Pages

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας καλούμε στη σύσκεψη που θα γίνει στις 9 του Ιούνη ημέρα Τρίτη στις 7 μμ, στα γραφεία μας (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με τη συμμετοχή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ από τα Ειδικά Σχολεία, τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και τα Ιδρύματα αλλά και τις διάφορες κατηγορίες ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων.

Παίρνουμε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο στις 16 του Ιούνη για προστασία από τη πανδημία με ένα ισχυρό, πανίσχυρο Δημόσιο Τομέα Υγείας, Πρόνοιας Ειδικής Αγωγής. Συγκέντρωση στις 9πμ, στο πεζόδρομο της Κοραή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Υγείας.

Θεωρούμε ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τα τραγικά προβλήματα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης. Προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν από τη μια πλευρά με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του Δημόσιου Τομέα για να στηριχτεί η Ιδιωτικοποίηση, η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Βιώσαμε τις επιπτώσεις από τη καραντίνα, τον εγκλεισμό των ανθρώπων μας για δύο μήνες στο σπίτι χωρίς θεραπείες με ότι αυτό συνεπάγεται.  Τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη μεταφορά του ελάχιστου προσωπικού που είχαν στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Νοσοκομεία  που μετατράπηκαν σε κορονοϊού, σταματώντας εξετάσεις, θεραπείες, ελέγχους, επανελέγχους, επεμβάσεις για άλλα προβλήματα και παθήσεις εκτός κορονοϊού με τραγικές επιπτώσεις σε χρόνια πάσχοντες ακόμα και καρκινοπαθείς. Μαζικά τεστ δεν μπορούσαν να κάνουν στο Δημόσιο Τομέα, ούτε στους χρόνια πάσχοντες και τους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων.
Για να κερδοσκοπήσει με τις αγωνίες και το πόνο του κόσμου ο Ιδιωτικός Τομέας παίρνοντας και δωράκι 30 εκ. € από το κρατικό κορβανά.

            Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποίησε τη περίοδο της πανδημίας για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη και τη μείωση και το κόψιμο επιδομάτων ΑμεΑ όπως αυτών που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Ο κορονοϊός όμως είναι ακόμα εδώ επιταχύνοντας με την εμφάνιση του, την εμφάνιση νέας πιο γενικευμένης κρίσης και τώρα μας λένε επιστροφή στη μερική κανονικότητα. Ανοίγουν τα πάντα για να την επανεκκίνησης της οικονομίας να στηριχθεί ο τουρισμός.

 

            Άνοιξαν τα Ειδικά Σχολεία και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Η εκπαίδευση γενικά, αλλά οι γονείς με δική μας ευθύνη να στείλουμε τα παιδία μας στο σχολείο. Το κράτος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη του για τη προστασία της Υγείας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας;

Γονείς, κηδεμόνες προσοχή, έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν οργανωθούμε αν δεν αγωνιστούμε. Έχουμε πληρώσει αρκετά, πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε ξανά. Είναι πλέον κυριολεκτικά σε κίνδυνο τα παιδιά μας, οι άνθρωποι μας, οι οικογένειες μας. Χρειάζεται να συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό, με κριτήριο τις ανάγκες μας, να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Η επιτυχία της μεγάλης κινητοποίησης στις 16 του Ιούνη για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Θα μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, να τον κλιμακώσουμε με επίκεντρο τη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας σύμφωνα με αυτά που η επιστήμη έχει κατακτήσει.

Συνεδριάζουμε τα ΔΣ με τον πιο απλό πρακτικό τρόπο, κάνουμε συσκέψεις, συγκεντρώσεις, παίρνουμε απόφαση συμμετοχής στη σύσκεψη στις 9 του Ιούνη και στην απεργία και τη διαδήλωση στις 16 Ιούνη με συγκέντρωση στις 9πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό πανεπιστήμιο).

            Σας αποστέλλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.