Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

λογοτυπο σεααν

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, μαζί με τα συνδικάτα , ραντεβού την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 5μμ, στην πλατεία Κάνιγγος για να πάμε να καταθέσουμε στεφάνια στο Πολυτεχνείο.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αυτά τα συνθήματα ήταν γραμμένα στην αιματοβαμμένη πόρτα του Πολυτεχνείου, που έριξε το τανκ στις 17 Νοέμβρη του 1973.

50 χρόνια μετά, περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.
Η χώρα μας ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (ΝΑΤΟ και Αμερικανών),  για να στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, για την πρώτη γενοκτονία του 21ου αιώνα, αυτή του Παλαιστινιακού λαού.
Την ίδια στιγμή ελληνικά καράβια, υποστηρίζουν τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα, για την ενίσχυση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ. Κατασκοπευτικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ απογειώνονται από τα ελληνικά αεροδρόμια, για να «κλειδώνουν », στόχους για να σκοτώνουν περισσότερα παιδιά στη Γάζα. Ενώ την ίδια στιγμή γινόμαστε «μαγνήτες» αντιποίνων, απαντητικών χτυπημάτων. Το ίδιο γίνεται με την εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού από την Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο , προωθείται ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία. Η ΕΡΤ και άλλα κανάλια, αναπαράγουν την προπαγάνδα του Ισραήλ, έχουν γίνει «γραφεία τύπου», του ΝΑΤΟ , των Αμερικάνων και των Ισραηλινών.
Όποιος βαστά παλαιστινιακή σημαία , χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, συλλαμβάνεται, ενώ οι μαθητές και οι καθηγητές που διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, για  να σταματήσει η σφαγή, χαρακτηρίζονται από τον ίδιο τον υπ. Παιδείας και το Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ως αντισημίτες και υμνητές της τρομοκρατίας. 
Δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα κενά στα Γενικά και Ειδικά Σχολεία, είναι χιλιάδες, ενώ πάνω από 1000 παιδιά με αναπηρίες σε όλη την Ελλάδα, δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί δεν υπάρχουν τα αναγκαία σχολικά. Ενώ τα περισσότερα Ειδικά και Γενικά Σχολεία, έχουν χτιστεί πριν τον αντισεισμικό κανονισμό ενώ δεν είναι λίγα τα ειδικά σχολεία που είναι και επικίνδυνα.
Η ακρίβεια σαρώνει τα λαϊκά σπίτια, που πολλά από αυτά κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό , ή να μείνουν χωρίς ρεύμα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν.
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δικάζετε στις 16 Νοέμβρη , παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση για να δοθούν τα αναγκαία μέσα και το προσωπικό στα νοσοκομεία, για να προστατευτεί η υγεία και η ζωή του ελληνικού λαού μέσα στην πανδημία.
Να γιατί οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες, μαζί με όλο το λαό, θα πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου την Παρασκευή στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Θα στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων ενάντια στην ακρίβεια, τη φοροληστεία, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Θα ανεμίσουμε ξανά και ξανά, τις παλαιστινιακές σημαίες, στα συλλαλητήρια , για να σταματήσει η σφαγή.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας.
ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ
1967 ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝ. ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.
ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ
14/11/2023