Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Τετάρτη 14 του Απρίλη:
Η πανδημία σαρώνει
Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 9.000 χιλιάδες.
Υγειονομικοί και ασθενείς εξαθλιώνονται.
Οι χρόνιοι πάσχοντες εκτεθειμένοι στη πανδημία και την ίδια στιγμή σταματούν τις θεραπείες τους γιατί το σύστημα υγείας μετατράπηκε σε σύστημα της μιας νόσου,
ενώ ο ιδιωτικός τομέας κάνει κορονοπαρτί εκατομμυρίων.

 

Από τις 19 Μάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των λεγόμενων ευπαθών ομάδων πολύ υψηλού κινδύνου. Όμως, χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλιφισσες με σοβαρά νοσήματα δεν τους έδωσε το σύστημα τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού, ήταν εκτός. Η πλατφόρμα έδινε τη δυνατότητα για ένσταση, χωρίς να δίνει το δικαίωμα να τεκμηριώνεις με δικαιολογητικά το λόγο που κάνεις ένσταση. Τρεις βδομάδες μετά, οι συνάδελφοι με σοβαρές χρόνιες παθήσεις δεν πήραν καμία απάντηση και παραμένουν εκτός.  Άνθρωποι με συγγενείς καρδιοπάθειες, με καρδιακή ανεπάρκεια, οι συνάδελφοι με μεσογειακή αναιμία, διαβητικοί τύπου Α, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα κ.α, άκρως εκτεθειμένοι στον covid 19, με κίνδυνο κυριολεκτικά της ζωής τους.
Χθες ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ότι επιταχύνεται ο εμβολιασμός και  πως την Παρασκευή 16 Απρίλη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του δεύτερου κύκλου των ομάδων υψηλού κινδύνου. Σε αυτήν την πανηγυρική ανακοίνωση του «όλα πάνε καλά», δημιουργήθηκε  η εικόνα ότι μέχρι τον Ιούνη θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, πράγμα που όπως λένε οι ειδικοί δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Γιατί ούτε τα ανάλογα εμβόλια  έχουν εξασφαλιστεί λόγω των δεσμεύσεων που θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει. Δηλαδή των συμφωνιών της ΕΕ.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την καμπάνια της για τον εμβολιασμό για να συγκαλύψει την άρνηση της να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας με αποτέλεσμα τη κατάρρευση των νοσοκομείων. Αναγκάζοντας τους υγειονομικούς, χωρίς καμία στήριξη να δουλεύουν με άθλιους όρους και τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε απαράδεκτες συνθήκες. Διασωληνομένοι στις κλινικές με φορητούς αναπνευστήρες, μονάδες να ανοίγουν όπως-όπως σε χειρουργεία, χώρους ανάνηψης, χωρίς ειδικούς γιατρούς, χωρίς εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Με οφθαλμίατρους και ουρολόγους!!
Την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας αφήνετε να κερδοφορεί και όταν του προκύψουν βαριά περιστατικά με κορονοϊό μέσα στη νύχτα τα μεταφέρει στα δημόσια νοσοκομεία. Σα να μη φτάνουν όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να εξασφαλίσει για το λαό μας, για τη χώρα μας όλα τα ασφαλή εμβόλια, για τη γρήγορη εμβολιαστική κάλυψη, το «χτίσιμο» του απαιτούμενου τείχους ανοσίας στο πληθυσμό.

Στις 9 του Απρίλη πανηγύριζε η κυβέρνηση ότι ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όταν σε πανελλαδικό δίκτυο ξανά και ξανά ο πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Υγείας από το Νοέμβρη, δήλωναν ότι έχουν εξασφαλίσει, οργανώσει και σχεδιάσει να γίνονται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, δηλαδή σήμερα θα είχαμε φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια. Δηλαδή τέλος Γενάρη θα είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υπερηλίκων και των ευπαθών ομάδων. Αντ’ αυτού η πανδημία σαρώνει τα πάντα, το σμπαραλιασμένο από τη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σύστημα υγείας, οι νεκροί που ξεπέρασαν τις 9.000 ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν βαριά χρόνιοι πάσχοντες που δεν προστατευτήκαν ούτε μέσα στα νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια), που νοσηλεύονταν και τους παρακολουθούσαν ή έκαναν θεραπείες.

 

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται μέχρι και σήμερα  την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να ριχτούν στο πόλεμο  με τη πανδημία όλες οι δομές, τα μέσα και το υγειονομικό προσωπικό μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους δίπλα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Επειδή όμως παίζεται η ζωή μας και πολλοί από μας πληρώσαμε με την αρτιμέλεια μας, την υπονόμευση της υγείας μας, αλλά και πολλοί συνάδελφοι με τη ζωή τους, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της πρόνοιας λέμε: ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.

Αρκετά τα παιχνίδια με τη ζωή μας και από αυτούς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και τώρα το παίζουν «αθώες περιστερές» και μιλούν για επίταξη επί πληρωμή ή για αγορά της πατέντας. Τους προπληρώσαμε, τους ξαναπληρώσαμε να πληρώσουμε και τη πατέντα μπας και δε βγάλει κανά δις παραπάνω ο φαρμακοβιομήχανος.
Μαζί με τις οικογένειες μας, μαζί με το αγωνιστικό κίνημα, τη ΣΕΑΑΝ, μπράτσο με μπράτσο με τους μαχόμενους υγειονομικούς, τα ταξικά συνδικάτα, παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας στα δικά μας χέρια. Οργανώνουμε τον αγώνα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη τώρα του Ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να ενταχθούν όλες οι δομές, τα μέσα και οι εργαζόμενοι (γιατροί και λοιπό υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό) σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία. Ταυτόχρονα να έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει με επάρκεια κάθε άλλη νόσο.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και άλλων εργαζομένων. να κληθούν και να πιάσουν δουλεία ΤΩΡΑ όλοι οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για πρόσληψη στις προκηρύξεις υγειονομικών και έχουν τα τυπικά προσόντα. 
  • Εμβολισμός ΤΩΡΑ όλων των χρονίως πασχόντων.
  • Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των εμβολίων που είναι διαθέσιμα και ασφαλή.
  • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων.
  • Να μπει τέρμα στο σύστημα ΥΓΕΊΑΣ της μιας νόσου.

Η Γραμματεία Χ.Π. της Σ.Ε.Α.ΑΝ.