υποχρεωμένοι να βάλουν τις ανακοινώσεις της παράταξής μας γιατί φοβούνται να μάθουν οι συνάδελφοι τις θέσεις μας και μαθευτούν οι πομπές τους.
Έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν να μας δώσουν το μητρώο των μελών του συλλόγου για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα. Το μητρώο κυκλοφοράει στα γραφεία των διαφόρων εταιριών για την αναπηρία και τα βουλευτικά γραφεία των κομμάτων εξουσίας που στηρίζουν.
Εμφανίζονται κάποιοι από την πλειοψηφία ότι διαφωνούν με την ΕΣΑΜΕΑ. Αλήθεια που διαφοροποιήθηκαν, στον τσακωμό για τα κονδύλια; Αφού σ’ όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τους αναπήρους την ίδια αφωνία έδειξαν. Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου δεν είναι μέλος του γενικού συμβούλιου της ΕΣΑΜΕΑ; Άλλωστε την ίδια στάση κράτησαν από την ψήφιση του 1ου μνημονίου που επέβαλε τα ΚΕΠΑ και τις πρώτες περικοπές, την ψήφιση του 2ου με τις περικοπές στις συντάξεις ενώ αν δεν ξεσήκωνε τον κόσμο η ΣΕΑΑΝ με την στήριξη της ΕΣΚ μέσα στο καλοκαίρι του 2012 θα κόβανε ακόμα περισσότερα. Στην ψήφιση του 3ου που επέβαλε την μείωση των δαπανών κατά 50 % στην πρόνοια ενώ έβαλε τοποτηρητή για τις περικοπές την παγκόσμια τράπεζα που με την έκθεσή της για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016 στοχοποιούσε για κατακρεούργηση τα επιδόματα παραπληγίας και τυφλότητας. Ξεκίνησαν με το κόψιμο των ηλεκτρικών αμαξιδίων, μείωσαν το ποσόν για τα χειροκίνητα, έκοψαν θεραπείες και έπεται συνέχεα.
Ήρθε και η πανδημία και αποκαλύφθηκε η γύμνια του συστήματος τους που λειτουργεί με την λογική του κόστους - οφέλους, δηλαδή του κέρδους των επιχειρηματιών.

Οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες στις παράπλευρες απώλειες.

Θέλουν να μας εθίσουν στο θάνατο με τα υποκείμενα νοσήματα, να καιγόμαστε με τον καύσωνα  να πνιγόμαστε με τις βροχές με άλλοθι την λεγόμενη κλιματική αλλαγή.

Αυτό είναι το κράτος τους, αυτή είναι η κοινωνία τους που στη μόνη αξία που πιστεύουν είναι αυτή της κερδοφορίας της επιχειρηματικότητας και ας καεί ο κόσμος όλος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ
Έχουμε πείρα. Ότι και να κατακτήσαμε το κατακτήσαμε με αγώνες. Ότι και αν έχουμε κρατήσει σ αυτή την λαίλαπα των περικοπών από όλες τις κυβερνήσεις με όλες τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς με πρόσχημα την κρίση και την πανδημία με τους αγώνες τα κρατήσαμε. Με την ΕΣΚ, με την ΣΕΑΑΝ, με τα ταξικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ παρά τον υπονομευτικό ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών των ανθρώπων των επιχειρηματιών στον ΠΑΣΠΑ την ΕΣΑΜΕΑ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Δεν υπάρχει καιρός. Δεν υπάρχει ψήφος για χάσιμο. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές δυνάμεις στο σύλλογό μας. Την ΕΣΚ. Πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ. Συμπαρατασσόμαστε με τα ταξικά συνδικάτα. Κτίζουμε το δικό μας μέτωπο, την δική μας συμμαχία. Για μια ζωή με δικαιώματα.
Για μια κοινωνία της ανθρωπιάς χωρίς εκμετάλλευση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας.
  • Να παρθεί πίσω το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία.
  • Δωρεάν όλα τα φάρμακα, οι θεραπείες, τα τεχνολογικά βοηθήματα που είναι αναγκαία για κάθε ανάπηρο και ιδιαίτερα για τον βαριά κινητικά.
  • Αναβάθμιση ΤΩΡΑ του ΕΚΑ ( πρώην ΕΙΑΑ).
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, πρόνοια, αποκατάσταση.
  • Ίδρυση δημοσίων κέντρων αποκατάστασης δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες, σε όλη την Ελλάδα.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.
  • Εξασφάλιση όλων των ασφαλών εμβολίων.
  • Κατάργηση της τροπολογίας της κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα εμβολιασμού σε ιδιώτες  επί πληρωμή. Με ευθύνη του δημοσίου να γίνοντε δωρεάν οι εμβολιασμοί κατοίκον.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 €.
  • Κάτω τα χέρα από τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • Επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος  με πλήρη αποσαφήνιση του νόμου σε όλους τους βαριά κινητικά αναπήρους με Π.Α. 67% και άνω.
  • ΟΧΙ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και της λειτουργικότητας.
  • Να παρθούν πίσω όλοι οι αντιασφαλιστικοί, αντεργατικοί νόμοι Κατρούγκαλου, Βρούτση, Αχτσιόγλου που μείωσαν κατά 50% τις αναπηρικές συντάξεις, και του Χατζηδάκη για το 8/ΩΡΟ.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και να προσλαμβάνονται όλοι οι νέοι ανάπηροι μετά την αποφοίτηση τους από την εκπαίδευση.
  • Κανένας μισθός κάτω από 751 €.
  • ΌΧΙ στην ακρίβεια και στις περικοπές. Φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ψηφίζουμε ΕΣΚ σε όλες τις κάλπες. Παίρνουμε θέση στον αγώνα.
Δυναμώνουμε την ΣΕΑΑΝ. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη.

Οκτώβρης 2021

 

 

Δελτιο Τυπου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ)
(Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411
www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr.)

Χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκαν, με την έγκριση κατά πλειοψηφία του απολογισμού δράσης, οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 10ου εκλογοαπολιστικού συνέδριου της ΕΣΑμεΑ. Τα κατά σ’ αυτό το συνέδριο καταμετρήθηκαν 7, τα υπερ όμως όπως και σε όλες τις ψηφοφορίες δεν μετρήθηκαν ποτέ.
Πάντως εκείνη την ώρα συνοδοί και ανάπηροι σύνεδροι μέσα στην αίθουσα ήταν το πολύ 80 ενώ οι νομιμοποιημένοι σύνεδροι, κατά την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ ήταν 686.
Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ-ΑΜΕΑ, καταψήφισαν, ασκώντας σκληρή κριτική στον απολογισμό δράσης του απερχόμενου γενικού συμβουλίου. Απο την πλευρά των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Προβλήματα και βάσανα που απουσίαζαν απο τα ενδιαφέροντα και τον απολογισμό δράσης της ΕΣΑμεΑ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπαν ότι ευτυχώς που η ΕΣΑμεΑ συνομίλησε «Θεσμικά»(!) σε εθνικό επίπεδο με όλες τις κυβερνήσεις αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα διάφορα Ευρωπαίκα Φόρουμ, την αμαρτωλή ευρωπαϊκή κοινωνική επιτροπή, τα όργανα της ΕΕ, και έτσι προστατεύθηκαν, υποτίθεται, οι ανάπηροι , τα χρόνια της κρίσης και της πανδημίας. Οι ανάπηροι που θα απολαύσουν πολλά περισσότερα, με τις "ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις", του Ταμείου Ανάκαμψης,που είναι λεφτά της ΕΕ, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κος Βαρδακαστάνης. Παίρνοντας τη "δουλειά", απο τον Μαργαρίτη Σχοινά, και τα άλλα στελέχη της Κομισιόν. Επιβεβαιώντας στην πράξη αυτό που έλεγε η διακήρυξη της ΕΣΚ ΑΜΕΑ, ότι οι ανάπηροι στα βάσανα τους, οι γονείς στο γολγοθά τους, και οι συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ , στο κόσμο τους. Να χαίρονται ότι έχουν μια ισχυρή οικονομικά, και εύρωστη οργάνωση και ότι συνδιαλέγονται και αποφασίζουν πριν απο μας, για μας. Αυτά που συμφώνησαν είναι το πετσόκομα των επιδομάτων, των συντάξεων, των θεραπειών, το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων , των Ιδρυμάτων, κατ’ απαίτηση των επιχειρηματιών οπως εκφράστηκε από την Στρατηγική της Ε.Ε. «Αναπηρία 2021-30» και το Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία. Υπερασπιζόμενος αυτή την πολιτική και ξεπερνώντας τον εαυτό του σε αντικομμουνισμό, ο ΓΓ του Γενικού Συμβουλίου Γ. Λυμβαίος, υποστήριξε ότι "τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν σε μια Σοβιετία".
Δεν πάνε χαμένες οι χρηματοδοτήσεις που παίρνουν , απο το κράτος και την ΕΕ οι ηγέτες της ΕΣΑμεΑ. Μια κουβέντα για την «Σοβιετία». Δεν θα μιλήσουμε για τις κοινωνικές έρευνες, το πως ο κόσμος αυτών των χωρών αναπολεί τα χρόνια του σοσιαλισμού, ούτε αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό, ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης, ότι αν μη τι άλλο σε αυτές τις χώρες, είχαν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κάτι όμως που αφορά άμεσα τους αναπήρους. Πριν 60 χρόνια,σ΄εκείνα τα επίπεδα που είχε φτάσει τότε η επιστήμη, όλα τα παιδιά μέχρι 3 χρονών, για να προληφθούν ασθένειες και αναπηρίες ή να εντοπιστούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν, εξετάζονταν απο 12 διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητες για παιδιά. Αν υπήρχε πρόβλημα, στηριζόταν ολόπλευρα η οικογένεια, και το παιδί εντασσόταν σε συγκεκριμένο τμήμα για να δεχθεί την ανάλογη επιστημονική φροντίδα, χωρίς καμία επιβάρυνση της οικογένειας. Με αυτά τα μέτρα ως προς τα παιδιά, αλλά και με πολλά άλλα ως προς τους εργαζόμενους αλλά και το λαό συνολικότερα, η «Σοβιετία» είχε το μικρότερο ποσοστό αναπήρων. Βέβαια, η διαστροφή του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ είχε φτάσει σε προηγούμενο συνέδριο, να χαρακτηρίζει ως ρατσιστική τη θέση της ΕΣΚΑΜΕΑ και της ΣΕΑΑΝ, επειδή ζήταγε μέτρα πρόληψης της αναπηρίας. Φαινεται πως επειδή κάποιοι ανάπηροι συνδικαλιστές έκαναν επικερδές σπορ την αναπηρία θα έπρεπε και οι υπόλοιποι ανάπηροι να το θεωρούν ως τέτοιο, ως ευλογία. Απαλάσσοντας έτσι απο την ευθύνη του κράτους και τους εργοδότες να παίρνουν μέτρα προστασίας του λαού και των εργαζομένων, απο τα ατυχήματα λχ στους χώρους δουλειάς.   Εκεί που το θράσος ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν όταν η αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, χαρακτήρισε αναχρονιστική και εξοργιστική τη θέση της ΕΣΚΑΜΕΑ, ενάντια στο κλεισιμο των ιδρυμάτων. Ιδρύματα που «δεν θα πήγαινε το παιδί της» και πρέπει να κλείσουν. Πρώτα απ' ολα οι κυβερνήσεις που στηρίζει και η κυρια αντιπρόεδρος και η ΕΣΑμεΑ συνολικότερα, είναι υπευθυνες για την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε πολλά ιδρύματα, λόγω της σχεδιασμένης απαξίωσης τους, με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις τραγικές ελλέιψεις προσωπικού και την έλλειψη επιστημονικών, εξειδικευμένων προγραμμάτων λειτουργίας αυτών των ιδρυμάτων και των προγραμμάτων τους. Όμως αυτή η κυρία και η ΕΣΑμεΑ, δεν είδαν και δεν άκουσαν τις τραγωδίες που βιώνουν ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες που μένουν σπίτια τους και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν , που οι οικογένειές τους μόνιμα ή προσωρινά αδυνατούν να τους στηρίξουν. Προβλήματα που αναδείχθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ, που τις έχουν για παράδειγμα οι ηγέτες της ΕΣΑμεΑ.
Όμως τα διάφορα Ιδιωτικά Κέντρα που έχουν οι επιχειρηματίες και οι διάφορες ΜΚΟ, οι κύριοι και οι κυρίες τις εσαμεα τα θεωρούν κέντρα ευγενικής προσφοράς.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν όλοι αυτοί, για τις μελέτες από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που δείχνουν, ότι στην χώρα του ονείρου και στις χώρες της ΕΕ, που πέθαιναν κατά δεκάδες χιλιάδες οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες εκεί που η θνητότητα ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν στις αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, και μάλιστα σε χώρους που δεν υπήρχε συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Εκεί που υπήρχαν σωματεία κάτι μπόρεσαν και περιέσωσαν.

Διαδικασία παρωδία

Όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι, ανεξάρτητα το πως εκλέχθηκαν, είναι 686. Στους εκλεγμένους συνέδρους της ΕΣΚ-ΑΜΕΑ, δεν τους επετράπει ποτέ να ελέγξουν τα παραστατικά εκλογής των συνέδρων, όπως έχει το δικαιώμα κάθε σύνεδρος σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν τους δώθηκε ποτέ ούτε καν ο κατάλογος των συνέδρων, ενώ αρνήθηκαν ακόμα και την αντιπροσώπευση της παράταξης στο Προεδρείο και την Εφορευτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Καταμέτρηση παρόντων δεν έγινε ποτέ. Επειδή είμαστε λίγοι στις ψηφοφορίες καταμετρούσαν μόνο τα κατά. Ο μεγαλύτερος αριθμός παρόντων που μετρήθηκε απο εμάς στην αίθουσα ήταν 200, ανάπηροι και συνοδοί. Στην πορεία των εργασιών πληροφορηθήκαμε ότι το συνέδριο είναι εξ αναβολής. Είχε προσκληθεί συνέδριο για τις 9-10 Σεπτέμβρη. Αλήθεια σε ποιό χώρο και με με ποιούς;;; Πάντως μια σειρά σύνεδροι , δεν είχαν λάβει πρόσκληση ούτε για το πρώτο (9-10/9), αλλά ούτε και γι αυτό που ξεκίνησε χθές. Πάντως τα γλυκανάλατα της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ για το δικαίωμα να ακούγονται όλες οι φωνές, εξατμίστηκαν με την άρνηση της να δεχθεί την απλή αναλογική σαν σύστημα εκλογής των οργάνων της ΕΣΑμεΑ και όλων των αναπηρικών οργανώσεων. Επιμένοντας σε αυτό το αντιδραστικό σύστημα του υπερπλειοψηφικού με ποσοστώσεις. Σύστημα που όπως λένε οι ανάπηροι, αν το είχε εφεύρει η χούντα θα είχε κάνει εκλογές. Για το πως θα ψηφίσει ο κόσμος σήμερα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών, είναι ενδεικτικό αυτό που είπε μια μάνα "φωνάχτε παιδιά όσο μπορείτε, όμως πολλοί θα ‘θέλαν να σας στηρίξουν, αλλά θα μας διώξουν τα παιδιά απο τα ιδρύματα, αν δεν ρίξουμε το σημαδεμένο ψηφοδέλτιο που θα μας δώσουν ή αν ο σύλλογός μας δεν τους στηρίξει , θα κόψουν την χρηματοδότηση των οικοτροφείων των παιδιών μας. Γιατί αυτοί καθορίζουν που θα πάνε τα κονδύλια''. Σε αυτή τη μάνα και σε αυτούς τους γονείς λέμε ότι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πρέπει να βρουν τη δύναμη και να συνταχτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, γιατί έτσι και αλλιώς τα περισσότερα κονδύλια θα κοπούν και οι ελπίδες που έχουν εναποθέσει στα νοσήλεια του ΕΟΠΥΥ, θα βρουν τραγική διάψευση, με την ιδιωτικοποίη της κοινωνικής ασφάλισης, με τους ατομικούς κεφαλαιοποι ητικούς ασφαλιστικούς λογαρισμούς , την κατάρευση του ίδιου του ΕΟΠΥΥ.
Το δυνάμωμα της ΕΣΚΑΜΕΑ και της ΣΕΑΑΝ η μόνη διέξοδος.
Γιαν οι γονείς και οι κηδεμόνες και οι αγωνιστές ανάπηροι σήμερα το πρωί μετά τις 9 π.μ. έξω από τον χώρο του συνέδριου στο ξενοδοχείο Novotel, στην Αθήνα.

Η γραμματεία.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ)
(Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr.)

Λέμε ΟΧΙ στο Συνέδριο της νοθείας
και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας της ΕΣΑμεΑ.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες
δίνουμε το αγωνιστικό παρών
το Σάββατο 2 του Οκτώβρη στις 9πμ
στην κινητοποίηση
έξω από το ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα)
στο χώρο που πραγματοποιείται το Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε ένα γνήσιο παναναπηρικό αντιπροσωπευτικό Συνέδριο.

 

προσκληση

ΕΝΩΤΗΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΜΕΑ (ΕΣΚ-ΑΜΕΑ)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr.)

Πρόσκληση συνέντευξης τύπου ΕΣΚΑΜΕΑ για το συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ 2021

 

Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 11.30πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Ναπολέων Σουκατζιδη, Κάνιγγος  27 4ος όροφος.
1– 2 Οκτώβρη γίνεται το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΕΣΑΜΕΑ.
Οι υποψήφιοι, που στηρίζει η ΕΣΚΑΜΕΑ δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία  για τη βία και τη νοθεία σ’ αυτό το συνέδριο.

 • Παρουσιάζουν τις θέσεις τους για το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης, τον καιάδα του 21ου αιώνα για τα ΑμεΑ.
 • Θα παρουσιαστεί η διακήρυξη της ΕΣΚ ΑΜΕΑ μπροστά στο συνέδριο , με τους στόχους πάλης του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος.

 

Περιμένοντας την ανταπόκριση σας.

Η Γραμματεία της ΕΣΚ ΑμεΑ

Τηλ επικοινωνίας.
Χάρης Χουρδάκης:6977325257
Γιάννης Μελέτσης:6948940746

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ) ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
(Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Η ΕΣΚ καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ αρνείται να της δώσει το μητρώο του Συλλόγου για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη μπροστά στις εκλογές. Παράλληλα σημειώνει ότι «σαν να μην έφτανε αυτό ετοιμάζονται να αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες συναδέλφους αφού τους ζητάνε συνδρομή 25 ευρώ το χρόνο σε ένα σύλλογο που ήταν κλειστός τουλάχιστον δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και έχει βάλει στο καταστατικό του εκλογές κάθε 4 χρόνια. Ζητάνε δηλαδή από τα μέλη τους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τουλάχιστον 100 ευρώ όταν ιδιαίτερα οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δύο απανωτές κρίσης τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο το καταστατικό τους δίνει τη δυνατότητα το ΔΣ να προσδιορίσει τη συνδρομή». Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Συλλόγου την Τετάρτη 22 του Σεπτέμβρη διεκδίκησαν τα παραπάνω αιτήματα αντιπροσωπία των υποψηφίων του συνδυασμού η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου «υποδέχτηκε» την ΕΣΚ με κατεβασμένα ρολά και αστυνομική παρουσία. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. 

Σας καλούμε στις εκλογές του συλλόγου μας που θα γίνουν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου να στηρίξετε μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ). 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΣΚ) ΠΑΡΑ-ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
(Συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων-Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Οι έμποροι της αναπηρίας ανησυχούν!
Για να μην κινδυνεύουν τα συμφέροντας τους ξεπερνούν κάθε όριο ετοιμάζοντας εκλογές βίας και νοθείας στις μεγάλες αναπηρικές οργανώσεις.

Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη στις 11:30 πμ
παράσταση διαμαρτυρίας
των αγωνιστών βαριά αναπήρων
στα γραφεία του συλλόγου Παραπληγικών
Όθωνος Σταθάτου 37-39, στις τρεις γέφυρες.


Αρνούνται να δώσουν στους εκπροσώπους της ΕΣΚ-Παρατετραπληγικών το μητρώο του Συλλόγου για να μην μπορούνε να επικοινωνήσουν με τα μέλη μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν. Αληθινά τι φοβούνται;
Σαν να μην έφτανε αυτό ετοιμάζονται να αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες συναδέλφους αφού τους ζητάνε συνδρομή 25€ το χρόνο σε ένα σύλλογο που ήταν κλειστός τουλάχιστον δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και έχει βάλει στο καταστατικό του εκλογές κάθε 4 χρόνια. Ζητάνε δηλαδή από τα μέλη τους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές τουλάχιστον 100€ όταν ιδιαίτερα οι ανάπηροι από τα φτωχά λαϊκά στρώματα χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δύο απανωτές κρίσης τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο το καταστατικό τους δίνει τη δυνατότητα το ΔΣ να προσδιορίσει την συνδρομή.

Πιο συγκεκριμένα ως προς το μητρώο:
Αρνήθηκαν να δώσουν, προβάλλοντας το νόμο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Λες και τα μέλη δεν γράφτηκαν ως παραπληγικοί στον συγκεκριμένο Σύλλογο, με τα ανάλογα πιστοποιητικά. Σαν να μην έφτανε αυτό κατηγόρησαν τον συνδυασμό μας ότι τα τηλέφωνα τα θέλουμε για να τα δώσουμε σε εταιρείες που ασχολούνται με αναπηρικά είδη, και για κομματικούς λόγους. Ενώ είναι αυτοί, που χρόνια τώρα έχουν μετατρέψει τον σύλλογο σε εταιρεία αναπηρικών ειδών και έχουν γεμίσει το περιοδικό με διαφημίσεις εταιρειών από ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, εταιρείες τεχνολογικών βοηθημάτων για αναπήρους κλπ. Είναι αυτοί που έχουν δώσει το μητρώο σε όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, και το σημερινό, για να μας στέλνουν ραβασάκια παραμονές των εκλογών. Αλώστε και οι ίδοι που το παίζουν ακομμάτιστοι κοσμούν τα ψηφοδέλτια των διαφόρων κομμάτων εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη την τελευταία δεκαετία για να εφαρμοστεί αυτή η βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική της ΕΕ και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής στο να μετατραπεί η αναπηρία σε εμπόρευμα.

Είναι υποκριτές!
Οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ και η ΣΕΑΑΝ ούτε έχουν, ούτε θέλουν να έχουν σχέση με τους επιχειρηματίες του χώρου γιατί απλά θέλουμε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας, της αποκατάστασης, του φαρμάκου, των ειδών για αναπήρους. Από την άποψη αυτή ποιος επιχειρηματίας θα θέλει να έχει σχέση μαζί μας αφού θέλουμε την κατάργησή τους;

Βαράνε ντενεκέδες για να κρύψουν τις πομπές τους.
Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου να μην επιτρέψει να ακουστεί οποιαδήποτε άλλη άποψη που αμφισβητεί και συγκρούεται με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν με το αζημίωτο. Πολύ περισσότερο που η κινητική αναπηρία λόγω του πλήθους της (πάνω από 500.000 στην χώρα μας) αλλά και της σοβαρότητας των προβλημάτων της είναι μία επικερδέστατη επιχείρηση γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας. Ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που μόνο μες στην κρίση έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων με πάνω από 1800 κρεβάτια νοσηλείας όταν το δημόσιο δεν έφτιαξε ούτε ένα  και μάλιστα μες στην πανδημία που οι ανάγκες αυξήθηκαν έκλεισαν τα μισά (από 200 σε 100).

Αυτή τη φωνή θέλουν να πνίξουν, της ΕΣΚ, των συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ, που λόγος και πλαίσιο δράσης αντιστρατεύεται την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ των περικοπών και της ιδιωτικοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής, της αποκατάστασης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών των εργαζόμενων, των αναγκών των αναπήρων. Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ο σύγχρονος καιάδας που μας ετοιμάζουν για τους ανάπηρους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ονομασία Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία για τα κέρδη των ολίγων. Γιατί φοβούνται οι κύριοι της πλειοψηφίας την αποκάλυψη στα μάτια των συναδέλφων της συνενοχής τους, της στήριξης αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Ως προς την μείωση της συνδρομής:
Η κατά τα άλλα «δημοκρατική» πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΑΣΠΑ ούτε το καταστατικό που τους δίνει αυτήν τη δυνατότητα δεν θέλουν να εφαρμόσουν. Όμως λεφτά διαθέτουν μπόλικα στις εκλογικές περιόδους να πληρώνουν τις συνδρομές αυτών που με διάφορους εκβιασμούς και ταξίματα πατώντας στις ανάγκες τους, εξαγοράζουν την ψήφο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ που δεν τα δίπλωσαν, που 20 χρόνια τώρα πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Προειδοποιούμε:
Το ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα δεν δέχεται φίμωση και ποδηγέτηση της φωνής και της δράσης του! Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους παραπληγικούς και κινητικά αναπήρους να μη δεχθούν τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, να συνταχθούν με το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα της ΣΕΑΑΝ, να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας, του ΠΑΣΠΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη, στις 11:30 πμ στα γραφεία του Συλλόγου Όθωνος Σταθάτου 37-39, στις Τρεις Γέφυρες:

 • για να δοθεί το μητρώο σε όλους τους συνδυασμούς του Συλλόγου όπως έχουν δικαίωμα
 • να μειωθεί η συνδρομή στα 5€ το χόνο για να μπορέσουν να πάρουν μέρος όλοι οι συνάδελφοι χωρίς κανένα εμπόδιο
 • να συμβάλλουν με την δράσης τους στην αποτροπή των σχεδίων νοθείας των εκλογών του συλλόγου.

Στις εκλογές του συλλόγου μας που θα γίνουν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στηρίζουμε μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ Παρα-τετραπληγικών και κινητικά αναπήρων (συνδικαλιστών της ΣΕΑΑΝ).

 

Ανακοινωση

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑν ενημερώνει ότι η πλατιά σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη στην αίθουσα Λογιστών μεταφέρεται,  την Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 7μμ, αλλά στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος. Λόγω της ανάγκης συμμετοχής και στήριξης μας, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα για την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη, στις 8μμ στο Σύνταγμα. Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που είναι για ψήφιση στη Βουλή εκείνη την ημέρα.
Καλούμε όλους τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες να κάνουν και δική τους υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Αφορά κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, πολύ περισσότερο, τις οικογένειες των ανάπηρων, των χρονιών πασχόντων που χτυπιούνται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί εμείς αν μη τη άλλο έχουμε ανάγκη από ένα ενιαίο, δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υγεία , πρόνοια με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Δεν τζογάρουμε τη ζωή μας, την διεκδικούμε με κριτήριο
τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τέλος καλούμε το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ, τα παραρτήματα, τους συλλόγους των Ειδικών Σχολείων, τις επιμέρους γραμματείες της ΣΕΑΑν, να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της σύσκεψης της Τετάρτης 8 Σεπτέμβρη, για να μπορέσουμε με αίσθημα ευθύνης να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο, στο Σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θέλει να κάνει παρανάλωμα στο όνομα των κερδών των λίγων, ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και δημόσιες δομές στήριξης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των δικών μας οικογενειών. Για να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό και με ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Κλείνοντας καλούμε όλους να συμβάλλουν και την ημέρα της σύσκεψης, με υλικά αλλά και οικονομικά στην αλληλεγγύη για τους πυρόπληκτους. Όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίζουν να καταθέτουν στους λογαριασμούς, με δήλωση για τους πυρόπληκτους ή/και στα γραφεία μας (16.00-19.00 με συνεννόηση στα τηλ 6943208195 και 6972510719).
ΙΒΑΝ Εθνική:  GR7101105380000053800473927
ΙΒΑΝ Πειραιώς:GR4301720290005029103572238
Η επιτυχία της πρώτης βδομάδας μας γεμίζει αισιοδοξία, ότι συναδέλφισσες και συνάδελφοι θα ανταποκριθούν και σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο της αλληλεγγύης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

Προσκληση

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες σε θέση μάχης!

