Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ,
οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας σε κίνδυνο. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τις νέες εγκληματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό. Κυριακή 26 Γενάρη στις 10.30πμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος Πλατεία Κάνιγγος).

 

Καμιά εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης. Η ανάπτυξη τους είναι για τα κέρδη των ολίγων και τροφοδοτείται από τη τραγωδία των πολλών. Το νομοσχέδιο Βρούτση που έρχεται να κουμπώσει στο νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, θα είναι καρμανιόλα για μας και τις οικογένειες μας. Τα περί ανταποδοτικότητας, ατομικού κεφαλαιοποιητικού λογαριασμού, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, θέλουν να κρύψουν τη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση, το καιάδα που θέλουν ρίξουν τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας και τις οικογένειες μας.

  • Με το νόμο Κατρούγκαλου οι αναπηρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%, έχασαν από 300 έως 700€.
  • Με το νόμο Βρούτση η σύνταξη θα γίνει ‘’φιλοδώρημα’’ και οι παροχές, η περίθαλψη θα εξαϋλωθούν.

Θέλουν να μας στείλουν πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Κάποιες από αυτές που και σήμερα δεν ασφαλίζουν ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. Ακόμα και αν ασφαλίζουν, ζητούν παραπάνω ασφάλιστρα και για περιορισμένες παροχές.
Γονείς και κηδεμόνες ΠΡΟΣΟΧΗ, αν ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε τις πύλες για τη κόλαση, ο νόμος Βρούτση θα μας πετάξει στα τάρταρα!!!
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Αν εφαρμοστεί ο νόμος Βρούτση, η δυνατότητα να παίρνει μετά θάνατον το παιδί με βαριά αναπηρία δια βίου τη σύνταξη του γονιού του θα καταργηθεί στη πράξη.
Επιπλέον θα σταματήσουν να παρέχονται μια σειρά ακριβές θεραπείες που δίνονται ακόμα και σήμερα δωρεάν κάτω από τη πίεση των αγώνων μας.

Η προστασία των οικογενειών μας είναι δική μας υπόθεση.
Η μαζικότητα της Γ.Σ -που όλοι μαζί θα πάρουμε ευθύνη-, θα κρίνει τη πορεία του αγώνα. Στηρίζουμε την απόφαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των συνδικάτων για 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να καταθέσει το εγκληματικό νομοσχέδιο.  
Αγώνας μέχρι τέλους!

  • Να μην περάσει το σχέδιο Βρούτση.
  • Να καταργηθεί ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Ενιαία Δημόσια Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγεία και Πρόνοια.

Το Δ.Σ του ΕΝΙΑΙΟΥ