Pages

Η Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ, ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου.
Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι μειωμένες τιμές, η άγρια φορολόγηση, η επιβολή της αντιαγροτικής ΚΑΠ, οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμά της.
Οι οικογένειες της φτωχομεσαίας αγροτιάς που έχουν παιδί ανάπηρο ή χρονίως πάσχοντα «γεύονται» με τον πιο δραματικό τρόπο αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που έχει σαν στόχο την στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματιών ομίλων.
Η ανυπαρξία δημόσιων δομών στήριξης της οικογένειας με ανάπηρο, στην ύπαιθρο, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης του παιδιού, του ανάπηρου, έχουν φέρει σε απόγνωση τις οικογένειές μας. Είναι όμως και ένας βασικός λόγος οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους να κάνουν δικό τους αυτόν τον αγώνα
Οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απαράδεκτη και άθλια μεθόδευση να κινηθούν διώξεις σε βάρος αγροτών που αγωνίζονται για το δίκιο τους και μάλιστα με πρωτοφανείς διαδικασίες, χωρίς καν να προηγηθούν απολογίες των κατηγορουμένων.
Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Όπως τα «αγροτοδικεία» των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι και αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το πείσμα και τη θέληση της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας!

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

5/2/2019
Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