Πρόσκληση
Τετάρτη, 1η Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ, πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 • Οργανώνουμε τον αγώνα μας.
 • 4ο κύμα της πανδημίας προς δόξα των πρωτοκόλλων-λάστιχο, για το άνοιγμα του τουρισμού, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών.
 • Τα Ειδικά Σχολεία ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο. Καμία ενίσχυση, για να εξοικονομίσουν κονδύλια, για να στηρίξουν την ανάπτυξη, την κερδοφορία.
 • Έκαψαν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, γιατί δεν είχαν λεφτά να δώσουν για τη δασική προστασία και έδωσαν μονάχα 1,7 εκ. € Ενώ μόνο, για την αποστολή των ελλήνων στρατιωτών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πλήρωναν 300 εκ. € το χρόνο.
 • Μας «ζαλίζουν», τα αυτιά με την ανάκαμψη, την προστασία των ευπαθών ομάδων, για να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει σε δικαιώματα και δημόσιες υποδομές για την στήριξη των αναπήρων. Και για να ζαχαρώσουν το δηλητήριο, μας μιλάνε για δήθεν ένταξη, αποασυλοποίηση και αποιδρυματοποίηση, καταπολέμηση των διακρίσεων, για ένα σχολείο για όλους, για ίσες ευκαιρίες των ΑμεΑ. Αλήθεια, ποιες ίσες ευκαιρίες έχει το ανάπηρο παιδί του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του βιοπαλαιστή με το παιδί του εφοπλιστή, του μεγαλοεργολάβου και του νεογιάπη; Όλα για να φορτώσουν το κόστος στην οικογένεια, να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο, για την γενίκευση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής αγωγής, της Αποκατάστασης.

Για όλα αυτά συζητάμε, παίρνουμε θέση, καταστρώνουμε το δικό μας σχέδιο, οργάνωσης του αγώνα υπεράσπισης των παιδιών μας, των ανθρώπων μας, των οικογενειών μας. Διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει τον 21ο αιώνα. Με σημαία, τις σύγχρονες ανάγκες μας, με βάση αυτά που η επιστήμη έχει κατακτήσει.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

 • Στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία. Σχέδιο νέων περικοπών. Η στρατηγική της ΕΕ για τα ΑμεΑ, ο καιάδας του 21ου αιώνα.
 • Στα πρωτοκολλά-λάστιχο αντιμετώπισης της πανδημίας.
 • Στη χρησιμοποίηση του εμβολίου για να διχάσουν το λαό. Το γνωστό διαιρεί και βασίλευε για να συγκαλύψουν τις δίκες τους εγκληματικές ευθύνες, που δεν παίρνουν μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, που δεν οργανώνουν την ουσιαστική ενημέρωση με βάση τις ανάγκες κ τα ερωτήματα των κατηγοριών όλου του λαού.

Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς των πρώην κυβερνώντων που πουλάνε προστασία , ενώ και με δικούς τους νόμους, σμπαράλιασαν το σύστημα Υγείας-Πρόνοιας , έστρωσαν τον δρόμο, στη λειτουργικότητα, στις περικοπές των ΑμεΑ.
Γυρίζουμε τη πλάτη στη συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, την 5η φάλαγγα των εμπόρων της αναπηρίας, στις οργανώσεις των ΑμεΑ.
Το συνέδριο που διοργανώνουν είναι στήριγμα της πολιτικής της κυβέρνησης με τους ανθρώπους των επιχειρήσεων να κυριαρχούν στα όργανα.
Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 • Άμεση ενίσχυση ΤΩΡΑ με προσωπικό και μέσα, του δημόσιου συστήματος Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής.
 • Καμία απόλυση εργαζομένου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
 • Επίταξη ΤΩΡΑ του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η πανδημία.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας, όλων των παγκοσμίως διαθέσιμων εμβολίων.
 • Απεμπλοκή από τη δεσμευτική συμφωνία της ΕΕ και τα παιχνίδια των  φαρμακευτικών εταιρειών. 
 • Να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία, με πλήρη στελέχωση, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, άνοιγμα νέων, για να γίνει η αναγκαία αποσυμφόρηση, γιατί όλα τα υπάρχοντα είναι υπεράριθμα έτσι κ αλλιώς.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ ΔΩΡΕΑΝ και για ΟΛΟΥΣ εμβολιασμένους και μη, γιατί αποτελεί μια βασική προϋπόθεση αντιμετώπισης της διασποράς του ιού.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας, γι αυτούς που υποφέρουν, στους πυρόπληκτους, σ αυτούς που χτυπιούνται από την κρίση, την επίθεση της εργοδοσίας. Οργανώνουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) για να τα παραδώσουμε σε όσους τα έχουν ανάγκη. Η συλλογή ειδών θα γίνεται καθημερινά 5 – 7 το απόγευμα κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία των συλλόγων μας, Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972510719 (Γεώργιος), 6973929817 (Γεωργία)
Επίσης για όποιον επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει στηρίζοντας και οικονομικά μέσω των λογαριασμών:

 • Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR4301720290005029103572238 
 • Της ΣΕΑΑΝ στην Εθνική ΤράπεζαBAN: GR7101105380000053800473927. 

Ενισχύουμε οικονομικά την ΣΕΑΑΝ. Προμηθευόμαστε τα μπλοκ της λαχειοφόρου αγορά της ΣΕΑΑΝ. Το κάθε μπλοκ έχει 50 λαχνούς με 2€ ο λαχνός η κλήρωση θα γίνει στις 31 του Οκτώβρη 2021.
Εξυγίανση και εκδημοκρατισμός του αναπηρικού κινήματος, γνήσιο αντιπροσωπευτικό, παναναπηρικό συνέδριο, με το σύστημα της απλής αναλογικής στην εκλογή όλων των οργάνων. Χωρίς επιχειρηματίες και ψευτοφιλάνθρωπους.

Να μην λείψει κανείς τη Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη , στις 7μμ, από τη σύσκεψη στην αίθουσα Λογιστών «Ναπολέων Σουκατζίδης», (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

καλεσμα συμπαραστασης στους πυροπληκτους

Αύγουστος 2021

Αλληλεγγύη και μέτρα προστασίας για τους πληγέντες

Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας. Ο πύρινος όλεθρος στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στα Γρεβενά και στη Φθιώτιδα δεν είναι μοιραίος. Η κυβέρνηση τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή και στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, στην ατομική ευθύνη.

Όμως που είναι ο ολοκληρωμένος αντιπυρικός σχεδιασμός, η επάρκεια των δυνάμεων πυρόσβεσης, τα σύγχρονα τεχνικά μέσα, η πρόληψη για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων; 

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι τις λιγοστές δυνάμεις πυρόσβεσης να  δίνουν νυχθημερόν άνιση μάχη με τις φλόγες με απαρχαιωμένο εξοπλισμό κι ελλιπή τεχνικά μέσα. Να τρέχουν από περιοχή σε περιοχή και να μετακινούνται σε όλη τη χώρα. Βλέπουμε να μην έχουν ανοιχτεί αντιπυρρικές ζώνες και οι κάτοικοι που παραμένουν στα χωριά τους για να σώσουν τις περιουσίες τους να τις ανοίγουν άρον άρον με όποια τεχνικά μέσα διαθέτουν. Βλέπουμε ότι τα δάση να μην έχουν καθαριστεί, να μην φροντίζονται, να μην προστατεύονται.

Όχι! Δεν φταίει η κακή μας τύχη. Φταίνε οι επιλογές τους για μείωση κρατικών δαπανών, για μπίζνες στα βουνά και στα δάση για το επιχειρηματικό κέρδος και την πράσινη δήθεν ανάπτυξη. Φταίνε οι δασοκτόνοι νόμοι που πέρασαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η τωρινή, η απαξίωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η γύμνια τους φάνηκε για άλλη μια φορά! Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν  είναι το «τρεχάτε να σωθείτε» ας καεί το σύμπαν. Το ανέξοδο 112 αυτή τη φορά όντως λειτούργησε σωστά! Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αφεθεί στο έλεος των πυρκαγιών από την κυβέρνηση.

Κανένα άλλο μέτρο για την προστασία και την ασφάλεια της ζωής, για τους κόπους μιας ζωής. Κανένα μέτρο για τους ανθρώπους με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες των πληγέντων περιοχών. Ακόμα και το γηροκομείο που εκκένωσαν έστειλαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες σε νοσοκομείο γιατί βέβαια καμία δημόσια δομή για τη φροντίδα των ηλικιωμένων δεν έχουν αφήσει όρθια.

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους να απευθυνθούν άμεσα στην ΠΟΜΕΕΑ, στη ΣΕΑΑΝ και στον ΕΝΙΑΙΟ σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας μεταξύ των πληγέντων που χρειάζεται στήριξη.

 

Δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Οργανώνουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) για να τα παραδώσουμε σε όσους τα έχουν ανάγκη. Η συλλογή ειδών θα γίνεται καθημερινά 5 – 7 το απόγευμα κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία των συλλόγων μας, Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972510719 (Γεώργιος)
6973929817 (Γεωργία)

Επίσης για όποιον επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει στηρίζοντας και οικονομικά μέσω των λογαριασμών:

 • Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR4301720290005029103572238 
 • Της ΣΕΑΑΝ στην Εθνική Τράπεζα
 • IBAN: GR7101105380000053800473927. 

Διεκδικούμε όλοι μαζί:

 • Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων, 100% αποζημίωση – Όχι στα μέτρα κοροϊδία της κυβέρνησης.
 • Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε  όσους και όσο  χρειάζεται.
 • Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές, καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.
 • Μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων,  εξοπλισμένου  με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση.

Γιατί δεν είναι μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων
(Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Το ΔΣ Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων
Στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 • Περιφέρεια  Αττικής
 • Υπηρεσία Υγείας και κοινωνικής μέριμνας περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής
 • Υπουργείο Υγείας
 • Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
Αξιοποιώντας την ανεπάρκεια δημόσιων δομών στην λογική όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Η ανάγκη των γονιών χωρίς το καθημερινό άγχος για την ευθύνη των παιδιών, να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις ανάγκες των ιδίων και της οικογένειας. Από το να πάνε σε έναν γιατρό, ακόμα και να κάνουν ένα χειρουργείο, αλλά και να ξεκουραστούν και οι ίδιοι που το δικαιούνται.
Ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ προσυπογράφει πλήρως την καταγγελία του ΣΕΜΙΣΕΑ για την επικίνδυνη παράνομη κατασκήνωση στον Ωροπό. Σφίγγει το χέρι στους θαρρετούς νέους εργαζόμενους μέλη του ΣΕΜΙΣΕΑ που με κίνδυνο να γίνουν τα μαύρα πρόβατα στην αγορά τους βγήκαν και κατάγγειλαν τις επικίνδυνες για παιδιά και εργαζόμενους λειτουργία της συγκεκριμένης «κατασκήνωσης». Ερωτηματικά προκαλεί το ότι ενώ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν σε δημόσιους φορείς έστω και τηλεφωνικά για τους γνωστούς λόγους μέχρι εχθές που επισκεφθήκαμε με αντιπροσωπεία του ΣΕΜΙΣΕΑ τον συγκεκριμένο χώρο αυτοί οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι φορείς δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια. Η περιφέρεια Αττικής οφείλει να απαντήσει αν ισχύουν οι πληροφορίες μας ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες της υπήρχε από ημέρες εγγραφή καταγγελία για την συγκεκριμένη επικίνδυνη και παράνομη κατασκήνωση στον Ωροπό. Όμως να ποιά ήταν η κατάσταση που συναντήσαμε με την επίσκεψη μας στον χώρο χθες την Κυριακή το απόγευμα
Α) Ακαταλληλότητα του χώρου: Η «κατασκήνωση» είναι στην πραγματικότητα ένα ιδιωτικό παλιό διώροφο σπίτι με αυλή, χωρίς προσβασιμότητα και ειδικές υποδομές για ΑμεΑ, με έκθετα επικίνδυνα σημεία (σίδερα, τσιμέντο, αγκάθια) σε όλη την περίμετρό του. Παρά το ότι βρίσκεται σε δασική περιοχή και γύρω από το σπίτι υπάρχει σωρός από ξερόκλαδα, δε διέθετε στοιχειώδεις υποδομές πυρασφάλειας, ούτε προηγήθηκε κάποια εκπαίδευση του προσωπικού για την περίπτωση κινδύνου. Δεν διέθετε καν επαρκή αριθμό δωματίων / κρεβατιών για τα παιδιά και τους συνοδούς που φιλοξενούσε, με αποτέλεσμα παιδιά να κοιμούνταν δυο δυο σε μονά κρεβάτια ή σε στρώματα στο πάτωμα στη σαλονοκουζίνα. Το μοναδικό «λειτουργικό» μπάνιο του κτιρίου στον 2ο ήταν τυπικό μπάνιο
Β) Απουσία επαρκούς και εξειδικευμένου προσωπικού: Στο χώρο δεν υπήρχε νοσηλευτής, καθαρίστρια, μαγείρισσα, έστω κάποιος που να γνωρίζει από πρώτες βοήθειες παρά το ότι τα παιδιά συνοδεύονταν σε εξωτερικές δραστηριότητες πχ. θάλασσα. Δεν υπήρχε επαγγελματίας οδηγός για το βανάκι που μετέφερε τα παιδιά ενώ είδαμε κάποια από τα παιδιά να μεταφέρονται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των εργαζομένων.  
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα παιδιά που «φιλοξενούνταν» ήταν παιδιά με αυτισμό, νοητική υστέρηση και εγκεφαλική παράλυση.
ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, ΜΑΝΑΔΕΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ζούμε στον 21ο αιώνα ΚΟΥΡΑΓΙΟ δικαιούμαστε να ζούμε σαν άνθρωποι και τα παιδιά μας να έχουν ότι η επιστήμη επιτάσσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές δικαιούμαστε και τα παιδιά μας το καλύτερο. Για να στηριχθούν τα κέρδη για να μας ρίξουν στα νύχια των ιδιωτών πατώντας στην αγωνία μας στην απόγνωση μας. Το κράτος έχει την υποχρέωση και πρέπει να εξασφαλίσει τις διακοπές των παιδιών μας, την ψυχαγωγία τους, με δημόσιο δίκτυο κατασκηνώσεων υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες. Να αυξηθεί αποφασιστικά ο κοινωνικός τουρισμός για τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους με αύξηση των διανυκτερεύσεων με κάλυψη 100% της μεταφοράς και των συνοδών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή εκπαίδευση και αποκατάσταση, επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Με εργαζομένους σε όλες αυτές τις δομές με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όχι σύγχρονους σκλάβους για ότι όταν είναι σε διωγμό τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τα παιδιά, οι οικογένειες μας οδηγούμαστε στον Καιάδα και τα κέρδη των επιτήδειών στα ουράνια.
Το δυνάμωμα του Ενιαίου Συλλόγου, ο αγωνιστικός προσανατολισμός όλων των συλλόγων των γονιών, ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους που σέβονται τον εαυτό τους όπως το ΣΕΜΙΣΕΑ και των άλλων ταξικών συνδικάτων είναι η μόνη διέξοδος.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ μέτρα η κυβέρνηση για να  ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης.
Πέμπτη 15 Ιούλη στις 7.30 μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας
της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα. Άνοιξε τον Τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Αρνείται να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μιλάει ακόμη και τώρα για ιδιωτικοποιήσεις και κλείσιμο νοσοκομείων. Οι ανακολουθίες της, η εμμονή στη συμφωνία της ΕΕ με τα εμβόλια, στερεί το λαό μας από και άλλα ασφαλή εμβόλια, και τροφοδοτεί τον ανορθολογισμό.  Την ίδια στιγμή αρνείται να πάρει έγκαιρα, τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία ειδικής και γενικής εκπαίδευσης τον Σεπτέμβρη. Απευθυνθήκαμε ξανά εδώ και μέρες (01.07.2021), στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας συνάντηση, όμως, σιγή ασυρμάτου από πλευράς του Υπουργείου.

Λέγαμε στο αίτημα για την συνάντηση:
Για τα χρόνια προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αλλά και επικείμενου 4ου κύματος αυτής. Η κατάσταση χειροτέρευσε και φοβόμαστε ότι θα γίνει ακόμη χειρότερη. Για αυτό επιβάλλεται να επισπευτεί η συνάντηση. Γιατί αν δεν παρθούν μέτρα από τώρα, τα παιδιά και οι οικογένειες μας, όπως και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη σχολική χρονιά αλλά θεωρούμε ότι παιδιά, γονείς και εργαζόμενοι θα εκτεθούν σε σοβαρούς κινδύνους. Η ιδιωτική μεταφορά, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις προσωπικού, οι απαράδεκτες πολλαπλές εργασιακές σχέσεις, η έλλειψη επιστημονικών, αναλυτικών προγραμμάτων, το τραγικό κτηριακό πρόβλημα σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια δημόσιων δομών και την κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο παζλ για μας και τις οικογένειες μας».

Για όλα αυτά ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, έχουμε δώσει αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Τους αναγκάσαμε σε κάποιες περιπτώσεις να πάρουν κάποια μέτρα. Όμως τα προβλήματα είναι σοβαρά, εκρηκτικά και η κυβέρνηση, στο όνομα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο Ταμείο της Ανάκαμψης, τα νέα μνημόνια δηλαδή, έχει δρομολογήσει, πατώντας στους προηγούμενους αντιδραστικούς νόμους (Γαβρόγλου, Διαμαντοπούλου), ένα γενικευμένο χτύπημα, στη γενική εκπαίδευση αλλά και στην ειδική αγωγή, όπως ξεκάθαρα ομολογούν με το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, που θέλουν να κλείσουν οριστικά τα Ειδικά Σχολεία. Οι αγώνες των μαθητών και των φοιτητών, των αγωνιστών εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των συνδικάτων, της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ είναι η μόνη διέξοδος.

Απαιτούμε:

 • Να ανοίξει η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη με όλα τα μέτρα προστασίας και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης των παιδιών, με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Ειδικής Αγωγής για να μπορέσει να εξασφαλιστεί, η μέγιστη αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών, των μέσων και του προσωπικού Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στα πλαίσια ενός ενιαίου κρατικού σχεδίου.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ειδικού εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού).
 • Να παρθεί ΠΙΣΩ, ΤΩΡΑ το σχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, παιδιά και εκπαιδευτικούς.
 • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ.
Τέλος, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων στα Γιάννενα και Εργατικό Κέντρο, για να μην απελαθούν και να δοθεί άσυλο, στα παιδιά με αναπηρία, Κουρδικής καταγωγής και στις οικογένειες τους, που η κυβέρνηση θέλει να τα στείλει στο πόλεμο και στη φωτιά στο Βόρειο Ιράκ.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενώ νέα θύελλά ετοιμάζετε να χτυπήσει τα σπίτια και τις οικογένειες των ΑμεΑ με το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία, η κυβέρνηση πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να μας κρύψει ότι μας δίνει βορά στο ταμείο της ανάκαμψης!

Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους ενώ χτυπιούνται βάναυσα από την πολιτική της κυβέρνησης, αυτή με τους μηχανισμούς της, με τη στήριξη της ΕΣΑΜΕΑ και τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν αποδοθεί σ’ έναν καταιγισμό προπαγανδιστικού ευνουχισμού, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, όπως το διορισμό φροντιστή για κάθε ΑμεΑ. Για τη λειτουργία από τον Σεπτέμβρη του 2021, στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης. Ενώ θα λύσουν το θέμα της ανεργίας, των ικανών προς εργασία αναπήρων με την προκήρυξη 700 θέσεων εργασίας μετά από 7 χρόνια από την προηγούμενη προκήρυξη, περιορισμένων θέσεων, με το νόμο 2643/98.

 • Την ίδια στιγμή κουβέντα δεν λένε γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι εμβολιασμοί των κατάκοιτων συναδέλφων και των βαριά αναπήρων που αδυνατούν να πάνε στα εμβολιάστηκα κέντρα. Είχαν το θράσος να εμφανιστούν αυτήν την βδομάδα ότι έλυσαν το πρόβλημα των εμβολιασμών των κατάκοιτων εκχωρώντας σε ιδιώτες ανεξαρτήτου ειδικότητας, επί πληρωμή, να κάνουν εμβολιασμούς στα σπίτια και στα ιατρεία τους. Χωρίς μέσα για την αντιμετώπιση για παράδειγμα μιας αλλεργίας, ενός σοκ ή της υποδομής της ασφαλούς φύλαξης των εμβολίων. Μόνο και μόνο για να μην κάνουν προσλήψεις στο σύστημα, να μειώσουν το κόστος και να χρησιμοποιήσουν την ανάγκη των εμβολιασμών των κατάκοιτων για να σπρώξουν πελατεία στους ιδιώτες. Κατάκοιτοι και Χ.Π. που θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί από τους πρώτους.  
 • Δεν είδαν και δεν άκουσαν για τις απολύσεις ΑμεΑ και γονιών και κηδεμόνων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και πολυετής προϋπηρεσίες, παραμονές της ψήφισης του νόμου-έκτρωμα για την κατάργηση του 8ωρου. Αλήθεια αν τους αφήσουμε τι μας έχουν για μετά;

Βέβαια δεν είδαν τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, ούτε η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και η ΕΣΑΜΕΑ τις αναλύσεις του Ενιαίου και της ΣΕΑΑΝ αλλά και των ειδικών για τις τραγικές επιπτώσεις στις οικογένειες των ΑμεΑ από την κατάργηση του 8ώρου.

Προειδοποιούμε, μοιράζουν καθρεφτάκια για να μη δούμε το νυστέρι που έρχεται για να πετσοκόψει ότι έχει μείνει από δικαιώματα.

            Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Χατζηδάκης, ο γνωστός δολοφόνος με το μειλίχιο ύφος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού και του 8ώρου, μαζί με την νέα προστάτιδα (!!) των ΑμεΑ κυρία Μιχαηλιδου, ανακοίνωσαν ότι από τον Οκτώβρη θα προκηρύξουν, για δύο χρόνια την πρόσληψη 2000 φροντιστών ΑμεΑ, στα πλαίσια της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου για την Αναπηρία. Δεν πρόλαβαν να το ανακοινώσουν και άρχισαν οι άνθρωποί τους από τους Δήμους, τις οργανώσεις των ΑμεΑ να τάζουν φροντιστή σε κάθε οικογένεια.
Αλήθεια οι ανάγκες θα τελειώσουν μετά από δύο χρόνια; Αλλά και τι ανάγκες να καλύψουν οι 2000, αν τους πάρουν και όταν τους πάρουν, όταν οι βαριά ανάπηροι ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες στη χώρα μας;;
Θα στείλουν μερικούς στους ημέτερους, των διεφθαρμένων που κυριαρχούν στις συμβιβασμένες αναπηρικές οργανώσεις, άντε και κάποιους άλλους μια φορά την εβδομάδα να περνούν από κανα σπίτι, πότε στον έναν, πότε στον άλλον και να τους πούμε και ευχαριστώ. Αλλά και ποιος θα χαρακτηριστεί φροντιστής και για ποιά κατηγορία αναπήρων; Αυτοί που κάνουν ένα 24ωρο σεμινάριο και μάλιστα μέσω ιντερνέτ με 80€, θα θεωρηθεί ότι είναι ειδικοί; Ή αυτό θα αναιρέσει την ανάγκη για δημόσιες δομές, μόνιμης ή προσωρινής περίθαλψης των βαριά αναπήρων που δεν έχουν άνθρωπο ή που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν;

Μα τι νομίζουν; Ότι  τρώμε κουτόχορτο;

Λένε ότι θα καλύψουν με φροντιστές όλους τους βαριά αναπήρους, όταν δεν έδωσαν 1€ για να πάρουν μια καθαρίστρια στα ειδικά σχολεία ή έναν νοσηλευτή; Όταν δεν έδωσαν φράγκο για να αυξηθούν τα δρομολόγια στα σχολικά που κουβαλούσαν τα παιδιά μας, εν μέσω πανδημίας, το ένα πάνω στο άλλο; Όταν δεν έκανα μια πρόσληψη ουσιαστικά στα ιδρύματα βαριά αναπήρων, εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχουμε θύματα και να βιώσουν δράματα εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι; Και επειδή θα μας πουν πως έκαναν κάποιες προσλήψεις για τον Covid ή επικουρικών, ας μας πουν όμως πόσα είναι τα κενά στα ιδρύματα με αυτούς τους απαρχαιωμένους αντιδραστικούς οργανισμούς. Αλλά και πόσοι από τους εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια αντικαταστάθηκαν έστω και με αυτές τις απαράδεκτες συμβάσεις. Αλλά επιτέλους θα μας πουν, πόσα ήταν τα κρούσματα στα διάφορα ιδρύματα, πόσοι επέζησαν από αυτούς και σε ποιες συνθήκες νοσηλεύτηκαν αυτοί που νόσησαν; Μήπως άκουσαν πουθενά σε τι συνθήκες νοσηλεύτηκαν τα 23 παιδιά με αυτισμό των Αγίων Αναργύρων; Μα θα καλύψουν με φροντιστές όλους τους ανάπηρους, όταν έχουν αφήσει τα νοσοκομεία και Ειδικά Σχολεία χωρίς προσωπικό και πάμε στο 4ο κύμα της πανδημίας με σπαραλιασμένο το σύστημα υγείας και πρόνοιας;

Για την πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση της κας Μιχαηλίδου.

Καταρχήν δεν υπάρχει υπουργός όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 40 χρόνια που δεν ανακοίνωσε ξανά και ξανά την ίδρυση υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης. Δεν υπάρχει επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του που να μην μιλάει για την επιτακτική ανάγκη τέτοιων υπηρεσιών, ομολογώντας ότι η ανυπαρξία αυτών των υπηρεσιών μετατρέπει τη χώρα μας, σε χώρα παραγωγής βαριά αναπήρων.
Σε απλά ελληνικά για όσους δεν γνωρίζουν, χιλιάδες παιδιά που γεννιούνται με κάποιο πρόβλημα, αν διαγνωστούν έγκαιρα πριν τα 5χρόνια, ακόμη και το 1ο, 2ο χρόνο της ζωής τους θα αντιμετωπίσουν και 100% το πρόβλημα τους ή θα το περιορίσουν σε μεγάλο ποσοστό. Αλλιώς θα βιώσουν τη βαριά αναπηρία για όλη τους τη ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια αλλά και τους γονείς τους.
Αλλά αλήθεια, το ότι στα μαιευτήρια κυριαρχεί ο ιδιωτικός τομέας, ο χρηματισμός, δεν είναι ο βασικός λόγος που τον 21ο αιώνα δεν υπάρχει καμία καταγραφή της νοσηρότητας στα νεογνα; Όμως αλήθεια πως θα τη λειτουργήσει η κυρία Μιχαηλίδου, τη πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση, όταν δεν κάνει προσλήψεις και δεν φτιάχνει δημόσιες δομές;
Μας είπε περισπούδαστα από το συνέδριο των Δελφών και τα επανειλημμένα δελτία τύπου, ότι θα επισκέπτονται ειδικοί τα παιδιά και αν διαπιστώσουν πρόβλημα θα τα παραπέμπουν. Που;;;;; Σε ποιες δομές; Στα ιδιωτικά κέντρα; Και αν ο γονιός δεν έχει να πληρώσει;
Αλλά και ποια ιδιωτικά κέντρα, που οι εργοδότες το παίζουν ειδικοί και για όλα; Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω; Ή μήπως οι ίδιοι οι ειδικοί θα αντλούν πελατεία για τα ιατρεία τους, ή τα ιδιωτικά τους κέντρα μέσα από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Εκτός από αυτά, αρκεί μια επίσκεψη ενός ειδικού, αλλά ποια ειδικότητας, και αρκεί μια συνάντηση ενός κάποιου ειδικού για να γίνει αντικειμενική εκτίμηση ενός παιδιού;

 

Όσον αφορά τις 700 θέσεις που θα προκηρυχθούν με βάση το νόμο 2643/98.

Αυτό που προέχει είναι να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες και οι προσλήψεις γιατί με βάση την παράδοση γίνεται ένας διαγωνισμός σήμερα και οι προσλήψεις ολοκληρώνονται μετά από 5 χρόνια. Όμως επειδή η κυβέρνηση δεν προήλθε από παρθενογένεση αφού κυβέρνησαν κάμποσα χρόνια μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου ,έκαναν μόνο 2 περιορισμένες προκηρύξεις ενώ άλλες 2 έκανε το ΠΑΣΟΚ και μία ο ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμένες θέσεις. Δηλαδή οι προκηρύξεις που βγήκαν με βάση το νόμο ήταν έξι, ενώ θα έπρεπε να είχαν γίνει 23, δηλαδή μια προκήρυξη το χρόνο.
Από αυτές τις έξι, οι τρείς αφορούσαν και τον ιδιωτικό τομέα. Ενώ οι θέσεις που προκηρύχτηκαν ήταν και θα είναι, ελάχιστες σε σχέση με αυτό που ο δικός τους νόμος επιβάλλει.
Γιατί το κυνηγητό του κέρδους, όχι μόνο δεν προστατεύει από την αναπηρία, όχι μόνο παράγει αναπήρους αλλά ούτε τη ζωή τους προστατεύει, ούτε την εκπαίδευσή τους θέλει γιατί κοστίζει αλλά ούτε και στην παραγωγή τους θέλει γιατί δεν μπορούν να απομυζήσουν τα κέρδη που επιθυμούν. Γιατί σου λέει πώς να βάλουμε τον ανάπηρο να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα, τώρα με την κατάργηση του 8ώρου (στην αποθήκη το πρωί, στην οθόνη το μεσημέρι και στη διανομή το βράδυ).
Όταν με βάση αυτόν τον ίδιο το νόμο θα έπρεπε με ευθύνη του ΟΑΕΔ να γίνετε μία προκήρυξη κάθε χρόνο έτσι ώστε να εξασφαλίζετε για τις προστατευόμενες ομάδες συγκεκριμένο ποσοστό στην σύνθεση των εργαζόμενων στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους.
Ο ΟΑΕΔ αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει επ’ ακριβώς τα στοιχειά από 31 Μάρτη του 21 για το πόσες προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν για να εξασφαλιστεί το ποσοστό του 4% στην σύνθεση των εργαζομένων στους ως άνω φορείς, όσον αναφορά τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους. Ούτε αυτό το στοιχείο έχουν, πολύ περισσότερο δεν έχουν σκοπό ούτε αυτό το νόμο που τον ονόμασαν επανάσταση να εφαρμόσουν. Γιατί ούτε αυτά που λένε στα συντάγματά τους, τους νόμους, τις διακηρύξεις της ΕΕ και του ΟΗΕ, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού και τα δικαιώματα των αναπήρων έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν. Είναι ευχολόγια, γιατί, η κυρίαρχη δέσμευση και αποστολή τους είναι να εξασφαλίσουν, να στηρίξουν την κερδοφορία, το κυνηγητό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εκεί είναι και συγκεκριμένοι και έχουν το απαραβίαστο, όπως οι 54 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών που είναι κατοχυρωμένες από το σύνταγμα.

Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ ο Καιάδας του 21ου αιώνα.

Με εργαλείο το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ, της κυβέρνησης της ΝΔ, η εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία (2021-2030) που δημοσιεύτηκε στις 3 του Μάρτη επιχειρούν να περάσουν ότι δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν με αυτά που όλοι μαζί είχαν ψηφίσει, στο 3ο Μνημόνιο, για την πρόνοια και την ειδική αγωγή, τα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών με 220 ψήφους τον Αύγουστο το 2015.

Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο.

Κανενός είδους εκπαιδευτική διαδικασία, σε κανένα σχολείο είτε τυπικό είτε ειδικό δεν θα καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας. Το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση και η ταυτόχρονη εφαρμογή όλων των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια συνιστούν αντιδραστική παρέμβαση στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίαςστο τι και πώς μαθαίνουν οι μαθητές, στο τι και πως διδάσκει ο εκπαιδευτικός και σε τι εργασιακό περιβάλλον θα δουλεύει από εδώ και εμπρός”Βάση του νομοσχεδίου αποτελούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων για έναν μελλοντικό εργαζόμενο φθηνό, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες για κερδοφορία, για ένα σχολείο πιο φθηνό για το κράτος και πιο “φιλικό” για τις επιχειρήσεις». Σε ένα τέτοιο περιβάλλον προφανώς και δε χωράει το ειδικό σχολείο, γι’αυτό και οδηγείται στο κλείσιμο στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης. Ακολουθεί το κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης, η κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο την λειτουργικότητα. Καταπολέμηση της ανεργίας με εξασφάλιση τσάμπα εργατικού δυναμικού για τους εργοδότες, αφού αν προσλάβουν ανάπηρο θα καλύπτετε το 100% του μισθολογικού κόστους από το κράτος. Λες και είμαστε άχρηστοι, ή απλά θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν για την στήριξη της κερδοφορίας τους. Τσάμπα εργατικό δυναμικό.

Η καπηλεία των προβλημάτων μας και των αγώνων μας σε όλο της μεγαλείο.

Δεν μπορούν να βγαίνουν στα κάγκελα γι’ όλα αυτά θέλοντας να καπηλευτούν τους αγώνες και τις αγωνίες οι πρώην κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των παραφυάδων τους. Με δικούς τους νόμους στέριωσαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, πέρασαν την λειτουργικότητα με τον ίδιο νόμο που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία το Γενάρη του 2018. Μαζί σμπαράλιασαν το σύστημα υγείας και πρόνοιας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σήμερα τους 13.000 νεκρούς από την πανδημία στην χώρα μας.
Αγωνιστικά Διεκδικούμε:

 • Να παρθεί τώρα πίσω το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και του τελευταίου για το 8ωρο.
 • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, για να ενταχθούν όλες οι δομές υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, ειδικοί εκπαιδευτικοί και επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το 4ο κύμα που είναι προ των πυλών.
 • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση για άνοιγμα νέων δημόσιων δομών, προσλήψεις, δημόσιο σύστημα μεταφοράς για να ανοίξει κανονικά η ειδική αγωγή τον Σεπτέμβρη με ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης των παιδιών.
 • Δημόσιο δίκτυο με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, που θα εξασφαλίζεται ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των βρεφών και μικρών παιδιών, που θα είναι με βάση το κέντρο υγείας και θα διασυνδέεται με τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών και αναπληρωτών. Καμία απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή. Απεμπλοκή από τις συμφωνίες ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρείες.
 • Προσλήψεις στην ΠΦΥ και δωρεάν εμβολιασμούς των κατάκοιτων και βαριά αναπήρων στα σπίτια τους.
 • Κατάργηση της τροπολογίας της κυβέρνησης που δίνει δικαίωμα εμβολιασμών στους ιδιώτες με αντίτιμο 20€.
 • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Να μπει τέρμα στο σύστημα υγείας της μιας νόσου.
 • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
 • Μαζικές προσλήψεις των ικανών προς εργασία αναπήρων, χρονιών πασχόντων. Καμία απόλυση αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων.

            Δεν μασάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης, δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς όλων αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Γυρίζουμε την πλάτη στα φερέφωνα τους την ΕΣΑΜΕΑ και  την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Με τον αγώνα μας, με την ΣΕΑΑΝ, με τον Ενιαίο, με τα ταξικά συνδικάτα, μπορούμε να τους τα φέρουμε τούμπα, να μπει τέρμα στην εκμετάλλευση για τα παιδιά μας, για τις οικογένειες μας.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι επικίνδυνη, το συνειδητοποιήσαμε ιδιαίτερα οι γονείς των ΑμεΑ μέσα στην πανδημία.
Άλλωστε το συνειδητοποίησαν και οι γονείς κάθε παιδιού, που κινδύνευσε ή απόκτησε πρόβλημα με το άνοιξε – κλείσε των σχολείων, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς καμία λογική. Το ότι είναι τόσο ανεγκέφαλοι, το ότι βγάζει αποφάσεις που δεν πατάει σε καμία λογική, ξεπερνά κάθε όριο.
Τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κατ’ οίκον διδασκαλίας, αυτά και οι οικογένειες τους, ενημερώθηκαν πριν λίγες μέρες, πως όσα δεν έχουν βαθμολογηθεί από τους κατ’ οίκον διδάσκοντες θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, πλην γυμναστικής (!!!), ανεξάρτητα αν τα διδάχθηκαν ή όχι και για πόσο τα διδάχθηκαν.
Ύστερα από τις αντιδράσεις μιας σειράς συλλόγων και γονιών και την τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελλή, με νέα εγκύκλιο που κυκλοφόρησε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε τον παραπάνω χαρακτηρισμό μας και το πόσο έχει επαφή με την πραγματικότητα της Ειδικής Αγωγής, που εκφράστηκε με τη γνωστή δήλωση της κυρίας Κεραμέως το Σεπτέμβρη του 2020,  ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για τα Ειδικά Σχολεία επειδή οι τάξεις είναι ολιγάριθμες των 3 με 4 ατόμων!!
Με τη νέα εγκύκλιο το Υπουργείο, ορίζει ότι τα κατ’ οίκον διδαχθέντα παιδιά δίνουν προφορικά προαγωγικές εξετάσεις για όλα τα μαθήματα που ο κατ’ οίκον δάσκαλος / καθηγητής δεν έχει βάλει βαθμό. Η γραφειοκρατική παράκρουση του Υπουργείου φέρνει γονείς και παιδιά σε πανικό.
1ον για να μην τρελαθούμε, θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις τα παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν διδαχθεί κατ’ οίκον όταν το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή δέχθηκε ότι κανένα παιδί της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης, δεν θα δώσει προαγωγικές εξετάσεις εξαιτίας της κατάστασης λόγω της πανδημίας.
2ον Πως γίνεται παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου κάποια μαθήματα ακόμα και ξένες γλώσσες να πάνε να δώσουν προαγωγικές;
3ον, Αλήθεια, μα δεν ξέρουν οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου, Πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη, ότι οι κατ’ οίκον διδάσκοντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δεν έχουν δικαίωμα βαθμολόγησης των παιδιών επειδή δεν ανήκουν στη σχολική μονάδα (τυπικά), που ανήκει το παιδί;
Αλήθεια, θεωρούν μέσο στήριξης και όχι προσβολής αυτών των παιδιών και των γονιών τους αυτό που ψιθυρίζουν στα αυτιά των γονιών ότι η εξέταση θα είναι  εικονική;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 • Να αποσυρθούν η ως άνω εγκύκλιος και αποφάσεις.
 • Να σταματήσει κάθε διαδικασία προαγωγικών εξετάσεων, που δεν πατάνε σε καμία λογική και να βαθμολογήσουν τα παιδιά οι πραγματικοί του δάσκαλοι / καθηγητές, ανεξάρτητα σε ποια σχολική μονάδα ανήκουν. Οι εκπαιδευτικοί δηλαδή, που δίδαξαν αυτά τα παιδιά κατ’ οίκον αυτό το χρόνο. Βεβαίως για τα μαθήματα που τα διδάξαν, και αν ο βαθμός είναι προαγωγικός να προαχθούν συνολικά για την τάξη.
 • Επιτέλους ας κυριαρχήσει η στοιχειώδης λογική. Δεν σας φταίνε τα παιδιά και οι γονείς.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Γιάννης Καμαρινός : 6976472901
Αιμιλία Παλάβού:  6972774601

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Γονείς και κηδεμόνες οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον σύγχρονο Καιάδα που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας.

Ξεσηκωνόμαστε-απεργούμε με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία
την Πέμπτη 3 Ιούνη όλοι στις 10 π.μ. στα Προπύλαια.
(Προσυγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στο Πεζόδρομο της Κοραή).

            Για  να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ώρο που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας (και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους των προηγούμενων) έρχεται να διαλύσει τις ζωές μας, να μας κλέψει και τον λίγο ελεύθερο χρόνο που περνάμε με τις οικογένειες μας. Να είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τις ανάγκες τους κακοπληρωμένοι, χωρίς δικαιώματα, φοβισμένοι και υποταγμένοι.

 • Παλεύουμε ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης για το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας,
Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων την Κυριακή 13 Ιούνη στις 7 μμ στην πλατεία πίσω από την Μητρόπολη με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
 Για να συζητήσουμε για το τι είναι αυτά που εξελίσσονται, για να δοθεί η απάντηση, για να οργανώσουμε τη δράση μας, τον αγώνα μας.

 
Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας πάρουν αυτά που κατέκτησαν με ποταμούς αίματος οι παππούδες μας και οι γονείς μας.
Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις πάτησαν οι ανάπηροι και οι οικογένειες μας για να εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα είχαμε πριν λίγα χρόνια. Η ανεργία στα ΑμεΑ ξεπερνάει το 90% και οι γονείς που έχουν παιδία με αναπηρίες και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα είχαν ελάχιστα δικαιώματα, παλεύουν με χίλιες δύο δυσκολίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σύνθετες απαιτήσεις των παιδιών τους.

Αν καταργηθεί το 8ώρο.
Οι τελευταίοι χρόνιοι πάσχοντες και ανάπηροι που δουλεύουν ακόμη, θα πεταχτούν έξω από τους εργασιακούς χώρους γιατί απλούστατα δεν θα μπορούν να δουλεύουν 10 και 13 ώρες και θα χαρακτηρίζονται αντιπαραγωγικοί.
Ο εργαζόμενος γονιός που δεν θα ξέρει πότε θα σχολάσει και ποιες ώρες θα δουλέψει δεν θα μπορεί να στηρίξει το παιδί του να το πάει στις θεραπείες θα αναγκαστεί να το παραμελήσει. Εκεί που δουλεύουν και οι 2 γονείς θα αναγκαστούν σε πολλές περιπτώσεις ο ένας από τους 2 να παραιτηθούν με τραγικές επιπτώσεις για το εισόδημα και την λειτουργία της οικογένειας.
           
            Για την στήριξη της κερδοφορίας και με το πρόγραμμα της ανάκαμψης σκοπεύουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Με εργαλεία το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ που στην ουσία είναι η εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία στη χώρα μας, με την αρωγή των ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΑΜΕΑ και στο όνομα της προσβασιμότητας, της συμπερίληψης και της αποασυλοποίησης θέλουν το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και των ιδρυμάτων.

Επίσης σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι τα εργαλεία για να κόψουν ακόμα περισσότερο τις δαπάνες για αναπηρικές συντάξεις, τα επιδόματα και τις θεραπείες. Ενώ με βάση το σχέδιο της ΕΕ και της κυβέρνησης για να δουλέψει ένας ανάπηρος θα πρέπει ο εργοδότης να εξασφαλίζει ποικίλες χρηματοδοτήσεις. Σαν δεν τρέπονται και τολμούν και τα γράφουν κιόλας.

Έχουμε πείρα, έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη, συνεχίζουμε τον αγώνα.
Όλοι στην μάχη για:

 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου.
 • Να παρθεί πίσω το αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναπηρία.
 • Να παρθούν από τώρα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση έτσι ώστε  με τη νέα σχολική χρονιά να ανοίξουν κανονικά  όλα τα ειδικά σχολεία που θα λειτουργούν με όρους ουσιαστικής εκπαίδευσης και προστασίας από την πανδημία, με άνοιγμα νέων δημόσιων δομών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συμβασιούχων και επικουρικών.
 • Με δημόσιο σύστημα και ασφαλούς μεταφοράς με ειδικό προσωπικό και μέσα.

  Να απαιτήσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας.
Μια ζωή με αξιοπρέπεια, μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή συμβατή με την ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παιδαγωγικής.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8 ΩΡΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΌΣ !
Δίνουμε την μάχη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, στο σύλλογο, στο σωματείο για την επιτυχία της απεργίας στις 3 του Ιούνη για να μην περάσει το κατάπτυστο αυτό, νομοσχέδιο-καρμανιόλα, ενάντια στο 8ωρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το γνωστό 12ωρο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς), έρχεται με αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο έκτρωμα να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά. Γενικεύοντας παραπέρα την ελαστικότητα στην εργασία, κατάργηση, πληρωμών των υπερωριών κλπ.

          Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.
Το  8ώρο, η κοινωνική ασφάλιση ήταν τα βάθρα των κατακτήσεων της εργατικής τάξης από την ματωμένη πρωτομαγιά του Σικάγο πριν 135 χρόνια, μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.
Μέσα από ανείπωτες θυσίες, ποταμούς αίματος των εργαζομένων κυριολεκτικά. Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις πάτησαν οι ανάπηροι και οι οικογένειες μας για να εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα είχαμε πριν λίγα χρόνια.

Τα χρόνια της κρίσης, αποδείχθηκε ότι  οι εργατικές οικογένειες με ανάπηρο είναι αυτές που πληρώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτές τις ανατροπές.

ΑΛΗΘΕΙΑ, αν καταργηθεί το 8ώρο, δεν θα πεταχτεί και ο τελευταίος ανάπηρος από την δουλειά; Γιατί ποιος ανάπηρος, χρονίως πάσχοντας μπορεί να δουλέψει 10 και 13 ώρες; Ποιος εργαζόμενος γονιός που δεν θα ξέρει πότε θα σχολάσει, μπορεί να στηρίξει το παιδί του, να τον πάει για τις θεραπείες του;
Ποια οικογένεια μπορεί να εξασφαλίσει τον άνθρωπό της όταν ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει πότε και πόσες ώρες θα δουλέψει; Ποιος θα φροντίσει τον κατάκοιτο παππού ή την γιαγιά; Με βάση το 8ώρο υπάρχουν τα μειωμένα ωράρια, εργαζομένων γονιών και ΑμεΑ, όμως είναι και η βάση για την πληρωμή των υπερωριών. 

          Οι οικογένειες μας κυριολεκτικά σε κίνδυνο.
Όμως Θυσία στις απαιτήσεις των Ελλήνων και Ευρωπίων βιομηχάνων για το ταμείο της ανάκαμψης, το σύγχρονο μνημόνιο δεν θα είναι μόνο το 8ώρο. Αλλά και η κατακρεούργηση κρίσιμων ζωτικών δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι-δούλοι του 21ου αιώνα, τα ΑμεΑ κυριολεκτικά στον Καιάδα!
Με εργαλείο το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ, της κυβέρνησης της ΝΔ, η εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία στην χώρα μας.

Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο.
Κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποιησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο την λειτουργικότητα.

 Δεν μπορούν να βγαίνουν στα κάγκελα γι’ όλα αυτά θέλοντας να καπηλευτούν τους αγώνες και τις αγωνίες οι πρώην κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των παραφυάδων τους. Με δικούς τους νόμους στέριωσαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, πέρασαν την λειτουργικότητα με τον ίδιο νόμο που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία το Γενάρη του 2018. Μαζί σμπαράλιασαν το σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σήμερα τους 12000 νεκρούς από την πανδημία στην χώρα μας.

          Έχουμε πείρα, δεν θα πιαστούμε κορόιδα.
Ούτε με τον Άννα ούτε με τον Καϊάφα, ούτε με την Σκύλα, ούτε με την Χάρυβδη.
Με τον αγώνα μας μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, με τους ανθρώπους τις βιοπάλης θα ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για το δικό μας δίκιο.
Θα απομονώσουμε στα σαλόνια της εξουσίας, τους ανθρώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των εμπόρων της αναπηρίας της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

 • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου.
 • Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.

          Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.
Καθήκον του συνεπούς αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος είναι μαζί με το οργανωμένο, μαχητικό, ταξικό, εργατικό κίνημα αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, να μην τολμήσουν να κατατεθεί.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ

Είναι απαράδεκτο!
Είναι αισχρό!!!

Ούτε η πανδημία, ούτε οι πάνω από 11.500 νεκροί από τον Covid-19 στην χώρα μας, τους πτοούν. Αντιθέτως οι περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας καλά κρατούν.
Όσοι από τους αναπήρους και χρονίως πάσχοντες καταφέρουν να γλιτώσουν από το λεπίδι των ΚΕΠΑ έρχονται αντιμέτωποι με τους κεφαλοκυνηγούς, διοικητικούς διευθυντές του ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, που επαναπέμπουν, κάνουν ένσταση σε θετικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ που δίνουν επίδομα ή σύνταξη σε ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες για να κοπεί. Με αυτό τον τρόπο ασκούν πίεση στις υγειονομικές επιτροπές για να ακυρώσουν ακόμα και όποιες θετικές αποφάσεις έχουν παρθεί.
Έτσι και ο διευθυντής του ΙΚΑ Πειραιά ως γνήσιος εκφραστής και αρωγός της εντεινόμενης αντιαναπηρικής πολιτικής της κυβέρνησης, ασκώντας το «διευθυντικό του δικαίωμα» στις πλάτες των αναπήρων, επανέπεμψε στα ΚΕΠΑ μια σειρά θετικές αποφάσεις, ανάμεσα σε αυτές και της συναδέλφισσας Σ.Α. 57 χρονών πάσχουσα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ). Αφαιρώντας της το δικαίωμα που της είχε αναγνώρισε  η επιτροπή για το εξωιδρυματικό επίδομα. Η Σ.Α. έχει δουλέψει 30 Χρόνια και από το 2012 παίρνει την σύνταξη. Η ΣΚΠ ως γνωστών είναι μια εκφυλιστική ασθένεια και δημιουργεί γενική καταβολή στον οργανισμό και κτυπάει κατά κύματα. Εκεί που περπατάει ο άλλος τα 20μ να μην έχει δύναμη να συνεχίσει και εκεί που είναι όρθιος την μια μέρα να έρθει το κύμα της ασθένειας – όση το λένε-, να πέφτει στο κρεβάτι για μέρες.

Είναι αδίστακτοι!!! Το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία σε εφαρμογή.
Στο όνομα του κόστους, την προστασία των οικονομικών του κράτους και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων δεν δίνουν το εξωιδρυματικό επίδομα γιατί η συναέλφισσα παίρνει τη σύνταξη και της κόβουν το επίδομα αναπηρίας λες και δεν έχει πρόσθετές ανάγκες ως βαριά χρονίως πάσχουσα. 
Η απόφαση της Α’ Βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής των ΚΕΠΑ αναφέρει:
Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά απότοκο σπαστική παραπάρεση με ΠΑ 67% στην σπαστική παραπάρεση, κινητική αναπηρία.
Με την διατύπωση αυτή δικαιούται το επίδομα παραπληγίας ή εξωϊδρυματικό σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 1140/81, Ν 3232/04, Ν 3518/06 και του άρθρου 56 του Ν 4554/18. Είναι εξόφθαλμο πως ο διοικητής του ΙΚΑ Πειραιά την επαναπέμπεί να ξανά περάσει από ΚΕΠΑ
Γιατί; Σύνταξη και επίδομα πάει πολύ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να γίνει δεκτή η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής και να της δοθεί το εξωιδρυματικό επίδομα που δικαιούται.
 Προειδοποιούμε:
Αν δεν παρθεί άμεσα πίσω η ένσταση της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ-ΙΚΑ Πειραιά θα εισπράξουν την οργανωμένη αγωνιστική έκφραση της οργής μας. 

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.
ΟΛΟΙ την Πέμπτη 13 του Μάη στις 7μμ στα Προπύλαια.
Στα συλλαλητήρια των ταξικών εργατικών σωματείων και των συνδικάτων, να φωνάξουμε.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

      Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας σε αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται με αυτό το αντεργατικό κατάπτυστο νομοσχέδιο να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά. Γενικεύοντας την  ελαστικότητα στην εργασία, να καταργήσει την πληρωμή των υπερωριών κλπ.
Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.

 • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου.
 • Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:
Αυτό το έκτρωμα άμα περάσει θα τσακίσει κυριολεκτικά το δικαίωμα στην δουλειά του ανάπηρου, του χρονίου πάσχοντα. Γιατί ποιος ανάπηρος μπορεί αν δουλέψει 10 και 13 ώρες. Σε κίνδυνο κυριολεκτικά οι οικογένειες μας.
Και ποιος γονιός μπορεί να στηρίξει το παιδί του, ποια οικογένεια μπορεί αν εξασφαλίσει τον άνθρωπό της όταν ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει πότε και πόσες ώρες θα δουλέψει; Ποιος θα πάει το παιδί για τις θεραπείες τους; Ποιος θα φροντίσει τον κατάκοιτο παππού ή την γιαγιά;

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.
Καθήκον του συνεπούς αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος είναι μαζί με το οργανωμένο, μαχητικό, ταξικό, εργατικό κίνημα αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1η Μάη 2021

Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας!
Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά.! Δίνουμε το αγωνιστικό παρών στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 6 του Μάη μαζί με τα ταξικά εργατικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα.
Για την Αττική στις 10πμ στο Σύνταγμα.
(Προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 9:30πμ στο πεζόδρομο της Κοραή. στον Πειραιά στις 10:30πμ στην Πλ. Καραϊσκάκη
και για το Λαύριο 11πμ στο άγαλμα του Μεταλεργάτη).

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Την ώρα που η πανδημία σαρώνει και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 10.000 στη χώρα μας. Την ώρα που οι υγειονομικοί και οι ασθενείς εξαθλιώνονται και οι χρόνιοι πάσχοντες σταματούν τις θεραπείες τους γιατί το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα της μίας νόσου, ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει με την αγωνία και το φόβο των εργαζόμενων για την υγεία των ίδιων, των παιδιών και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, πανηγυρίζουν για την επιστροφή «στην κανονικότητα».
            Η ξεδιαντροπιά ξεπερνάει κάθε όριο.
Μέσα σε αυτή τη τραγική κατάσταση, 135 χρόνια από την ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να καταργήσει αυτήν την ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης ικανοποιώντας το διακαή πόθο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλέμπορων. Γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Στην ουσία έρχεται να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά γενικεύοντας την ελαστικότητα στην εργασία, να καταργήσει την πληρωμή των υπερωριών. Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.
Τα ΑΜΕΑ, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειες τους δεν μπορούσαν να εξαιρεθούν από την θανατηφόρα επιχείρηση «ευαισθησία» της κυβέρνησης. Το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ, η εξειδίκευση δηλαδή, για την χώρα μας της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία, επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο. Κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποσυλοποίησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας στο όνομα του ανορθολογισμού και της λειτουργικότητας. Κυριολεκτικά, ο καιάδας του 21ου αιώνα.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θέλει να βάλει τη συνδικαλιστική δράση και τις λαϊκές κινητοποιήσεις στον γύψο. Και επειδή γνωρίζουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια θα ενταθεί προσπαθούν να επιβάλλουν με την καταστολή σιγή νεκροταφείου, αξιοποιώντας τόσο τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και την συναίνεση των ξεπουλημένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.
Δεν θα τους περάσει!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουμε όλοι δουλειά, μισθούς αξιοπρεπείς, να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι με ένα ευρύ και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικών υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η ζωή του εργαζόμενου, του ανάπηρου, του γονιού με ανάπηρο παιδί,  θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά βελτιωμένη αν η παραγωγή και η επιστημονική γνώση δεν ήταν στα χέρια των επιχειρηματιών που υποτάσσουν τα πάντα στην μεγιστοποίηση του κέρδους. 
Η ζωή με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να είναι στους σχεδιασμούς τους γιατί αφενός για αυτούς ο ανάπηρος, ο χρόνιος πάσχοντας, το παιδί με αναπηρία και η οικογένεια τους θεωρείται κόστος, αφετέρου οι ανάγκες τους κερδοφόρο εμπόρευμα για τους επιχειρηματίες.
Δεν τσιμπάμε στους τυχοδιωκτισμούς των πρώην κυβερνόντων που θέλουνε να γίνουν «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη». Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί γενίκευσαν την σφαγή στα ΚΕΠΑ και στον ίδιο νόμο που χτυπούσαν το δικαίωμα στην απεργία με το άρθρο 215 πέρασαν την λειτουργικότητα, το σύγχρονο λεπίδι για την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ.
Η ηρωική θυσία των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886 και οι διαχρονικοί αγώνες και οι κατακτήσεις του εργατικού ταξικού κινήματος αποτελούν σύμβολο στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές, στους εμπόρους των αναγκών μας.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας, του αγώνα στα δικά μας  χέρια. Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή, να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, την ΕΣΑΜΕΑ και την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κι όλους αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ.
         
Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου. Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.
 • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να ενταχθούν όλες οι δομές Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί,  λοιπό υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Να ανοίξουν και νέες δημόσιες δομές στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Καμία απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ιδιοκτητών στην υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή.
 • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Να μπει τέρμα στο σύστημα ΥΓΕΊΑΣ της μιας νόσου.
 • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
 • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
 • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων.
 • Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Ξεπερνάμε φόβους, απογοητεύσεις, δισταγμούς, αναστολές!
Η 1η Μάη μάς διδάσκει να πιστέψουμε στη δύναμή μας!
Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και νέους ανάπηρους.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αθήνα, 27/04/2021

ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και Υφπ. κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη
Τον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη και Υφπ. κ. Δ. Μιχαηλίδου
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης

Κύριοι Υπουργοί,

Ένας χρόνος πανδημίας, με πάνω από 10.000 νεκρούς από κορονοϊό και άλλους τόσους από άλλες ασθένειες, από τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα «μίας νόσου». Ένας χρόνος χωρίς ουσιαστικά μέτρα αντιμετωπίσεις της πανδημίας, με πρόγραμμα εμβολιασμού σε αργούς ρυθμούς. Την ίδια στιγμή, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν, η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και συνεχίζει να στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματιών της υγείας και της πρόνοιας, των μεγαλοκλινικαρχών.


Εδώ και ένα χρόνο το μόνο που προτάσσετε ως κυβέρνηση είναι η ατομική ευθύνη. Μέσα στο κάδρο της ατομικής ευθύνης έχετε εντάξει και τα λεγόμενα self-tests. Χωρίς καμία μέριμνα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (τυφλούς) και βαριά αναπήρους, τούς καλείτε όσους από αυτούς τους λίγους εργάζονται είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, είτε είναι τυφλοί γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας, να κάνουν τα self tests. Πολύ από αυτούς καταφεύγουν στους φαρμακοποιούς της γειτονιάς τους που βέβαια δεν είναι αρμόδιοι να τους κάνουν τα τεστ.

Τα self-test είναι ιατρική πράξη και οφείλεται να γίνεται από ειδικούς.

Ζητάμε να καλύψετε την ανάγκη πραγματοποίησης των self-tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ ή οποιουδήποτε άλλου κρατικού φορέα (πχ Βοήθεια στο σπίτι) σε εργαζόμενους και γονείς με προβλήματα όρασης και βαριές αναπηρίες.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Γραμματεία της ΕΣΚ-Τυφλών σας καλή στην διαδικτυακή σύσκεψη την Πέμπτη 22 Απρίλη και ώρα 6μμ με θέματα:

 • Ο αγώνας για την προστασία των αναπήρων και χρονίως πασχόντων από την πανδημία και την πολιτική της κυβέρνησης.
 • Η αντιμετώπιση του νέου σχεδίου περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων με βάση το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ.
 • Η συμμετοχή του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, στην απεργία των συνδικάτων για την εργατική πρωτομαγιά στις 6 Μάη και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

Την σύσκεψη-συζήτηση την στηρίζει η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Η σύσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας  του zoom στη διεύθυνση:

Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2


ή τηλεφωνικά :
+30 211 198 4488 

 

ΕΣΚ-Τυφλών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Τετάρτη 14 του Απρίλη:
Η πανδημία σαρώνει
Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 9.000 χιλιάδες.
Υγειονομικοί και ασθενείς εξαθλιώνονται.
Οι χρόνιοι πάσχοντες εκτεθειμένοι στη πανδημία και την ίδια στιγμή σταματούν τις θεραπείες τους γιατί το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα της μιας νόσου,
ενώ ο ιδιωτικός τομέας κάνει κορονοπαρτί εκατομμυρίων
.

 

Από τις 19 Μάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των λεγόμενων ευπαθών ομάδων πολύ υψηλού κινδύνου. Όμως, χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλιφισσες με σοβαρά νοσήματα δεν τους έδωσε το σύστημα τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού, ήταν εκτός. Η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα για ένσταση, χωρίς να δίνει το δικαίωμα να τεκμηριώνεις με δικαιολογητικά το λόγο που κάνεις ένσταση. Τρεις βδομάδες μετά, οι συνάδελφοι με σοβαρές χρόνιες παθήσεις δεν πήραν καμία απάντηση και παραμένουν εκτός.  Άνθρωποι με συγγενείς καρδιοπάθειες, με καρδιακή ανεπάρκεια, οι συνάδελφοι με μεσογειακή αναιμία, διαβητικοί τύπου Α, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα κ.α, άκρως εκτεθειμένοι στον covid 19, με κίνδυνο κυριολεκτικά της ζωής τους.
Χθες ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ότι επιταχύνεται ο εμβολιασμός και  πως την Παρασκευή 16 Απρίλη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του δεύτερου κύκλου των ομάδων υψηλού κινδύνου. Σε αυτήν την πανηγυρική ανακοίνωση του «όλα πάνε καλά», δημιουργήθηκε  η εικόνα ότι μέχρι τον Ιούνη θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, πράγμα που όπως λένε οι ειδικοί δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Γιατί ούτε τα ανάλογα εμβόλια  έχουν εξασφαλιστεί λόγω των δεσμεύσεων που θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει. Δηλαδή των συμφωνιών της ΕΕ.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την καμπάνια της για τον εμβολιασμό για να συγκαλύψει την άρνηση της να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας με αποτέλεσμα τη κατάρρευση των νοσοκομείων. Αναγκάζοντας τους υγειονομικούς, χωρίς καμία στήριξη να δουλεύουν με άθλιους όρους και τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε απαράδεκτες συνθήκες. Διασωληνομένοι στις κλινικές με φορητούς αναπνευστήρες, μονάδες να ανοίγουν όπως-όπως σε χειρουργεία, χώρους ανάνηψης, χωρίς ειδικούς γιατρούς, χωρίς εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Με οφθαλμίατρους και ουρολόγους!!
Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας αφήνετε να κερδοφορεί και όταν του προκύψουν βαριά περιστατικά με κορονοϊό μέσα στη νύχτα τα μεταφέρει στα δημόσια νοσοκομεία. Σα να μη φτάνουν όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να εξασφαλίσει για το λαό μας, για τη χώρα μας όλα τα ασφαλή εμβόλια, για τη γρήγορη εμβολιαστική κάλυψη, το «χτίσιμο» του απαιτούμενου τείχους ανοσίας στο πληθυσμό.

Στις 9 του Απρίλη πανηγύριζε η κυβέρνηση ότι ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όταν σε πανελλαδικό δίκτυο ξανά και ξανά ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Υγείας από το Νοέμβρη, δήλωναν ότι έχουν εξασφαλίσει, οργανώσει και σχεδιάσει να γίνονται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, δηλαδή σήμερα θα είχαμε φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια. Δηλαδή τέλος Γενάρη θα είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υπερηλίκων και των ευπαθών ομάδων. Αντ’ αυτού η πανδημία σαρώνει τα πάντα, το σμπαραλιασμένο από τη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σύστημα υγείας, οι νεκροί που ξεπέρασαν τις 9.000 ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν βαριά χρόνιοι πάσχοντες που δεν προστατευτήκαν ούτε μέσα στα νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια), που νοσηλεύονταν και τους παρακολουθούσαν ή έκαναν θεραπείες.

 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται μέχρι και σήμερα  την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να ριχτούν στο πόλεμο  με τη πανδημία όλες οι δομές, τα μέσα και το υγειονομικό προσωπικό μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους δίπλα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Επειδή όμως παίζεται η ζωή μας και πολλοί από μας πληρώσαμε με την αρτιμέλεια μας, την υπονόμευση της υγείας μας, αλλά και πολλοί συνάδελφοι με τη ζωή τους, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της πρόνοιας λέμε: ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.

Αρκετά τα παιχνίδια με τη ζωή μας και από αυτούς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και τώρα το παίζουν «αθώες περιστερές» και μιλούν για επίταξη επί πληρωμή ή για αγορά της πατέντας. Τους προπληρώσαμε, τους ξαναπληρώσαμε να πληρώσουμε και τη πατέντα μπας και δε βγάλει κανά δις παραπάνω ο φαρμακοβιομήχανος.
Μαζί με τις οικογένειες μας, μαζί με το αγωνιστικό κίνημα, τη ΣΕΑΑΝ, μπράτσο με μπράτσο με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τα ταξικά συνδικάτα, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας στα δικά μας χέρια. Οργανώνουμε τον αγώνα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Απαιτούμε:

 • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να ενταχθούν όλες οι δομές, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί και λοιπό υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Ταυτόχρονα να έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει με επάρκεια κάθε άλλη νόσο.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και άλλων εργαζομένων. να κληθούν και να πιάσουν δουλεία ΤΩΡΑ όλοι οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για πρόσληψη στις προκηρύξεις υγειονομικών και έχουν τα τυπικά προσόντα. 
 • Εμβολισμός ΤΩΡΑ όλων των χρονίως πασχόντων.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή.
 • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων.
 • Να μπει τέρμα στο σύστημα ΥΓΕΊΑΣ της μιας νόσου.

Η Γραμματεία Χ.Π. της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζει από καρδιάς τα συλλυπητήρια του, στη μητέρα του παιδιού με αυτισμό που έχασε πρόσφατα τη ζωή του από το κορονοϊό. Δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές. Συγχαίρουμε παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του σχολείου του παιδιού, για τη στήριξη τους προς την οικογένεια και στη μάνα του παιδιού.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία για συγκέντρωση της ΕΛΜΕ του Πειραιά, στη περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης (Τσόχα 15, Αμπελόκηπους), τη Τρίτη 9 Μάρτη στη 1μμ.

Μπροστά στο 3ο κύμα της πανδημίας, οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και του αγωνιστικού γονεϊκού και αναπηρικού κινήματος, είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που έναν χρόνο μετά την πανδημία, έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας, χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Αρνείται προκλητικά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας τον να κερδοσκοπεί, στο πόνο και στην αγωνία του λαού μας, ενώ χρήσιμο και έμπειρο προσωπικό και μέσα μένουν «εκτός μάχης», στο πόλεμο με τον κορονοϊό. Έχουν ακέραιη την ευθύνη για τους ασθενείς και το προσωπικό που βασανίζονται στα δημόσια νοσοκομεία, και για τους θανάτους, για τη θνητότητα που έχει αυξηθεί λόγω covid αλλά και από άλλες ασθένειες λόγω της μετατροπής του συστήματος υγείας σε σύστημα της «μιας νόσου».

Το αγωνιστικό γονεικό κίνημα, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και των εκπαιδευτικών, αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πιο μαχητικά για:

 • Ανοιχτά ειδικά και γενικά σχολεία. Καθώς η θέση του κάθε μαθητή και του εκπαιδευτικού είναι στο σχολείο (ειδικό και γενικό). Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως έγκαιρα έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και έχουμε επιβεβαιωθεί.
 • Άνοιγμα νέων δομών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με ευθύνη του κράτους για την αναγκαία αραίωση του πληθυσμού, αλλά και για λόγους εκπαιδευτικούς και μέτρα προστασίας από την πανδημία. Γιατί όλα τα ειδικά σχολεία, έτσι κ αλλιώς και πριν την πανδημία ήταν υπεράριθμα, μέχρι και 100% πάνω από το κανονικό.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε μέσα στο κανονικό εκπαιδευτικό ωράριο να γίνονται όλες οι απαραίτητες θεραπείες των παιδιών (λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), για να μην είναι τα παιδιά και οι γονείς από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο. Πολύ πιο αναγκαίο από ποτέ τώρα εν μέσω πανδημίας.
 • Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων και να διατεθούν για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία αραίωση και κατά τη μεταφορά.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, κάθε βδομάδα.
 • Να εμβολιαστούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και όσοι μαθητές είναι πάνω από 18 χρονών. Γιατί έχουμε μπει στο 3ο μήνα των εμβολιασμών και ούτε αυτοί αλλά ούτε οι χρόνια πάσχοντες έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
 • Να προμηθευτούν και να αξιοποιηθούν τώρα όλα τα εμβόλια που είναι ασφαλή και διαθέσιμα.

Η προστασία της ζωής των παιδιών μας, των οικογενειών μας, είναι στα δικά μας χέρια. Με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε.

Γυρίζουμε τη πλάτη, στις συμβιβασμένες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑμεΑ , που έχουν μείνει θλιβεροί, να υμνολογούν αυτές τις κρίσιμες ώρες τη κυβέρνηση και την ΕΕ για το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία και τη στρατηγική της ΕΕ για τα ΑμεΑ που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες. Το καιάδα της αναπηρίας του 21ου αιώνα. Είναι πιο επικίνδυνοι από ποτέ.

Δυναμώνουμε αγωνιστικά το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, τη ΣΕΑΑΝ και τον ΕΝΙΑΙΟ.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ένας χρόνος πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και τους νεκρούς να φτάνουν τις 7.000 χιλιάδες, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας σε δημόσια και ιδιωτική ειδική αγωγή.
Σε συνθήκες πανδημίας μπαίνει το δίλημμα ανοιχτή ή κλειστεί η ειδική αγωγή;
Συμμετέχουμε στην διαδικτυακή σύσκεψη που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑΜΕΑ Το Σάββατο στις 20 Μάρτη στις 6:30μμ που θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:

Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Με θέμα το ψευτοδίλημμα ανοιχτή ή κλειστεί η ειδική αγωγή.

 

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ΜΑΤ, βία και καταστολή δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία!!

Ένας χρόνος πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα και τους νεκρούς να φτάνουν τις 7.000 χιλιάδες και να έχουν αυξηθεί άλλο τόσο οι θάνατοι από άλλες ασθένειες, κύρια χρόνιοι πάσχοντες, με τα δημόσια νοσοκομεία διαλυμένα και με το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί σε σύστημα της μιας νόσου. Ενώ τα κρούσματα κάνουν πάρτι στους τόπους δουλειάς, με τους μηδαμινούς ελέγχους, στα ΜΜΜ και στις κοινωνικές δομές.

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς, κηδεμόνες συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και συνδικάτων,
την Τετάρτη 17 του Μάρτη στις 5:30μμ στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου
στης 5:30μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Για άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας αντιμετώπισης της πανδημίας.

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, για να μπορέσουν να μπουν όλες οι υποδομές και οι υγειονομικοί της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη μάχη κάτω από ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο ενάντια στη πανδημία.
 • Καμία απόλυση.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Να εμβολιαστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι χρόνια πάσχοντες ιδιαίτερα οι νεφροπαθείς, τα άτομα με μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς κλπ.
 • Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.
 • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ιδιαίτερα στους χρόνια πάσχοντες, στα ειδικά σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, στα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

 

Καμιά ανοχή στη καταστολή.
Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια.
Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές.
Όχι στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.
Μακριά η αστυνομία από τις λαϊκές εκδηλώσεις, τους φορείς του κινήματος.
Όχι στους νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαδικτυακή Σύσκεψη της Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ., το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2021 στις 6 μ.μ.

με θέματα:

 • Το τρίτο κύμα της πανδημίας, οι επιπτώσεις της στα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες και τα προβλήματα με τον εμβολιασμό.
 • Δίνουμε με όλα τα μέτρα προστασίας το αγωνιστικό παρών στην παν υγειονομική συγκέντρωση την Τρίτη στις 16 Φλεβάρη στις 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και ο Σχέδιασμός δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Η διαδικτυακή σύσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Κοινη Διαδικτυακη Συνεντευξη Τυπου

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Κοινή Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021 στις 1.30μμ

με θέματα:

 • Η πανδημία του κορονοϊού, οι επιπτώσεις της στα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες και προβλήματα με τον εμβολιασμό.
 • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ της Κυβέρνησης μύθοι και     πραγματικότητα.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τη Γραμματεία Χρονίων Παθήσεων της ΣΕΑΑν, από εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής αλλά και γιατρό εκπρόσωπο των μαχόμενων υγειονομικών.
Παρά τη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τους χιλιάδες νεκρούς στο 2ο κύμα της πανδημίας η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η γύμνια του συστήματος υγείας και πρόνοιας, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η διασπορά μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, αποκαλύπτουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Όμως, από τα πρώτα στοιχεία και τις πρώτες μελέτες στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα της πολιτικής τους με τις επιπτώσεις στους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους.
Είχαν το θράσος  για τους θανάτους στα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους. Εκεί που η συκοφαντική τους επίθεση ξεπέρασε κάθε όριο, ήταν  μετά τη διαρροή του στοιχείου για τους πολλούς θανάτους στις κλινικές covid  λόγω της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ που έσπευσε ο αναπληρωτής Υπουργός του «όλα καλώς καμωμένα», κος Κοντοζαμάνης, να ενοχοποιήσει τους γιατρούς που μέχρι χθες χειροκροτούσε υποκριτικά.
Είναι ξεδιάντροποι.
Εκεί που η αποθέωση της ατομικής ευθύνης εκτινάχθηκε στα ύψη, για να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες, ήταν οι κλήσεις σε απολογία στους υγειονομικούς επειδή νόσησαν. Θα ζητήσουν την ευθύνη από τους χρόνια πάσχοντες που νόσησαν και πέθαναν από κορονοιό, όπως στη Κλινική «ΤΑΧΙΑΡΧΑΙ» και στα γηροκομεία, λόγω έλλειψης συγκεκριμένων μέτρων προστασίας. Ευθύνη που χρόνια τώρα φόρτωναν στα θύματα, των εργατικών ατυχημάτων-εγκλημάτων της εργοδοσίας αλλά και των θυμάτων της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές όπως στο Μάτι και αλλού.
Η πανδημία, αξιοποιήθηκε από την  κυβέρνηση ως πρόσχημα ώστε να περάσει στα μουλωχτά όσα δεν μπορούσε να επιβάλλει τα προηγούμενα χρόνια, αυτή αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις. Και στο χώρο της πρόνοιας επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση, ότι «βρήκανε παπά να θάψουνε 5-6». Μαζί με το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, ενίσχυση των επιχειρηματιών στην υγεία και τη πρόνοια, έχουμε και το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑμεΑ.  Μέσω αυτού θέλουν να αποτελειώσουν να ξεμπερδεύουν με τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ενώ τον εμφάνιζαν ως πανάκια αποκαλύπτεται και εδώ η γύμνια του συστήματος τους που έχουν αφήσει το φάρμακο (εμβόλια), στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να έρχονται με το σταγονόμετρο, ενώ μια σειρά κατηγορίες, από τις πιο σοβαρές χρόνιες παθήσεις όπως νεφροπαθής, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ, να είναι προς το παρών εκτός προγραμματισμού
Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη συνέντευξη τύπου. Για τους αγώνες που έχει δώσει αυτό το διάστημα το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Για το σχέδιο των νέων αγώνων που έχουμε μπροστά μας που είναι περισσότερο αναγκαίοι από ποτέ για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ίδιες τις ζωές μας. 

Η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom:
Πατήστε εδώ 

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΚΑΤΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλου του πληθυσμού και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων όπως νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων, πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, ΣΚΠ κλπ.
Το τρίτο κύμα που είναι σοβαρό ενδεχόμενο όπως λένε οι επιστήμονες επιβάλλει να παρθούν κατεπείγοντα μέτρα. Το εμβόλιο αποτελεί ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς όμως την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), συνολικότερα του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, δεν θα φέρει τα αναγκαία αποτελέσματα για την προστασία της ζωής μας, της υγείας του λαού. Παράλληλα η διαλυμένη ΠΦΥ δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στην απαιτητικότητα του εμβολιασμού  και μάλιστα με ένα καινούργιο εμβόλιο που χρειάζεται εκτός των άλλων, οι εμβολιαζόμενοι να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της για την καταγραφή τυχών παρενεργειών, την παρακολούθησή τους κλπ., πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.
Είναι τραγικό να μιλά η κυβέρνηση για φως στο τούνελ όταν το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση, όταν παρατηρείτε καθυστέρηση στον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ παράλληλα δεν έχει καν αρχίσει ο εμβολιασμός των νεφροπαθών σε αιμοκάθαρση, των καρκινοπαθών υπό θεραπεία, των μεταμοσχευμένων, των πασχόντων από κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία  κλπ που είναι περιπτώσεις άμεσης προτεραιότητας.
Καλούμε το Υπουργείο να πάρει απόφαση  για:

 • Κατ’ επείγων εμβολιασμό των παραπάνω κατηγοριών χρονίως πασχόντων, ξεκινώντας το συντομότερο δυνατόν για την προστασία τους.
 • Εμβολιασμό στις κατά τόπους μονάδες αιμοκάθαρσης, στα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, στις μονάδες μεσογειακής αναιμίας, στα ιατρεία κυστική ίνωσης, στους χώρους θεραπείας των καρκινοπαθών.
 • Μαζικά – επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες στους χώρους παρακολούθησής τους και για όσους δεν απαιτείται συχνή παρακολούθησή τους εκεί, να γίνεται κατ’ οίκον από κλιμάκια του ΕΟΔΥ τουλάχιστον ανά 10 – 15 μέρες.
 • Ενίσχυση της ΠΦΥ – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και της περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την συκοφαντική επίθεση κατά τον μαχόμενων υγειονομικών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τη βρώμικη ενοχοποίησή τους για τους χιλιάδες θανάτους στο 2ο κύμα της πανδημίας. Η υπόθεση προστασίας της ζωής μας, της υγείας του λαού,  είναι στα δικά μας χέρια, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των μαχόμενων υγειονομικών. Με τον αγώνα μας θα καταλογίσουμε και τις ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους, για τις εκατόμβες των νεκρών σ’ αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και σμπαράλιασαν το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πανδημία των περικοπών και η σφαγή των ΚΕΠΑ ρημάζει τους ανάπηρους και μέσα στις γιορτές.
Η ξεδιάντροπη στάση της Κυβέρνησης να μην καλύψει χιλιάδες ανάπηρους που έληγαν οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ μες στη πανδημία, αφήνει χωρίς επίδομα και σύνταξη χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες.
Ενώ τα ΚΕΠΑ ακόμα και για τις λίγες περιπτώσεις που εξετάζουν αυτό το διάστημα σφαγιάζουν με προκλητικό τρόπο ότι έχει απομείνει. Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι εκτός των άλλων είναι και ευρηματικοί, στο να εξασφαλίσουν την περικοπή.
Σε μια σειρά περιπτώσεις, που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας, μπορεί να μην μειώσουν/κόψουν το ποσοστό αναπηρίας όμως αλλάζοντας τα ποσοστά αναπηρίας από τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους αφήνουν χωρίς σύνταξη ή επίδομα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Α. Μ. και της Κ.Ν. που ενώ παίρνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, χάνουν το επίδομα παραπληγίας γιατί τους αποδίδουν ποσοστό στην κινητική αναπηρία στο 60% ενώ για να πάρεις το επίδομα παραπληγίας χρειάζεται ποσοστό πάνω από 67%. Όταν κάποιες επιτροπές αρνούνται να κόψουν το επίδομα ή την σύνταξη έρχεται ο διευθυντής του ασφαλιστικού ταμείου – πως τυχαίνει αυτό να γίνεται συχνά στο Περιστέρι – και κάνουν προσφυγή για ακύρωση της απόφασης.
Την ίδια στιγμή η παράταση της ισχύος των αποφάσεων μέχρι 31/12 που πέρασε με τροπολογία στη Βουλή με το κλείσιμο των ΚΕΠΑ στο τελευταίο lockdown άφησε απ’ έξω όλους αυτούς που είχαν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ από το πρώτο lockdown  και λόγω των περιορισμένων συνεδριάσεων για την περίοδο που λειτούργησαν δεν εξετάστηκαν οι περιπτώσεις τους ή δεν πρόλαβαν να εξεταστούν αυτοί που έκαναν αίτηση για πρώτη φορά. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ γιατί δεν μπορούν να έχουν πρόσφατη ιατρική εξέταση γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία της μιας νόσου. Και φταίχτης και δαρμένος. Και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τη πορεία της ασθένειας σου, της θεραπείας σου, δεν μπορείς να κάνεις τις αναγκαίες επεμβάσεις, είσαι και χωρίς δουλειά, αλλά και το φιλεύσπλαχνο κράτος της αγάπης και της συμπάθειας σε αφήνει και χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας. Έρχονται και αυτοί που ενώ Κυβέρνησαν πριν λίγο καιρό και με δικούς τους νόμους κόβουν επιδόματα και συντάξεις το παίζουν προστάτες των ΑμεΑ όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να χαθούν από τον λοιμό της πολιτικής της Κυβέρνησης. Συσπειρωνόμαστε ΤΩΡΑ στη ΣΕΑΑΝ και στον ΕΝΙΑΙΟ. Απευθυνόμαστε στα σωματεία μας. Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες περιπτώσεις των περικοπών.
Είμαστε όλοι σε μαχητική ετοιμότητα. Αν τώρα η κυβέρνηση δεν πάρει τα επείγοντα αναγκαία μέτρα να εξασφαλίσει τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες μες στις γιορτές θα απαντήσουμε μαχητικά με το τρόπο που ξέρει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα. Η πανδημία ρημάζει το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να θωρακίσει το σύστημα υγείας και εκτός των άλλων άφησε χιλιάδες χρόνια πάσχοντες χωρίς θεραπείες και εξετάσεις. Άφησε τους εργαζόμενους έρμαια των εργοδοτών χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, και μας καλεί σε ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Τα λάστιχα και τα κορδόνια από τις μάσκες δεν θα γίνουν ούτε θηλιά στο λαιμό μας, ούτε η μάσκα φίμωτρο. Το πραγματικό εμβόλιο, το πιο αποτελεσματικό είναι ο ασυμβίβαστος οργανωμένος αγώνας ενάντια στη πολιτική που στο όνομα του κέρδους, της στήριξης της κερδοφορίας μας οδηγεί σε εξαθλίωση, σε τραγωδία.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος του στη θύελλα για να κάνουν γιορτές
όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα.

για καταγγελίες: Γιώργος Μπίλης: 6972510719
Γιάννης Καμαρινός: 6976472901

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 04/12/2020

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που πάρα τις δυσκολίες, παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στήριξαν και συμμετείχαν στις συμβολικές συγκεντρώσεις σε περιοχές της Αττικής και στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις 3 του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.
Βεβαίως και τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να μείνουν στο σπίτι τους συνάδελφοι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Καταγελούμε την στάση των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και της ΕΡΤ που έθαψαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεικού κινήματος και των εργαζομένων στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.
Κανάλια που διαγωνίστηκαν στην ευαισθησία, τη μπόλικη συμπάθεια για τη καταπολέμηση των διακρίσεων.  Θάβοντας τα κρίσιμα και ζωτικά προβλήματα και αιτήματα που αναδείχθηκαν μέσω των κινητοποιήσεων σε σχέση με τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από την πανδημία, για τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες και τα Ιδρύματα Υγείας – Πρόνοιας – Ειδικής Αγωγής. Πάνω από όλα αυτό που δεν ήθελαν να φανεί, ήταν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, αλλά και αυτοί που κερδίζουν από την εμπορία των αναγκών των αναπήρων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της τάξης τους. Αυτό που πάνω απ’ όλα ήθελαν να εξαφανίσουν ήταν η αγωνιστική διέξοδος που σταθερά προβάλλει και σε αυτές τις συνθήκες, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονιών ΑμεΑ, αλλά και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και τη Πρόνοια.
Πάντως οφείλουμε να θαυμάσουμε το Αόρατο χέρι που έκοψε όλα τα πλάνα και τα ρεπορτάζ συνεργείων αρκετών καναλιών από τη κινητοποίηση του Συντάγματος. Τέλος, θα περιμένουμε να δούμε αν μετά τη συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του κ. Πρωθυπουργού (κ. Νεζης) και της αντιπροσωπείας των φορέων που διοργανώσαμε από κοινού την κινητοποίηση, αν θα κλειστεί κάποιο ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς, που μήνες περιμένουμε, μιας και ο κ. Διευθυντής δεν ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετέ το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5:30μμ στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ με θέμα : Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης 2021.

