Pages

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ (ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 8).

Οι προκλητικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ πληθαίνουν, ενώ κάποιοι γιατροί, μέλη των επιτροπών, έχουν κάνει πεποίθηση, στάση ζωής (!!!!!), την υλοποίηση των κατευθύνσεων της κυβέρνησης, για την κατακρεούργηση των ΑμεΑ. Αναπτύσσουν μάλιστα και φασίζουσα συμπεριφορά, ως νέοι κεφαλοκυνηγοί.
«Γιατρός» σε δευτεροβάθμια επιτροπή των ΚΕΠΑ, προς έγκυο με χρόνια βαριά πάθηση: «Έχεις αποβάλει;»
Ασθενής: «Όχι»
`           «Γιατρός»: «Είσαι 30 χρονών. Αφού δεν έχεις αποβάλει, είσαι μια χαρά! Φύγε!»
Ενώ κάποιοι άλλοι γιατροί σε παρεμβάσεις της ΣΕΑΑΝ, στις επιτροπές, όχι μόνο αρνούνται ν’ ακούσουν τους εκπροσώπους του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, αλλά και απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.
Για τα παραπάνω και για μια σειρά αποφάσεις δευτεροβάθμιων επιτροπών, που μειώνουν τα ποσοστά σε μια σειρά συναδέλφους και συναδέλφισσες, μόνο και μόνο για να χάσουν και τις ελάχιστες παροχές που έπαιρναν ως τώρα, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8).
Τους προειδοποιούμε:
Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Δε θα πει «σφάξε με Αγά μου, ν’ αγιάσω!»
Δε θ’ αφήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στα νύχια των αρπαχτικών, που για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, θέλουν να ξηλώσουν και τα τελευταία δικαιώματα, κατακτήσεις που έχουν μείνει για τους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
Η κυβέρνηση, με την στήριξη των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑμεΑ, προχωρεί και μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης, σε ένα νέο χτύπημα των τελευταίων κατακτήσεων, στην Υγεία, την Πρόνοια, στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας. Συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που αρνήθηκαν να κάνουν έστω και μία κινητοποίηση για «του κόσμου τα μάτια», να βγάλουν έστω και μία ανακοίνωση.
Όταν, με τα προαπαιτούμενα, εκτός των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση, με εργαλείο τη «λειτουργικότητα», θα προχωρήσει σε ένα νέο γύρο μαζικών περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας και των όποιων παροχών έχουν απομείνει στους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους, αναβαθμίζοντας τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, με την «κρεατομηχανή» που στήνουν, τον λεγόμενο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).
Γιατί, όπως λένε στο άρθρο 215 του πολυνομοσχέδιου, για να πάρει ο ανάπηρος τις όποιες παροχές «θα συνυπολογίζεται μαζί με το ποσοστό αναπηρίας, η δυνατότητα του ανάπηρου ν’ αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα», με άλλα λόγια η «λειτουργικότητα», που από χρόνια προσπαθούν να περάσουν, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να έρθει και να κάνει τη βρώμικη δουλειά η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά.
Συναντιόμαστε στον αγώνα, με πρώτο ραντεβού την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στην παράστασή διαμαρτυρίας στην κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8).
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, παντού, όπου χτυπιέται ο ανάπηρος, ο χρονίως πάσχοντας με την οικογένεια του, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στα ΚΕΠΑ, στον ΕΟΠΥΥ, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής, στα ιδρύματα, στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις.
Θα βρισκόμαστε καθημερινά στους δρόμους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, γιατί ούτε αυτά που είχαμε πριν, ήταν αυτά που η επιστήμη επέβαλε και ο παραγόμενος πλούτος επέτρεπε. Γιατί μας ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα, για την στήριξη της κερδοφορίας, για αυτό πρέπει να συγκρουστούμε με το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, τα κόμματα που το στηρίζουν, την ΕΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Γιατί μπορούμε να το κατακτήσουμε και μας πρέπει, μια άλλη κοινωνία και ζωή που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Σημείωση: Ενημερώνουμε ότι το γλέντι της Σ.Ε.Α.ΑΝ. και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, που αναβλήθηκε, λόγω κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία και το χώρο. 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.