Pages

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.) ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Χαλκοκονδύλη 37, 104 32 Αθήνα
τηλ./fax: 2105221411, 6992227421, e-mail: semisea@yahoo.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ)

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;;;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, μας επιβάλλει να βγούμε στο δρόμο μαζί με τους ανάπηρους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να εμποδίσουμε τα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε για την κατάργηση της ειδικής αγωγής. Είναι με τα μονοπώλια και την επιχειρηματική δράση. Μας πουλάνε προοδευτισμό για να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα τα ειδικά σχολεία και τα κέντρα ειδικής αγωγής για να απαλλαχτούν από το κόστος, λέγοντας οτι καλλιεργούν το ρατσισμό.
Ρατσιστικό είναι τα 200.000 παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται ήδη εκτός εκπαίδευσης και τα υπόλοιπα που θέλουν να τα πετάξουν στο δρόμο. Ρατσιστικό είναι να μην μπορεί ο γονιός να πάρει το φάρμακο για το παιδί του, ρατσιστικό είναι να κόβουν απ τον ανάπηρο τη σύνταξη και το επιδομά του. Φτάνει πια με τους ψευτοπροοδευτισμούς και τις αριστερές ευαισθησίες, είδαμε που οδηγούν. Το σύστημα τους είναι εγκληματικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ!!

Για αυτούς η πρόνοια και η Ειδική Αγωγή είναι πεταμένα λεφτά, θέλουν να απαλλαγούν μια και καλή από αυτούς τους τομείς για να μοιραστούν τα κονδύλια στους επιχειρηματίες και οι γονείς και τα ΑμεΑ να γίνουν πελάτες στις επιχειρήσεις τους. Αυτό το είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με το να δημιουργούνται κέντρα ως ΝΠΙΔ καθ’ υπόδειξη του ίδιου του κράτους προς συλλόγους γονέων και φιλανθρωπικές οργανώσεις, προκειμένου υποτίθεται να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά απαλλαγμένα απ την κρατική γραφειοκρατία.
Το είδαμε με την συνεχή υποχρηματοδότηση απ τον κρατικό προυπολογισμό, το βλέπουμε τώρα με το αποτελειωτικό χτύπημα που θέλουν να δώσουν με την κατάργηση των τμημάτων ένταξης και το σχεδιασμό για κατάργηση των ειδικών σχολείων. Βιώνουμε όλοι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών και στα ΝΠΙΔ και στα ιδιωτικά και στα δημόσια ειδικά σχολεία.
Γονείς και εργαζόμενοι πρέπει να χουμε καθαρό πια οτι Πρόνοια και Ειδική αγωγή που να βελτιώνει πραγματικά τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, να εκπαιδεύει, δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια φιλανθρώπων,ΜΚΟ και διάφορων εμπόρων του κλάδου. Το αποτέλεσμα είναι η απληρωσιά, τα τροφεία, παιδιά να πετιούνται στο δρόμο, οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών, εργαζόμενοι να δουλεύουν απ το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώνουν το μπλοκάκι, συρρίκνωση και κλείσιμο δομών, το βάρος να το σηκώνουν οι οικογένειες.

Χαμένοι λοιπόν είμαστε όλοι εμείς, εργαζόμενοι, γονείς, ΑμεΑ και κερδισμένο το κράτος απαλλαγμένο απ το «περιττό κόστος» και οι επιχειρηματίες του κλάδου που εμπορεύονται τον πόνο του άλλου! Η ανάπτυξή τους και η κερδοφορία τους επιβάλλει τη φτώχεια μας! Δεν είναι αυτή η ζωή που μας αξίζει!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ  Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!!

Έχουμε όλοι ευθύνη! Κανείς πια δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτή την κατάσταση, να τη συντηρεί, να τη διαιωνίζει, να μεμψημοιρεί.
ΤΕΡΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ- ΤΕΡΜΑ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ- ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ -ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ
Όλα αυτά είναι δικαίωμά μας, είναι ανάγκη μας. Κανείς δε μας τα χάρισε, κανείς δε μας τα χαρίζει. Όσο τους αφήνουμε τόσο θα μας τσακίζουν. Ούτε βήμα πίσω απ τις ανάγκες μας!
Η πρόνοια η ειδική αγωγή η εκπαίδευση και η αποκατάσταση του παιδιού με αναπηρία πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους κεντρικά σχεδιασμένη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν απ την πρώιμη διάγνωση, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση μέχρι τη στήριξή τους όταν οι γονείς φύγουν απ΄ τη ζωή. Να υπάρχουν δωρέαν δημόσιες δομές πλήρως εξοπλισμένες με το κατάλληλο εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό, με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά διακαιώματα, δημόσια μεταφορά και πλήρη ψυχολογική κι εκπαιδευτικη-συμβουλευτική κάλυψη των γονιών.

ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!!

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, γονείς, ανάπηροι, εκπαιδευτικοί, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στο ολοκαύτωμα της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Να σημάνει την αντεπίθεσή μας! Να καταλάβουν την οργή μας, τη δύναμή μας. Στον καιάδα θα πάει ο ανταγωνισμός τους, όχι εμείς!
Αρκετά παραποίησαν την ελληνική γλώσσα με τις λέξεις αξιοπρέπεια, ελπίδα, ευαισθησία.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ
για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών

  1. Τέρμα στην απλήρωτη δουλειά
  2. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  3. Καμία μείωση μισθών
  4. Κατάργηση όλων των τροφείων - Να ξαναγυρίσουν όλα τα παιδιά που διώχτηκαν από τα κέντρα επειδή οι γονείς τους δεν είχαν να πληρώσουν
  5. Άμεση κάλυψη όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό  με βάση τις ανάγκες, με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο
  6. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος λαιμητόμος
  7. ΌΧΙ στα χαράτσια και στη φοροληστεία
  8. ΌΧΙ στους κόφτες  των δικαιωμάτων μας για τα κέρδη της πλουτοκρατίας

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

 

Το Δ.Σ
Αθήνα 25 Ιούνη 2016