Pages

Καλεσμα!

15 ΙΟΥΛΗ στις 7.30μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Οι θεραπείες, η Ειδική Αγωγή, η Αποκατάσταση δεν είναι είδος πολυτέλειας για να εξαρτάται από τη τσέπη σου, ή να κλείνει και να σταματά εν καιρώ πανδημίας.

Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι, χρόνια πάσχοντες η υπεράσπιση των οικογενειών μας, η των δικαιωμάτων μας , στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!
Κάνουμε προσωπική υπόθεση την επιτυχία της συγκέντρωσης της Τετάρτης.
Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση με τον αγώνα μας, να πάρει
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ για τη προστασία από τη πανδημία, για την Υγεία, τη Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και την Αποκατάσταση.
Εμείς το ζούμε στις οικογένειες μας, στη καθημερινή μας ζωή. Το κλείσιμο των νοσοκομείων για κάθε άλλη πάθηση πλην κορονοϊού για να καλύψουν τη γύμνια τους μπροστά στην πανδημία όπως και το κλείσιμο της Ειδικής Αγωγής, της Αποκατάστασης, το σταμάτημα των θεραπειών, το πληρώσαμε, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Προειδοποιούμε θα το ξανακάνουν με το πρώτο νέο κύμα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Είμαστε στον 21ο αιώνα , της ρομποτικής χειρουργικής, των γονιδιακών θεραπειών, της νανοτεχνολογίας, των αλμάτων της επιστήμης.  Δεν μπορούμε να δεχθούμε να είναι για λίγους, να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Δεν μπορεί κυβέρνηση, ΕΕ, να αξιοποιούν τη πανδημία για να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και τη θέληση τους να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!

Να γιατί αξιοποιούν τη κρίση και την πανδημία , για να περάσουν μέτρα όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων, για να εξασφαλίσουν «σιγή νεκροταφείου», στην απελευθέρωση των απολύσεων με τις ΠΝΠ, τη μείωση των μισθών, την αλλαγή των συμβάσεων, αλλά και το σταμάτημα των θεραπειών και το κόψιμο των επιδομάτων των ΑμεΑ. 
Κούνια που τους κούναγε!!!

Ως εδώ και μη παρέκει.

Με τις οικογένειες μας, με τους συναδέλφους μας,
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τη Τετάρτη στο Σύνταγμα για:

  • Την εξασφάλιση των θεραπειών ΔΩΡΕΑΝ με ευθύνη του κράτους με ή χωρίς πανδημία.
  • Να πάρει ΤΩΡΑ ΟΛΑ εκείνα τα αναγκαία μέτρα η κυβέρνηση για να ανοίξει κανονικά η Ειδική Αγωγή το Σεπτέμβρη. Με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένο Δημόσιο σύστημα μεταφοράς με ειδικευμένο προσωπικό με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας έτσι ώστε μέσα στο Ειδικό Σχολείο, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να κάνει δωρεάν όλες τις απαραίτητες θεραπείες το παιδί με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.  Για να μην αναγκάζεται αυτό και η οικογένεια του να γυρνά από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο από κέντρο σε κέντρο, να σμπαραλιάζεται  και να αφαιμάζετε οικονομικά.
  • Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή και επίταξη των Ιδιωτικών γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες. Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη αραίωση του πληθυσμού, η ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών με όρους ασφάλειας λόγω πανδημίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα οικοτροφεία, τους ξενώνες, τα ιδρύματα χρονίων πασχόντων και με τα γηροκομεία, για να μην έχουμε τα ίδια τραγικά φαινόμενα όπως στη Γαλλία, τις ΗΠΑ κ όχι μόνο.
  • Αποφασιστική, γενναία αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με διπλασιασμό των διανυκτερεύσεων, χωρίς τα ασφυκτικά πλαφόν, για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους. Μοναδική διέξοδος μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού, κρίσης, απολύσεων, περικοπών, φτωχοποίησης.  Δεν γίνεται να προκαλεί η κυβέρνηση, που δίνει σήμερα τα μισά για το Κοινωνικό Τουρισμό (30εκ€ συνολικά, από τα 60εκ που έδινε το 2011), όταν και αυτά είναι λεφτά των ασφαλισμένων και από το κρατικό προϋπολογισμό να χαρίζουν τόσα δισεκατομμύρια στους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Να μπει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ. Να αναλάβει το κράτος τώρα άμεσα στην ευθύνη για τη γενναία αύξηση των ωφελούμενων. Αποφασιστική ενίσχυση της ποιοτικής λειτουργίας με σύγχρονα προγράμματα. Αύξηση των εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων και εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
  • Να ξαναδοθεί το επίδομα αναπηρίας σε όλα τα παιδιά που κόπηκε –εν μέσω καραντίνας- επειδή έπαιρναν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
  • Όχι στη λειτουργικότητα και στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, βασικά εργαλεία στη περικοπή των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση.
  • Καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.
  • Μαζικά τεστ σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους σε Ειδική Αγωγή, εκπαίδευση και αποκατάσταση αλλά και στα Ιδρύματα Πρόνοιας.

Υπάρχει διέξοδος.
Ο οργανωμένος, ασυμβίβαστος αγώνας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ. του Ενιαίου
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.