Για να συμμετάσχετε :
Πατήστε εδώ 
με τους κωδικούς:

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2
Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα : 
211 198 4488
231 118 0599  

Meeting ID:    933 307 6881
password:       958820 
Οποίος χρειάζεται τεχνική βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195   Δήμητρα
6972510719   Γιώργος

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια μέρα των ΑμεΑ.

Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας. Μετατρέπουμε την οργή μας σε απόφαση για αγώνα για τη καταδίκη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, σε διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για αποφασιστική ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

Πέμπτη στις 3 Δεκέμβρη στις 11πμ συμβολική αγωνιστική συγκέντρωση ΑμεΑ, γονέων, κηδεμόνων και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και την Πρόνοια στο Μ. Μαξίμου, με όλα τα μέτρα προστασίας
(μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Η τραγική διάσταση που έχει πάρει η πανδημία έχει και αιτίες και υπεύθυνους. Η πλήρης υποβάθμιση των δημόσιων συστημάτων Υγείας - Πρόνοιας στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, η ιδιωτικοποίησή τους, το κυνηγητό του κέρδους είναι η βασική αιτία για τις εκατόμβες των νεκρών.
Προειδοποιήσαμε για τα διάτρητα πρωτόκολλα λάστιχο από αρχές του Μάρτη, στα Ιδρύματα Πρόνοιας, χρονίως πασχόντων και στα γηροκομεία. Η κυβέρνηση τα έκανε γαργάρα. Κανένα μέτρο. Ούτε αραίωση πληθυσμού, ούτε προσλήψεις, ούτε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, παρά το θέατρο που κάνουν στα κανάλια. Ήρωες κατ’ άλλα οι εργαζόμενοι αλλά αρνούνται να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους και επικουρικούς, ούτε εγγυούνται το εισόδημα των εργαζομένων και των ΑμεΑ.  Θρηνούμε ήδη νεκρούς, ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες αλλά και εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι’ αυτό το έγκλημα! Και συνένοχοί της είναι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, παρά τις κοκορομαχίες που στήνουν σήμερα, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ όπως και η ΓΣΕΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο βάζουν πλάτη σε αυτή τη πολιτική.  Κατ’ απαίτηση της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ετοίμαζαν τον Καιάδα για τα ΑμεΑ, τον μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό: το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία – όπως το βάφτισαν – αλλά  και το Σχέδιο Πισσαρίδη και το πρόγραμμα της ανάκαμψης.

            Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5:30μμ στηρίζουμε τη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ με θέμα :  Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης 2021.
Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρόεδρος του ΕΝΙΑΙΟΥ και η πρόεδρος της ΠΟΜΕΕΑ.
Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις θα έχουν δικαίωμα να κάνουν και όλοι οι συμμετέχοντες.
Για να συμμετάσχετε :
Πατήστε εδώ 
με τους κωδικούς:

Meeting ID:    933 307 6881
password:       48VxP2
Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα : 
211 198 4488
231 118 0599  

Meeting ID:    933 307 6881
password:       958820 
Οποίος χρειάζεται τεχνική βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195   Δήμητρα
6972510719   Γιώργος

Δεν το βάζουμε κάτω! Δεν είμαστε αναλώσιμοι.
Ετοιμαζόμαστε για τους μεγάλους αγώνες του αύριο!

Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων
Τα Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και
του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. 

 

Παραταση Διαμαρτυριας

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου  – 11:00πμ Υπουργείο Εργασίας

Η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την ευθύνη γι’ αυτό φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. Οι τραγικές ελλείψεις σε Υγειά και Πρόνοια, το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο, η κατάσταση στα ΜΜΜ, η ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς, η υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα επιχειρηματικά κέρδη είναι οι βασικές αιτίες που θρηνούμε σήμερα εκατοντάδες νεκρούς.
Οι εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και στα γηροκομεία, οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, οι γονείς των ατόμων με αναπηρία προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας γιατί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τα υπομνήματα μας προς τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία από την αρχή κιόλας της πανδημίας, οι χώροι μας εξακολουθούν να είναι παντελώς ανοχύρωτοι.
Δουλεύουμε σε χώρους κατά κανόνα υπεράριθμους, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης, με ανθρώπους που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας. Τεστ στα γηροκομεία άρχισαν να γίνονται αφού θρηνήσαμε τους πρώτους νεκρούς και αυτά μόνο στους εργαζόμενους. Το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί, τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ελάχιστα.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε αλλεπάλληλα κρούσματα και κλείσιμο δομών, δεκάδες νεκρούς, τραγικές καταστάσεις αβοήθητων ανθρώπων με αναπηρία και γερόντων που πεθαίνουν σπίτι τους. Στο όνομα των κερδών η κυβέρνηση άφησε τους τομείς Υγείας και Πρόνοιας στο έλεος των μεγαλοεπιχειρηματιών και της πανδημίας.

Διεκδικούμε:

 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 • Άνοιγμα δομών, πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και άνοιγμα νέων για να εξασφαλιστεί αποσυχρωτισμός. Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτηρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν ανάπηροι, ηλικιωμένοι, κακοποιημένες γυναίκες και εγκαταλελειμμένα παιδιά, προσφυγόπουλα και μετανάστες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δομές Πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης, φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αυστηρή τήρηση καθηκοντολογίου.
 • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στις δομές κλειστής περίθαλψης Υγείας και Πρόνοιας ώστε να μη μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους και το αντίστροφο.
 • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους σε δομές ειδικής αγωγής και φροντίδας ηλικιωμένων. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης όλων των ΝΠΙΔ, άμεση  κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό στην  προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
 • Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.
 • Δωρεάν – μαζικά – εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους και υποστηριζόμενους/φιλοξενούμενους.
 • Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσα ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

ΟΧΙ στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για την κατακρεούργηση του οχταωρου με την επιβολή των απλήρωτων υπερωριών και την σφαγή των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής απεργίας στις 26 του Νοέμβρη.

Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων
Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105221411,  6972510719, 6978008209

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 11πμ διαδικτυακή σύσκεψη της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ και του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονιών και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων.

Συμβάλουμε στη συζήτηση.
Συμβάλουμε στον αγώνα.

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.

Βρισκόμαστε σε μια δεύτερη γενική καραντίνα γιατί η κυβέρνηση δεν άκουσε τις φωνές του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού, του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, των αναπήρων, του λαού από την πανδημία.

Η κατάσταση στα γηροκομεία, τα ιδρύματα, τις δομές πρόνοιας, των ΝΠΙΔ και της ιδιωτικής ειδικής αγωγής είναι τραγική. Την ίδια στιγμή χιλιάδες ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες μένουν χωρίς το επίδομα και τη σύνταξη αναπηρίας. Είτε με απόφαση των ΚΕΠΑ είτε σαν αποτέλεσμα του μπλοκαρίσματος των ΚΕΠΑ λόγω της καραντίνας!

Γι’ όλα αυτά θα συζητήσουμε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 11πμ στην διεύθυνση:
Join Zoom Meeting
Πατήστε εδώ
με τους κωδικούς:
Meeting ID: 933 307 6881
Passcode: 48VxP2

Δίνουμε το παρών με όλα τα μέτρα προστασίας την Δευτέρα 23 του Νοέμβρη στις 11πμ στην παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα Πρόνοιας, των χρονίων παθήσεων, στα γηροκομεία που οργανώνουν από κοινού η ΣΕΑΑΝ, ο Ενιαίος, το Συνδικάτο των Ιδιωτικών κλινικών, το ΣΕΜΙΣΕΑ και η ΠΟΜΕΕΑ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη ενάντια στη κατακρεούργηση των εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, που ετοιμάζεται να περάσει η Κυβέρνηση αξιοποιώντας τη πανδημία.

Δεν τρομοκρατούμαστε, το κίνημα δεν φιμώνεται, δεν μπαίνει στο γύψο.

Οποίος χρειάζεται βοήθεια για τη σύνδεση μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλ:
6943208195 Δήμητρα
6972510719 Γιώργος

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

Το εξεργητικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα, ο διεκδικητικός του χαρακτήρας του για τα δίκια των εργαζόμενων, των αδικημένων, δεν υπόκεινται σε απαγορεύσεις.
Η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, θα γίνει !!
Γιατί το οφείλουμε στους νεκρούς του, αλλά και στους νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, στα παιδιά μας, στις οικογένειες μας, για ένα φωτεινότερο μέλλον. Χρόνια τώρα προσπαθούν να την απαγορεύσουν, τα παπαγαλάκια τους, κυβερνώντες όλων των αποχρώσεων του νατοϊκού τόξου. Νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία με τη πανδημία, ότι να τα καταφέρουν να την απαγορεύσουν, να την αμαυρώσουν.
Κούνια που τους κούναγε.
Όλα αυτά την ημέρα που βγήκε στη δημοσιότητα η έκθεση του state department που δίνει άλλοθι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να μπορέσουν να επεμβαίνουν ως επικυρίαρχοι, ειρηνοποιοί για το μοίρασμα των κοιτασμάτων και των αγωγών.  Γι’ αυτά τα συμφέροντα, γι’ αυτά τους τα σχέδια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προετοίμασαν και υπέγραψαν συμφωνίες που μετέτρεψαν όλη την Ελλάδα, σ’ ένα απέραντο αμεικανονατοϊκό στρατόπεδο.  Προς δόξα αυτών που στήριξαν τη φασιστική δικτατορία, που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Που οργάνωσαν το πραξικόπημα στη Κύπρο και την Τούρκικη εισβολή.
Προφασίζονται όλοι μαζί την πανδημία (κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ), για την απαγόρευση της πορείας όταν όλοι αυτοί μαζί στήριξαν και στηρίζουν χρόνια τώρα  την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, το άνοιγμα του Τουρισμού μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στο όνομα της ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα τον συνωστισμό των εκατοντάδων χιλιάδων καθημερινά σε Αθήνα και Θες/νίκη αλλά και των μαθητών στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, με τις συγχωνεύεις σχολείων κ όχι μόνο. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να περάσουν νόμους για την απελευθέρωση των απολύσεων, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των απεργιών, το κόψιμο των επιδομάτων στα ΑμεΑ και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νόμο έκτρωμα για να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση για την οριστική κατάργηση του 8ωρου με την επιβολή της 10ωρης εργασίας, γυρνώντας μας στον 19ο αιώνα. Κοράκια δεν είμαστε για τα νύχια σας.
Για όλα αυτά θα διαδηλώσουμε στις 17 του Νοέμβρη με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας , με τις μάσκες μας, αλλά και με τις οργισμένες φωνές της διεκδίκησης για:

 • Μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
 • Την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ιδιαίτερα ιδιωτικών νοσοκομείων, ιδρυμάτων για βαριά αναπήρους και γηροκομείων.
 • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις, που είναι μαγνήτες θανάτου για το λαό μας και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

            Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουμε τους δικούς μας λόγους ζωτικής ανάγκης να έχουμε τη δική μας θέση στις πειθαρχημένες, μαχητικές, διεκδικητικές πορείες και διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ανακοινωση

Υπέρ επείγον.
Χιλιάδες ανάπηροι κινδυνεύουν εν μέσω κρίσης και πανδημίας να μείνουν χωρίς το μοναδικό μέσω βιοπορισμού τους, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

Στη πρώτη καραντίνα, τα ΚΕΠΑ έκλεισαν, ενώ τα νοσοκομεία έγιναν της μιας νόσου, πράγμα που ουσιαστικά συνεχίζεται και σήμερα. Τα ΚΕΠΑ και μετά την επαναλειτουργία τους, εκτός του ότι συνεχίζουν να λειτουργούν στη λογική των περικοπών, -άλλωστε η Κυβέρνηση με το κόψιμο των επιδομάτων από τα ορφανά, ανάπηρα παιδιά και τις κατευθύνσεις του σχεδίου Πισσαρίδη, έδειξε τις επιλογές της-, χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι, έχουν μπλοκαριστεί στα ΚΕΠΑ, καθυστερώντας η εξέταση τους από τις επιτροπές αλλά και η ολοκλήρωση των φακέλων τους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.
Με αποτέλεσμα οι παλαιότεροι να μη μπορούν να ανανεώσουν την έγκρισή για την ανανέωση του επιδόματος και της συντάξεως αναπηρίας, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα να μην μπορούν να πάρουν επίδομα ή σύνταξη αναπηρίας. Η Κυβέρνηση η οποία έχει ενοχληθεί επανειλημμένα «περί άλλων τυρβάζει».
Κάνουν και σε αυτό το ζήτημα τη πανδημία ευκαιρία;;

Απαιτούμε!!

 1. Πάρτε εδώ και τώρα μέτρα για να παραταθεί το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας για όσο κρατάει η πανδημία σε όσους εκκρεμούν οι υποθέσεις τους στα ΚΕΠΑ.
 2. Να δοθεί κατεπειγόντως αναδρομικά σε όσους κόπηκε το επίδομα και η σύνταξη.
 3. Να  δίνεται το επίδομα και η σύνταξη αναπηρίας σε όσους κάνουν αίτηση για πρώτη φόρα για όσο κρατάει η πανδημία και καθυστερεί να εξεταστεί η υπόθεση τους για πάνω από δύο μήνες από τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να περάσει σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τη Πρόνοια που ξεκινά να συζητιέται τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη στη Βουλή.

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα σε κάθε περίπτωση είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και δεν θα αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στη τύχη τους.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.
Το ΔΣ του Ενιαίου.

 

ανακοινωση

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠΑ
(ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 8 ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ) ΣΤΙΣ 11:30πμ


ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Είναι απαράδεχτο!! Είναι πρωτοφανές!! Κόβουν το επίδομα παραπληγίας από ένα πολυανάπηρο παιδί με ελληνική ιθαγένεια, επειδή οι γονείς του είναι μετανάστες. Ο ΣΟΥΛΙΜΑΝ ΜΕΧΝΤΙ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ είναι 17 χρόνων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, ελαφριά νοητική στέρηση και μερική τύφλωση. Από το 2017 και μέχρι το 2019 ο εν λόγω έπαιρνε το εξωιδρυματικό επίδομα με αποφάσεις των Υ.Ε. του ΚΕΠΑ. Με απόφαση του ΚΕΠΑ το του 2020 αποχαρακτιριζεται από παραπληγικός. Επειδή αδυνατούν να αμφισβητήσουν την βαρύτητα της αναπηρίας, δίνουν συνολικό ποσοστό αναπηρίας 88% αλλά για να χάσει το επίδομα παραπληγίας των 700€, μειώνουν το ποσοστό της κινητικής αναπηρίας κάτω του 67% (στο 55%). Δεν φτάνουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως βαριά κινητικά ανάπηρος. Τα προβλήματα αυτά πολλαπλασιάζονται με την τυφλότητα και την νοητική στέρηση.
Καλούμε την Κεντρική Διεύθυνση των ΚΕΠΑ με βάση τα επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια και με βάση το Νόμο 4554 130/18/7/18 να αναγνωρίσουν ως δικαιούχο του επιδόματος παραπληγίας στο παιδί. Σημειώνουμε ότι βάσει αυτής της διάταξης, δικαιούχοι του επιδόματος παραπληγίας δεν είναι μόνο αυτοί με τη τυπική έννοια του παραπληγικού αλλά και αυτοί οι βαριά κινητικά ανάπηροι, που η κλινική τους εικόνα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή είναι ανάλογες με αυτές του παραπληγικού. Ούτε αυτόν τον νόμο δεν εφαρμόζουν.
Θεωρούμε ότι η ως άνω απαράδεκτη, απόφαση των ΚΕΠΑ, εκτός του ότι εντάσσεται στη λογική των περικοπών, ενέχει ξενοφοβικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Επειδή ο πατέρας του παιδιού είναι από την Συρία και η μητέρα του από την Βολιβία.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα να συνεδριάσει η Ανώτατη Διοικητική Επιτροπή των ΚΕΠΑ και να του αναγνωρίσει, την ιδιότητα του δικαιούχου του εξωιδρυματικού επιδόματος-παραπληγίας και να του αποδώσει ποσοστό αναπηρίας 67% στην κινητική αναπηρία.
Σε κάθε άλλη περίπτωση το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις του και θα καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους εγχώριους και Διεθνής φορείς/οργανισμούς την άδικη και προκλητική αντιμετώπιση του πολυανάπηρου Σουλιμάν.

 • Ίδια δικαιώματα σε όλους ανάπηρους που ζουν στην Ελλάδα. Έλληνες, Πρόσφυγες και Μετανάστες.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα είναι σε ετοιμότητα, θα βρίσκετε έξω από την επιτροπή την ώρα που θα εξετάζεται ο Σουλιμάν Μεχντι-Αναστάσιο.

Ασπίδα μας η αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους. Για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, η μόνη προοπτική.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ανακοινωση

Μια νέα, ξεχωριστά δύσκολη, σχολική χρονιά και για την Ειδική Αγωγή.
Με τον αγώνα, με την αλληλεγγύη, γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΎΜΑΣΤΕ.

Η κυβέρνηση στη πεπατημένη του ‘’όλα βαίνουν καλώς’’,  με πρωτόκολλα λάστιχο, εκθέτει μπροστά στην πανδημία σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους αλλά και τις οικογένειες τους. Φαίνεται ότι τη βολεύει η απόγνωση που βρίσκονται πολλοί γονείς λόγω των ανακολουθιών της και όταν άνοιξαν τα Ειδικά Σχολειά τον Ιούνη αλλά, και πολύ περισσότερο, με το πώς σχεδιάζει να λειτουργήσουν από Δευτέρα.
Η οικογένεια σε πανικό! Ο φόβος δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Ένα μέρος των γονιών δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο και ψάχνουν για ατομικές λύσεις. Άλλοι επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αρκούνται στο να ανοίξουν τα σχολεία όπως-όπως.

Γονείς, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η θέση του παιδιού είναι στο σχολείο, το κλείσιμο στο σπίτι είναι καταστροφή!
Πολύ περισσότερο για ένα παιδί με αναπηρία. Πισωγύρισμα, υποτροπή, αποδόμηση σε ό,τι έχει κατακτήσει.
Η επιστήμη έχει αποδείξει πως όταν τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να εκπαιδεύονται και τα παιδιά με αναπηρία και παράλληλα να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια παιδιών, εργαζομένων αλλά και των οικογενειών. Γνωρίζουμε πως στην Ειδική Αγωγή τα πράγματα και πριν την πανδημία δεν ήταν καλά. Η αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης, δεν πρέπει να μας απογοητεύουν, να μας οδηγούν στο συμβιβασμό ή σε ατομικές λύσεις.

Έχουμε δικαιώματα! Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά μας έχουν κοινά δικαιώματα.
Μόνο με το κοινό, συλλογικό μας αγώνα, μπορούμε να τα επιβάλλουμε.

Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι φέτος έχει κάνει περισσότερες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αθροίζοντας τις 4000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με τις προσλήψεις των αναπληρωτών της πρώτης φάσης. Όμως και η πρόσθεση αυτή δεν είναι ούτε για παιδί νηπιαγωγείου. Δεν πρέπει να αποσπόμαστε ούτε στιγμή: τα προβλήματα όταν δεν αντιμετωπίζονται επί της ουσίας, εν μέσω πανδημίας μεγεθύνονται.

Το αμίμητο της κ. Κεραμέως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ειδική Αγωγή μες στη πανδημία, ότι είναι τρεις μαθητές ανά τάξη είναι μεν για γέλια, αλλά πρέπει να μας προκαλεί οργή και απόφαση για αγώνα!!

Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μάσκα. Τα μεγάλα προβλήματα της ειδικής αγωγής σε συνθήκες πανδημίας ξεκινούν από το πώς γίνεται η μεταφορά (που είναι στα χέρια επιχειρηματιών με ανειδίκευτο προσωπικό και με το ένα παιδί πάνω στο άλλο μέσα στο σχολικό, ενώ πολλά παιδιά ή δεν καλύπτονται ή ταλαιπωρούνται με τον τρόπο που γίνονται τα δρομολόγια). Την ίδια στιγμή τα περισσότερα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης είναι υπεράριθμα και με ελάχιστο, ανεπαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Προβλήματα που γίνονται ακόμα πιο σύνθετα όταν πολλά από τα παιδιά, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που όμως δεν μπορούν και δεν πρέπει να στερηθούν το σχολείο τους, την εκπαίδευση τους, τις θεραπείες τους. Λύσεις υπάρχουν και πρέπει να δοθούν. Το κράτος έχει την υποχρέωση και πρέπει με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε να αναλάβει την ευθύνη του.

Αυτό που άμεσα, τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε είναι:
ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΩΣΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΓΧΡΩΤΙΣΤΕΙ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ  100, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ 100 ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 200-250, όπως κάποια ΕΕΕΕΚ. Αυτό είναι το κρίσιμο!

Όλοι μαζί στον αγώνα είμαστε δυνατοί, μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας για μας, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειες μας. Στρατευόμαστε σε κοινό αγώνα εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, να τους πούμε ως εδώ και μη παρέκει.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.
Μπράτσο με μπράτσο, με τον αγώνα μας, θα την καταπολεμήσουμε όπως και τον κορωνοϊό.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Κατεπείγουσες μαζικές, μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και βοηθητικού προσωπικού και καθαριστριών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και ιδιαίτερα τώρα μες στη πανδημία.
 • Άνοιγμα νέων δομών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αποσυγχρωτισμός του μαθητικού πληθυσμού για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών αλλά και να προστατευτεί η υγεία όλων των εμπλεκομένων. Για να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις θεραπείες των παιδιών τους που είναι χτυπημένοι από τη κρίση.
 • Για το άνοιγμα των νέων δομών να αξιοποιηθούν σχολεία που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, άλλα δημόσια κτήρια που παραμένουν κλειστά αλλά και ιδιωτικά που πρέπει να επιταχθούν.
 • Το άνοιγμα νέων δομών και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία ούτος ώστε μέσα από ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό με όρους ασφάλειας να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των δομών αλλά και των εργαζομένων δημόσιου , ιδιωτικού τομέα και των αυτοαπασχολουμένων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα μπορούν μέσα στο σχολικό ωράριο οι μαθητές να ολοκληρώνουν όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και τις υποστηρίχτηκες θεραπείας για να μην είναι εκτεθειμένοι αυτοί και οι γονείς τους στο δρόμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, πηγαίνοντας στα απογευματινά ιδιωτικά κέντρα.
 • Για παράδειγμα , οι σχετικά μικρότερες μονάδες του ιδιωτικού τομέα, να αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση και τις θεραπείες των παιδιών με αναπηρία που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Πολλαπλά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους και τα παιδιά, ιδιαίτερα στους χρονίως πάσχοντες.
 • Αποφασιστική ενίσχυση με μέσα και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Με τις θυσίες μας, τις προσπάθειες μας, τηρώντας τις υποδείξεις των ειδικών, μηδενίσαμε τα κρούσματα μέχρι το τέλος του Ιούνη. Όμως η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρηματιών, «τζογάρησε» τις προσπάθειες μας, τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας στη ρουλέτα της αγοράς για το άνοιγμα του Τουρισμού, με μόνο πρωτόκολλο αυτό του κέρδους. Στα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για ενίσχυση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, της Παιδείας και της Ειδικής Αγωγής μπροστά στη νέα σχολική χρονιά η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της αντιπαραθέτει την «εφαρμοστικότητα» και το δήθεν μεγάλο κόστος των αιτημάτων.
Κοστίζει το παιδί, κοστίζει ο παππούς και η γιαγιά, κοστίζουν οι ανάπηροι αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε και παράγουμε τα πάντα. Οι μόνοι που δεν κοστίζουν γι’ αυτούς είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ’ αυτούς σπρώχνουν δεκάδες δις στο όνομα της ανάπτυξης από διαφόρους δρόμους, όπως και στα γεράκια του ΝΑΤΟ που τους «μπουκώνουμε» με 4 δις κάθε χρόνο κι ούτε σύνορα αναγνωρίζουν και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο θέλουν να επιβάλουν και να μας βάλουν στα αίματα, να θυσιάσουμε τα παιδιά μας για το ποια μεγαθήρια θα πάρουν τα κοιτάσματα και τους αγωγούς. Ή θα συγκρουστούμε με αυτή τη πολιτική και αυτούς που τους την εκφράζουν ή θα μας αλέσουν οι μυλόπετρες της αγοράς.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ
Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

 

ανακοινωση

Ακέραιη η ευθύνη στη κυβέρνηση και τους Ιδιοκτήτες και Διοικητές των Ιδρυμάτων για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τα θύματα στα γηροκομεία και στις δομές Πρόνοιας. Πάνω από 21 οι θάνατοι στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, κάποιοι πρώτοι στο Παπαγεωργίου στον Εύοσμό, ενώ ήταν 13 οι νεκροί νεφροπαθείς στη κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ», μέχρι να κλείσει η εισαγγελική έρευνα με το πρώτο κύμα την άνοιξη. Ενώ κάθε μέρα ανακοινώνονται νέα δομές που μπαίνουν σε καραντίνα με πολλά κρούσματα.
           
            Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
Υπάρχει ιστορική, διεθνής κι εγχώρια πείρα, αλλά η κυβέρνηση αρνιόταν να συζητήσει με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αρνιόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις στη Βουλή. Αρνιόταν να πάρει μέτρα όπως ουσιαστικά αρνιέται και σήμερα. Τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πανδημία μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Ανακοίνωσε ότι παίρνει κάποια μέτρα για τις κλειστές δομές, για τα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, για τα γηροκομεία, τους ξενώνες φιλοξενίας κτλ. Όμως αρνείται να πάρει ολόπλευρα τη κρατική ευθύνη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών (δημόσιων και ιδιωτικών), με βάση τις επιταγές της επιστήμης, τις προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Μετά απο έξι μήνες πανδημίας, -πριν λίγες ημέρες-,ανακοίνωσε για τη δωρεάν παροχή ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας), σε όλους τους εργαζομένους, λες και αυτό από μόνο του αρκεί. Ενώ όταν καταγγέλλαμε από καιρό ότι οι εργοδότες δεν τα παρέχουν οι της κυβέρνησης σφύριζαν αδιάφορα.
Τι είναι αυτό που προσδιορίζει την αναγκαιότητα να παρθούν  πολύ συγκεκριμένα, εξειδικευμένα μέτρα για να μη μπει ο ιός ή έστω να αντιμετωπιστεί αμέσως σ αυτές τις δομές;
Είναι αυτό πού ομολογούν οι ίδιοι οι επιστήμονες, ότι οι συνθήκες συγχρωτισμού σε αυτές τις δομές σε συνδυασμό με τη περιορισμένη δυνατότητα των περιθαλπόμενων να αυτοεξυπηρετηθούν άρα και να τηρήσουν τους όρους υγιεινής τα καθιστούν υγειονομικές βόμβες. Τα προβλήματα μεγεθύνονται με τη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της στήριξης της κερδοφορίας, ελάχιστο προσωπικό, ανειδίκευτο στις περισσότερες των περιπτώσεων, στοίβασμα ανθρώπων σε θαλάμους, τμήματα και κτήρια. Έλλειψη και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας.
Αυτό βιώσαν σαν εμπειρία δραματική οι λαοί με τις εκατόμβες των νεκρών ανάπηρων και ηλικιωμένων στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ.  Όμως η βαρβαρότητα των χωρών του πολιτισμού και του φωτός έχει και παρελθόν. Πάνω από 25000 – κάποιοι λένε και 35000 χιλιάδες-, ήταν οι νεκροί στα ιδρύματα αναπήρων, στους ξενώνες της περιβόητης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και στα γηροκομεία, στο καύσωνα του 2003 στη Γαλλία.  Δεκαεφτά χρόνια μετά ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα των δύο ερευνητικών επιτροπών και το καταλογισμό της ευθύνης. Όμως και στην Ελλάδα στο καύσωνα του  1987 ‘ήταν πολλά τα θύματα σε τέτοιες δομές. Δεικτικό της ευαλωτότητας όπως λένε αυτών των δομών, της αναγκαιότητας εξειδικευμένων μέτρων για τη λειτουργία τέτοιων δομών είναι και τα συχνά ατυχήματα με πάμπολλα θύματα σε πυρκαγιές κτλ.
Οι προτάσεις μας και επιβεβαιωμένες και τεκμηριωμένες επιστημονικά ήταν και είναι αλλά και οι μόνες ρεαλιστικές. Όμως, η κυβέρνηση αρνείται να τις υλοποιήσει, γιατί δεν θέλει να μειώσει τα κονδύλια επιδότησης, στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας σε αυτή τη κατάσταση την Υγεία και την Πρόνοια. 

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ, Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Για να αναγκάσουμε με τον αγώνα μας τη κυβέρνηση, να πάρει τα αναγκαία μέτρα, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, για αποφασιστική ενίσχυση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, για τη προστασία των περιθαλπόμενων αλλά και των εργαζόμενων:

 • Μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία, τη Πρόνοια, στους χρόνια πάσχοντες αλλά και στους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων. Γιατί η ανακοίνωση της κυβέρνησης τελευταία για τεστ για αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές είναι άλλοθι για να καλύψει τις ευθύνες της για το άνοιγμα του Τουρισμού και την άρνηση της να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία αυτών των δομών.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών σε Υγεία και Πρόνοια.
 • Άνοιγμα των νοσοκομείων και των Ιδρυμάτων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
 • Αποφασιστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ένταξη στο σύστημα όλων των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών.

            Για τα Ιδρύματα:

 • Άνοιγμα νέων δομών, με το άνοιγμα νέων πτερύγων και ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια.
 • Αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές, επίταξη ιδιωτικών κτηρίων και ξενοδοχείων έτσι ώστε να ανοίξουν νέες δομές για τη μεταφορά αναπήρων, ηλικιωμένων, κακοποιημένων γυναικών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, προσφυγόπουλων και μεταναστών για να εξασφαλιστεί η αραίωση του πληθυσμού σε αυτούς τους χώρους αλλά και  μοναχικών ανάπηρων και ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειες τους προσωρινά ή μόνιμα δεν μπορούν να τους στηρίξουν.
 • Επίταξη ξενοδοχείων για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι υγειονομικοί και των ιδρυμάτων, και για να μην μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους αλλά και από τον κοινωνικό τους περίγυρο στα νοσοκομεία και στα ιδρύματα.

            Αυτές τις προτάσεις, αυτές τις θέσεις,  ως ενιαίο σύνολο καταθέσαμε στο Υπουργείο Υγείας από τις 7 Μάρτη και τις επαναφέραμε και τις επικαιροποιήσαμε σε μια σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων από κει και πέρα. Καθώς τις επανακαταθέσαμε στη κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα με κοινό υπόμνημα (ΣΕΑΑΝ, ΠΟΜΕΕΑ,ΣΕΜΙΣΕΑ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ), στη κινητοποίηση στις 15 Ιούλη. Όμως η κυβέρνηση συνειδητά κώφευε σε αυτές τις προτάσεις γιατί αυτό που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι η επιστροφή στη κανονικότητα, η ανάκαμψη όπως προσδιορίστηκε και από τα Συμβούλια της ΕΕ.   Όπου ανάκαμψη και κανονικότητα  η στήριξη της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας των ομίλων. Γι αυτό δεν αξιοποίησαν το χρόνο από το πρώτο κύμα της πανδημίας που τους έδωσε ο κόσμος με τη πειθαρχία στις υποδείξεις των ειδικών και για να συγκαλύψουν αυτές τις ευθύνες τους, αυτές τις επιλογές τους, κουνάν το δάχτυλο στους νέους, ενοχοποιούν τους εργαζόμενους που πήγαν διακοπές, το παππού που δεν φοράει μάσκα στο λεωφορείο που το περίμενε τριάντα λεπτά στη στάση  με 40 βαθμούς, όρθιος, ενώ τα καθίσματα δίπλα του είναι αδειανά. Ευθύνη έχουν και κάποιοι επιστήμονες που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια, που μπορεί να εξηγούν καλά το πώς μεταδίδεται ο ιός αλλά δεν παίρνουν καμία θέση στο όνομα του εφικτού για να μη θιχτούν παλιοί και νέοι κυβερνώντες, το σύστημα εξουσίας, για τη κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις, τη διάλυση της ΠΦΥ και τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές, στα Ιδρύματα Πρόνοιας, για χρόνια πάσχοντες, ανάπηρους, πρόσφυγες και ηλικιωμένους. Δεν αρκεί να δακρύζεις για το παππού και τη γιαγιά αλλά να οργίζεσαι γι αυτούς που τον 21ο αιώνα του κόβουν τη σύνταξη και τα φάρμακα, τον πετούν στα γηροκομεία, χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα Ιδρύματα Πρόνοιας είναι ιδιωτικά. Τα δημόσια λίγα αλλά και σε ανάλογα χάλια ενώ πολλά λειτουργούν έξω και πέρα από προδιαγραφές ακόμα και από αυτές τις τυπικές άδειες που προβλέπει το κράτος.
Γι αυτό καλούμε τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τις οικογένειες των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, με βάση και αυτή τη πείρα και τη γνώση, να κάνουν δική τους υπόθεση τη στράτευση στον αγώνα με βάση το παραπάνω πλαίσιο και γενικότερα τις διεκδικήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, σήμερα διαδηλώνοντας ότι ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών γιατί απλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γι αυτό θα βρεθούμε στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ αλλά και στη πλατιά σύσκεψη σωματείων στις 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ να σχεδιάσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα που αυτό το διάστημα στο επίκεντρο θα είναι εκτός των ζητημάτων των Ιδρυμάτων, η ασφαλή λειτουργία της Ειδικής Αγωγής  σύμφωνα με τις προτάσεις μας και των αγωνιστών εκπαιδευτικών. Για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας από την πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα πανδημία, μοναδική αξία του συστήματος τους, τη κερδοφορία.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν θα υποταχθούμε, δε θα παραλύσουμε από το φόβο. Με τον οργανωμένο μας αγώνα θα νικήσουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

προσκληση

Τα διάτρητα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης,
υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων.
Τα θύματα και τα κρούσματα στα δυο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη τώρα, στον Ταξιάρχη χθες ,
είναι τα δείγματα της πολιτικής τους, της στήριξης των κερδών.

Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ., Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας
της ΣΕΑΑΝ, Χαλκοκονδύλη 37 2ος όποφος με θέματα:

 1. Εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αγωνιστικής ετοιμότητας του αγωνιστικού, αναπηρικού κινήματος για να μην πληρώσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι οικογένειες μας ξανά άλλη μια καπιταλιστική κρίση που επιταχύνεται με την πανδημία.
  Την ίδια στιγμή που μας πιπίλιζαν τα μυαλά με την ευαισθησία τους για την προστασία των ευπαθών ομάδων, έκοβαν θεραπείες, επιδόματα, συντάξεις, έκλειναν τα νοσοκομεία για τους χρόνια πάσχοντες. Έκλειναν την Ειδική Αγωγή και ετοιμάζονται να την ξανακλείσουν. 
 2. Μέτρα προστασίας από τη πανδημία και τα πρωτόκολλα λάστιχο κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών. Συστράτευση με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.
   Από τη μια πλευρά λοιδορούν και κατεβάζουν τον παππού από το λεωφορείο επειδή δε φορά μάσκα, και από την άλλη δρομολόγια κάθε 45’, τα μισά καθίσματα αδειανά και να είμαστε όρθιοι, παστωμένοι σα σαρδέλες στα ΜΜΜ. Για μέτρα αποστασιοποίησης μιλάνε αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων τα καράβια και τα αεροπλάνα ταξιδεύουν με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλον, συγκαλύπτονται και αποσιωπούνται τα κρούσματα στις τουριστικές περιοχές. Να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα προστασίας λένε και η Ειδική Αγωγή αλλά δεν δίνουν 1€ παραπάνω για να ανοίξουν περισσότερες αίθουσες και σχολεία, για να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό και να μην είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί ο ένας πάνω στον άλλον.  Για ήρωες υγειονομικούς μιλάνε αλλά πολλοί από αυτούς σε λίγο θα απολυθούν, γιατί είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί και τους στέλνουν στον πόλεμο  χωρίς μέσα ατομικής προστασίας. Να δουλεύει ένας για τρεις και να μην είναι μακρινή η στιγμή να κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα μπει στον αναπνευστήρα και ποιος όχι. Γιατί τα κρεβάτια της ΜΕΘ, παρά τις παρλαπίπες του Χαρδαλιά και του Κικίλια, είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.
 3. Μέτωπο ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ‘’Σχεδίου Πισαρίδη’’,  στην εμπορευματοποίηση των πάντων και της ανάκαμψης με ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η ΣΔΙΤ στην ημερήσια διάταξη, τα ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία και τα υποκατάστατα κοινωνικών υπηρεσιών στη φροντίδα των παιδιών, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων.
 4. Οργανώνουμε, εξασφαλίζουμε την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης της ΣΕΑΑΝ, για να έχουμε τα μέσα, τα όπλα, στον αγώνα για τα δικαιώματα μας, για τη ζωή μας. Για να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
 5. Ταυτόχρονα, και παρά την πανδημία, κανένας ιμπεριαλιστικός σχεδιασμός στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα δεν έχει πάει πίσω. ΝΑΤΟ και Ε.Ε. ενισχύουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης με  ολέθρια για τους λαούς αποτελέσματα.

 

Η συμβολή της καθεμίας και του καθένα από μας στη συζήτηση, στις αποφάσεις, στον αγώνα είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο.

 

Παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Ανακοινωση

Αφού έκοψαν το επίδομα -εν μέσω καραντίνας- από τα ορφανά παιδιά με αναπηρία επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους, αφού άφησαν δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες μέσω των σφαγείων των ΚΕΠΑ χωρίς επίδομα και σύνταξη αναπηρίας μπαίνει σε νέα φάση το σχέδιο για μαζικές περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας αλλά και στις θεραπείες.

Η Κυβέρνηση συγκρότησε πριν λίγες μέρες Ειδική Διεπιστημονική Επιτροπή για την αξιολόγηση των επιδομάτων αναπηρίας με κριτήριο τη λειτουργικότητα που θα πρέπει να δώσει πρόταση-πόρισμα μέχρι 30 Σεπτέμβρη 2020.

Θέλει η Κυβέρνηση να κρυφτεί και η προσήλωση της στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ παλαιών και νέων μνημονίων δεν την αφήνει.

Θυμίζουμε, ότι η λειτουργικότητα του ανάπηρου ως κριτήριο για τις όποιες παροχές, είναι το εργαλείο που έχει επεξεργαστεί για γενικευμένες περικοπές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τον ΟΟΣΑ, που βάσει αυτών των επεξεργασιών εξελίσσεται το σχέδιο των περικοπών σε ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες, σε όλες τις χώρες του καπιταλισμού.
Δεν θα παίρνεις ως ανάπηρος το επίδομα με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και τη βαρύτητα της αναπηρίας αλλά θα κρίνεται και θα είναι κριτήριο το μορφωτικό σου επίπεδο, η κοινωνικότητα σου, η οικογενειακή σου κατάσταση. Το ίδιο για τις θεραπείες του παιδιού σου με αναπηρία. Δεν θα κρίνονται οι ανάγκες του παιδιού σου ή το αν εσύ δουλεύεις, είσαι ασφαλισμένος και πληρώνεις τις εισφορές σου αλλά η εν γένει οικογενειακή σου κατάσταση. Αν έχεις κάποιο διαμέρισμα στο όνομα σου, αν έχεις αδελφό με μια βιοτεχνία αν συμμετέχεις σε κοινωνικές δράσεις κτλ, ακόμα και σε διαδηλώσεις. Τότε θα χαρακτηρίζεται το παιδί σου λειτουργικό και θα επωμίζεσαι ένα μέρος ή όλο το κόστος των θεραπειών.

Αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι τα μνημόνια είναι εδώ και θα κουμπώσουν με τα νέα μνημόνια και δεσμεύσεις για τη διαχείριση του κονδυλίου του ταμείου ανάκαμψης που συγκρότησε η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, με λεπίδι τη λειτουργικότητα είναι επιταγή του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν το Αύγουστο του 2015 όλα τα κόμματα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κτλ), και του εφαρμοστικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2018, που μαζί με το χτύπημα της απεργίας επέβαλλε με το άρθρο 215 την αναδιάρθρωση (βλ. περικοπή), των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας με κριτήριο τη λειτουργικότητα. Αφού όπως έλεγε το άρθρο 215, «…η χορήγηση των επιδομάτων θα συνεκτιμάται εκτός του ποσοστού αναπηρίας, η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα…», όπου θα συνυπολογίζεται το μορφωτικό επίπεδο του ανάπηρου ή του χρόνια πάσχοντα, η εν γένει κοινωνικότητα του και οικογενειακή του κατάσταση και το αν ο παππούς άφησε ένα κοτέτσι στον εγγονό του με αναπηρία, μια γκαρσονιέρα ή κανά αμπελάκι σε καμιά ραχούλα…
Λειτουργικότητα, που θα γίνει εν γένει εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων όπως συναποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και αποδέχθηκαν στο να είναι κριτήριο περικοπών στις κοινωνικές παροχές, τις θεραπείες αλλά και τις συντάξεις αναπηρίας. Όπερ έδει δείξε κατευθύνσεις των μεγάλων καπιταλιστικών οργανισμών για τη Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα, έκθεση ΟΟΣΑ για την Ελλάδα Σεπτέμβρης 2013 και Παγκόσμιας Τράπεζας Δεκέμβρης 2016. Υπενθυμίζουμε ότι οι επεξεργασίες του ΟΟΣΑ για τη κοινωνική ασφάλιση είναι δεσμευτικές για την ΕΕ και για τα κόμματα του κεφαλαίου ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα, με βάση την επιταγή του 3ου Μνημονίου, ανακηρύσσεται Ειδικός Σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την αναδιάρθρωση της Πρόνοιας στην Ελλάδα (βλ. σχέδιο περικοπών κατά 50% των δαπανών για τη Πρόνοια στη χώρα μας).
Η συμμετοχή τους στην Επιτροπή, όπως ανακοίνωσαν, oι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των λεγόμενων επίσημων αναπηρικών οργανώσεων που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη, δίνουν άλλοθι στη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ τολμούν να μας κοροϊδέψουν με την ανακοίνωση τους, λες και έχουμε ακρωτηριασμό μνήμης, ότι δήθεν αντιτάχθηκαν στην εφαρμογή της λειτουργικότητας ως κριτήριο για την απόδοση των επιδομάτων στους ανάπηρους για τα δεδομένα της χώρας μας! Τολμούν, αναστρέφοντας τη πραγματικότητα, να κάνουν και ιστορική αναδρομή! Μπορούν οι άνθρωποι της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων όλων των συνδυασμών και των αποχρώσεων αλλά και οι δικοί τους, των μηχανισμών της ΕΕ, που τους καλοταΐζουν με εκατομμύρια ευρώ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση ότι έχουν συνεργούς-ανάπηρους σε αυτή τη βρώμικη δουλειά.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι λωτοφάγοι. Όπως τους τα φέραμε τούμπα το 2005, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μαζί με την ΕΣΑμεΑ ανακοίνωναν τη συμφωνία τους για τη προώθηση του σχεδίου των περικοπών, όπως με τους αγώνες μας έχουμε καθυστερήσει τις επιταγές του 3ου Μνημονίου, τώρα που τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εξόφθαλμα για τον καθένα και τη καθεμία, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τον αγώνα μας μπορούμε να τους τα φέρουμε τούμπα.
Προϋπόθεση γι αυτό είναι η απομόνωση των διεφθαρμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων συλλόγων των ΑμεΑ, των γονιών και κηδεμόνων. H καταδίκη του ρόλου της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, το πάρσιμο αγωνιστικών αποφάσεων από τους συλλόγους και τα σωματεία. Το δυνάμωμα της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.
Ετοιμαζόμαστε για μεγάλη αναμέτρηση.


Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στο πάτο
Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω – κάτω!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Καλεσμα!

15 ΙΟΥΛΗ στις 7.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Οι θεραπείες, η Ειδική Αγωγή, η Αποκατάσταση δεν είναι είδος πολυτέλειας για να εξαρτάται από τη τσέπη σου, ή να κλείνει και να σταματά εν καιρώ πανδημίας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες η υπεράσπιση των οικογενειών μας, η των δικαιωμάτων μας , στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!
Κάνουμε προσωπική υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης της Τετάρτης.
Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μας, να πάρει
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τη προστασία από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση.
Εμείς το ζούμε στις οικογένειες μας, στη καθημερινή μας ζωή. Το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην κορονοϊού για να καλύψουν τη γύμνια τους μπροστά στην πανδημία όπως και το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής, της Αποκατάστασης, το σταμάτημα των θεραπειών, το πληρώσαμε, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Προειδοποιούμε θα το ξανακάνουν με το πρώτο νέο κύμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Είμαστε στον 21ο αιώνα , της ρομποτικής χειρουργικής, των γονιδιακών θεραπειών, της νανοτεχνολογίας, των αλμάτων της επιστήμης.  Δεν μπορούμε να δεχθούμε να είναι για λίγους, να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Δεν μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, να αξιοποιούν τη πανδημία για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και τη θέληση τους να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Να γιατί αξιοποιούν τη κρίση και την πανδημία , για να περάσουν μέτρα όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων, για να εξασφαλίσουν «σιγή νεκροταφείου», στην απελευθέρωση των απολύσεων με τις ΠΝΠ, τη μείωση των μισθών, την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και το σταμάτημα των θεραπειών και το κόψιμο των επιδομάτων των ΑμεΑ. 
Κούνια που τους κούναγε!!!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Με τις οικογένειες μας, με τους συναδέλφους μας,
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη Τετάρτη στο Σύνταγμα για:

 • Την εξασφάλιση των θεραπειών ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του κράτους με ή χωρίς πανδημία.
 • Να πάρει ΤΩΡΑ ΟΛΑ εκείνα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για να ανοίξει κανονικά η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη. Με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένο Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με ειδικευμένο προσωπικό με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας έτσι ώστε μέσα στο Ειδικό Σχολείο, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να κάνει δωρεάν όλες τις απαραίτητες θεραπείες το παιδί με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.  Για να μην αναγκάζεται αυτό και η οικογένεια του να γυρνά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο από κέντρο σε κέντρο, να σμπαραλιάζεται  και να αφαιμάζετε οικονομικά.
 • Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή και επίταξη των Ιδιωτικών γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη αραίωση του πληθυσμού, η ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών με όρους ασφάλειας λόγω πανδημίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα οικοτροφεία, τους ξενώνες, τα ιδρύματα χρονίων πασχόντων και με τα γηροκομεία, για να μην έχουμε τα ίδια τραγικά φαινόμενα όπως στη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ όχι μόνο.
 • Αποφασιστική, γενναία αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με διπλασιασμό των διανυκτερεύσεων, χωρίς τα ασφυκτικά πλαφόν, για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους. Μοναδική διέξοδος μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, κρίσης, απολύσεων, περικοπών, φτωχοποίησης.  Δεν γίνεται να προκαλεί η κυβέρνηση, που δίνει σήμερα τα μισά για το Κοινωνικό Τουρισμό (30εκ€ συνολικά, από τα 60εκ που έδινε το 2011), όταν και αυτά είναι λεφτά των ασφαλισμένων και από το κρατικό προϋπολογισμό να χαρίζουν τόσα δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες.
 • Να μπει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ. Να αναλάβει το κράτος τώρα άμεσα στην ευθύνη για τη γενναία αύξηση των ωφελούμενων. Αποφασιστική ενίσχυση της ποιοτικής λειτουργίας με σύγχρονα προγράμματα. Αύξηση των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
 • Να ξαναδοθεί το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα παιδιά που κόπηκε –εν μέσω καραντίνας- επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
 • Όχι στη λειτουργικότητα και στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, βασικά εργαλεία στη περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση.
 • Καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.
 • Μαζικά τεστ σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους σε Ειδική Αγωγή, εκπαίδευση και αποκατάσταση αλλά και στα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Υπάρχει διέξοδος.
Ο οργανωμένος, ασυμβίβαστος αγώνας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. του Ενιαίου
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 08/07/2020

Στις 7 Ιουλίου, στις 12μμ, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων σε αίθουσα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ), στο Ίλιον, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου και συνολικότερα της αποκατάστασης στη χώρας μας. Προβλήματα που οξύνθηκαν εν μέσω πανδημίας. Στη σύσκεψη πήραν μέρος τα σωματεία εργαζομένων, του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, του νοσοκομείου ΚΑΤ, της ΠΟΜΕΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή), σωματεία εργαζομένων και μια σειρά φορείς της περιοχής που είναι σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο με επίκεντρο την ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) στην Δυτική Αθήνα.
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας της ΣΕΑΑΝ για την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων του Κέντρου και της αποκατάστασης συνολικότερα. Ως πρώτη κοινή πρωτοβουλία των φορέων αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συνέντευξη τύπου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ( πρώην ΕΙΑΑ ) την Δευτέρα 13 του Ιούλη στις 9:30πμ
(Θεολόγου 1, στάση 8η Αναπήρων, Ίλιον).

Τέλος οι συμμετέχοντες δήλωσαν την καταδίκη τους για το νομοσχέδιο έκτρωμα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και πως θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια της Πέμπτης.

Διεκδικούμε Αποκλείστηκα Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση, με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.

Δίνουμε την μάχη για:
▪ Να εξασφαλισθεί γενναία χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.
▪ Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, νοσηλευτών, ανδρών νοσοκόμων, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, κλπ αλλά και βοηθητικού προσωπικού.
▪ Καμία απόλυση των εργαζομένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σύμβασης (ΟΑΕΔ, επικουρικών, εργολαβικών κλπ).
▪ Να πληρώνεται κανονικά με το βασικό μισθό η πρακτική άσκηση των σπουδαστών όλων των βαθμίδων (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ) και των ειδικοτήτων.
▪ Οι ασθενείς να μην πληρώνουν ούτε 1€ πάνω και κάτω από το τραπέζι για τις ανάγκες νοσηλείας τους.
▪ Ίδρυση δημόσιων κέντρων αποκατάστασης, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα.
▪ Έξω οι εταιρείες από το Ε.Ι.Α.Α., από την διάθεση των τεχνικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και την αποκατάσταση.
▪ Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή και την εισαγωγή όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών και τη δωρεάν διάθεσή τους στους ανάπηρους της χώρας μας.
▪ Εξασφάλιση της λειτουργίας της αποκατάστασης με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα και άνοιγμα νέων Δημόσιων δομών. Για να μη κλείσει ξανά η αποκατάσταση σε περίπτωση νέου κύματος της πανδημίας. Για να μη χρησιμοποιείται ο συγχρωτισμός ως πρόσχημα για το κλείσιμο κρεβατιών αποκατάστασης.

 

Η ανοχή είναι συνενοχή. Η μοιρολατρία καταστροφή

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες,
Ξεσηκωμός!!
Το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έχουμε κάθε συμφέρον να συμβάλλουμε κi’ εμείς με τον αγώνα μας να μείνει στα χαρτιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Συμβάλουμε στον γενικότερο ξεσηκωμό, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
στις 9 του Ιούλη στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση 7 μμ στo πεζόδρομο της Κοραή
(στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Πρωτοστατούμε στους συλλόγους μας να πάρουν αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους, οι συνταξιούχοι αλλά κι οι μαθητές και οι φοιτητές.
Αυτοί, οι λίγοι που συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη από τη δουλειά των πολλών, από την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, από την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή, την Αποκατάσταση, το Πολιτισμό, θέλουν να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, την εξουσία τους.

Τρέμουν την οργάνωση μας, τους αγώνες μας.

Γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 3ο Μνημόνιο, ψήφισε και  το νόμο ενάντια στις απεργίες. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται τώρα να μας απαγορεύσει το δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.
Κανένας πατέρας, καμιά μάνα, καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα δεχθεί να μη μπορεί να πάρει  τα φάρμακα για το παιδί της, για το παππού και τη γιαγιά και την ίδια στιγμή να σιωπά.
Κανένας ανάπηρος δε πρόκειται να υποταχθεί βλέποντας την επιστήμη και τη τεχνολογία να κάνουν τεράστια βήματα και αυτός να μη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελος του, για την βελτίωση της ζωής του επειδή δεν έχει να πληρώσει.
Καμία οικογένεια εργαζόμενου, συνταξιούχου, αυτοαπασχολούμενου, που δουλεύει, που έχει δουλέψει μια ζωή, που προσφέρει, δε θα συμβιβαστεί και δεν θα αποδεχτεί να μην έχει σχολείο που να μορφώνει το παιδί της, δουλειά με δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια με ότι η επιστήμη επιτάσσει.
Είστε μακριά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως θα βλέπουμε τα παιδιά μας, τα αδέλφια μας, τους γονείς και τους συναδέλφους μας να σακατεύονται στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια.
Γιατί έχουμε μάθει ότι τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν.
Κύριοι της εξουσίας προσέξτε!
Οι αγώνες είναι σα το νερό στη ζωή. Άμα το θάψεις θα σε θάψει. Αυτό που τρέμετε  περισσότερο βέβαια είναι οι ιδέες. Όπως αυτή, η πιο σημαντική ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εσάς τα παράσιτα. Αλλά αυτή ξέρετε ούτε κρεμιέται, ούτε δολοφονείται, ούτε απαγορεύεται όσα μέσα και να χρησιμοποιήσετε.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ!
Όταν αυτή η ιδέα γίνει κτήμα των πολλών, δε θα βρείτε πέτρα να σταθείτε, μεριά για να κρυφτείτε.
Τη σαπίλα σας την είδαμε αυτές τις μέρες της πανδημίας. Με τη γύμνια των νοσοκομείων, με τις δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ που σταμάτησαν τις θεραπείες τους. Με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στις χώρες της πολιτισμένης καπιταλιστικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, τη μητρόπολη της δημοκρατίας και του ονείρου.
Με τις επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων στους μεγαλοξενοδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες, στους μεγαλοβιομηχάνους και τους εφοπλιστές και οι εργαζόμενοι να απολύονται, να αλλάζουν τις συμβάσεις και να μην μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους.
Την είδαμε κύριοι ‘’ευαίσθητοι’’ της Κυβέρνησης, όταν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω καραντίνας, κόψατε το επίδομα αναπηρίας από τα ορφανά παιδιά που έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.

Η ελπίδα είναι εδώ!!
 Στους αγώνες θα θεριέψει και θα νικήσει.
Οι ανάπηροι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συλλαλητήριο στις 15 Ιούλη, στις 7.30 μμ στο Σύνταγμα.

 • Για μέτρα προστασίας από τη πανδημία.
 • Για αποφασιστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
 • Για να εξασφαλιστούν από το κράτος ΔΩΡΕΑΝ, όλες οι θεραπείες  των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων με αλλά και χωρίς πανδημία, γιατί πολύ απλά δεν είναι είδος πολυτελείας.

Θα μετρηθούμε με το νόμο σας και θα νικήσουμε.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,
για τη ζωή μας , για τη  προστασία των οικογενειών μας.

16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.
Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία,
για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.
Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή
(μετρό Πανεπιστήμιο).
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!
Με τους ανθρώπους μας, με τις οικογένειες μας, γινόμαστε κήρυκες, οργανωτές του αγώνα. Η πανδημία ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, τα μεγάλα προβλήματα στη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή  κι Αποκατάσταση. Η ίδια η ανάγκη προστασίας της ζωής μας, των ανθρώπων μας, απαιτεί άμεσα, ουσιαστικά μέτρα.
Για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε. Η επιστροφή στη κανονικότητα, η ατομική ευθύνη, είναι τα παραμύθια των κυβερνώντων σημερινών, προηγούμενων και ΕΕ, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, την ανυπαρξία κρατικής ευθύνης για τη κατάσταση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Για τη στρατηγική τους δέσμευση, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας. Για να αξιοποιήσουν όπως πάντα την κρίση για να δρομολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και εν μέσω πανδημίας.

