Pages

Συσκεψη Σ.Ε.Α.ΑΝ. Τεταρτη 4 Σεπτεμβρη

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό στα δικαιώματά μας από την «καινούρια» κυβέρνηση της ΝΔ.

Παίρνουμε μέρος όλοι στην πλατιά σύσκεψη της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

την Τετάρτη 4 του Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα

στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός.

Στην ίδια ρότα, στον ίδιο δρόμο που χάραξε η αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσει και θα συνεχίσει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πατώντας πάνω στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που όλοι μαζί ψήφισαν, θα προχωρήσουν σε νέες μαζικές περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις αναπηρίας, σε φάρμακα και σε θεραπείες και στις όποιες παροχές έχουν απομείνει για τα ΑμεΑ.

Αυτή η πολιτική ανεξαρτήτως μείγματος και σύνθεση της Κυβέρνησης, για τους ίδιους λόγους που χτυπάει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, χτυπάει και τους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γιατί έχει ως υπέρτατη αξία τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο! Είμαστε σε ετοιμότητα! Οργανώνουμε τους αγώνες του αύριο! Δεν τσιμπάμε στους όψιμους «προστάτες» των συμπολιτευόμενων της αντιπολίτευσης, του μαύρου μετώπου των μνημονιακών κομμάτων!!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι προειδοποιούμε, η συμφωνία τους είναι δεδομένη, το σχέδιο τους είναι προδιαγεγραμμένο, είναι η έκθεση της Κομισιόν για την αξιολόγηση, το Eurogroup στις 8 Ιουλίου.

Την ταύτιση τους τη ζήσαμε στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια στα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα και αυτά που έθιγαν και χτύπαγαν άμεσα τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, σε πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής. Περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις, παροχές στα ΑμεΑ, σφαγεία των ΚΕΠΑ, «λειτουργικότητα», πάγωμα προσλήψεων.

Σε όλα αυτά είχαν την ανοικτή στήριξη των συμβιβασμένων, διεφθαρμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά και των «δικών μας»(!!!!) ΕΣΑμεΑ – ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Τους είδαμε και χθες στη συνάντηση τους με τον κύριο πρωθυπουργό!! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!! Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί το χαβά τους!!!! Για θεσμούς, μεταρρυθμίσεις, συντονισμός του κυβερνητικού έργου, ένταξη στο προστατευτικό πλαίσιο ( άκουσον άκουσον) της ΕΕ, τις διακηρύξεις του ΟΗΕ!!!!

Χορτάστε διακηρύξεις!!!

Ξέρουμε καλά ότι αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της κοινωνικής συμμαχίας, της Σ.Ε.Α.ΑΝ., του Ενιαίου των γονιών, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Κάποια σχέδιά τους τα καθυστερήσαμε, όπως για τη «λειτουργικότητα», μπορέσαμε και αποσπάσαμε και κάποιες κατακτήσεις.

Σ’ αυτό το δρόμο του αγώνα, πιο ώριμοι, πιο οργανωμένα και αποφασιστικά θα βαδίσουμε το επόμενο διάστημα.

Για όλα αυτά θα συζητήσουμε στην πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 4 του Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), γιατί μπορούμε ν’ ακυρώσουμε τα σχέδια τους για αναδιάρθρωση των επιδομάτων μέχρι 31 Δεκέμβρη του ’19, για παραπέρα διάλυση της Ειδικής Αγωγής και τις περικοπές των θεραπειών των παιδιών, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να εφαρμόσει, άλλωστε είχε στηρίξει, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.,

 Αθήνα, 22-8-2019