Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΒΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΣEAAN και ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων ΑΜΕΑ, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΓΕ για συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 25 Νοέμβρη στις 17:00 για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η πολύμορφη βία που υφίστανται οι γυναίκες είναι έκδηλη στις οικογένειες των ΑΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων που τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Οι μητέρες, σύζυγοι, κόρες  επωμίζονται πρόσθετα βάρη εξαιτίας και της έλλειψη δημόσιας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.
Οι εικόνες αποτροπιασμού και σήψης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα της προστασίας του παιδιού, στην εμπορία και κακοποίησή του, στις δολοφονίες γυναικών και η οργή που προκαλούν πρέπει να μετουσιωθούν σε δύναμη αγώνα.
Αγωνιζόμαστε μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τις εργαζόμενες, τις γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών για την πραγματική εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την ισοτιμία.
Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί! Ο αγώνας η μόνη διέξοδος!

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
Το ΔΣ του Ενιαίου

Αθήνα, 24/11/22