Pages

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Ενιαίου που θα γίνει στις Πέμπτη 16 Ιούνη στις 7 μμ. στην αίθουσα λογιστών Κάνιγγος 27.

 


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ και φαξ: 210 52 21 411, www.goneisamea.gr, eskamea@otenet.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ.
 • ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΨΕΥΤΟΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
 • ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Γονείς και κηδεμόνες,
Μια δύσκολη σχολική χρονιά για τα παιδιά μας λήγει. Στις διάφορες εκδηλώσεις θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας σε όμορφα δρώμενα που οργάνωσαν μαζί με τους εκπαιδευτές τους και τους εργαζόμενους. Εκδηλώσεις που θα αναδείξουν για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες της ειδικής αγωγής, τις δυνατότητες των παιδιών μας εάν εκπαιδευτούν σωστά.  
Την ίδια στιγμή θα ξαναζήσουμε το σχέδιο κάποιων στελεχών της ειδικής αγωγής με κατεύθυνση άνωθεν σε συνεργασία με κάποιους παράγοντες πολιτικούς και οικονομικούς για το στήσιμο φιλανθρωπικών σόου στις πλάτες των παιδιών μας για τη συγκέντρωση χρημάτων, για την ανεύρεση χορηγών κλπ.
Λες και τα παιδιά μας είναι μηχανές οίκτου, λες και δεν έχουν δικαιώματα αυτά κι εμείς στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση.
Δικαιώματα που καταρρακώνονται από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που ζήσαμε όλη τη χρονιά, σχολεία που μπήκαν σε λειτουργία μετά από πολλούς μήνες λόγο των ελλείψεων προσωπικού ενώ εμείς αναγκαζόμαστε όλο και περισσότερο να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών μας. Ενώ πολλές φορές κόβουμε αναγκαία φάρμακα και θεραπείες των παιδιών μας επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Τσακισμένοι από τα μέτρα όλων των κυβερνήσεων, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, τις όποιες παροχές, τη φοροληστεία, την αναδουλειά, την ανεργία.
Γονείς, κηδεμόνες, μανάδες, πατεράδες όλοι επί ποδός αγώνα.
Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη παραπέρα διάλυση της ειδικής αγωγής για να μας στείλουν πελάτες σε επιχειρήσεις και στα νύχια των φιλάνθρωπων. Φιλάνθρωποι που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για να δίνουν ένα με το ένα χέρι και να πουλάνε ευαισθησία για να κρύβουν τα εκατό που παίρνουν από τους εργαζόμενους, από το λαό, και από εμάς τους ίδιους.

Θυμίζουμε:

 1. Με διάταξη νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης που διατήρησε η σημερινή τα ειδικά σχολεία έχουν αποχαρακτηριστεί ως τέτοια και πλέον λέγονται μονάδες στήριξης.
 2. Με τροπολογία της σημερινής κυβέρνησης καταργούνται τα τμήματα ένταξης.
 3. Με άλλη τροπολογία αλλάζει ο χαρακτήρας της παράλληλης στήριξης, μειώνονται οι αναπληρωτές, ενώ γενικεύεται η ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

Εάν έχεις να πληρώσεις, καλώς.
Ενώ είναι σε ημερήσια διάταξη το κλείσιμο των ειδικών σχολείων που κατά τον κύριο Υπ. Παιδείας αναπαράγουν το ρατσισμό και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί άκουσον-άκουσον η ειδική αγωγή.
Αντιδραστικές παρλαπίπες πασπαλισμένες με αριστερή χρυσόσκονη για να προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών για δραστική συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών για να εξασφαλιστούν κονδύλια για να στηριχτεί η ανάκαμψη των κερδών και ν’ ανοίξει ο χώρος για γιγάντωση της επιχειρηματικής δράσης σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Σου λέει τι θα κάνουν, θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να εξασφαλίσουν τη θεραπεία, την εκπαίδευση και την αποκατάσταση του παιδιού τους.