Ποια είναι η ατομική μας ευθύνη που ενώ σα χώρα έχουμε ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ, -και εκτός πανδημίας-, τώρα έχουμε μόνο 750; Ενώ από 2000 κρεβάτια αποκατάστασης που θα έπρεπε να έχουμε στο Δημόσιο, έχουμε μόνο 200, με τεράστιες ελλείψεις,  τα οποία και τα έκλεισαν εν μέσω πανδημίας; Τίνος ευθύνη είναι, που στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε ‘’νοσοκομεία κορονοϊού’’, σταματώντας την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων με τραγικές συνέπειες στους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειες τους; Ποια είναι η ατομική ευθύνη των νεφροπαθών στην κλινική «Ταξιάρχαι», που πήγαιναν για να προστατεύσουν την υγεία τους σε μια πιστοποιημένη και υποτίθεται εποπτευόμενη από το κράτος δομή και νόσησαν μαζικά; Αλήθεια που ακούστηκε τον 21ο αιώνα με αυτές τις κατακτήσεις της επιστήμης, με αυτή τη συσσωρευμένη γνώση για μια πανδημία να σταματούν οι θεραπείες των χρονίως πασχόντων και παιδιών με αναπηρία;
Επιστροφή στη κανονικότητα λένε. Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής αλλά οι γονείς καλούνται με δική τους ευθύνη να πάνε ή όχι τα παιδιά στο σχολείο. Το κράτος δε παίρνει καμία ευθύνη, κανένα μέτρο να ανοίξει καινούργιες δομές για να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, οι οποίες είναι ελάχιστες αλλά και υπεράριθμες σε μαθητές και περιθαλπόμενους και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Καμία ευθύνη για να προσληφθεί προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν τα κέντρα με όρους ασφάλειας και ποιότητας. Δίνουν δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους, στις αεροπορικές εταιρίες αλλά όχι για να καλύψουν τις ανάγκες στην Υγεία και την Ειδική Αγωγή. Τριάντα εκατομμύρια ευρώ, τσάμπα χρήμα, έδωσαν στους Ιδιώτες για τα τεστ αλλά τεστ δεν έχουν να κάνουν στα Ειδικά Σχολεία και στα Ιδρύματα Πρόνοιας. Ακόμη και τους νεφροπαθείς που έχουν παραπέμψει για αιμοκάθαρση στα Ιδιωτικά τους ζητούν να πληρώσουν τα τεστ από τη τσέπη τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ! Ετοιμάζουν χειρότερα.
Μέσα στο χαμό της πανδημίας βρήκαν την ευκαιρία να κόψουν επιδόματα και μάλιστα των παιδιών με βαριές αναπηρίες που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Περνούν νομοσχέδιο για τη Παιδεία, κάνοντας ένα σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, εξεταστικό κέντρο, πετώντας κυριολεκτικά στο περιθώριο τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Μας βομβαρδίζουν τα μυαλά κάθε μέρα, κυβερνώντες, κόμματα του κεφαλαίου, ΜΜΕ για την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, αλλά το ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν θα έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους ούτε λόγος. Όπως κουβέντα δεν λένε ότι χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειες τους, θα παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τη καραντίνα και δεν θα μπορέσουν να κάνουν καθόλου διακοπές.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • Να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις μας.
 • Γενικότερος ανασχεδιασμός της Ειδικής Αγωγής ,εκπαίδευσης και αποκατάστασης με επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα, άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει με οργάνωση τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη σ’ αυτό των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα και των αυτοαπασχολούμενων. 
 • Γενναία επέκταση του κατασκηνωτικού προγράμματος για τα ΑμεΑ. Να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και ποιότητας, με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών.
 • Πραγματικά, ουσιαστική επέκταση του Κοινωνικού Τουρισμού.
 • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.

Πληρώσαμε τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.
 • Καμία απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι αναπληρωτές, συμβασιούχοι, επικουρικοί αλλά και αυτοί με το μπλοκάκι.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 • Θεραπείες χωρίς περικοπές και πλαφόν, με βάση μόνο τα παραπεμπτικά των ειδικών.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Γονείς, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ,
για τη ζωή μας , για τη  προστασία των οικογενειών μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων στις  
11 ΙΟΥΝΗ στις 7μμ στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Προσυγκέντρωση για το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα
στις 6.15 μμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

Πληρώσαμε τη κρίση τους , δε θα πληρώσουμε ξανά.
Αλληλεγγύη στον Αμερικάνικο λαό που μάχεται ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό και τη καταστολή.  Μια είναι η αιτία, η μήτρα του ρατσισμού, της φτώχειας, για τις εκατόμβες των νεκρών από τη πανδημία στις χώρες της Ευρώπης του ανεπτυγμένου καπιταλισμού, σ’ αυτή του Αμερικάνικου ονείρου. Το κυνηγητό του κέρδους, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της ίδια της ανθρώπινης ζωής. 

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!!
Αγώνας για  ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή.

 1. Κατάργηση των  αντιεργατικών ΠΝΠ.
 2. ΟΧΙ στην ανεργία.
 3. ΟΧΙ στις απολύσεις.
 4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αυτών με το μπλοκάκι.
 5. Επίταξη όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα (υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής), άνοιγμα νέων αλλά και αυτών που έχουν κλείσει σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο με ευθύνη του κράτους, με ένταξη και των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. 
 6. Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τους εργαζομένους στη Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας καλούμε στη σύσκεψη που θα γίνει στις 9 του Ιούνη ημέρα Τρίτη στις 7 μμ, στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από τα Ειδικά Σχολεία, τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και τα Ιδρύματα αλλά και τις διάφορες κατηγορίες ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων.

Παίρνουμε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 16 του Ιούνη για προστασία από τη πανδημία με ένα ισχυρό, πανίσχυρο Δημόσιο Τομέα Υγείας, Πρόνοιας Ειδικής Αγωγής. Συγκέντρωση στις 9πμ, στο πεζόδρομο της Κοραή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Υγείας.

Θεωρούμε ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τα τραγικά προβλήματα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν από τη μια πλευρά με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του Δημόσιου Τομέα για να στηριχτεί η Ιδιωτικοποίηση, η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Βιώσαμε τις επιπτώσεις από τη καραντίνα, τον εγκλεισμό των ανθρώπων μας για δύο μήνες στο σπίτι χωρίς θεραπείες με ότι αυτό συνεπάγεται.  Τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη μεταφορά του ελάχιστου προσωπικού που είχαν στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Νοσοκομεία  που μετατράπηκαν σε κορονοϊού, σταματώντας εξετάσεις, θεραπείες, ελέγχους, επανελέγχους, επεμβάσεις για άλλα προβλήματα και παθήσεις εκτός κορονοϊού με τραγικές επιπτώσεις σε χρόνια πάσχοντες ακόμα και καρκινοπαθείς. Μαζικά τεστ δεν μπορούσαν να κάνουν στο Δημόσιο Τομέα, ούτε στους χρόνια πάσχοντες και τους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων.
Για να κερδοσκοπήσει με τις αγωνίες και το πόνο του κόσμου ο Ιδιωτικός Τομέας παίρνοντας και δωράκι 30 εκ. € από το κρατικό κορβανά.

            Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποίησε τη περίοδο της πανδημίας για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη και τη μείωση και το κόψιμο επιδομάτων ΑμεΑ όπως αυτών που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Ο κορονοϊός όμως είναι ακόμα εδώ επιταχύνοντας με την εμφάνιση του, την εμφάνιση νέας πιο γενικευμένης κρίσης και τώρα μας λένε επιστροφή στη μερική κανονικότητα. Ανοίγουν τα πάντα για να την επανεκκίνησης της οικονομίας να στηριχθεί ο τουρισμός.

 

            Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Η εκπαίδευση γενικά, αλλά οι γονείς με δική μας ευθύνη να στείλουμε τα παιδία μας στο σχολείο. Το κράτος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη του για τη προστασία της Υγείας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας;

Γονείς, κηδεμόνες προσοχή, έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν οργανωθούμε αν δεν αγωνιστούμε. Έχουμε πληρώσει αρκετά, πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε ξανά. Είναι πλέον κυριολεκτικά σε κίνδυνο τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας. Χρειάζεται να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό, με κριτήριο τις ανάγκες μας, να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Η επιτυχία της μεγάλης κινητοποίησης στις 16 του Ιούνη για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, να τον κλιμακώσουμε με επίκεντρο τη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σύμφωνα με αυτά που η επιστήμη έχει κατακτήσει.

Συνεδριάζουμε τα ΔΣ με τον πιο απλό πρακτικό τρόπο, κάνουμε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, παίρνουμε απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη στις 9 του Ιούνη και στην απεργία και τη διαδήλωση στις 16 Ιούνη με συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό πανεπιστήμιο).

            Σας αποστέλλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.

 

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ

 

Βασικοί άξονες διεκδικήσεων της απεργίας και του συλλαλητηρίου στις 16 Ιούνη.
Συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή αλλά  και των άλλων κινητοποιήσεων του συλλόγου μας το επόμενο διάστημα.

Κωδικοποιημένα, ενιαία και συνεκτικά.

 • Καμία περικοπή σε θεραπείες, επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας.
 • Με κρατική ευθύνη να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις το καλοκαίρι για τα παιδιά μας και γενναία επέκταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
 • Από τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για τη πραγματικά κανονική λειτουργία από Σεπτέμβρη της Ειδικής Αγωγής, Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης με βάση τις προτάσεις μας. Με βάση τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε:

 • Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης και θεραπειών.
 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι αναπληρωτές, συμβασιούχοι, επικουρικοί αλλά και αυτοί με το μπλοκάκι.
 • Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές δομές Υγείας, Πρόνοιας και  Ειδικής Αγωγής, με την υποχρεωτική ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων κάτω από ένα ενιαίο επιστημονικό κρατικό σχέδιο.
 • Να λειτουργήσουν οι θερινές κατασκηνώσεις με ευθύνη του κράτους. Με γενναία αύξηση του δυναμικού τους. Με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και με την εκπόνηση του κατάλληλου σχεδίου για την υγεία και την ασφάλεια των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων.
 • Αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ελάχιστο 7 διανυκτερεύσεις. Πρέπει η οικογένεια να αποσυμφορηθεί για μας και τα παιδιά μας η κατασκήνωση και οι διακοπές όχι απλώς δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Είναι δικαίωμα. 
 • Μέτρα από τώρα από πλευράς του κράτους ώστε σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις, να ανοίξουν κανονικά από Σεπτέμβρη τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμεΑ.
 • Να γίνονται μαζικά προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους, μαθητές της Ειδικής Αγωγής και στις οικογένειες των ΑμεΑ αλλά και στους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων, των οικοτροφείων, των ξενώνων και των ΣΥΔ.
 • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα μεταφοράς με εξειδικευμένο προσωπικό για τη μετακίνηση των παιδιών από και προς τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
 • Να δοθεί ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες ΑμεΑ, ιδιαίτερα σε εκείνες που έχουν παιδί με αναπηρία και χρόνια πάθηση.
 • Να δοθεί το αναγκαίο παιδαγωγικό υλικό που να καλύπτει κάθε μορφή μαθησιακής δυσκολίας και κάθε αναπτυξιακό επίπεδο. Όπου είναι εφικτό να γίνει χρήση νέων τεχνολογιών.
 • Να παρασχεθεί σε κάθε οικογένεια και εκπαιδευτικό η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή δωρεάν (τάμπλετ, γρήγορο ίντερνετ). Η τηλεκπαίδευση πρέπει να γίνεται με συγκροτημένα επιστημονικά προγράμματα και δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τη τάξη του Ειδικού Σχολείου αλλά ούτε και τις θεραπείες των παιδιών που λανσάρουν τώρα τελευταία κάποιοι επιχειρηματίες της Ειδικής Αγωγής. 
 • Να λειτουργήσουν κινητές μονάδες, στο πλαίσιο των Κέντρων Υγείας, που να παρέχουν ιατρική βοήθεια, ψυχολογική στήριξη και άλλες θεραπείες σε άτομα με αναπηρία, που μπορεί να νοσούν ή να βρίσκονται σε κρίση.
 • Να διαμορφωθεί πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιπτώσεων κρούσματος ή πιθανών κρουσμάτων στους χώρους Ειδικής Αγωγής.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα για τα παιδιά με αναπηρίες, τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες.
 • Να ανοίξουν οι δομές Πρόνοιας που έχουν κλείσει αλλά και τα νοσοκομεία.
 • Να επιταχθούν κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές έτσι ώστε να μεταφερθούν σε αυτά περιθαλπόμενοι από τα οικοτροφεία για την αναγκαία αποσυμφόρηση τους αλλά και μοναχικοί ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν αλλά και αυτοί που οι οικογένειες τους δε μπορούν να τους στηρίξουν.

Οι δυνάμεις του συλλόγου μας μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, και τους μαχόμενους υγειονομικούς όπως και το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να μην ξαναπληρώσουμε την κρίση τους.

  • Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και από την αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών και των απολύσεων.
  • Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και αποκατάσταση υψηλού επιπέδου που θα είναι συμβατές με τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών μας.

 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.

 

Η Γ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

Ανακοίνωση

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα (21 Απρίλη) σε νεφροπαθή αιμοκαθαιρόμενο, στην Ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι». Ενώ στη συνέχεια, στις 23 Απρίλη ανακοινώνονται δύο θάνατοι. Στις 25 Απρίλη οι θάνατοι είναι 3 ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς της κλινικής είναι 21 και στους εργαζόμενους 16. Στις 2 του Μάη ομολογείτε ότι οι νεκροί νεφροπαθείς έφτασαν τους 7. Έκτοτε ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για τη πορεία των ασθενών, νεφροπαθών και εργαζομένων.  Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι εγκληματική ευθύνη των ιδιοκτητών και διοικούντων της κλινικής
Ένα έγκλημα που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι υγεία και επιχειρηματικό κέρδος είναι έννοιες και ανάγκες οι οποίες βρίσκονται σε αμείλικτο πόλεμο. Γιατί ακόμα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους θεωρούνται κόστος από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα να εκτίθενται εργαζόμενοι, ασθενείς και οι οικογένειες τους σε κίνδυνο. Οι εργοδότες έλεγαν στους εργαζόμενους ότι  ‘‘η μάσκα τρομάζει τον πελάτη’’. 
        Σε αυτή την κατάσταση, η σιωπή των υπουργείων και των αρμόδιων φορέων είναι εκκωφαντική. Ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε τη πορεία των ασθενών.
Απαιτούμε να γίνει δημόσια ενημέρωση. Να αποδοθούν ευθύνες και να αποζημιωθούν οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε σε δομή Υγείας, που έχει ευθύνη, αποστολή αλλά και την ανάλογη γνώση να προστατέψει  την υγεία και τη ζωή ασθενών όπως οι νεφροπαθείς αλλά και των εργαζόμενων από μια πανδημία, να εμφανίζονται όχι ένα και δύο κρούσματα αλλά πάνω από 40 όπως λένε οι πληροφορίες (τα 38 τα έχουν ομολογήσει), αλλά και οι νεκροί να έχουν ξεπεράσει τους 7 αλλά να μην ξέρουμε πόσοι.
Νομίζουμε ότι δεν είναι τυχαίο, και το σταμάτημα της ενημέρωσης από πλευράς του Υπουργείου αλλά και από τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γιατί πρέπει να προστατέψουν την «Αγία Επιχειρηματικότητα», τους παράγοντες της αγοράς. Το μόνο Θεό που πιστεύουν αυτόν του κέρδους. Γιατί ξέρουν, ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας και προστασίας της υγείας, των εργαζόμενων, του λαού, των ευπαθών ομάδων, χωρίς την επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται δε μπορεί να κατορθωθεί.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρουμε καλά ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία. Ο ιός είναι εδώ. Η κυβέρνηση, δεν αξιοποίησε το διάστημα του εγκλεισμού για να δώσει αποφασιστική ενίσχυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με 300 γιατρούς και με 3.500 εργαζόμενους ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων 2 ετών δεν κάλυψε. Αλλά και αυτοί θα απολυθούν -και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι καθώς είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί-, εν μέσω πανδημίας αν δεν ξεσηκωθούμε.
Με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε το να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι. Γιατί κάποιοι  είναι ικανοί όταν θα απολύονται οι εργαζόμενοι να συρθούν στις πύλες των νοσοκομείων και να χειροκροτούν ως ένδειξη αναγνώρισης!!!
Εμείς πάντων, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες  με αξιοπρέπεια και οι οικογένειας μας, μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε τη μεγάλη πανυγειονομική απεργία και κινητοποίηση στις 16 του Ιούνη.
Υ.Γ. Ενημερώνουμε ότι στις 27 του Απρίλη, οι δυνάμεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου των Γονιών ΑμεΑ και το Σωματείο Εργαζομένων Στις Μονάδες και τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για το έγκλημα στην Κλινική «Ταξιάρχαι» και καταθέσαμε κοινό υπόμνημα ζητώντας συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τα μεγάλα προβλήματα προστασίας των χρονίως πασχόντων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το κλείσιμο των Κέντρων Ειδικής αγωγής τα παιδιά με αναπηρίες και οι εργαζόμενοι. Το Υπουργείο που τόσο μας πλημμυρίζει με συμπάθεια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν βρήκε ούτε λίγα λεπτά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των «ευπαθών ομάδων» και τους εργαζόμενους που δουλεύουν μαζί τους.
Το πρώτο αίτημα που έκαναν για συνάντηση οι φορείς μας ήταν στις 11 του Μάρτη. Ακόμα περιμένουμε αλλά δεν θα τους αναμένουμε, γιατί ο αγώνας μας καλεί και θα είναι σκληρός.
Όσο υπάρχει το κέρδος θα σκοτώνει το δικαίωμα στην Υγείας, τη Πρόνοια και την  Ειδική Αγωγή.

 

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 3 Ιούνη στις 7μμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Οργανώνουμε τον αγώνα για τη συλλογική προστασία των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Κρίση, σημαίνει απολύσεις, περικοπές, τσάκισμα εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, της ζωής μας για τα κέρδη των ολίγων. Άρχισαν κιόλας.  Πολλοί από μας είμαστε ήδη απολυμένοι, με αναστολή σύμβασης ή με εκ περιτροπής εργασία. Σε χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες κόπηκε το επίδομα ή μειώθηκε εν μέσω πανδημίας.

Σε 3.000 ανάπηρους έκοψαν το επίδομα επειδή έπαιρναν σύνταξη
του θανόντα γονιού τους. (Μάρτης 2020).

Τα σχολεία άνοιξαν.
Αν οι ελλείψεις ήταν πριν απαράδεκτες τώρα γίνονται και επικίνδυνες. Δύο μήνες με τη καραντίνα τα παιδιά μας έχασαν τις θεραπείες τους, πολλά απορυθμίστηκαν αλλά και κάποια πισωγύρισαν και υποτροπίασαν.
Πολλές δικές μας  οικογένειες δυσκολεύτηκαν ακόμη περισσότερο. Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν είναι το ίδιο να κάνεις καραντίνα στη βίλα με το δυάρι ή το τριάρι. Τα παιδιά των εχόντων και κατεχόντων και τις θεραπείες τους κάνανε και τους χώρους είχαν να κινηθούν. Τα δικά μας τα παιδιά και θεραπείες τους έκοβαν τα προηγούμενα χρόνια, και έμειναν για δύο μήνες χωρίς αυτές, γιατί το κράτος δεν είχε τον τρόπο να τις εξασφαλίσει με όρους ασφάλειας, λες και είναι είδος πολυτελείας. Ενώ πολλοί από μας  δεν βρίσκουμε ούτε δομές να τα εντάξουμε.
Η τόσα χρόνια κρίση αλλά και η πανδημία μας έκανε πιο ώριμους, πιο υποψιασμένους. 
Ακούσαμε πολλά για την ατομική ευθύνη, για να καλύψουν την έλλειψη κρατικής ευθύνης για την προστασία της υγείας, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μας, της στήριξης των οικογενειών μας.
Η κανονικότητα τους, που θέλουν να επιστρέψουμε, είναι για τα κέρδη των ολίγων, των περικοπών και της εκμετάλλευσης των πολλών, της Υγειάς, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής που τα θέλουν εμπόρευμα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, με την υποβάθμιση.

Να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, τη ζωή μας σαν κόστος, όταν είναι να αναλάβει το κράτος την ευθύνη. Αλλά μας θέλουν πελάτες για τις επιχειρήσεις τους. Επιστροφή στη ‘’κανονικότητα’’, εκείνης της οικονομίας για να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής, της αποκατάστασης και όχι μόνο.
Επειδή ο ιός δεν εξαφανίστηκε και η κρίση δεν είναι ένας πυρετός που ήρθε και θα περάσει.

Τη ζωή μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας
δεν την αφήνουμε στα χέρια τους.

Ξεπερνώντας δυσκολίες, φοβίες παίρνουμε μέρος στη Γενική Συνέλευση και συζητάμε για όλα αυτά.
Παίρνουμε απόφαση για συλλογικό αγώνα για:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων(εκπαιδευτικού, επιστημονικού, βοηθητικού),  στα Ειδικά Σχολεία, στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα τμήματα ένταξης, στη παράλληλη στήριξη.
 • Καμία απόλυση ή αλλαγή σύμβασης.
 • Μονιμοποίηση όλων και αυτών με το μπλοκάκι.

Εν μέσω πανδημίας η Ειδική Αγωγή μπορεί να εξασφαλιστεί με όρους ασφάλειας και ποιότητας για εργαζόμενους και παιδιά, μόνο αν γίνει γενικός ανασχεδιασμός με επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα, άνοιγμα καινούργιων δομών και ένταξης στη κρατική ευθύνη των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η στήριξη των παιδιών μας, η εκπαίδευση και η αποκατάσταση τους. 

 • Να παρθούν από ΤΩΡΑ μέτρα έτσι ώστε από Σεπτέμβρη να ανοίξει η Ειδική Αγωγή σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
 • Να σταματήσουν οι οικογένειες να πληρώνουν για τις θεραπείες, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών τους. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 • ΕΠΕΙΓΟΝ. Το κράτος να αναλάβει ένα διευρυμένο ποιοτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά μας το  καλοκαίρι.
 • Γενναίο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους.

Νισάφι πια, είμαστε στον 21ο αιώνα.
Υπάρχει τεράστια γνώση, η επιστήμη έχει προχωρήσει.

Ο πλούτος, η παραγωγή και η επιστήμη για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Είδαμε τη σαπίλα, τη βρωμιά, τα εγκλήματα, της εμπορευματοποίησης της υγείας στις χώρες του πολιτισμού και του ονείρου !!
Κουράγιο όλοι μαζί είμαστε πολλοί δυνατοί.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους μαχόμενους υγειονομικούς, που δεν θέλουν χειροκροτήματα υποκρισίας αλλά τα μέσα και προσωπικό να κάνουν τη δουλειά τους.
Ναι, μπορούμε να κατακτήσουμε μια ζωή, μια κοινωνία στο μπόι των αναγκών μας.

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

 

Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ

Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ Τετάρτη 27 Μάη 2020, στις 7 μμ στην αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος )

Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, κανένας φόβος, κανένας μόνος του.
Ο πιο επικίνδυνος κορονοϊός είναι η παραίτηση, ο συμβιβασμός. Δυο μήνες πανδημίας, για πολλούς εγκλεισμός, νέα κρίση με τις περικοπές. Σταθήκαμε όρθιοι γιατί κι οι μάσκες έχουν φωνή. Για μέτρα προστασίας των ΑμεΑ από την πανδημία. Ενάντια στο έγκλημα με τους θανάτους και τη μόλυνση των νεφροπαθών και των εργαζόμενων στη κλινική Ταξιάρχη.
Εναντία στις περικοπές χιλιάδων επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.
Αλήθεια θα μάθουμε πόσοι ζουν ακόμα από τους νεφροπαθείς του Ταξιάρχη;
Έκοψαν λέει τα επιδόματα από τα παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό γιατί έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονέα τους. Έτρεχαν βλέπετε τα λεφτά από τα μπατζάκια τους, «υπερβάλλων πλουτισμός », σα δε ντρέπονται!!
Τα Ειδικά Σχολεία κλειστά. Τα ΝΠΙΔ ημερήσιας φροντίδας, λένε όπως-όπως να ανοίξουν. Τα αμιγώς ιδιωτικά-επιχειρηματικά όπως-όπως κλείσανε χωρίς καμία απόφαση και χωρίς να έχουν λάβει κάποιο  μέτρο πριν, όπως-όπως ανοίγουνε, πάλι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο.

ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑ ΑΓΟΡΑ!!
Οι γονείς σε απόγνωση, με τα παιδιά στο σπίτι τόσους μήνες, απηυδισμένα απορυθμισμένα και με κάποια με υποτροπές τρέχουν στις εφημερίες.
Κανένα σχέδιο από το κράτος.
Καμία κρατική ευθύνη.
Καμία στήριξη.
Αλλά κάθε απόγευμα στις 6μμ και στα δελτία ειδήσεων χορτάσαμε τσάι και συμπάθεια.
Για όλα αυτά συναντιόμαστε στη πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ την Τετάρτη 27 Μάη στις 7μμ, στην αίθουσα του συνδικάτου οικοδόμων, με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και σε υψηλή ετοιμότητα, το μοναδικό μέτρο συλλογικής προστασίας, αυτό της οργάνωσης του αγώνα
.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην γραμματεία της ΣΕΑΑΝ έρχονται τις τελευταίες ημέρες όλο και πιο πολλές καταγγελίες για περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων του τελευταίους μήνες.
Ανάπηροι που δεν μπήκε το επίδομα τους ή το είδαν μειωμένο (αλλαγή κατηγορίας), συνταξιούχοι αναπηρίας, που είδαν την σύνταξη τους μειωμένη ή με κομμένο το επίδομα απολύτου αναπηρίας, επίδομα που μπαίνει πάνω στην σύνταξη.
Οι παραπάνω καταγγελίες επιβεβαιώνουν  αυτά που από την αρχή είχαμε καταγγέλλει ότι μέσω της συγκέντρωσης όλων των φακέλων σε ένα ενιαίο οργανισμό, απρόσωπο (δηλ. τον ΟΠΕΚΑ - Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ) και με κριτήριο τη λειτουργικότητα θα αρχίσουν να κόβουν με διάφορα γνωστά ή άγνωστα κριτήρια (ακόμα και παρά τω νόμω ), επιδόματα και συντάξεις.
Οι ανάπηροι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους ως προς τις πολύ διαφημιζόμενες ευαισθησίες της Κυβέρνησης!!, που είχε ψηφίσει όλως τυχαίως το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΕΚΑ και τη λειτουργικότητα.
Για τους θεατρινισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που με τους δικούς του νομούς και κριτήρια γίνονται οι περικοπές σήμερα αλλά και για τον ρόλο της ΕΣαμΕΑ που το είχε κάνει γαργάρα όταν ψηφίζονταν ο νόμος και στήριζε και στηρίζει τον ΟΠΕΚΑ, τη λειτουργικότητα αλλά και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!!
Πληρώσαμε τη κρίση τους αλλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.
Οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους, παρά τις δυσκολίες που βάζει η πανδημία, διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί.
Τις λαθροχειρίες της Κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία θέλει να ξηλώσει ότι έχει απομείνει στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, θα απαντήσουμε παρά τις μάσκες με φωνή και με γροθιά.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες όπου βλέπουν περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας ή που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα να επικοινωνήσουν στα τηλ: 210-5221411 και στο 6976472901 Καμαρινός Γιάννης Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ, 6972510719 Μπίλης Γιώργος και 6948940746 Μελέτσης Γιάννης Μέλη της Γραμματείας της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Κανένας μόνος του στη θύελλα.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Παίρνουμε και δίνουμε αλληλεγγύη.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τραγικές εξελίξεις με τους θανάτους νεφροπαθών και τα πολλά κρούσματα, ασθενών υπό αιμοκάθαρση και εργαζομένων στην κλινική «ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ», αλλά και τα κρούσματα στη ψυχιατρική κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», επιβεβαιώνουν με τον ποιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα της κατεπείγουσας επίταξης του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έτσι ώστε με έναν ενιαίο  τρόπο με την ευθύνη του κράτους, να γίνει καλύτερη αξιοποίηση όλων των υποδομών και των υγειονομικών κάτω από ένα ενιαίο συνεκτικό κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού. Με συγκεκριμένα μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ευπαθών ομάδων.
Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, που ενώ έκλεινε σε όλες τις πτώσεις τα περί ‘’ευαισθησίας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες’’, αρνιόταν δογματικά την επίταξη το Ιδιωτικού Τομέα. Φρόντισε και εν μέσω πανδημίας τη στήριξη του με τις ποικιλώνυμες  χρηματοδοτήσεις, εκμισθώσεις κτλ, να προστατεύει την ‘’αγία και υπέρ πάντων κερδοφορία’’.

Για τη στήριξη ακριβώς  των κερδών της ανταγωνιστικότητας, και πριν τη κρίση στη φάση της ανάπτυξης:

 • Στήριζαν τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, υποβαθμίζοντας το Δημόσιο Τομέα. Έκλειναν ή υπολειτουργούσαν τις μονάδες τεχνητού νεφρού, στέλνοντας τη πλειοψηφία των νεφροπαθών (7500 από τις 12000), να κάνουν αιμοκάθαρση στις Ιδιωτικές Κλινικές. Σταθερή πελατεία, σίγουρο κέρδος ενώ μειώθηκε τραγικά ο αριθμός των μεταμοσχευσεων που δεν τους παρέχει την αντίστοιχη κερδοφορία.
 • Έκλειναν ως άσυλα τα Δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία βαφτίζοντας το αποασυλοποίηση. Γεμίζοντας το χώρο της ψυχικής  υγείας με δομές των λεγόμενων ΜΚΟ (μικρά άσυλα στις γειτονιές), και Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές που δουλεύουν στο φουλ με 120% κάλυψη. Κι αν αυτά γινόντουσαν  πριν τη κρίση, εν μέσω κρίσης πραγματοποιήθηκε λεηλασία δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση των πάντων. Εν μέσω πανδημίας και  νέας κρίσης για τα πουγκιά τους και τα σεντούκια τους κάνουν παρανάλωμα τους ανθρώπους μας, τις ζωές μας, και ότι έχει απομείνει από δικαιώματα στον όνομα της Εθνικής ομοψυχίας και του εθνικού κινδύνου (φωτιά και μπούρμπερι)

Εργαζόμενοι/ες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών, πληρώσαμε πολλά τη κρίση τους δε θα πληρώσουμε ξανά εμείς.
Επιχειρηματικότητα, κυνηγητό του κέρδους είναι σε αμείλικτο πόλεμο με τη προστασία της υγείας, της ζωής του Ελληνικού λαού, των χρονίως πασχόντων, των λαών όλου του κόσμου.

Αυτά που βιώνουμε πείθουν το καθένα. Αυτά που ζούμε με τις εκατόμβες των νεκρών εν μέσω πανδημίας, στις χώρες του «Ευρωπαϊκού Πολιτισμού!!» και του αμερικάνικου ονείρου, πρέπει να οπλίσει με απόφαση για αγώνα, τη τάξη μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους λαούς όλου του κόσμου, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στο μπόι των αναγκών-ονείρων μας.

Είτε από το κρεβάτι είτε από το δρόμο είτε με μάσκα είτε χωρίς μάσκα υψώνουμε φωνή, υψώνουμε γροθιά γιατί δεν πάει άλλο πια.

Μαζί με τους μαχητές υγειονομικούς όλοι στον αγώνα, γιατί η πανδημία και η κρίση είναι μπροστά.
Αποδείχτηκε ότι ο ιός είναι εδώ και δεν αρκεί η λεγόμενη ‘’ατομική ευθύνη’’ ή ο εγκλεισμός στα σπίτια για να αντιμετωπισθεί. Χρειάζεται ένα πανίσχυρο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένο με βάση τις ανάγκες και με συγκεκριμένο, εξειδικευμένο σχέδιο, προστασίας και στήριξης  των  χρόνια πασχόντων, των νεφροπαθών, των ψυχικά πασχόντων με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα.
 • Ένταξη και των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Να σταματήσουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες να πληρώνουν με τον οποιοδήποτε τρόπο για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Δωρεάν σε όλους χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Κάλυψη του κόστους στο 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Άμεσες, εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού.
 • Μονιμοποίηση άμεσα όλων των επικουρικών συμβασιούχων αλλά και εργολαβικών εργαζόμενων στην Υγεία και τη Πρόνοια.
 • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έχουν κλείσει.
 • Άνοιγμα πολλών νέων κρεβατιών ΜΕΘ  πλήρως στελεχωμένων αλλά και μονάδων τεχνητού νεφρού, για τις ανάγκες των νεφροπαθών.
 • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα Τακτικά Ιατρεία και χειρουργεία γιατί δεν γίνεται τον 21ο αιώνανα αδυνατούν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν μια πανδημία ταυτόχρονα και τα άλλα σοβαρά περιστατικά. Βεβαίως να σταματήσουν επιτέλους οι πληρωμές στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.
 • Να ανοίξουν κλειστές πτέρυγες του Δημοσίου σε Ιδρύματα.
 • Να επιταχθούν ξενοδοχεία και άλλα ιδιωτικά κτήρια για να μπορούν να στεγαστούν χρόνια πάσχοντες και ηλικιωμένοι , που συνωστίζονται σήμερα στα ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας αλλά και μοναχικοί άνθρωποι. Χρόνια πάσχοντες που είναι μοναχικοί ή οικογένειες τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.
 • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε χρόνια πάσχοντες και ιδιαίτερα στους αιμοκαθαρόμενους στις ΜΤΝ (μονάδες τεχνητού νεφρού), στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία στις ΜΝΑ (μονάδες μεσογειακής αναιμίας), αλλά και στους περιθαλπόμενους στις ψυχιατρικές κλινικές, στα ιδρύματα χρονιών παθήσεων, στους οίκους ευγηρίας και τα γηροκομεία. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ πρέπει να γίνονται και στους εργαζόμενους αυτών των  χώρων.
 • Ανάπτυξη των υπηρεσιών της ΠΦΥ με την ένταξη σε αυτές των αυτοαπασχολούμενων για την πιο αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση και αντιμετώπιση της πανδημίας και με την κατ’ οίκον παρακολούθηση από οικογενειακούς γιατρούς που θα λειτουργούν στα πλαίσια των κέντρων υγειάς.

Γιατροί που θα επισκέπτονται συχνά και θα παρακολουθούν τους χρόνια πάσχοντες και τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους και τους ήπια νοσούντες από τον SARS-CoV-2.

Η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων και των ομοσπονδιών και παίρνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας συμμετέχουμε στη Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις άλλες περιοχές.

Η Γραμματεία Χρονιών Παθήσεων της ΣΕΑΑΝ.

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πρόσφατη πράξη αστυνομικής βίας σε βάρος νεαρού ατόμου με αναπηρία.

Ο νεαρός έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες της αστυνομίας στον Πύργο.
Είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια και να περπατήσει κοντά στο σπίτι του όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Ο νεαρός είναι άτομο με εμφανή και βαριά νοητική αναπηρία. Στο περιστατικό αυτό βλέπουμε επίσης να επαναλαμβάνεται και το σύνηθες φαινόμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις: ούτε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ούτε η εισαγγελεία δέχθηκαν την υποβολή μήνυσης από τη μητέρα του νεαρού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας με βάση τα πρόσφατα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρόσφατο άλλωστε είναι και το συμβάν με τον ηλικιωμένο που χτύπησαν άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα γιατί αρνήθηκε να δείξει τη βεβαίωση κυκλοφορίας του.

Τα μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που έχουν ενταθεί με αφορμή την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας. Είναι η συνέχεια του δόγματος Νόμος και Τάξη της ΝΔ και της χρήσης αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ ακόμα και απέναντι στους συνταξιούχους απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τέτοιες δράσεις – ακόμα κι αν ηχούν ακραίες ή παράλογες όταν αφορούν ηλικιωμένους ή ΑμεΑ, περιπτώσεις στις οποίες το φταίξιμο συνήθως ρίχνεται στον “αμόρφωτο” αστυνομικό που τελικά δεν τιμωρείται ποτέ – οι κυβερνώντες θέλουν να εμπεδώσουμε τον τρόμο και να σιωπήσουμε.

Η τρομοκρατία είναι το όπλο της κυρίαρχης τάξης για την καθυποταγή των λαϊκών μαζών. Δεν σιωπούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε δυνατοί. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.

 

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!!!

            Οι φορείς που υπογράφουμε καταγγέλλουμε την εγκληματική στάση της κυβέρνησης που παρά τις επιστολές που έχουμε στείλει προς κάθε αρμόδιο φορέα, τα τηλεφωνήματα, τα αιτήματα για συνάντηση με τα Υπουργεία, κωφεύουν ενώ η απάντηση που τελικά πήραμε από τους εργοδότες ήταν μαζικές απολύσεις.  

Συγκεκριμένα:

            Από εχθές, ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων της κυβέρνησης για τις απολύσεις, οι εργοδότες απάντησαν με μαζικές απολύσεις συναδέλφων στα κέντρα ειδικής αγωγής!!! αλλά και με εξαναγκασμό τους να πάρουν μέρος της κανονικής τους άδειας!!!

 Κινδυνεύουν άμεσα :

Εργαζόμενοι που απολύονται μαζικά!

Παιδιά και εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής που μένουν ακόμα ανοιχτά, χωρίς καν τα στοιχειώδη μέσα προφύλαξης!

Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ΑμεΑ στα οικοτροφεία και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, χρόνιοι πάσχοντες και ηλικιωμένοι στα ιδρύματα πρόνοιας που λειτουργούν χωρίς καν το προσωπικό ασφαλείας και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση! Γνωρίζουμε από παρόμοιες κρίσεις (καύσωνες, SARS κλπ) ότι στους χώρους αυτούς χάνονται ζωές. Ήδη έχουμε τις καταγγελίες από ΗΠΑ (Σιάτλ, 35 θάνατοι), Ισπανία (Μαδρίτη, 20 θάνατοι, 70 μολυσμένοι), για μαζικούς θανάτους σε οίκους ευγηρίας.

ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

19 Μαρτίου 2019

 

Καλεσμα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!


ΟΛΟΙ τη Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στα Προπύλαια στο μεγάλο συλλαλητήριο ΕΝΑΝΤΙΑ στο βάρβαρο αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση!
Προσυγκέντρωση στις 6μμ στο Πεζόδρομο Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

ΔΕΝ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Κυβέρνησης ότι ο νόμος καρμανίολα για το ασφαλιστικό θα φέρει αυξήσεις. Παίρνουμε δύναμη από τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 18 Φλεβάρη.
Ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση όχι μόνο δεν θα φέρει αυξήσεις αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων -και μάλιστα από το 2020-, θα φέρει μειώσεις. Διαγράφει οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για όσους καταφέρουν να πάρουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας θα γίνουν φιλοδώρημα. Την ίδια στιγμή οι επικουρικές, θα εξανεμιστούν κυριολεκτικά, φτάνοντας ακόμα και τα 30€!! Τα όρια συνταξιοδότησης θα πάνε στα 70, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλέψουν 2 ζωές για να πάρουν σύνταξη (54 χρόνια). Αφού στη ζούγκλα της αγοράς τους, κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.  Τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους θα πληρώσουν πολλαπλά τη νέα «ασφαλιστική μεταρρύθμιση»!!!               

Ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και ανοίγει το δρόμο διάπλατα για γενικευμένη σφαγή στις συντάξεις και τις παροχές για να στηριχθεί «η ανάπτυξη, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών», για να μας στείλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες και τους εμπόρους της Υγείας. Γι’ αυτό όλοι μαζί ΣΕΒ, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκαναλάρχες πανηγυρίζουν για τα μέτρα της Κυβέρνησης και για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική απαιτούν απαγόρευση των απεργιών, ουσιαστικά των συνδικάτων, των διαδηλώσεων. Γι’ αυτό σηκώνουν το κουρνιαχτό ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι παροχές έφεραν τη κρίση και ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Αλήθεια, οι διαδηλώσεις φταίνε που δεν βρίσκουμε τα λεφτά για να κάνουμε τις αναγκαίες θεραπείες;                                                                        
Να κλείσουμε ραντεβού στο νοσοκομείο για να κάνουμε εξετάσεις και έγκαιρα τις αναγκαίες επεμβάσεις;
Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες φταίνε που δεν υπάρχει πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση και πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που χρειάζεται Ειδική Αγωγή είναι έξω από δομές;
Στη μαύρη προπαγάνδα τους βέβαια χωράνε όλα.
Για τα συμφέροντα τους έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν όρια. Έχουν φτάσει στο σημείο να μας λένε ότι για τα εργατιά ατυχήματα φταίνε οι εργαζόμενοι- τα θύματα τους δηλαδή-, και ότι αυτές οι λίγες παροχές που είχαμε που είναι από δικά μας λεφτά, της τάξης μας, χρεοκόπησαν τη χώρα. Θέλουν κυριολεκτικά να μας γυρίσουν για τα κέρδη τους στο Μεσαίωνα!
Δουλειά μέχρι το τάφο. Στη λογική να σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ή όταν αρρωστήσουν. Νισάφι πια!!
Ο μόνος δρόμος είναι ο καλά οργανωμένος και ασυμβίβαστος αγώνας.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

 • Την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, την ημέρα ψήφισης του εγκληματικού τους νόμου.

ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!               

 • Τη μαζικοποίηση του ΕΝΙΑΙΟΥ των γονιών και την αποφασιστική ισχυροποίηση της ΣΕΑΑΝ.

Γυρίζουμε τη πλάτη στη μαφία της ΕΣΑμεΑ και της ΓΣΕΕ που είναι τα στηρίγματα αυτής της Πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα αναπήρων και των εργαζομένων. Γι αυτό Κυβέρνηση και επιχειρηματίες και ΕΕ καλύπτουν και χρηματοδοτούν αυτό το συνδικαλιστικό έκτρωμα της ΕΣΑμεΑ στο αναπηρικό κίνημα, γι αυτό με τη γενική εποπτεία του Μαξίμου με Εισαγγελείς και ΜΑΤ και τα παπαγαλάκια τους τα ΜΜΕ στήνουν το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Καβούρι τη Τρίτη. Αυτή τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Διεκδικούμε:
 • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
 • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ (βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα).
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
 • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
 • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
 • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ 100% ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η σφαγή στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται.

Παιδί με πολλαπλές αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, μερική όραση και νοητική υστέρηση) μένει χωρίς επίδομα.
Με τον αποχαρακτηρισμό της μίας πάθησης (εγκεφαλική παράλυση), αλλάζει κατηγορία και παρότι έχει 88% αναπηρία του κόβουν το επίδομα. Το γεγονός ότι είναι παιδί μεταναστών από τη Συρία μας κάνει καχύποπτους για μια ακόμα φορά, αν αυτό  ήταν κριτήριο για το κόψιμο του επιδόματος.
Ο ρατσισμός σ’ όλο του το μεγαλείο και δεν είναι πρώτη φορά.
Στη γραμματεία της ΣΕΑΑΝ πυκνώνουν οι καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις. Για καρκινοπαθείς, βαριά κινητικά ανάπηρους, ανθρώπους με ψυχικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ.
Βλέπετε πρέπει να πιάσουν το στόχο, που έχει εγγράψει η Κυβέρνηση ΝΔ στο προϋπολογισμό, για μείωση κατά 173 εκ. ευρώ, των δαπανών για τα επιδόματα αναπηρίας το 2020, (από 913 το 2019 σε 740 εκ ευρώ το 2020
).

Τα μνημόνια τελείωσαν αλλά όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ.

Βγήκαμε από τη κρίση αλλά η ανάπτυξη τους απαιτεί κ αυτή περικοπές για τους πολλούς, ΑμεΑ, εργαζόμενους κτλ. Για να τροφοδοτηθούν τα κέρδη των ολίγων, των επιχειρηματιών. Μείωση κατά 50% για τη Πρόνοια προέβλεπε το 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, και μόνο για τα επιδόματα της Πρόνοιας (ΑμεΑ και οικογενειακά), η μείωση φτάνει τα 400 εκ. στο προϋπολογισμό του 2020.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Με το ασφαλιστικό του Βρούτση που έρχεται να κουμπώσει σε αυτό του Κατρούγκαλου, η σφαγή θα γενικευθεί. Όσο η Κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη σηκώνουν κουρνιαχτό, ότι θα προστατευθούν οι ευαίσθητες ομάδες, μικροσυνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ. είναι παραπάνω από βέβαιο ότι με την ανταποδοτικότητα και τους κεφαλαιοποιητικούς λογαριασμούς, αυτούς που θα ρημάξει κυριολεκτικά θα είναι οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους

Με το νόμο Κατρούγκαλου οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν από 300 έως 700€. Με το νόμο Βρούτση θα γίνουν φιλοδώρημα. Όσον αφορά τις θεραπείες; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

Απαιτούμε με παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από τη Κυβέρνηση, τον ΕΦΚΑ κτλ τη δικαίωση των συναδέλφων που αδικήθηκαν από τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Την επόμενη βδομάδα η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία από περιπτώσεις που στη κυριολεξία σφαγιάστηκαν το τελευταίο διάστημα με τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ.

Τετάρτη 12 Φλεβάρη, στις 6μμ στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), Πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ και του ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ για τη καλύτερη οργάνωση του αγώνα, τη στήριξη των συναδέλφων και τη συμβολή μας στην απεργία και τα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό στις 18 Φλεβάρη.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ εναντια στο ΝΟΜΟσχεδιο ΒΡΟΥΤΣΗ

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, Γονείς και Κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
Οι ζωές μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας σε ΚΙΝΔΥΝΟ.
Με το νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου
και το νομοσχέδιο καρμανιόλα του Βρούτση,
αν τους αφήσουμε θα μας πετάξουν στον καιάδα!!

Το ανταποδοτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης Κατρούγκαλου- Βρούτση, ξηλώνει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Διαγράφει οριστικά όλα τα κλεμμένα (84 δις ευρώ), των  ασφαλιστικών μας ταμείων από Κράτος, εργοδότες και Τράπεζες.
Κατοχυρώνει όλες τις ως τώρα περικοπές και αντιασφαλιστικές επιλογές (όπως αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, περικοπές θεραπειών), και ανοίγει το δρόμο για νέες σφαγές στα δικαιώματα μας, θέλοντας να μας σπρώξουν όλους πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Έχουμε πρωταρχικό συμφέρον, θέμα ζωής για μας και τις οικογένειες μας, αυτοί οι νόμοι και τα σχέδια τους, με τους αγώνες μας μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να τα στείλουμε στον αγύριστο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
 1. ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
 2. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
 3. ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ, ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

Οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες τα πρώτα και δραματικά θύματα, των αντιδραστικών επιλογών στην Ασφάλιση, την Υγεία και τη Πρόνοια.

Έχουμε πείρα!
Όταν ψηφιζόταν ο νόμος λαιμητόμος του Κατρούγκαλου στη Βουλή, διαβεβαίωνε τότε ο Κύριος Υπουργός ότι οι ανάπηροι, έχουν εξαιρεθεί του νόμου και για το λόγο αυτό η ΕΣΑμεΑ στηρίζει το νόμο. Όμως, οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν στο μισό (από 300 έως 700€), και οι επιχορηγήσεις της ΕΣΑμεΑ διπλασιάστηκαν για να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά.

Με το νόμο Βρούτση, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ!

Οι συντάξεις θα γίνουν φιλοδώρημα. Ενώ εκεί που θα γίνει κυριολεκτικά σφαγή είναι στις συντάξεις των γονιών που κληρονομούν τα βαριά ανάπηρα παιδιά. Αυτές κυριολεκτικά θα εξαϋλωθούν.  Ενώ το κόστος για μακροχρόνιες θεραπείες, θα φορτωθεί κυριολεκτικά στους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Ο καθένας καταλαβαίνει πως εκείνος που δεν έχει να πληρώσει θα μείνει χωρίς θεραπείες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Μας θέλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Δείγμα για το τι ζούγκλα θα επικρατήσει είναι και η σημερινή στάση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών σε σχέση με τους ανάπηρους και τους χρόνια πάσχοντες. Πολλές αρνούνται να τους ασφαλίσουν ή ζητούν υπέρογκα ασφάλιστρα για περιορισμένες υπηρεσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προβλέπεται ρήτρα στα συμβόλαια, ότι σε περίπτωση μακροχρόνιας θεραπείας ή ανικανότητας για δουλειά ο πελάτης θα υποχρεούται να πληρώνει παραπάνω ασφάλιστρα.
Αυτό που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν μία ελάχιστη σύνταξη - φιλοδώρημα, και ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια,  και από κει και πέρα να σπρώξουν τον εργαζόμενο στη λογική της ατομικής λύσης, στα επαγγελματικά ταμεία και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Άλλωστε, κοινή επωδός στελεχών του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους στα διάφορα φόρουμ είναι στο όνομα της ανάπτυξης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και των ορίων συνταξιοδότησης και του ποσοστού των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 1. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου  – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 2. Ενιαία Δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 3. Καμία περικοπή στα επιδόματα ,τις συντάξεις και στις θεραπείες. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 4. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 5. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,
οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Επιμένουμε.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση, την ανάληψη ευθύνης απ’ όλους μας και κινητοποίηση! ΟΛΟΙ στην

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις νέες εγκληματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Κυριακή 2 Φλεβάρη στις 10.30πμ στα Γραφεία του Συλλόγου μας στην αίθουσα του 5ου ορόφου (Χαλκοκονδύλη 37).

Σε περίπτωση που τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το σχέδιο καρμανιόλα του Βρούτση στη Βουλή με τη λήξη της Γ.Σ στις 12 μμ, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Γονείς και κηδεμόνες ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε τις πύλες για τη κόλαση, το σχέδιο Βρούτση θα μας πετάξει στα τάρταρα!!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Βρούτση, η δυνατότητα να παίρνει μετά θάνατον το παιδί με βαριά αναπηρία δια βίου τη σύνταξη του γονιού του θα καταργηθεί στη πράξη.
Η προστασία των οικογενειών μας είναι δική μας υπόθεση.
Η μαζικότητα της Γ.Σ θα κρίνει τη πορεία του αγώνα. Στηρίζουμε την απόφαση των ταξικών συνδικάτων για 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης  του εγκληματικού νομοσχέδιου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση.
 • Να καταργηθεί ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Ενιαία Δημόσια Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγεία και Πρόνοια.

Το Δ.Σ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον ΔΕΝ θα πεθάνει μόνος ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

 

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα στηρίζει τη πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος συμμετέχοντας στην συναυλία καταδίκης της Χρυσής Αυγής τη Κυριακή 26 Γενάρη στις 6.30 μμ στο ΔΑΚ "Πλάτων" στη Νίκαια.
Ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ΠΡΟΣΟΧΗ , το ζήτημα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής μας αφορά όλους. Αφορά τη ζωή μας, τα δικαιώματα μας. Το σύστημα της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης τους έχει ανάγκη, γι’ αυτό τους στήριξε και τους στηρίζει. Πότε τους αποσύρει, πότε τους βγάζει στην επιφάνεια, να κυνηγούν εργάτες που αγωνίζονται, να μαχαιρώνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Να γεμίζουν τα σάιτ τους βρωμιές, ότι οι ανάπηροι κοστίζουν, όπως οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι δηλ. οι Ναζί, που μας είχαν για εξόντωση.
Η πρόταση της ανεκδιήγητης εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για την αθώωση τους είναι συνέχεια μιας σειράς πράξεων του συστήματος για τη στήριξη τους, από την Αστυνομία και το Στρατό στη  φάση άνδρωσης τους. Τα κανάλια της προβολής τους, τις υποθέσεις των  εγκλημάτων τους που είχαν μπει στο αρχείο, τη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δίκης εδώ και περίπου πέντε χρόνια, τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από το ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών για να πέσουν στα μαλακά. Σήμερα, με την υπερπροβολή και το στήσιμο των ‘’κινητοποιήσεων’’ και από το κράτος για το προσφυγικό. 
Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ο αποφασισμένος οργανωμένος λαός θα ξεμπερδέψει και αυτή τη φορά μαζί τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη καταδίκη τους από το δικαστήριο.
ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ καθημερινά, παντού με τη δράση μας, στους συλλόγους, στα Ιδρύματα, στα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Στους τόπους δουλειά και τις γειτονιές. Στους αγώνες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Πόλεμοι για το κυνήγι των κοιτασμάτων και των αγωγών που απειλούν άμεσα και εμάς. Στους αγώνες για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου-Βρούτση που θέλουν να βγάλουν σε διατίμηση της ζωή μας.
ΠΟΛΕΜΑΜΕ και ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που στο κέντρο της θα έχει τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. Χωρίς φτώχεια και πολέμους. Χωρίς πρόσφυγες και μετανάστες. Που η ευτυχία θα είναι ίδια η ζωή μας.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,
οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις νέες εγκληματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Κυριακή 26 Γενάρη στις 10.30πμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος Πλατεία Κάνιγγος).

 

Καμιά εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης. Η ανάπτυξη τους είναι για τα κέρδη των ολίγων και τροφοδοτείται από τη τραγωδία των πολλών. Το νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται να κουμπώσει στο νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, θα είναι καρμανιόλα για μας και τις οικογένειες μας. Τα περί ανταποδοτικότητας, ατομικού κεφαλαιοποιητικού λογαριασμού, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, θέλουν να κρύψουν τη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση, το καιάδα που θέλουν ρίξουν τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας και τις οικογένειες μας.

 • Με το νόμο Κατρούγκαλου οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%, έχασαν από 300 έως 700€.
 • Με το νόμο Βρούτση η σύνταξη θα γίνει ‘’φιλοδώρημα’’ και οι παροχές, η περίθαλψη θα εξαϋλωθούν.

Θέλουν να μας στείλουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Κάποιες από αυτές που και σήμερα δεν ασφαλίζουν ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. Ακόμα και αν ασφαλίζουν, ζητούν παραπάνω ασφάλιστρα και για περιορισμένες παροχές.
Γονείς και κηδεμόνες ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε τις πύλες για τη κόλαση, ο νόμος Βρούτση θα μας πετάξει στα τάρταρα!!!
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν εφαρμοστεί ο νόμος Βρούτση, η δυνατότητα να παίρνει μετά θάνατον το παιδί με βαριά αναπηρία δια βίου τη σύνταξη του γονιού του θα καταργηθεί στη πράξη.
Επιπλέον θα σταματήσουν να παρέχονται μια σειρά ακριβές θεραπείες που δίνονται ακόμα και σήμερα δωρεάν κάτω από τη πίεση των αγώνων μας.

Η προστασία των οικογενειών μας είναι δική μας υπόθεση.
Η μαζικότητα της Γ.Σ -που όλοι μαζί θα πάρουμε ευθύνη-, θα κρίνει τη πορεία του αγώνα. Στηρίζουμε την απόφαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των συνδικάτων για 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταθέσει το εγκληματικό νομοσχέδιο.  
Αγώνας μέχρι τέλους!

 • Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση.
 • Να καταργηθεί ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
 • Ενιαία Δημόσια Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγεία και Πρόνοια.

Δ.Σ του ΕΝΙΑΙΟΥ

 

Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανακοινώσεις 2020

Ανακοινώσεις 2019

Ανακοινώσεις 2018 και προγενέστερες

Απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό!