Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Προς τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων, και γονιών ΑμεΑ στην Ειδική Αγωγή.
Δευτέρα 12 Ιούνη στις 730μμ στην αυλή του Μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ( Εθνικής Αντιστάσεως 33, Περιστέρι), σύσκεψη φορέων, γονιών ΑμεΑ, για τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής (κτηριακό, νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των παιδιών κλπ).

Αγαπητοί γονείς,
ο σύλλογος μας θεωρεί υποχρέωση του, να απευθυνθεί σε όλους εσάς και να σας καλέσει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε ακόμη πιο αποφασίστηκα τις προσπάθειες μας, τους αγώνες μας, για τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής, το μέλλον των παιδιών μας αλλά και των οικογενειών μας.
Πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την αρχή της σχολικής χρονιάς, η όποια τελειώνει σε λίγες ημέρες. Αναδείχθηκε ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, το ακατάλληλο έως και επικίνδυνο πολλών κτηρίων των ειδικών σχολείων. Πράγμα που το είδαμε όλοι μας σε νέες διαστάσεις μετά τους σεισμούς της Τουρκίας και της Συρίας. Κάναμε επανειλημμένα παρεμβάσεις για τα Ειδικά Σχολεία του δήμου της Αθήνας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, για το κτηριακό των Ειδικών Σχολείων στο Αιγάλεω αλλά και τα Ειδικά Σχολεία στον Άγιο Δημήτριο, που παρότι είναι νεόδμητα είναι και αυτά ακατάλληλα, αφού είναι σε πολυώροφα κτήρια και υπεράριθμα, ενώ είχαμε και θάνατο παιδιού σε σχολείο αλλά και πλημμύρες.
Ταυτόχρονα, αναδείξαμε το απαράδεκτο να υπάρχουν σχολεία στα χαρτιά για χρόνια όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, που δεν υπάρχει άλλο στον πρώτο δήμο της χώρας, αλλά και το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους. Ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση με το Ειδικό Δημοτικό του Βύρωνα και της Ν. Φιλαδέλφειας. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ειδικών σχολείων της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Προβλήματα, που σε συνδυασμό, του κτηριακού με το υπεράριθμο και την ιδιαιτερότητα του μαθητικού πληθυσμού, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού αναδεικνύουν το επικίνδυνο για τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας.
Όλοι έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα από τις περικοπές στις θεραπείες των παιδιών μας. Δεν υπάρχει κυβέρνηση από το 2012 μέχρι και σήμερα, που δεν πήρε απόφαση για κάποιες περικοπές. Στις θεραπείες (φυσιο/λογο/εργο,κλπ), στα συνολικά πακέτα ή στα παιδιά που ενηλικιώνονται. Παιδιά με αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες κλπ. Ανάλογη είναι η κατάσταση με τα τεχνολογικά βοηθήματα και τα σύγχρονο θεραπευτικά μέσα (πχ παιδιά με διαβήτη).
Κάποια με τους αγώνας μας αποτρέψαμε αλλά πολλά εφαρμόζονται. Όμως, έρχονται τώρα τελευταία, όλο και περισσότερα μηνύματα και αποφάσεις, ότι περνάμε σε έναν νέο κύκλο περικοπών.     Όπως για τους ειδικούς παιδαγωγούς, για παιδιά με παράλληλη στήριξη ή παιδιά που είναι σε τμήμα ένταξης, τις μαζικές απορρίψεις παραπεμπτικών, παιδιών με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (ασπεγκερ), που δεν τους εγκρίνουν το μεγάλο πακέτο ή αυτό το πρωτοφανές να μπορούν να γίνονται λογοθεραπείες εξ αποστάσεως. Στη λογική ότι τα παιδιά μας κοστίζουν για το κράτος και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μας θέλουν μια χαρά να είμαστε πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα.
Θυσία τα παιδιά μας και οι οικογένειες μας, στους δημοσιονομικούς δείκτες, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Ο αγωνιστικός συντονισμός, ο κοινός μας αγώνας, μοναδική ασπίδα για τα παιδιά μας, για τις οικογένειες μας.
Για όλα αυτά θέλουμε να κουβεντιάσουμε και να δράσουμε πριν να είναι αργά, μπροστά στη νέα σχολική χρονιά.
Κοινές οι αγωνίες μας, κοινός πρέπει να είναι κ ο αγώνας μας!

ΥΓ: Στη σύσκεψη για όσους δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μέσω zoom. Όποιος ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει μαζί μας για να του αποσταλούν οι κωδικοί.

Περιμένοντας την ανταπόκριση σας
Το ΔΣ