Όμως δε σταματάνε εκεί.
Με το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάργηση των συντάξεων αναπηρίας και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Άλλωστε παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κατρούγκαλου αλλά και της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ λίγες μέρες μετά επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του Ενιαίου, της ΣΕΑΑΝ και του ΠΑΜΕ ότι στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και τις νέες δόσεις είναι η κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων από την ευθύνη του κράτους, των εργοδοτών και των ασφαλιστικών ταμείων αφού οι συντάξεις αναπηρίας και θανάτου θα δίνονται μέσω ασφαλιστικών συμβολαίων, εργοδοτών και εργαζομένων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όλα προς δόξα της αγοράς, η ζωή μας, τα παιδιά μας σε διατίμηση.
Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ που χρόνια τώρα και ενώ ήξεραν τι εξελίσσεται στήριζαν αυτή τη πολιτική, λιβάνιζαν την ΕΕ και την επιχειρηματικότητα. Το συνεχίζουν ακόμα και σήμερα που έχει αποκαλυφθεί που πάει η κατάσταση.
Μας παραμυθιάζουν με τα περί εξαιρέσεων, ίσων «ευκαιριών» και προσβασιμότητας. Η μόνη πρόσβαση που τους ενδιαφέρει είναι στα κρατικά ταμεία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κι ας καεί ο κόσμος όλος.

Υπάρχει διέξοδος.
Τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.
Μετατρέπουμε την απόγνωση, την αγανάκτηση, την οργή σε απόφαση για οργανωμένο αταλάντευτο αγώνα μέχρι τέλους για τα δικαιώματα των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί.

Μαζικοποιούμε τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων που ενώνει στις γραμμές του τους γονείς, τους συγγενείς απ’ όλες τις κατηγορίες των ΑΜΕΑ, απ’ όλα τα ειδικά σχολεία και τα ιδρύματα.
Πραγματοποιούμε συνελεύσεις σε όλα τα ειδικά σχολεία, παίρνουμε αποφάσεις συντονισμένου αγώνα για όλα τα παραπάνω μέσα στον Ιούνη μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς αλλά και με την έναρξη του Σεπτέμβρη.
Μαζικοποιούμε τη ΓΣ του Ενιαίου που θα γίνει στις 16 Ιούνη στις 7 μμ. στην αίθουσα λογιστών Κάνιγγος 27.
Δυναμώνουμε τη ΣΕΑΑΝ που ενώνει στις γραμμές της όλους τους αγωνιστές ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες απ’ όλες τις κατηγορίες των αναπήρων, και το αγωνιστικό γονεικό κίνημα.
Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας της ΣΕΑΑΝ στο Υπ. Εργασίας Παρασκευή 17 Ιούνη στη 1μμ ενάντια στη κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ μαζί με όλους τους συλλόγους από τα ειδικά σχολεία. Οργανώνουμε διαμαρτυρία στο Υπ. Παιδείας την Τετάρτη 22 Ιούνη στις 11πμ.

Ξεσηκώνουμε τον κόσμο, κάνουμε δική μας υπόθεση ο καθένας, η καθεμιά από εμάς την επιτυχία του μεγάλου παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 28 Ιούνη στις 7:30 μμ στο Σύνταγμα στη Βουλή.

 1. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
 2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΑ.
 3. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΛΗΡΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 1. Να βρουν το δικό τους σχολείο τα πάνω από 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.
 2. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους, είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
 3. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς
 4. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα  (προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, μεταφορά) για ν’ ανοίξουν κανονικά όλα τα δημόσια ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, λοιπό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό με δημόσιο σύστημα μεταφοράς.
 5. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος λαιμητόμος, ενιαίο, δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.
Με τον αγώνα μας μαζί με όλους τους βασανισμένους και αδικημένους μπορούμε
να επιβάλλουμε μια ζωή με δικαιώματα.

Με πείσμα και αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου