Pages

Καλεσμα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!


ΟΛΟΙ τη Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 6.30 μμ στα Προπύλαια στο μεγάλο συλλαλητήριο ΕΝΑΝΤΙΑ στο βάρβαρο αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση!
Προσυγκέντρωση στις 6μμ στο Πεζόδρομο Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

ΔΕΝ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Κυβέρνησης ότι ο νόμος καρμανίολα για το ασφαλιστικό θα φέρει αυξήσεις. Παίρνουμε δύναμη από τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων στις 18 Φλεβάρη.
Ο νόμος Κατρούγκαλου- Βρούτση όχι μόνο δεν θα φέρει αυξήσεις αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων -και μάλιστα από το 2020-, θα φέρει μειώσεις. Διαγράφει οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, ενώ οι αναπηρικές συντάξεις για όσους καταφέρουν να πάρουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας θα γίνουν φιλοδώρημα. Την ίδια στιγμή οι επικουρικές, θα εξανεμιστούν κυριολεκτικά, φτάνοντας ακόμα και τα 30€!! Τα όρια συνταξιοδότησης θα πάνε στα 70, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλέψουν 2 ζωές για να πάρουν σύνταξη (54 χρόνια). Αφού στη ζούγκλα της αγοράς τους, κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.  Τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειες τους θα πληρώσουν πολλαπλά τη νέα «ασφαλιστική μεταρρύθμιση»!!!               

Ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση ενσωματώνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και ανοίγει το δρόμο διάπλατα για γενικευμένη σφαγή στις συντάξεις και τις παροχές για να στηριχθεί «η ανάπτυξη, τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών», για να μας στείλουν πελάτες στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες και τους εμπόρους της Υγείας. Γι’ αυτό όλοι μαζί ΣΕΒ, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκαναλάρχες πανηγυρίζουν για τα μέτρα της Κυβέρνησης και για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική απαιτούν απαγόρευση των απεργιών, ουσιαστικά των συνδικάτων, των διαδηλώσεων. Γι’ αυτό σηκώνουν το κουρνιαχτό ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι παροχές έφεραν τη κρίση και ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Αλήθεια, οι διαδηλώσεις φταίνε που δεν βρίσκουμε τα λεφτά για να κάνουμε τις αναγκαίες θεραπείες;                                                                        
Να κλείσουμε ραντεβού στο νοσοκομείο για να κάνουμε εξετάσεις και έγκαιρα τις αναγκαίες επεμβάσεις;
Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες φταίνε που δεν υπάρχει πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση και πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που χρειάζεται Ειδική Αγωγή είναι έξω από δομές;
Στη μαύρη προπαγάνδα τους βέβαια χωράνε όλα.
Για τα συμφέροντα τους έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν όρια. Έχουν φτάσει στο σημείο να μας λένε ότι για τα εργατιά ατυχήματα φταίνε οι εργαζόμενοι- τα θύματα τους δηλαδή-, και ότι αυτές οι λίγες παροχές που είχαμε που είναι από δικά μας λεφτά, της τάξης μας, χρεοκόπησαν τη χώρα. Θέλουν κυριολεκτικά να μας γυρίσουν για τα κέρδη τους στο Μεσαίωνα!
Δουλειά μέχρι το τάφο. Στη λογική να σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ή όταν αρρωστήσουν. Νισάφι πια!!
Ο μόνος δρόμος είναι ο καλά οργανωμένος και ασυμβίβαστος αγώνας.
Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους βιοπαλαιστές, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

  • Την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Πέμπτης 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, την ημέρα ψήφισης του εγκληματικού τους νόμου.

ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!               

  • Τη μαζικοποίηση του ΕΝΙΑΙΟΥ των γονιών και την αποφασιστική ισχυροποίηση της ΣΕΑΑΝ.

Γυρίζουμε τη πλάτη στη μαφία της ΕΣΑμεΑ και της ΓΣΕΕ που είναι τα στηρίγματα αυτής της Πολιτικής στο συνδικαλιστικό κίνημα αναπήρων και των εργαζομένων. Γι αυτό Κυβέρνηση και επιχειρηματίες και ΕΕ καλύπτουν και χρηματοδοτούν αυτό το συνδικαλιστικό έκτρωμα της ΕΣΑμεΑ στο αναπηρικό κίνημα, γι αυτό με τη γενική εποπτεία του Μαξίμου με Εισαγγελείς και ΜΑΤ και τα παπαγαλάκια τους τα ΜΜΕ στήνουν το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Καβούρι τη Τρίτη. Αυτή τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Διεκδικούμε:
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ (βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα).
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και το λεπίδι, τη λεγόμενη λειτουργικότητα, για τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
  • Δωρεάν, όλες οι απαραίτητες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα, για ανάπηρους και χρόνια πάσχοντες. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ 100% ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